xxmati96xx Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 20 minut temu, zonee napisał: Chyba chodzi wam o to: http://en.miui.com/download-274.html Jest nowy global 7.2.2.0 - ale czy będzie spolszczony na Xiaomi.eu to nie wiadomo. Tu akurat nie chodzi mi o spolstrzenie a ogólnie o ROM? Instalował ktoś? Interesuje mnie jak działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaAce Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 7.2.2 global nie ma polskiego? A jak 6.3.17 dev ma juz polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 Dnia 29.03.2016o08:42, ImbaAce napisał: 7.2.2 global nie ma polskiego? A jak 6.3.17 dev ma juz polski? Chodzi ci o miuipolska czy xiaomieu? Obydwa mają polski przecież, niezależnie czy jest to wersja dev/stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 51 minut temu, Accro napisał: Chodzi ci o miuipolska czy xiaomieu? Obydwa mają polski przecież, niezależnie czy jest to wersja dev/stable. Chodzi mu o global Link to comment Share on other sites More sharing options...
gugsio Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 (edited) . Edited March 30, 2016 by gugsio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 (edited) Chciałbym zainstalować wersję Stable... Z tymi dev można się zapłakać! Na miuipolska najnowsza wersja to 7.1.3.0 zaś na xiaomi.eu to 7.2.1.0 Instalować najnowszy? Różnią się czymś znacznym? Może jakieś braki? Co z paczką dodatków miupolska - normalnie można doinstalować? Edited March 30, 2016 by Nezo Dopisek Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 1 godzinę temu, Nezo napisał: Chciałbym zainstalować wersję Stable... Z tymi dev można się zapłakać! Na miuipolska najnowsza wersja to 7.1.3.0 zaś na xiaomi.eu to 7.2.1.0 Instalować najnowszy? Różnią się czymś znacznym? Może jakieś braki? Co z paczką dodatków miupolska - normalnie można doinstalować? Instaluj 7.2.1.0 eu, działa bezproblemowo. "Co z paczką dodatków miupolska - normalnie można doinstalować?" O co Ci konkretnie chodzi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 1 godzinę temu, gwalberg napisał: O co Ci konkretnie chodzi? O dodatki z tego tematu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 10 godzin temu, Nezo napisał: O dodatki z tego tematu: Wszystko tam chyba jest w tym ROM, nie wiem dokładnie bo ja te syfy zaraz na początku po instalacji usuwam, do niczego one mi niepotrzebne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 witam wersia nowy global 7.2.2.0 brak polskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 8 minut temu, maternus2 napisał: witam wersia nowy global 7.2.2.0 brak polskiego Witamy, wiemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 (edited) koledzy jak moged wrucic do wersi miui polska np 6.3 nie moge znikło moje twr nie moge go wgrac jak chce wgrac nowy rom z update wyskakuje update.zip signature verification failed , co moge zrobic aby powrocic do miu polska? prosze o pomoc Edited March 31, 2016 by maternus2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Instalujesz TWRP -> Instalujesz ROM Nic zaawansowanego Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 tak chce zrobic ale nie moge z pozycji telefonu wgrałem TWRP zip na karte z pozycji telefonu robie upgrate i wyskakuje mi update.zip signature verification failed Link to comment Share on other sites More sharing options...
maternus2 Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 zrobione Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Czy mi sie zdaje czy cos uciekło ? http://en.miui.com/download-274.html#430 Z dziś !! Jak by wersje 7.2 out Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Global i tak nie ma co się ekscytować, chyba że ktoś obędzie się bez języka polskiego. Nasze ROMy eu rzadko się pojawiają. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 RN2 chyba nie będzie miało globala przecież, Acid coś pisał, że MTK marne szanse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Pewnie to pytanie już padało, czy mozna bezpośrednio przejsc na stable z dev z wipem systemu? Xiaomi. Eu ma pl i wszystko gra? Xposed i root bez problemu? Z góry dziękuję za odpowiedź, muszę postawic jakis system nastawiony na stabilność i endurance Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Dnia 31.03.2016 o 21:20, galakty napisał: RN2 chyba nie będzie miało globala przecież, Acid coś pisał, że MTK marne szanse. Przecież RN2 ma już global Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 9 godzin temu, Frty napisał: czy mozna bezpośrednio przejsc na stable z dev z wipem systemu? Zrobiłem tak i działa (mam TWRP) 9 godzin temu, Frty napisał: Xiaomi. Eu ma pl i wszystko gra? Tak ma PL (Nie zauważyłem żadnych braków) i wszystko śmiga 9 godzin temu, Frty napisał: Xposed i root bez problemu? Po instalacji stable od Xiaomi.eu w TWRP przy próbie uruchomienia systemu wyskakuje powiadomienie o instalacji SuperSU - to powinno zrootować. 9 godzin temu, Frty napisał: muszę postawic jakis system nastawiony na stabilność i endurance Nie wiem czy najnowszy stable Cię zadowoli ale w porównaniu z wersjami DEV (stable też) z ostatnich kilku miesięcy to zmiany na plus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 Coś nam STABLE stoją ostatnio odłogiem-- ---- To cacko zapowiada się OK -- na 7.2.2 ale ENG jak na razie http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-ota-nik-rom-project-multirom-7-2-2-t3350608 TAK PRZY oczekiwaniu na NOWE STABLE -- bo na DEV się dzieje -- zresztą jak na STABLE OD roku 5.0.2 -- nowy pilot, nowa czcionka i regulacja głośności - szałłłł tylko brać ten rozwój czas zejść chyba z XIAOMI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 (edited) 1 godzinę temu, zonee napisał: Coś nam STABLE stoją ostatnio odłogiem-- ---- To cacko zapowiada się OK -- na 7.2.2 ale ENG jak na razie http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-ota-nik-rom-project-multirom-7-2-2-t3350608 TAK PRZY oczekiwaniu na NOWE STABLE -- bo na DEV się dzieje -- zresztą jak na STABLE OD roku 5.0.2 -- nowy pilot, nowa czcionka i regulacja głośności - szałłłł tylko brać ten rozwój czas zejść chyba z XIAOMI I na na dodatek to: https://miuipolska.pl/bez-miuipolska-dla-nowych-xiaomi/ Przy następnym fonie będzie trzeba pomyśleć o innym... Edited April 4, 2016 by gwalberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 14 minut temu, gwalberg napisał: I na na dodatek to: https://miuipolska.pl/bez-miuipolska-dla-nowych-xiaomi/ Przy następnym fonie będzie trzeba pomyśleć o innym... No bez roota to mogą mnie pocałować Dla mnie fon bez root nie istnieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 No bez roota to mogą mnie pocałować Dla mnie fon bez root nie istnieje. Tak samo dla mnie fon bez roota, to fon nie wpełni funkcjonalny. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 2 minuty temu, gwalberg napisał: Tak samo dla mnie fon bez roota, to fon nie wpełni funkcjonalny. Wysłane z Redmi Note 2 Nie wiedziałem, że jak RN3 ma global, to bez roota.. Mam nadzieję, że znajdzie ktoś sposób na to. Jeśli nie i nowe telefony będą wychodzić zablokowane, cóż, pierwszy i ostatni telefon z tej marki. Jest jeszcze Meizu, LeTV i pewnie coś się znajdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Nie wiedziałem, że jak RN3 ma global, to bez roota.. Mam nadzieję, że znajdzie ktoś sposób na to. Jeśli nie i nowe telefony będą wychodzić zablokowane, cóż, pierwszy i ostatni telefon z tej marki. Jest jeszcze Meizu, LeTV i pewnie coś się znajdzie. U mnie też wchodzi w grę Meizu, LetTv musi się trochę rozwinać, może tez pójdę wyżej i kupie Oneplus. Pewnie coś na jesień kupię, więc jeszcze dużo może się zmienić. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 2 minuty temu, gwalberg napisał: U mnie też wchodzi w grę Meizu, LetTv musi się trochę rozwinać, może tez pójdę wyżej i kupie Oneplus. Pewnie coś na jesień kupię, więc jeszcze dużo może się zmienić. Wysłane z Redmi Note 2 LeTV niby masz rację, ale ... Jest model co ma podzespoły identyczne z RN2, a obsługuje od razu 1080 60 fps chyba albo 4K, już nie pamiętam. Tak czy inacze bez grzebania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaqbk Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 22 godziny temu, zonee napisał: Coś nam STABLE stoją ostatnio odłogiem-- ---- To cacko zapowiada się OK -- na 7.2.2 ale ENG jak na razie http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-ota-nik-rom-project-multirom-7-2-2-t3350608 TAK PRZY oczekiwaniu na NOWE STABLE -- bo na DEV się dzieje -- zresztą jak na STABLE OD roku 5.0.2 -- nowy pilot, nowa czcionka i regulacja głośności - szałłłł tylko brać ten rozwój czas zejść chyba z XIAOMI Cześć wszystkim. Od dwóch dni testuję ten nowy rom z XDA - i jest to pierwszy, przy którym nie mam żadnych problemów z BT (a mam cały czas podłączony MiBand i przez 80% czasu zestaw słuchawkowy; w samochodzie dodatkowo moduł OBD2) - wszystko działa jak powinno, nic nie rozłącza. Czy jest szansa, że fix na Bluetooth, zastosowany przez autora tej modyfikacji, zostałby dodany do dodatków MIUI Polska? W romie z XDA bowiem zostało dużo chińskich śmieci i wolałbym raczej przejść na rom, co do którego mam pewność, że został z nich maksymalnie wyczyszczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 20 godzin temu, gwalberg napisał: Tak samo dla mnie fon bez roota, to fon nie wpełni funkcjonalny. Wysłane z Redmi Note 2 21 godzin temu, galakty napisał: No bez roota to mogą mnie pocałować Dla mnie fon bez root nie istnieje. Zawsze mnie to zastanawia... Po co ten root? 21 godzin temu, gwalberg napisał: Przy następnym fonie będzie trzeba pomyśleć o innym... To znaczy? Kilka dni temu kupiłem Mi4 za 560 i czy mogłem wziąć coś lepszego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Zapewne autorowi chodziło o Mediateka, następnym razem wybierze coś ze Snapdragonem Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 To nie temat na takie pytania, w dyskusje ogólne możesz pytać a nie tu bo dyskusja jest o stable a nie wyborach co kupić. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 2 godziny temu, Nezo napisał: Zawsze mnie to zastanawia... Po co ten root? Niektórzy potrzebują do modyfikacji plików/folderów systemowych.. Bez root browser nie wyobrażam sobie telefonu. Niestety, smartfon dla mnie to więcej niż urządzenie do wysyłania SMSów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 24 minuty temu, galakty napisał: Niektórzy potrzebują do modyfikacji plików/folderów systemowych.. Bez root browser nie wyobrażam sobie telefonu. Niestety, smartfon dla mnie to więcej niż urządzenie do wysyłania SMSów. już bez przesady że tylko do wysyłania SMS. Bez rota można spokojnie się obyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 2 godziny temu, Nezo napisał: Zawsze mnie to zastanawia... Po co ten root? To znaczy? Kilka dni temu kupiłem Mi4 za 560 i czy mogłem wziąć coś lepszego? Root do modyfikacji fona. Jeśli nie masz roota nie usuniesz systemowych apk, nie zabawisz się z niektórymi apk, nie będziesz mógł używać niektórych modułów xposed. Bez root to tak samo jakbyś na kompie nie miał dostępu do konta administratora. To nie chodzi o coś lepszego, chodzi o to: https://miuipolska.pl/bez-miuipolska-dla-nowych-xiaomi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts