Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja uważyłem problem z wyświetlaniem alarmu - na widgecie pokazuje się alarm na nabliższe wydażenie z kalendarza albo 0:00 następnego dnia.

Wyczyściłem dane w programie pogody, kalendarza, zegara i nic. Używam Weather Timeline.

Przed altualziacją na 6.2.18 było ok.

Opublikowano

U mnie, (na zmienionym motywie) przy zablokowanym ekranie, też pokazuje, że najbliższy alarm 0:00 następnego dnia.

Za to na plus powiadomienia. Nareszcie dostaję powiadomienia z programów, a z tych co dostawałem otrzymuję szybciej

Opublikowano (edytowane)

Na najnowszym miui nie zauważyliście może przyciszenia głosu w nie których apkach?.. 

A co do samej aktualizacji na razie super - 3,5h jak narazie na ekranie pod koniec dnia 20% baterii non stop wifi/lte i synchro ;) lepiej niz na poprzedniej. 

Dla ciekawskich antutu na wydajnym trybie 56k

Edytowane przez Vassilij
Opublikowano

@UP U mnie ten sam błąd - w poprzednim miui tez nie dzialalo. Dymki akurat pikus ale klikniecie w powiadomienie nie przenosi do aplikacji..

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Critical napisał:

Przy aktualizacji otrzymuje taki komunikat:

update.zip signature verification failed

Pomoże ktoś?

Masz twrp czy mirecovery?

-----------------------------------

U mnie dymki działają.

Edytowane przez ImbaAce
Opublikowano

dobrze ze dziala xposed, bo greenify troche ratuje baterie

btw czy tylko u mnie strasznie szwankuje automatyczna jasnosc? robilem kalibracje czujnika, ale nadal czesto ekran sam przygasa przy swietle

Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem u siebie na 6.2.18, że nie utrzymuje WiFi, jeśli ekran jest dłużej wygaszony.. Chwalicie baterie.. U mnie używając internetu mobilnego 3g, przeglądając głównie strony internetowe, wykop itd. bateria wytrzymała SOT dokładnie 1:59min.. Ja to nie wiem co jest nie tak, ładowałem ją całą noc 

Edytowane przez człowieniu
Dodanie słowa
Opublikowano
Zauważyłem u siebie na 6.2.18, że nie utrzymuje WiFi, jeśli ekran jest dłużej wygaszony.. Chwalicie baterie.. U mnie używając internetu mobilnego 3g, przeglądając głównie strony internetowe, wykop itd. bateria wytrzymała SOT dokładnie 1:59min.. Ja to nie wiem co jest nie tak, ładowałem ją całą noc 

Dane pakietowe zawsze zjadały baterie, na wifi ciągnie dłużej.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, UltiMet napisał:

U mnie automatyczna jasność działa ok. Chociaż czasami jest za ciemno

Greenify daje rade? Bo nie wiem czy instalować

Ja tylko fb mam greenifikowane, no i dodatkowe synchro Google wyłączone. Systemowych apek nie ma co mrozić bo będzie tylko gorzej. Oczywiście nie mówię, że nagle bateria cudownie działa, z fatalnie zmieniło się na bardzo źle ;-)

Opublikowano

Po aktualizacji 6.2.18 zauważyłem, że pogorszyła się jakość dźwięku w połączeniach w trybie głośnomówiącym. Dźwięk z głośnika jest trzeszczący i cichy. Natomiast muzyka np. z TIDAL jest głośna i wyraźna. Ma ktoś pomysł co to może być? Robiłem wipe user data ale bez zmian. 

Opublikowano

mnie denerwuje jeden mały szczegół. powyżej 5.12.10 w samochodzie na zestawie BT nie wyświetla mi nazwy operatora. Mam tylko "No service". wszystko oczywiście działa, tylko nie wyświetla nazwy. na 5.12.10 i wcześniejszych działało. możne ktoś coś wie jak naprawić??

Opublikowano
8 godzin temu, golm napisał:

Po aktualizacji 6.2.18 zauważyłem, że pogorszyła się jakość dźwięku w połączeniach w trybie głośnomówiącym. Dźwięk z głośnika jest trzeszczący i cichy. Natomiast muzyka np. z TIDAL jest głośna i wyraźna. Ma ktoś pomysł co to może być? Robiłem wipe user data ale bez zmian. 

http://telchina.pl/poradnik-jak-zwiekszyc-glosnosc-gdy-jest-zbyt-cicho-t8402.html

"Na początek musimy ustawić parametr Max Vol. 0~160 najlepiej na max, czyli 160 i klikamy Set" Nie polecam na maxa, najlepiej na 150 lub 155

Opublikowano

Czy ktoś zauważył pogorszenie sygnału na 6.2.18? Nie wiem czy u mnie operator co kombinuje czy zmienili coś w romie, ale czasami mam problemy z sygnałem a wcześniej nie miałem. Zobaczę jak będzie na najnowszej, już pobieram. 6.1.18 wszystko było w porządku

XRN2 by Tapatalk

Opublikowano
http://telchina.pl/poradnik-jak-zwiekszyc-glosnosc-gdy-jest-zbyt-cicho-t8402.html

"Na początek musimy ustawić parametr Max Vol. 0~160 najlepiej na max, czyli 160 i klikamy Set" Nie polecam na maxa, najlepiej na 150 lub 155

Dzięki, tego szukałem. (Kod dla RN2 *#*#3646633#*#*)

Czy ktoś zauważył pogorszenie sygnału na 6.2.18? Nie wiem czy u mnie operator co kombinuje czy zmienili coś w romie, ale czasami mam problemy z sygnałem a wcześniej nie miałem. Zobaczę jak będzie na najnowszej, już pobieram. 6.1.18 wszystko było w porządku

XRN2 by Tapatalk

Przy większości połączeń ludzie mówią, że słabo mnie słyszą, a i w drugą stronę też jest kiepsko... Wcześniej było lepiej.

• Like 1
Opublikowano

Ja mam narazie jest ok. Jedynie znów czasami jest problem z włączeniem BT. Trzeba wejść w ustawienia, nie działa widget na ekranie statusu

XRN2 by Tapatalk

Opublikowano

Ja mam od rana tą 6.2.25 i od 9 do 14 ubyło mi 2% baterii. Ale sprawdziłem tylko godzinę parę razy i chwila na WiFi.

Wysłane z mojego SM-T810 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zainstalowałem wczoraj wieczorem i nie doświadczyłem jakichś większych problemów. Bateria trzyma porównywalnie do wcześniejszej wersji. Według mnie można spokojnie i bez obaw instalować ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

Chyba zainstaluje bo mnie kusi nowa wersja vipera, a że mam zmodyfikowany viper, gdzie nie mam misound więc muszę zainstalować ROM

Tylko u mnie to będzie wyzwanie, bo mam xposed, więc jeśli ta wersja nie będzie współpracować z nim, to może się zdarzyć że będzie niemiła cegiełka.

Jednak do odważnych świat należy i zaraz zasysam nowa wersję.