kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Ranga Diamond, jak ją zdobyć? Forum pewnie tylko po chińsku? Duuuuuża "aktywność" na forum. Ale forum anglojęzyczne, na szczęście TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wili Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Czekam na SMS od 12.01 i mam ten sam komunikat co przedmówcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwendal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 17 minut temu, kulig007 napisał: Duuuuuża "aktywność" na forum. Ale forum anglojęzyczne, na szczęście TapTap Tapatalk+MI4W Nie wiadomo, czy muszę mieć nowe konto, czy na istniejącym mogę wbić diament i wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Tego już nie wiem na 100%. Ale ranga na forum nie jest uzależniona od długości bytu na forum. Więc nie powinno mieć to znaczenia. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwendal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Chodzi mi o to, czy jak na istniejącym dostałem odmowę to czy po wbiciu rangi dostanę potwierdzenie, czy muszę założyć nowe konto, wbić rangę i dopiero wtedy pytać o potwierdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 8 minut temu, Arwendal napisał: Nie wiadomo, czy muszę mieć nowe konto, czy na istniejącym mogę wbić diament i wystarczy? Wystarczy 200x napisać w losowych tematach "Great, Awesome, Wow! will try!, I like this post, Good, Thanks, Nice...." Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 @fredek, na pewno tylko 200x?! Orientacyjnie rzuciłeś liczbę, czy tak faktycznie jest? Już nie pamiętam jaki tam mają przelicznik za napisanie postu itp... Bo mi do rangi Diamonda brakuje raptem +/- 100 punktów, a nie chciało mi się właśnie spamować po każdym wątku TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwendal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 mi nabija po jednym punkcie... 173 brakuje to rangi gold... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonekjonek71 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 jaki diament? ja założyłem konto w dniu zakupu telefonu, potem według instrukcji wgrałem deva po przyjściu sms-a odblokowałem według instrukcji na tutejszym forum, za drugim razem no i miui polska według ACID-a i wszystko śmiga, bez żadnych ceregieli, jakichś sterowników, diamentów itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwendal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Tylko mi (nam) nie przyszedł sms z potwierdzeniem, a na stronie unlock jest odmowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 jaki diament? ja założyłem konto w dniu zakupu telefonu, potem według instrukcji wgrałem deva po przyjściu sms-a odblokowałem według instrukcji na tutejszym forum, za drugim razem no i miui polska według ACID-a i wszystko śmiga, bez żadnych ceregieli, jakichś sterowników, diamentów itp Tutaj koledzy mają problem od wczoraj. Nagły, niespodziewany problem. I dlatego trwa dyskusja o wymaganej randze na forum. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 powiedzcie mi czy muszę mieć kartę sim włożoną do rmn 3 żeby tu przyszedł sms czy mogę sobie ją przełożyć do innego telefonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwendal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 No to jedziemy z rangą diamond, kto chce pomóc sobie zapraszam tutaj: Oczywiście sam także oferuję pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Powie ktoś jak sprawdzić ta range itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Napisz post, obok swojego postu zobaczysz rangę i ile brakuje do następnego poziomu TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 czy bez tej rangi w końcu nie odblokuje bl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Pewnie się da. Tylko chwilowo jakieś utrudnienia są. Do tej pory nie trzeba było bić postów na siłę na forum. Tylko taka nagła sytuacja. Z resztą, kto za Chińczykami nadąży. TapTap Tapatalk+MI4W 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mushkin Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Witam, dostałem dziś rano SMS'a od Xiaomi, że mogę już odblokować swój bootloader, po czym gdy po pracy próbowałem to zrobić przez miflash unlock, wyskoczyła odmowa.. coś można z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwendal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Przed chwilą, Mushkin napisał: Witam, dostałem dziś rano SMS'a od Xiaomi, że mogę już odblokować swój bootloader, po czym gdy po pracy próbowałem to zrobić przez miflash unlock, wyskoczyła odmowa.. coś można z tym zrobić? Pałujemy temat od rana, poczytaj 2 strony wstecz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Ja dzisiaj wysłałem formularz (Przebiegł bez żadnych problemów) i teraz czekam na SMS-a Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
