galakty Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 To było oczywiste do przewidzenia. Proc 2.0 to blokowany 2.2, przecież MTK nie robiłby dwóch osobnych modeli, zbyt duże koszta. Dlatego nigdy Xiaomi nie da źródeł, bo wersje 2.2 by się nie sprzedały Tylko, że to nic nie zmienia. Tych 0.2 nie odczujesz. Ciekawe czy pójdą wyżej, albo czy pobawią się z GPU, bo te trochę odstaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Coś mi się wydaje, że nie ujrzymy dt2w. Tyle już czasu minęło i nadal nie ma tej funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 3 godziny temu, redminote2 napisał: Coś mi się wydaje, że nie ujrzymy dt2w. Tyle już czasu minęło i nadal nie ma tej funkcji. Bez źródeł ciężko cokolwiek zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 14 minut temu, galakty napisał: Bez źródeł ciężko cokolwiek zrobić. No przeciez nofearnohappy ogarnal zrodla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 37 minut temu, redminote2 napisał: No przeciez nofearnohappy ogarnal zrodla. To jest port z innego telefonu, z którego wyciekło Helio X10. Nie wszystko pasuje / działa przecież. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 9 godzin temu, galakty napisał: To jest port z innego telefonu, z którego wyciekło Helio X10. Nie wszystko pasuje / działa przecież. w sumie po ce te dt2w, aż tak potrzebne? Ja tam wole sobie przycisk wcisnąć. Z jakiego telefonu wyciekło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 9 minut temu, foopek napisał: w sumie po ce te dt2w, aż tak potrzebne? Ja tam wole sobie przycisk wcisnąć. Z jakiego telefonu wyciekło? Potrzebne, bo w RN2 po roku kończy się przycisk power, trzeba ratować się kawałkiem papieru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 11 minut temu, galakty napisał: Potrzebne, bo w RN2 po roku kończy się przycisk power, trzeba ratować się kawałkiem papieru. kurcze nie wiedziałem, czyli za miesiąc skończy mi się przycisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 7 minut temu, foopek napisał: kurcze nie wiedziałem, czyli za miesiąc skończy mi się przycisk Trochę ludzi pisało o tym, ja potwierdzam. Ale podłożyłem kawałek kartki z notesu i jest okey. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Gdzie ten papier podkladasz? Bo mi w innym telefonie też pada przycisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 27 minut temu, redminote2 napisał: Gdzie ten papier podkladasz? Bo mi w innym telefonie też pada przycisk. Między klapkę a ten czarny materiał w obudowie. Dopóki nie otworzę klapki to się trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 ja przykleiłem sobie tam (i jeszcze na przycisk volume up, za często wchodziło się w TWRP :D) taśmą materiałową i teraz już nieco lżej się odblokowuje, choć o wygodzie nie ma co mowic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor245 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Z tego co widzę na githubie w cm13 nie działa tylko kamera nie wrzucił jeszcze źródeł więc czekamy dalej https://github.com/nofearnohappy/device_CM13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Dnia 30.09.2016 o 21:18, galakty napisał: Potrzebne, bo w RN2 po roku kończy się przycisk power, trzeba ratować się kawałkiem papieru. Po roku to i tak nieźle. Mi zaczął się rypać po 4 miesiącach i też podłożyłem papier, ale na moje oko to wina tej gumy pod przyciskiem, a nie samego przycisku więc nie ma tragedii. Guma się odkształciła i zrobiło się w niej wgłębienie dlatego przycisk nie łapie tak jak powinien. Papier niweluje wgłębienie i przycisk działa. Podejrzewam, że wymiana obudowy na nową na jakiś czas naprawia problem, aż do ponownego odkształcenia gumy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Prawdopodobnie porzuci AOSP i zrobi CM13. Wydał już pierwszy testowy build. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 55 minut temu, galakty napisał: Prawdopodobnie porzuci AOSP i zrobi CM13. Wydał już pierwszy testowy build. W sumie to nawet chyba i lepiej. Od zawsze CM bardziej jakoś mi przypadał do gustu od AOSP Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Jak będą dodatkowe funkcje to fajnie, jak nie to tylko numerek się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor245 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) 4 godziny temu, foopek napisał: W sumie to nawet chyba i lepiej. Od zawsze CM bardziej jakoś mi przypadał do gustu od AOSP Uważam że AOSP sam w sobie jest lepszy niż CM ale AOSP od Google a nie ten Mediatekowy frankenstein Edited October 6, 2016 by Jawor245 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Może ktoś sprawdzić czy na cm/aosp apka network signal guru (wymagany root) pokazuje coś więcej niż na screenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuerTTrutcyQ Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 (edited) Właśnie zamierzam wgrać cm'a ale nie wiem które partycje do sformatowania wybrać. Dalvik /art cache system data pamięć wewnętrzna cache Czy może zrobić wipe bez żadnych dodatkowych ustawień przy którym jest napisane "czyści data, cache i dalvik (nie czyści pamięci wewnętrznej)" Pomożecie ? Edited October 10, 2016 by QuerTTrutcyQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 13 minut temu, QuerTTrutcyQ napisał: Właśnie zamierzam wgrać cm'a ale nie wiem które partycje do sformatowania wybrać. Dalvik /art cache system data pamięć wewnętrzna cache Czy może zrobić wipe bez żadnych dodatkowych ustawień przy którym jest napisane "czyści data, cache i dalvik (nie czyści pamięci wewnętrznej)" Pomożecie ? Zależy czy chcesz wgrywać cm'a na androidzie 5.X, czy na 6.X Najpierw backup zrób (całości, bo jak utracisz NVRAM to prawdopodobnie utracisz IMEI i będziesz musiał się potem bawić z tym) Jak na 5.X to Dalvik /art cache, system, data, cache. Jak na 6.X to pierwsze wgraj TWRP do Android 6.0 beta. Zapewne też pasuje zrobić Dalvik /art cache, system, data, cache. Oczywiście jak większość ja również nie polecę tego cm'a, bo jest w wersji testowej. Poczekaj na stable. Robisz na własną odpowiedzialność. Poczytaj sobie temat. http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-bule-redmi-note-2-t3455755 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuerTTrutcyQ Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Dzięki za odpowiedź. CM'a będę wgrywał z http://www.vafin-dev.ru/ Jutro napiszę jak to wyszło. Jeżeli będę chciał wrócić do miui to tak samo wipe Dalvik /art cache, system, data, cache i wgranie miui przez twrp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Dzięki za odpowiedź. CM'a będę wgrywał z http://www.vafin-dev.ru/ Jutro napiszę jak to wyszło. Jeżeli będę chciał wrócić do miui to tak samo wipe Dalvik /art cache, system, data, cache i wgranie miui przez twrp ?Tak. Dokładnie tak. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuerTTrutcyQ Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Cyan wgrany. Na razie wszystko wydaje się ok . Najbardziej się cieszę z tego powodu, że smartwatch działa bez problemu. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 1 godzinę temu, QuerTTrutcyQ napisał: Cyan wgrany. Na razie wszystko wydaje się ok . Najbardziej się cieszę z tego powodu, że smartwatch działa bez problemu. Dzięki za pomoc. Mozesz sprawdzic czy aplikacja https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qtrun.QuickTest&hl=pl wyswietla cos wiecej niz widac na screenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuerTTrutcyQ Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 (edited) 2 godziny temu, redminote2 napisał: Mozesz sprawdzic czy aplikacja https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qtrun.QuickTest&hl=pl wyswietla cos wiecej niz widac na screenie? Łap Edited October 11, 2016 by QuerTTrutcyQ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Wczorajszy build CM13 moim zdaniem jest już jak najbardziej zdatny do codziennego używania. Poza artefaktami, które pojawiają się czasem przy przyciemnianiu ekranu i jakością dźwięku na głośniku (wydaje mi się lekko słabszy niż na CM12.1) to jest całkiem OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 @BÓLterier trzeba instalowac jakies specjalne recovery? Bo tak bylo z aosp 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 (edited) @redminote2 wystarczy TWRP 3022 z xda (na tym robiłem). Byle nie wersja Turbo bo ona działa tylko z lollipopem. Ja wrzucałem CM13 na CM12.1 bez wipe data. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edited October 19, 2016 by BÓLterier 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ag179 Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Jestem pozytywnie zaskoczony tym CM 13, smiga to bardzo dobrze,bateria wydaje się lepiej trzymać ale to i tak za wcześnie coś o tym mówić @BÓLterier jak szybko ci ładuje baterie ? bo mi okropnie wolno .Poza tym tak jak powiedział przedmówca Dnia 19.10.2016 o 11:44, BÓLterier napisał: Wczorajszy build CM13 moim zdaniem jest już jak najbardziej zdatny do codziennego używania. Poza artefaktami, które pojawiają się czasem przy przyciemnianiu ekranu i jakością dźwięku na głośniku (wydaje mi się lekko słabszy niż na CM12.1) to jest całkiem OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 @ag179 2.5-3h. Na ładowanie nie narzekam. Moje odczucia po kilku dniach: system pływa dosłownie. W porównaniu z CM12.1 to inny telefon. Niestety sporo jeszcze do zrobienia. Kamera działa, ale jakość jeszcze gorzej niż na CM12.1, po prostu jest. GPS nie działa, podczerwień od pilota i akcelerometr też nie. Kompas w Google Maps działa, ale kierunki pokazuje od czapy. Problemy z automatycznym podświetlaniem ekranu. Raz za mocno, raz za słabo, czasem jakiś chwilowy artefakt. Dźwięk z głośnika na minus, ze słuchawek nie sprawdzałem. Co do czasu działania na baterii to leci w oczach, ale taki urok 6.0. Na drugim telefonie z CM13 mam to samo. Wifi łączy z siecią dużo szybciej. Działa LTE na SIM2. Procesor podkręcony do 2.2GHz jak w wersji Prime. Antutu niecałe 56k pkt. CM12.1 48k~. Na razie tyle co mi przychodzi do głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 (edited) @BÓLterier Zrobilem teraz test na zamulonym miui i wyszlo 46500, ale to nie wazne. Widze, ze UX to az 19700, gdzie u mnie na miui wyszlo 13100. Podasz poszczegolne punktacje dla UX? Szczegolnie interesuje mnie UX I/O performance (ale mozesz wszystko podac), u mnie wyszlo 2166. Edited October 20, 2016 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 @redminote2 łap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ag179 Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 CM 13 sprawdziłem GPS chodzi i do tego wyłapuje bardzo szybko pozycje, Z ładowaniem za to mam problemy przy około 95 % ładuje do 100% bardzo długo,dziwne jest to ze po wejściu w recovery pokazuje mi 100% i po uruchomieniu systemy tez ma 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Zainstalowalem dla testow cm 13. Prad ladowania przy baterii 80% wynosi 0.07-0.10A. Brak trybu inzynierskiego mtk, jak sa wlozone dwie karty sim to niby jedna wykrywa, ale i tak nie ma zasiegu itp, karta dziala jak jest tylko jedna wlozona. Zdjecia raczej gorsze niz na miui. Czasami sie przywiesza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts