Szami81 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Czy zeby wgrac global 7.1.3 wytarczy full wipe i instalacja w twrp tego softu?Obecnie mam 6.3.11 miui polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Najlepiej by było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szami81 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Dobra mam juz 7.1.3 >On nie ma jezyka polskiego ?U mnie brak .ps .dobrze ze jest chociaz angielski Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Globala zainstalowałeś? EU Stable ma język polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 1 minutę temu, Szami81 napisał: Dobra mam juz 7.1.3 >On nie ma jezyka polskiego ?U mnie brak .ps .dobrze ze jest chociaz angielski global CN nie ma - EU ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szami81 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Kurcze to ja juz zbaranialem .Poczatki moje z chinczykiem i sporo nauki przedemna Sa jakies znaczace roznice pomiedzy global cn a eu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 (edited) 36 minut temu, Szami81 napisał: Kurcze to ja juz zbaranialem .Poczatki moje z chinczykiem i sporo nauki przedemna Sa jakies znaczace roznice pomiedzy global cn a eu ? Zakładam że masz Redmi Note 2: hermes http://xiaomi.eu/community/threads/6-3-10-11.30529/ - wybierz DOWNLOAD WEEKLY ( Dev ) lub DOWNLOAD STABLE ( Stable ) - zależy czego szukasz https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ - i tu podobnie: twoja nazwa kodowa dodana do nazwy ROM-U: hermes - tylko te pobieraj i tylko tu ! Edited March 14, 2016 by zonee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szami81 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 hermes ferrari armani dior a co to .Jak sprawdzic czy mam hermez czy jakies inne badziewie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 38 minut temu, Szami81 napisał: Kurcze to ja juz zbaranialem .Poczatki moje z chinczykiem i sporo nauki przedemna Sa jakies znaczace roznice pomiedzy global cn a eu ? Ja dwa lata siedzę na fonach od Xiaomi i gubię się w tych ROMach, to jeszcze nie wszystko co kolega wyżej wkleił Są jeszcze smiui, CM, AOSP, aż głowa boli od natłoku 1 minutę temu, Szami81 napisał: hermes ferrari armani dior a co to .Jak sprawdzic czy mam hermez czy jakies inne badziewie Bierz tylko "hermes" to nazwa kodowa fona. inne oznaczenia są do innych telefonów Oczywiście jak masz Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 (edited) 3 minuty temu, Szami81 napisał: hermes ferrari armani dior a co to .Jak sprawdzic czy mam hermez czy jakies inne badziewie Jak masz REDMI NOTE 2 to powinieneś instalować ROMY z nazwą HERMES - tylko te są do twojego telefonu - inaczej to jakbyś lał benzynę do diesla Edited March 14, 2016 by zonee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szami81 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 6 minut temu, zonee napisał: Jak masz REDMI NOTE 2 to powinieneś instalować ROMY z nazwą HERMES - tylko te są do twojego telefonu - inaczej to jakbyś lał benzynę do diesla A to juz wiele wyjasnia.Poki co ten 7.1.3 wydaje sie byc spoko .Dziala to co nie dzialalo na miui polska 6.1.3 wiec oby jeszcze bateria te 4h ekranu udzwignela i bedzie super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 2 minuty temu, Szami81 napisał: A to juz wiele wyjasnia.Poki co ten 7.1.3 wydaje sie byc spoko .Dziala to co nie dzialalo na miui polska 6.1.3 wiec oby jeszcze bateria te 4h ekranu udzwignela i bedzie super. No i lux kolejny wykształcony na MIUI POLSKA 7.1.3 zgadza się wydaje się być spoko. Masz tez alternatywę: generator tez z 7.1.3.0 stable - gdzie możesz uszczuplić jak czegoś ci nie trzeba. http://www.smiui.net/redminote2_hermes.php Też jest ok - lekko poprawione 7.1.3.0 - zabawa w twoich rękach Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan0999 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Witam, jestem stosunkowo młodym użytkownikiem miui, na początku miałem wersje rozwojowa później wziąłem stabilna miuipolska teraz mam miui eu 7.1.3.0(LHMCNCK), jednak nadal jakoś mi to nie leży szukam czegoś by bateria jakoś działała. serio spada jak głupia. Naczytałem się tu dużo na tym forum i teraz zobaczyłem tą wersje smiui. http://www.smiui.net/redminote2_hermes.php Mam do was pytanie o tą strone co mam zaznaczyc by miec fajne miui (czyli potrzebnymi aplikacjami jak aparat, panel sterowania, motywy) z jezykiem polskim i żeby ta bateria cos trzymała i jak to zainstalować? normalnie przez aplikacje aktualizacje? z góry dzieki za odpowiedź i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubal Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Ja miałem jakiś miui eu od chińczyka ale nie miałem zaufania do tego i nie miałem twrp. Zainstalowałem smiui 7.1.3.0 jestem pòki co bardzo zadowolony Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 8 godzin temu, alan0999 napisał: Witam, jestem stosunkowo młodym użytkownikiem miui, na początku miałem wersje rozwojowa później wziąłem stabilna miuipolska teraz mam miui eu 7.1.3.0(LHMCNCK), jednak nadal jakoś mi to nie leży szukam czegoś by bateria jakoś działała. serio spada jak głupia. Naczytałem się tu dużo na tym forum i teraz zobaczyłem tą wersje smiui. http://www.smiui.net/redminote2_hermes.php Mam do was pytanie o tą strone co mam zaznaczyc by miec fajne miui (czyli potrzebnymi aplikacjami jak aparat, panel sterowania, motywy) z jezykiem polskim i żeby ta bateria cos trzymała i jak to zainstalować? normalnie przez aplikacje aktualizacje? z góry dzieki za odpowiedź i pomoc. TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan0999 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 