defrex13121 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 (edited) Rano dostałem zgodę sms-em. Niestety w programie komunikat z odmową ;-[ jak pozostali. Widocznie coś zmienili lub padł system Edited January 19, 2016 by defrex13121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 (edited) mieszają żółtki potwornie... dają i zabierają uprawnienia do odblokowania... dziwna polityka Edited January 19, 2016 by Jacobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 na maxa... a myslalem ze szybko to pojdzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greengo73 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 (edited) A u mnie dla odmiany wszystko gładko poszło. Świeże konto, założone 07.12 i żadnych postów na forum, nawet się na nim nie logowałem. Sms ze zgodą na odblokowanie przyszedł dziś rano, po 12 dniach. Unlock robiłem wieczorem ok. 20-ej i co prawda zatrzymało się przy pierwszym podejściu na 50%, ale po "retry" poszło bez problemu. Edited January 19, 2016 by Greengo73 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 A u mnie dla odmiany wszystko gładko poszło. Świeże konto, założone 07.12 i żadnych postów na forum, nawet się na nim nie logowałem. Sms ze zgodą na odblokowanie przyszedł dziś rano, po 12 dniach. Unlock robiłem wieczorem ok. 20-ej i co prawda zatrzymało się przy pierwszym podejściu na 50%, ale po "retry" poszło bez problemu. Czyli coś musi być na rzeczy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuHash Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 pytanie kiedy i jak bedzie mozna zrobic re-apply... Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 15 godzin temu, kamil23 napisał: powiedzcie mi czy muszę mieć kartę sim włożoną do rmn 3 żeby tu przyszedł sms czy mogę sobie ją przełożyć do innego telefonu ? Ja nawet telefonu nie miaem jak wysyłałem wniosek, więc zdecydowanie nie, odblokowanie dotyczy nie telefonu a konta, to konto daje pozwolenie na odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_Staszek Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Jeszcze trochę i będzie trzeba im notarialnie potwierdzić, że mamy przynajmniej jednego przodka z Chin... z tymi rangami jest jakieś info oficjalne?? Poza tym co jest na unlock.update.miui.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Przeczytaj pierwszy post. Teraz pytanie do ludzi którzy mają już odblokowany bl. Możecie sprawdzić na swoich kontach czy też macie czerwony komunikat? Ja z ciekawości wszedłem na konto z którego odblokowalem pierwszy telefon i mam niestety czerwono. Co to oznacza dla nas w praktyce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gladiq Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Mam zgodę na odblokowanie bl na innym koncie do wykorzystania, czy mogę je wykorzystać do odblokowania nadchodzącego mi 5 ? Konto bez podpiętego telefonu . XRN 3 Przeczytaj pierwszy post. Teraz pytanie do ludzi którzy mają już odblokowany bl. Możecie sprawdzić na swoich kontach czy też macie czerwony komunikat? Ja z ciekawości wszedłem na konto z którego odblokowalem pierwszy telefon i mam niestety czerwono. Co to oznacza dla nas w praktyce? Daj zrzut ekranu gdzie to sprawdzić XRN 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas777 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 @gladiq http://www.miui.com/unlock/ lub to http://www.miui.com/unlock/apply.php . Jeżeli aplikowałeś i masz niewykorzystaną zgodę to daj znać czy masz zieloną czy czerwoną ikonę przy tekście po chińsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Tutaj: unlock.update.miui.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Ja mam niewykorzystane odblokowanie BL - dostałem w sobotę akcept. Mam czerwony krzyżyk na stronie unlock'a. Mają jakiś problem moim zdaniem, więc nabijanie sobie jakiś tam diamond leveli na forum jest moim zdaniem bezcelowe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Charvel napisał: Ja mam niewykorzystane odblokowanie BL - dostałem w sobotę akcept. Mam czerwony krzyżyk na stronie unlock'a. Mają jakiś problem moim zdaniem, więc nabijanie sobie jakiś tam diamond leveli na forum jest moim zdaniem bezcelowe Ranga Diamond na forum Xiaomi daje możliwość szybszego otrzymania pozwolenia na odblokowanie.Pamiętaj, że jak odblokujesz i coś pójdzie nie tak z aktualizacją, to znowu musisz czekać na pozwolenie. W przypadku wyższej rangi skraca się czas oczekiwania. Nabijanie rangi to próba wybrnięcia z kłopotliwej sytuacji.Na tą chwilę Xiaomi ewidentnie zmieniło zasady otrzymania zgody na odblokowanie BL, tylko nikt nie wie, co konkretnie trzeba zrobić, żeby zgodę dostać. Edited January 20, 2016 by Jacobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Raczej wyższa ranga pozwala na automatyczne otrzymanie zgody. Mowa o randze co najmniej Diamond. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts