Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...a cytując Acida, 

• Udało się złamać zabezpieczenia MIUI i powstaną romy dla Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, Mi4s i Mi5. Wymagane będzie jednak posiadanie odblokowanego bootloadera i TWRP

dobrze, że kwestia z bootloaderem również ruszyła. :) 

Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Po przeczytaniu tej informacji Redmi 3 wraca w pole zainteresowania, bo już zaczynałem myśleć nad redmi 3 note;).

Żeby jeszcze tylko nie było takich jaj z dostępnością Redmi 3 u nas. Co się pojawi to po paru dniach znika. Co pewnie nie jest bez znaczenia dla ostatecznej ceny (w wielu sklepach mocno zawyżonej).

Edytowane przez Farnsworth
Opublikowano (edytowane)

ma ktoś jakiś poradnik jak krok po kroku zaisntalować oficjalny system lub jakiś inny przy zablokowanym bootloaderze? po aktualizacji systemu telefon nie chce się uruchomić i nie wiem co zrobić

edit

czy jak będę instalował tym sposobem to powinno zadziałać? na stronie miui polska nie ma już tego polskiego romu na zablokowany bootloader

Edytowane przez dominikc
Opublikowano (edytowane)

Jak nie ma, jak jest... https://miuipolska.pl/download/

Gdzieś w tym temacie jest instrukcja krok po kroku jak wgrać soft przez MiFlash.

A przepraszam, jednak zniknęła... Gdzieś w temacie o wersji MIUI sprzed dwóch tygodni Acid wrzucał linka do 7.1.3.0 z xiaomi.eu, na pewno nie przepadł. :)

Edytowane przez Guziiik
Opublikowano
13 minut temu, Guziiik napisał:

Jak nie ma, jak jest... https://miuipolska.pl/download/

Gdzieś w tym temacie jest instrukcja krok po kroku jak wgrać soft przez MiFlash.

• ANDROID 5.1
  • MIUI 6.3.17
  • CODENAME ido
  • ROZMIAR 576MB

MD5: 0ACAAF9AA5C82 | 17/3/2016 (NA ODBLOKOWANY BL)

Tego romu na zablokowany nie ma. 
I teraz pytanie - czy da się już go w Redmi 3 odblokować i druga sprawa, czy w takim przypadku nie znika gwarancja np. ibuygou.

Opublikowano

Wiem, już poprawiłem mój poprzedni post. :)

W ramach zadośćuczynienia...

Dziś pojawił się dev ROM dla R3, dzięki któremu odblokowanie bootloadera ponoć staje się możliwe. Nie wiem, bo nie próbowałem jeszcze. Poszukajcie. ;)

Opublikowano

Może się ktoś wypowiedzieć jak na tym romie 6.3.17 śmiga tel? Przesiadłbym się z chęcią już przy okazji odblokowując bl i mieć to z głowy ;]

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, fake4r napisał:

Może się ktoś wypowiedzieć jak na tym romie 6.3.17 śmiga tel? Przesiadłbym się z chęcią już przy okazji odblokowując bl i mieć to z głowy ;]

Mi nie działa apka od poczty i pilota. O ile pilota pobrałem i zainstalowałem oddzielnie o tyle na Pocztę przyjdzie chyba poczekać (co najmniej do następnego tygodnia).

Poza tym, system działa jak normalne MIUI.

Edytowane przez Echinos

Witajcie. Przymierzam się do Redmi 3, a przesiadać się będę z MyPhone Luny, która robi kompletnie beznadziejne fotki. Wcześniej miałem Samsunga s2 i on zdjęcia robił naprawdę dobre. W związku z tym mam pytanie do Was, bo czytam o Redmi 3 i podobno Zdjęcia są całkiem dobre, lepsze niż w Redmi 2. Pytanie,czy ktoś miał okazję porównać jakość zdjęć Redmi 3 z tymi zrobionymi przez S2/s3?

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobry wieczór.

Mam drobny problem, a mianowicie gdy zabiję messengera to na zablokowanym ekranie nie dostaję od niego powiadomień. Co mogę zrobić w tej sytuacji?

Opublikowano
Witajcie. Przymierzam się do Redmi 3, a przesiadać się będę z MyPhone Luny, która robi kompletnie beznadziejne fotki. Wcześniej miałem Samsunga s2 i on zdjęcia robił naprawdę dobre. W związku z tym mam pytanie do Was, bo czytam o Redmi 3 i podobno Zdjęcia są całkiem dobre, lepsze niż w Redmi 2. Pytanie,czy ktoś miał okazję porównać jakość zdjęć Redmi 3 z tymi zrobionymi przez S2/s3?

Nie miałem tego Samsunga,ale miałem lunę. Świetny telefon był, nawet żalowalem że sprzedałem ale nie miał LTE, i hspa+dc i Net marnie chodził, do tego ten aparat, chociaż po jakiejś tam aktualizacji nawet trochę się poprawił. Redmi 3 robi lepsze zdjęcia od luny.

Opublikowano
Nie miałem tego Samsunga,ale miałem lunę. Świetny telefon był, nawet żalowalem że sprzedałem ale nie miał LTE, i hspa+dc i Net marnie chodził, do tego ten aparat, chociaż po jakiejś tam aktualizacji nawet trochę się poprawił. Redmi 3 robi lepsze zdjęcia od luny.

Dzieki za odpowiedź. Jakbyś miał chwilkę i ochotę , to zrób mi jakieś przykładowe zdjęcie ale w pomieszczeniu. Chcę zobaczyć poziom szczegółów i szumu.

Opublikowano

Odblokowałem bootloader i wgrałem najnowsze xiaomi.eu (6.3.17). Działa stabilnie, nadal nie działa mipilot - trzeba oddzielnie instalować. Poza tym jest ok, działa stabilnie, jest więcej funkcji (no bo w końcu rom dev).

Trochę jest z tym zabawy, bo nie wiem czemu nie mogłem wgrać china dev pod miflash, a z xiaomi.eu przez updater też  się nie dało.
Więc miflashem china stable, później china dev przez updater, następnie odblokowanie bootloadera, później twrp (wgrałem wersję cofface bo inne nie działały, a to też czasem potrafi się nie uruchomić), no i wreszcie xiaomi.eu

Także jak chcecie to można się bawić :)

Opublikowano
1 godzinę temu, jarekm95 napisał:

Odblokowałem bootloader i wgrałem najnowsze xiaomi.eu (6.3.17). Działa stabilnie, nadal nie działa mipilot - trzeba oddzielnie instalować. Poza tym jest ok, działa stabilnie, jest więcej funkcji (no bo w końcu rom dev).

Trochę jest z tym zabawy, bo nie wiem czemu nie mogłem wgrać china dev pod miflash, a z xiaomi.eu przez updater też  się nie dało.
Więc miflashem china stable, później china dev przez updater, następnie odblokowanie bootloadera, później twrp (wgrałem wersję cofface bo inne nie działały, a to też czasem potrafi się nie uruchomić), no i wreszcie xiaomi.eu

Także jak chcecie to można się bawić :)

A tak to wszystko wedle instrukcji instalacji miui 2016? 

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Na co bezwzglednie uważać aby nie utopić telefonu ???

A przy kolejnej aktualizacji to tylko ostatni krok?

Przez apke aktualizacje?

Opublikowano (edytowane)

Przydałby się krok po kroku z wyjaśnieniami dla Redmi 3 najlepiej z linkami! Bo niby wydaje się do ogarnięcia ale jednak... Jak się tego nie robiło nigdy to szkoda telefonu.

Edytowane przez Apap
Literówka
Opublikowano

Czy wy też tak macie, że w historii SMS nie wszystkie wiadomości mają przypisane daty i godziny? Zupełnie nie widzę reguły. ROM z Xiaomi.eu.

Opublikowano
37 minut temu, Apap napisał:

Przydałby się krok po kroku z wyjaśnieniami dla Redmi 3 najlepiej z linkami! Bo niby wydaje się do ogarnięcia ale jednak... Jak się tego nie robiło nigdy to szkoda telefonu.

Nie ma co pisać poradnika, bo to tymczasowe rozwiązanie - twrp instalowane jakimś chińskim skryptem, na początku ustawiony język chiński w twrp, nie wiem dlaczego ten dev mi się z pod fastboota nie instalował... Lada moment pewnie wyjdzie poprawiony skrypt miuipolska i będzie lepiej go instalować. Telefonu nie szkoda - póki wejdziesz do fastboota to bez problemu go przywrócisz do oryginału... A jak się obawiasz i czekasz żeby było  wszystko jak na tacy to poczekaj jeszcze trochę...

Tak, następne aktualizacje z tego co zapowiadają mają wchodzić przez apkę.

• Like 1
Opublikowano

jarekm95

Pisał że przez apke a nie że automatycznie OTA

A ustawienia wszystkie się przywracają jak mam chmurę ustawioną ???

Opublikowano (edytowane)

Ludzie, nie wiem, ja tego romu nie piszę, wiem tyle co wy - za tydzień dopiero będzie aktualizacja to wam powiem. Ale w apce Aktualizacje jest opcja "Pobierz aktualizację Xiaomi.eu, więc jak nie ota to bez problemu ściągniemy aktualizację korzystając tylko z apki.

Przywracanie z chmury - mi się przywróciły apki, ale bez danych, wygląd pulpitów ale bez widgetów, wszystkie dane z apek miui (budziki, notatki, smsy itp). Nie przywróciły mi się żadne ustawienia (układ przełączników,  dźwięki  itp) i zdjęcia (galeria wygląda inaczej, nie ma zakładki chmury).

Co do  samej instalacji to na samym końcu TWRP się pyta czy zrootować- lepiej wybrać nie, bo i tak nie działa..

Edytowane przez jarekm95
Opublikowano

Co do problemu z dotykiem podczas ładowania to u mnie pomogła zmiana samego kabla! Oryginalna ładowarka + kabel od Moto G 1 i zero problemów.

Opublikowano
3 godziny temu, Apap napisał:

Co do problemu z dotykiem podczas ładowania to u mnie pomogła zmiana samego kabla! Oryginalna ładowarka + kabel od Moto G 1 i zero problemów.

Czyli potwierdza się to samo co u mnie. Po zmianie kabla z dotykiem nie ma problemów.

Ciekawe czy ten kabel ma jakąś wadę fabryczną?

Opublikowano

Cześć wszystkim ;)
Nie chciałbym zaśmiecać tego wątku jakimiś głupimi pytaniami, bo pewnie na większość z nich znajdę odpowiedź gdzieś w sieci, ale jednak wolałbym uzyskać odpowiedź od jakiegoś właściciela Redmi 3. dlatego jeśli ktoś z Was miałby chwilę i trochę cierpliwości to będę wdzięczny za odezwanie się na PW :)

Opublikowano
13 minut temu, Robinson napisał:

A jakie to na przykład funkcje?

Na przykład to, że możesz odblokować bootloader, masz od razu włączone opcje developerskie, dostajesz możliwość co tygodniowych aktualizacji ja k z Miui.pl , ale to romy w wersji beta ze wszystkimi konsekwencjami z tego wynikającymi!

Opublikowano

witam, czy ktos z uzytkownikow redmi 3 w sieci plus moze podac jakie ma konfiguracje sieci, tak zeby dzialalo lte? Bo obecnie nie moge sie polaczyc z lte oraz mam problemy z zanikiem sygnalu.