2 godziny temu, zonee napisał: TWRP no to juz wiem przez co a co zaznaczyc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 (edited) 59 minut temu, alan0999 napisał: no to juz wiem przez co a co zaznaczyc ? Wybierz wersje roma jaki chcesz, GPS EUROPA, CLOCK MOD DISABLE, APPS tylko SuperSU, YOUR MOD tylko Volume bost mod i CREATE ROM Edited March 15, 2016 by zonee Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan0999 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 19 minut temu, zonee napisał: Wybierz wersje roma jaki chcesz, GPS EUROPA, CLOCK MOD DISABLE, APPS tylko SuperSU, YOUR MOD tylko Volume bost mod i CREATE ROM no wersje bym chcial tą stable, chyba najlepszy wybór? czyli pogody emaila przegladarki nie zaznaczac? ale beda takie rzeczy wtedy tam? i jeszcze ostatnie pytanie aplikacje google będą? tak troche zielony w tym jestem ale staram sie to ogarnac by poprawic tą baterie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 5 minut temu, alan0999 napisał: no wersje bym chcial tą stable, chyba najlepszy wybór? czyli pogody emaila przegladarki nie zaznaczac? ale beda takie rzeczy wtedy tam? i jeszcze ostatnie pytanie aplikacje google będą? tak troche zielony w tym jestem ale staram sie to ogarnac by poprawic tą baterie. hmm ja nie używam MIUI launcher tylko nova launcher - wiec tu ci nie pomogę mi to nie potrzebne ---- google jest całe - jak chcesz zaznacz sobie pogodę xiaomi - maila jak z tego korzystasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubal Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Ja np się cieszę bo na tamtym sofcie mi wchodziło ciągle w ta badziewiarska przeglądarkę a tak mam ff i jest git Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 5 godzin temu, Hubal napisał: Ja np się cieszę bo na tamtym sofcie mi wchodziło ciągle w ta badziewiarska przeglądarkę a tak mam ff i jest git Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Przecież to się ustawia ... Czy bierzący global 7.2 też ma blokade na poziomie kernela dla naszych note 2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 22 minuty temu, fatis napisał: Przecież to się ustawia ... Czy bierzący global 7.2 też ma blokade na poziomie kernela dla naszych note 2 ? masz na myśli zablokowany bootloader ? jak tak to nie ma - wróciłem z niego przez TWRP do sMIUI wiec nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan0999 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Dobra to zabieram się za to czyli tak sciagam twrp sciagam smiui odpalam twrp przez aktualizacje Wlaczam przez wolume plus i power Potem tam robię backup, vipe oprócz storage Instaluje smiuii i gotowe wszystko? Ta wersja 7.1.3 nie blokuje też niczego ?:) wszystko dobrze rozumiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Dobra koniec tego smiui, to nie temat o nim. Bo zasmieścił się temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan0999 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Potwierdz prosze albo zaprzecz czy dobrze rozumuje i już się w tym temacie nie wypowiadam Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Mniej więcej dobrze, twrp możesz z aktualizację uruchomić w recovery albo kombinacja klawiszy co już wolisz. Backup, a wipe to cache, dalvik, system, data. Potem wstecz i install. Niczego nie blokuje 7.1.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 To niech ktoś kto używa smiui zrobi nowy temat. Juz trochę ludzi go używa więc będzie wszystko w jednym miejscu 😊 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 6 godzin temu, krzyzu napisał: To niech ktoś kto używa smiui zrobi nowy temat. hmmm a kolega nie może skoro mu na tym zależy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 (edited) Proszę bardzo.. Chyba nic nie namieszałem ?? Edited March 16, 2016 by krzyzu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Bateria w stable 7.2.1.0 jest podobna do poprzednich wersji. 4h:25min na ekranie (pozostało 3%). Przypadkiem sprawdzając działanie OTG w TWRP widzę że podmienili recovery jak w wersjach dev, teraz jest TWRP 3 OTG oczywiście działa w systemie jak i w TWRP. Bardzo denerwuje brak adblocka na reklamy w domyślnej przeglądarce (na 7.1.3 nie zauważyłem takiej natrętności reklam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark3k3 Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Zainstaluj sobie przeglądarkę Dolphin, o niebo lepsza od tej systemowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 (edited) Instalował ktoś nowego global stable: Version: V7.2.2.0.LHMMIDA (MIUI7) . jakie wrazenia? Dnia 3/13/2016o19:27, galakty napisał: Globala zainstalowałeś? EU Stable ma język polski. Nie ma polskiego języka na global. Polski będzie miał na razie dev i to od następnej wersji Edited March 28, 2016 by xxmati96xx Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 9 godzin temu, xxmati96xx napisał: Instalował ktoś nowego global stable: Version: V7.2.2.0.LHMMIDA (MIUI7) . jakie wrazenia? Nie ma polskiego języka. Polski będzie miał na razie dev i to od następnej wersji To w takim razie jestem magikiem bo mam 7.1.3.0 EU i język polski. Jak cytujesz ACIDA, to mu chodziło o GLOBAL, nie EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 12 minut temu, galakty napisał: To w takim razie jestem magikiem bo mam 7.1.3.0 EU i język polski. Jak cytujesz ACIDA, to mu chodziło o GLOBAL, nie EU. No mi też chodziło o global a nie o EU Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted March 28, 2016 Author Share Posted March 28, 2016 Chyba chodzi wam o to: http://en.miui.com/download-274.html Jest nowy global 7.2.2.0 - ale czy będzie spolszczony na Xiaomi.eu to nie wiadomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts