lellek Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Tak, jest klik. Po sprawdzeniu długości gniazda, ładowarka teoretycznie powinna sięgać blaszki na dnie gniazda, jednak nadal brak reakcji. Czy ktoś poleciłby jakieś gniazdo z internetu i ew. jakaś podpowiedz jak je szybko wymienic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 (edited) Czy są jakieś różnice pomiędzy wersją chińską a międzynarodową? Znalazłem taką tabelkę. Gdzieś czytałem, że chińska wersja nie ma mikrofonu, ale na zdjęciach obie wyglądają identycznie Mógłby ktoś potwierdzić? Przy okazji, będzie pasowało do Audi a4 b5? Wg informacji z tego tematu tak, ale mógłby ktoś potwierdzić? Edit: Powyższa tabelka przedstawia złe parametry/dane roidmi. Na roidmi.com są inne. Edited February 9, 2017 by danio_96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 ROIDMI łapie tylko i wyłącznie na 96.4? Sprawdzałem już na 5 autach (przedział 96-97) i wszędzie jedynie szum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: ROIDMI łapie tylko i wyłącznie na 96.4? Sprawdzałem już na 5 autach (przedział 96-97) i wszędzie jedynie szum. Mam ustawione 96,8 i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbax7 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Witam. Czy ktoś posiada owe urządzenie i jest posiadaczem Renault Scenie I Fl 2001 ?? Marzy mi się Roidmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Chłopaki, wisi u was w apce aktualizacja firmware do wersji 12? Bo u mnie się pojawia, ale nie mogę jej wgrać. Mam Roidmi 2s w wersji International... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prowider Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Witam. Czy u Was też tak jest? otóż po uruchomieniu aplikacji która korzysta z internetu np Yotube bądż innych następuje spadek głośności i jakości odtwarzanej muzyki? jak tylko zamknę aplikacje korzystające z internetu mobilnego wszystko wraca do normy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
novakt Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 troche czasu minelo ale jesli jeszcze nikt nie odpowiedzial to jak najbardziej mozna oddzielnie uzywac kilku urzadzen BT. W telefonie w ustawieniach BT dla Jabry wylacz multimedia a zostaw rozmowy i odwrotnie w roidmi wlacz multimedia a wylacz rozmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
novakt Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Jeżeli w Roidmi 2s jest opcja wysłania rozmowy na BT a mikrofon zostawić na telefonie to teoretycznie powinno tak samo działać na "Roidmi 2" ("ROIDMI 1" to tylko ładowarka bez transmitera- wielu tutaj uzywa nazwy "Roidmi"1 określając ładowarkę z transmiterem czyli "ROIDMI2"). Czyli jest gdzieś blokada założona w MIUI czy androidzie (mądrzejsi wiedzą zapewne- dla mnie programowanie to magia) i można byłoby to zrobić w wersji 2. -Tyle że wówczas wersja 2s byłaby o wiele mniej atrakcyjna. Nie dałbym sobie głowy uciąć ale coś mnie się wydaje ze na początku tak właśnie działało. Pytanie moje: dlaczego nie wysyła dźwięku rozmówcy na głośniki? (tzn kanału przychodzącego), dlaczego nie wykrywa ROIDMI2 tylko jako głośnika (speakera), natomiast paruje go jako zestaw słuchawkowy(mik+sluchawka). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 52 minuty temu, novakt napisał: ("ROIDMI 1" to tylko ładowarka bez transmitera- wielu tutaj uzywa nazwy "Roidmi"1 określając ładowarkę z transmiterem czyli "ROIDMI2").Pytanie moje: dlaczego nie wysyła dźwięku rozmówcy na głośniki? (tzn kanału przychodzącego), dlaczego nie wykrywa ROIDMI2 tylko jako głośnika (speakera), natomiast paruje go jako zestaw słuchawkowy(mik+sluchawka). No nie masz racji, Roidmi od pierwszej wersji zawsze było z transmitterem tylko bez mikrofonu. Mam takie i nazywa się po prostu Roidmi. W Roidmi 2 pojawiły się dodatkowe funkcjonalności i mikrofon, ale chyba nie we wszystkich wersjach. Dlaczego nie wysyła ci dźwięku rozmowy na głośnik, to nie wiem bo powinno, trzeba by przejrzeć ustawienia bt w telefonie, bo tam masz co ma być przekierowane do danego urządzenia. Co do wykrywania, to nawet jak ci wykrywa jako zestaw słuchawkowy, to możesz wyłączyć mikrofon w ustawieniach bt (przynajmniej w Miui) i będzie działało tylko jako głośnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
novakt Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) 9 minut temu, FromWP napisał: No nie masz racji, Roidmi od pierwszej wersji zawsze było z transmitterem tylko bez mikrofonu. Mam takie i nazywa się po prostu Roidmi. W Roidmi 2 pojawiły się dodatkowe funkcjonalności i mikrofon, ale chyba nie we wszystkich wersjach. Dlaczego nie wysyła ci dźwięku rozmowy na głośnik, to nie wiem bo powinno, trzeba by przejrzeć ustawienia bt w telefonie, bo tam masz co ma być przekierowane do danego urządzenia. Co do wykrywania, to nawet jak ci wykrywa jako zestaw słuchawkowy, to możesz wyłączyć mikrofon w ustawieniach bt (przynajmniej w Miui) i będzie działało tylko jako głośnik Być może masz racje- tylko skąd model 2s (ten z mikrofonem) ja mam bez i to jest model 2 (chyba- tak mnie sie wydaje) Jeśli natomiast ja mam model 2 to co nazywamy "Roidmi" same lub z "ROIDMI1" ? Natomiast jeśli ja mam ROIDMI/ROIDMI1 to czym sie różni 2 od 2s Edited February 19, 2017 by novakt Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) 19 minut temu, novakt napisał: Natomiast jeśli ja mam ROIDMI/ROIDMI1 to czym sie różni 2 od 2s Wygląda na to ze masz po prostu Roidmi, stąd problem z przekierowanie rozmowy na głośniki. Czekoś takiego jak Roidmi 2 nie znalazłem, wszędzie jest Roidmi 2S. Oprócz braku mikrofonu to jeszcze ceną, Roidmi jest sporo tańsze od Roidmi 2s. U mnie też sama aplikacja wykrywa zwykłe Roidmi jako coś w rodzaju zestawu głośnomówiącego i jest opcja przekierowania rozmowy na głośniki, ale to chyba nie działa, nawet jak się włączy. Co prawda nie używałem tego bo do rozmów mam niezależny zestaw głośnomówiący z mikrofonem. Edited February 19, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
novakt Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Wygląda na to ze masz po prostu Roidmi, stąd problem z przekierowanie rozmowy na głośniki. Czekoś takiego jak Roidmi 2 nie znalazłem, wszędzie jest Roidmi 2S. Oprócz braku mikrofonu to jeszcze ceną, Roidmi jest sporo tańsze od Roidmi 2s. U mnie też sama aplikacja wykrywa zwykłe Roidmi jako coś w rodzaju zestawu głośnomówiącego i jest opcja przekierowania rozmowy na głośniki, ale to chyba nie działa, nawet jak się włączy. Co prawda nie używałem tego bo do rozmów mam niezależny zestaw głośnomówiący z mikrofonem.Robie dokładnie tak samo. Ale nie działa. W moim toku rozumowania porostu wyszedłem z założenia iż 2s jest ulepszenie modelu 2(zakładałem ze mojego) - podobnie jak w telefonach od Xiaomi, a myślałem ze te ładowarki od Xiaomi bez BT to model 1Cóż należy nie posługiwać się logika. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajgor Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Własnie nabyłem Roidmi2S i w mojej astrze j nie działa w gnieździe, musze kupić rozdzialacz, nie bardzo mi się chcę bawić w splitter od xiaomi bo cena za wysoka, była mowa o rozdzielaczu BLOW ( taki jak w załączniku ) ale z tego co mi sie wydaje on też po bokach nie ma żadnych blaszek a na dole jest płaski... ktoś coś doradzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajgor Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Właśnie otrzymałem od sprzedawcy zdjęcie gniazda tego rozdzielacza BLOW..... myślicie że będzie pasować ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankacz Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Dołączam się do pytania przedmówcy, czy ten rozgałęziacz będzie działał z Roidmi?? Pomimo braku blaszek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Obstawiam, że nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajgor Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 (edited) !!!! Dla osób które maja problem z niepasującym gniazdem w swoim aucie !!! Zakupiłem rozdzielacz taki jak na zdjęciu i Roidmi pasuje idealnie, jeden z trzech wtyków rozdzielacza ma dokładnie taki wtyk jak w samochodach z zapalniczką także polecam (45 zł) ( kupiony w Elektronicznym w Rzeszowie Aleja Powstańców Warszawy 26 ) Tu link do alledrogo : http://allegro.pl/rozgaleznik-gniazda-zapalniczki-potrojny-10a-r1l-i5691137893.html?reco_id=62638840-0016-11e7-8125-02cbdccc6903&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product POLECAM Edited March 3, 2017 by ajgor Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattxxx Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Czy ktoś miał taki problem? Mam Xiaomi Roidmi pierwszej generacji i telefon Redmi Pro. Odtwarza muzyke przez Bluetooth, wskazówki głosowe podczas nawigacji..Nawet wycisza muzykę, która leci z przeglądarki podczas gdy ktoś dzwoni i ten dźwięk jest słyszalny na głośnikach. Jednak gdy odbiorę telefon to nie słychać rozmówcy w głośnikach samochodu a jedynie w telefonie (a jako źródło audio jest ustawione bluetooth i w opcacj bluetooth wszystkie 3 opcje są włączone odnośnie pracy z tym urządzeniem) Gdy ja próbuję dzwonić to całość jest słyszana tylko w telefonie, nawet dźwięk wybierania nie jest przenoszony na głośniki samochodowe. Posiadiam najnowszy soft stabilny MIUI Polska do swojego telefonu. p.s. jakoś transmitowanego audio (muzyka z np. radia internetowego) jest rewelacyjna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Francis Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Dnia 1.03.2017 o 12:56, ajgor napisał: Właśnie otrzymałem od sprzedawcy zdjęcie gniazda tego rozdzielacza BLOW..... myślicie że będzie pasować ?? To już jest pewne - potwierdzone na własnej skórze. Przerobiłem 3 rozgałęźniacze BLOW .. żaden nie spełnia swojej funkcji. Ten polecany powyżej, owszem działa .. ale nie trzyma ROIDMI w gnieździe i urządzenie wypada. Generalnie BLOW - skreślony, szkoda czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Czy ktoś miał taki problem? Mam Xiaomi Roidmi pierwszej generacji i telefon Redmi Pro. Odtwarza muzyke przez Bluetooth, wskazówki głosowe podczas nawigacji..Nawet wycisza muzykę, która leci z przeglądarki podczas gdy ktoś dzwoni i ten dźwięk jest słyszalny na głośnikach. Jednak gdy odbiorę telefon to nie słychać rozmówcy w głośnikach samochodu a jedynie w telefonie (a jako źródło audio jest ustawione bluetooth i w opcacj bluetooth wszystkie 3 opcje są włączone odnośnie pracy z tym urządzeniem) Gdy ja próbuję dzwonić to całość jest słyszana tylko w telefonie, nawet dźwięk wybierania nie jest przenoszony na głośniki samochodowe. Posiadiam najnowszy soft stabilny MIUI Polska do swojego telefonu. p.s. jakoś transmitowanego audio (muzyka z np. radia internetowego) jest rewelacyjna.Mam tak samo. Wydaje mi się że na tej wersji podstawowej nie przenosi rozmowy na transmiter. Nie traktuje go jak zestawu głośnomówiącego.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Mam opla astra 2010 H. Czy gniazdo zapalniczki będzie pasować? Wydaje mi się że ja potrzebuję wtyku z tzw wąską końcówką. Może starczy wygiąć w górę +. Ma ktoś doświadczenie z tym autem. Później wrzucę zdjęcie. Liczę na opinie. Gniazdo należy wymienić na to pod zapalniczkę. Sorry za niepotrzebny post. Wysłane z mojego MI 5s Mała przeróbka oryginalnego gniazda i działa. Na dole napawany cyną styk. Bok z jednej strony uderzony punktakiem i trzyma lepiej jak przeze mnie zastosowany zamiennik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Dnia 5.03.2017 o 11:39, Mariusz Kowalski napisał: Mam opla astra 2010 H. Czy gniazdo zapalniczki będzie pasować? Wydaje mi się że ja potrzebuję wtyku z tzw wąską końcówką. Nie ma blaszek po bokach, tylko gładki tunel, to Roidmi nie będzie pasowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Opłaca się obecnie dopłacić 20$ do roidmi 2s? Czy lepiej brać to tańsze. Potrzebny mi do słuchania muzyki i lądowania fona . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 1 godzinę temu, xxmati96xx napisał: Opłaca się obecnie dopłacić 20$ do roidmi 2s? Czy lepiej brać to tańsze. Potrzebny mi do słuchania muzyki i lądowania fona . To się nie opłaca, bo ten mikrofon w 2s do niczego się nie nadaje. Chyba że masz iOSa, bo z pierwszą wersją Roidmi nie działa soft. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Mam Android. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Witam, myślę nad zakupem Roidmi. Jednakże w pierwszej kolejności - powiedzcie mi, jak z dźwiękiem? Kupiłem kiedyś jakieś chińskie coś no i cóż - nie da się słuchać, bo cały czas syczy, aż szkoda gadać. Jakość, syczenie, ktoś opinię wystawi? Pytam o wersję pierwszę oraz drugą:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Witam, myślę nad zakupem Roidmi. Jednakże w pierwszej kolejności - powiedzcie mi, jak z dźwiękiem? Kupiłem kiedyś jakieś chińskie coś no i cóż - nie da się słuchać, bo cały czas syczy, aż szkoda gadać. Jakość, syczenie, ktoś opinię wystawi? Pytam o wersję pierwszę oraz drugą Mam pierwszą wersję i uważam , że jakość dźwięku jest bardzo dobra. Mnie osobiście zaskoczyła. Żadnych zniekształceń czy szumów. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 A warto kupić u Chińczyków, czy lepiej jednak od polskiego dystrybutora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Ja kupowałem od chińczyka. TaniejWysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 40 minut temu, MD13 napisał: Ja kupowałem od chińczyka. Taniej Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Jakaś dokładna strona?:) Btw nigdy chyba nie ma 100% pewności, czy przedmiot będzie oryginalny? Rzekomo na alledrogo znalazłem tanie, od Chińczyka przychodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 On 14.03.2017 at 11:15 PM, MD13 said: Mam pierwszą wersję i uważam , że jakość dźwięku jest bardzo dobra. Mnie osobiście zaskoczyła. Żadnych zniekształceń czy szumów. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Popieram - dla mnie to szok (jak na transmitter) - nie potrafię rozróżnić z CD. Kolega sobie zamontował odbiornik bluetooth (bo ma aux w samochodzie - ja nie mam) TP-Link HA100 i jakość dźwięku o wiele gorsza niż w Roidmi, mimo iż Roidmi śmiga po falach FM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Jakaś dokładna strona? Btw nigdy chyba nie ma 100% pewności, czy przedmiot będzie oryginalny? Rzekomo na alledrogo znalazłem tanie, od Chińczyka przychodzi.Geekbiing, bangoog, gearbest poczytaj na forum pełno tego jest. I na 100% org.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 @MD13 dzięki:) Coś wiadomo może, jaka wersja jest lepsza - czy jedynka, czy dwójka? Nie chcę później żałować zakupu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 [mention=4844]MD13[/mention] dzięki:) Coś wiadomo może, jaka wersja jest lepsza - czy jedynka, czy dwójka? Nie chcę później żałować zakupu2 odradzają ludzie bo zestaw głośnomówiący jest kiepawy ( mikrofon). Raczej ludzie polecają 1.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts