Jump to content

Odblokowywanie bootloadera

zehell

Recommended Posts

2 godziny temu, Agnieszka napisał:

Początek adresu wifi MAC czy BT też taki? 

Wszystkie numery przywróciłam programem SN Writer. Tylko SN jest w tym programie zapisany jako "Barcode".

Pytanie czy ten SN należy zapisać dokładnie w takim formacie jak jest na naklejce / pudełku.
Czy jest ktoś w stanie (kto nie uwalił NVRAM) podać jaki ma SN wpisany w telefonie, a jaki na pudełku:
1) *#*#6484#*#*  -> Software version -> Serial No
2) About phone -> Status -> Serial number -> Serial number

Oczywiście proszę zamaskować kilka znaków, podając czy pod maską była cyfra czy litera. 
Dziękuję.

RN3 mam od środy, SMSa dostałem niemal 2tyg temu. Konto zweryfikowane, telefon activated, Find Device działa i lokalizuje, próbowałem na aktualnych stable i dev, na wersjach MiFlashUnlock anglojęzycznej i krzaczastej i... powoli zaczyna brakować mi pomysłów. Na i.mi.com logowałem się i poprzez PC, i z telefonu, i ciągle odbijam się od 50% :/. 

Mam inne numery software a abaut phone, obydwa maja odblokowany bootloader, funkcja znajdź urządzenie aktywna, wygrane miui polska. Nigdy nie zaliczyły bricka. Tylko z jednym tel mam problem bo wykasowalo mi SN i nie wiem teraz jaki wpisać

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Witam mam problem, a mianowicie dostałem już informacje o zgodzie na pobranie, ale gdy pobieram na przeglądarce, idzie to strasznie wolno, i jak już się załaduję to wyskakuje następujący błąd i nie mogę nic zrobić, pomoże ktoś? Może można to zrobić bezpośrednio z telefonu bez komputera? bo za chiny nie moge tego odpalic.

ngwy7b.png

11 dni czekam na sms, RN3 nie powąchał nawet karty sim, ciągle używam starego telefonu. Po ilu dniach zacząć się martwić? Bo jak widzę, niektórzy wysłali prośby zanim jeszcze telefon do nich przyszedł, więc to nie może być "powód" opóźnienia.

6 minut temu, adreen napisał:

Witam mam problem, a mianowicie dostałem już informacje o zgodzie na pobranie, ale gdy pobieram na przeglądarce, idzie to strasznie wolno, i jak już się załaduję to wyskakuje następujący błąd i nie mogę nic zrobić, pomoże ktoś? Może można to zrobić bezpośrednio z telefonu bez komputera? bo za chiny nie moge tego odpalic.

ngwy7b.png

https://drive.google.com/file/d/0B9nSXfNvjZWLRW5WRFN3ZjdTZmM/view

• Like 1

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jakim formacie ma wpisany numer seryjny tutaj:

*#*#6484#*#* > software version > Serial No. (z kodem kreskowym)

Czy są to cyfry/litery, z ilu znaków się składa i czy pokrywa się z jakimkolwiek numerem z naklejek na opakowaniu/telefonie?

Z góry dziękuję za pomoc.

24 minuty temu, leonov napisał:

Umnie jest CCCCCLCCCCCC , C=cyfra L=litera , nie ma takiego na pudełku. 

A mógłbyś potwierdzić czy ten numer zgadza się z numerem na niebieskiej naklejce która była umieszczona na tylnej foli ochronnej ??

Chce wypełnić formularz przed dotarciem do mnie telefonu chyba tak można z tego co piszecie ? Przyspieszy to oczekiwanie, na ibuygou zamówiłem przesiadka z Redmi 1s powinien przyjść za tydzień
Czy jeżeli otrzymam zgodę i przyjdzie link z toolem to musze kolejne kroki zrobić już na RN3 dobrze zrozumieałem ?

Edited by wojtekvtec

49 minut temu, wojtekvtec napisał:

Chce wypełnić formularz przed dotarciem do mnie telefonu chyba tak można z tego co piszecie ? Przyspieszy to oczekiwanie, na ibuygou zamówiłem przesiadka z Redmi 1s powinien przyjść za tydzień
Czy jeżeli otrzymam zgodę i przyjdzie link z toolem to musze kolejne kroki zrobić już na RN3 dobrze zrozumieałem ?

Tak dokładnie. do zgody telefon ci nie jest potrzebny tylko i wyłącznie konto z podpiętym numerem. tel ci będzie potrzebny już do samego odblokowanie bootloadera

• Like 1

1) *#*#6484#*#*  -> Software version -> CPU ID

to jest to samo co:

@Agnieszka: zrób proszę screena z danymi (od kodów kreskowych do Device info) z *#*#6484#*#*

Sprawdź jeszcze signature check: - powinno być wszystko PASSED

Jeszcze na samym dole masz TP Lockdown Info

Jutro jeszcze sprawdzę, czy kody kreskowe Serial No w telefonie zgadzają się z pudełkiem (cyferki są inne)

Edited by kaczorgsm

5 minut temu, adreen napisał:

Wie ktoś może dlaczego jak chcę włączyć tryb fastboot (naciskam  power+volume dow) na wylaczanym telefonie to normalnie mi się włącza a nie w tym trybie?

Naciśnij volume down i trzymaj a następnie naciśnij power i trzymaj oba do puki się nie pokaże screen fastboota

Edited by djrufi

Jakiś tydzień temu chwalilem się sprawnie przeprowadzona procedura odblokowania bl w moim telefonie. Dzisiaj doszedł sms na drugi telefon i popołudniu zabrałem się do pracy. Zainstalowałem najnowszy chiński dev i włączyłem unlocktool, zalogowałem się i w momencie kiedy trzeba podpiąć fona wszystko stoi. Wchodzę w tryb fastboot i nic więcej się nie dzieje prócz pobierania przez komputer w kółko sterownika "Urządzenie MTP USB". Owo pobieranie zawsze kończy się niepowodzeniem i nic więcej się nie dzieje, tool nie przechodzi dalej, nie widzi telefonu. Dodam że działam na tym samym komputerze na którym tydzień temu odblokowalem mój telefon. Sprawdzałem na drugim i jest to samo. Zamiana kabli, portów USB też nic nie daje. Instalowałem też ręcznie wszystkie potrzebne sterowniki. Efekt jak wyżej. 

Będę wdzięczny za każdą pomoc bo już cały strasznie długo nad tym siedzę i nic z tego. Nie mam już pomysłów. 

Fantastycznie, najwięcej czasu zajęło mi usuwanie śmieciowego romu, formularz wypełniłem 10dni temu dzisiaj dostałem sms a jakby tego było mało po powrocie z pracy czekał na mnie telefon :D już odblokowany teraz tylko polski rom wgrać.

8 godzin temu, kaczorgsm napisał:

1) *#*#6484#*#*  -> Software version -> CPU ID

to jest to samo co:

@Agnieszka: zrób proszę screena z danymi (od kodów kreskowych do Device info) z *#*#6484#*#*

Sprawdź jeszcze signature check: - powinno być wszystko PASSED

Jeszcze na samym dole masz TP Lockdown Info

Jutro jeszcze sprawdzę, czy kody kreskowe Serial No w telefonie zgadzają się z pudełkiem (cyferki są inne)

Po utracie NVRAM w  *#*#6484#*#* nie miałam żadnego serial no. (tego z kodem kreskowym), teraz mam wpisany wymyślony w formacie 8154CYCCCCCC, gdzie C-cyfra. Przy lock down info mam jakiś numer. Jak mam sprawdzić signature check? Screeny wrzucę popołudniu, bo teraz już  nie mam czasu.

您删除了保存的短信,若想恢复,可使用浏览器登录网页版云服务i.mi.com,

进入[短信]模块,使用回收站功能,安全恢复删除的短信。

具体操作方法,请点击查看详情。

Takie oto cudo dostałem od Xiaomi ktoś wie po co i dlaczego, ja w tym kodu nie widzę... Po naszemu a dokładniej według google tłumacz:

Możesz usunąć zapisaną wiadomość, jeśli chcesz przywrócić, możesz zalogować się za pomocą internetową wersję przeglądarki i.mi.com usług cloud,

Wprowadź [sMS] moduł, należy użyć funkcji Kosza, bezpieczne do odzyskiwania skasowanych wiadomości.

Specyficzne metody działania, kliknij przycisk Wyświetl szczegóły.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka