Jump to content

Stabilne ROM-y - Od Version: 7.0.8.0 / ... / 9.2.3.0

Recommended Posts

Posted (edited)

Pierwsze wrazenia 7.3.2.0.

GPS rozłącza co kilka sekund (modem v24.P37 - zmiana pewnie rozwiąże sprawę)

Gsam battery monitor nie działa poprawnie(czas ekranu = czas na baterii ale to przypadłość nowych romow)

Na razie to tyle(ok 1h po instalacji). O baterii napiszę po kilku ładowaniach. ROM wgrany na czysto po full wipe.

Edited by xxmati96xx
Posted

A jak inne funkcje na 7.3? Jak że stabilnością systemu i płynnością? Jak ogólne działanie telefonu? Aktualnie wciąż siedzę na 7.2 i nie wiem czy aktualizować czy czekać :)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Posted
27 minut temu, miroz81 napisał:

A jak inne funkcje na 7.3? Jak że stabilnością systemu i płynnością? Jak ogólne działanie telefonu? Aktualnie wciąż siedzę na 7.2 i nie wiem czy aktualizować czy czekać :)

Trudno powiedzieć po 4h użytkowania. Pewnie w kolejnych dniach wyjdą błędy

Posted

Ostrzegam przed tym ROMem. Zwiechy, zawiechy, błędy, nie mogę wejść w ustawieniach w "urządzenie". Uciekłem z dev bo nie chciałem być królikiem doświadczalnym, na stable jeszcze gorzej bo takiego ROMu jeszcze nie miałem, poprzedni był ok. Teraz mnie czeka full wipe i dwudniowe przywracanie wszytskiego, na szczęście to mój oststni telefon Xiaomi, mam juz dość jego ROMów

Posted
12 minut temu, gwalberg napisał:

Ostrzegam przed tym ROMem. Zwiechy, zawiechy, błędy, nie mogę wejść w ustawieniach w "urządzenie". Uciekłem z dev bo nie chciałem być królikiem doświadczalnym, na stable jeszcze gorzej bo takiego ROMu jeszcze nie miałem, poprzedni był ok. Teraz mnie czeka full wipe i dwudniowe przywracanie wszytskiego, na szczęście to mój oststni telefon Xiaomi, mam juz dość jego ROMów

To tylko u ciebie bo umnie oprócz początkowych problemów z GPS nie widzę nic złego. Jak widać ja nie mam problemu z wejściem w urządzenia. Ani razu nie zawiesił się. A z drugiej strony co ty chcesz przywracać 2 dni?

Screenshot_2016-05-22-21-07-44_com.android.settings.png

Posted (edited)
6 minut temu, xxmati96xx napisał:

To tylko u ciebie bo umnie oprócz początkowych problemów z GPS nie widzę nic złego. Jak widać ja nie mam problemu z wejściem w urządzenia. Ani razu nie zawiesił się. A z drugiej strony co ty chcesz przywracać 2 dni?

Screenshot_2016-05-22-21-07-44_com.android.settings.png

Wszystko, nie robię kopii zapasowych, same logowanie do apk i ich ustawianie to parę godzin. Spróbuj usnąć syst apk to zobaczysz czy będziesz mógł wejść. Nie działa mi w pełni xposed, ciągle na belce roaming, ten ROM to najgorszy jaki miałem.

Edited by gwalberg
Posted
1 minutę temu, gwalberg napisał:

Wszystko, nie robię kopii zapasowych, same logowanie do apk i ich ustawianie to parę godzin. Spróbuj usnąć syst apk to zobaczysz czy będziesz mógł wejść. Nie działa mi w pełni xposed, ciągle na belce roaming, ten ROM to najgorszy jaki miałem.

No czyli to twoja wina że ci nie działa. Skoro usuwasz apki systemowe to co się dziwisz? A roming mam zawsze i jakoś mi nie przeszkadza. To że nie robisz kopi to też jest tylko i wyłącznie twoja wina więc nie wiem do kogo masz pretensję.

Posted
Przed chwilą, xxmati96xx napisał:

No czyli to twoja wina że ci nie działa. Skoro usuwasz apki systemowe to co się dziwisz? A roming mam zawsze i jakoś mi nie przeszkadza. To że nie robisz kopi to też jest tylko i wyłącznie twoja wina więc nie wiem do kogo masz pretensję.

Nigdy mi się takie cos nie przytrafiło. Poza tym że moja wina że usuwam syst apk? Zawsze usuwam i nigdy nie mam problemu, więc to nie moja wina tylko tego czegoś z bugami. Roaming mi przeszkadza i jest do nie zaakceptowania.

Nic już nie aktualizuje, wracam do poprzedniego ROM czyli do 2.3.0 i czekam do czerwca na nowe MIUI jeśli będzie na stable

Posted
1 minutę temu, gwalberg napisał:

Nigdy mi się takie cos nie przytrafiło. Poza tym że moja wina że usuwam syst apk? Zawsze usuwam i nigdy nie mam problemu, więc to nie moja wina tylko tego czegoś z bugami. Roaming mi przeszkadza i jest do nie zaakceptowania.

Pomiędzy 7.2.3.0 a 7.3.2.0 jest różnica, więc jest też roznica w domu działaniu tych softow po usunięciu apk systemowych. Poto są one żeby wszystko działało prawidłowo. Skoro usuwasz je i zaczyna ci zacinać i walić błędami to twoja wina a nie błędów romu.

Posted

Ktoś opiszę system jak z baterią itp jakieś zmiany nowości? Z góry dziękuję bo obecnie mam 7. 2.3.0 i nie wiem czy robić update

• Like 1
Posted

8 godzin temu, DominikRN2 napisał:

Ktoś opiszę system jak z baterią itp jakieś zmiany nowości? Z góry dziękuję bo obecnie mam 7. 2.3.0 i nie wiem czy robić update

inne ikony :)

Ponadto potwierdzam problem z modemem. U mnie objawiało się utratą zasięgu w miejscach gdzie do tej pory miałem. Zmiana na modem p24v51 rozwiązała problem

Posted

Zainstalowalem ROM 7.2.3.0 ale nie posiadam jezyka polskiego. W ustawieniach rowniez nie ma, czy wyscie posiadali od poczatku j.polski?

Posted
4 minuty temu, tom940 napisał:

Zainstalowalem ROM 7.2.3.0 ale nie posiadam jezyka polskiego. W ustawieniach rowniez nie ma, czy wyscie posiadali od poczatku j.polski?

Tak. Zapewne pobraleś z en.miui.com a nie z xiaomi.eu.

Posted

Zastanawiam się nad powrotem do 7.2.3.0. Dam jeszcze jeden dzień jak mnie zdenerwuje ten Rom to go wyrzue

Posted
1 godzinę temu, Marcin.M napisał:

Zastanawiam się nad powrotem do 7.2.3.0. Dam jeszcze jeden dzień jak mnie zdenerwuje ten Rom to go wyrzue

Jaki numerek telefonu ? Skoro masz problem z zasięgiem anteny ! rozumiem ze 2G/3G/4G ?

WERSJE - RN2 16-32.jpg

Posted
14 minut temu, zonee napisał:

Jaki numerek telefonu ? Skoro masz problem z zasięgiem anteny ! rozumiem ze 2G/3G/4G ?

WERSJE - RN2 16-32.jpg

ja mam 2015712 i żadnego problemu z zasięgiem nie mam

Posted

2015051

Uwierz mi że po powrocie na 7.2.3.0 mam lepszy zasięg. Na 7.3.2.0 często wyskakuje brak usługi w miejscach gdzie zawsze miałem, zmiana modemu tylko częściowo poprawiła sprawę. Wróciłem do 7.2.3.0 i wszystko wróciło do normy. I tak 2g/3g/4g

XRN2 by Tapatalk

Posted

Ja wgrałem zaraz jak wyszedł i owszem automapa lub janosik potrafią nagle pokazać prędkość 0 i tak już zostać do ponownego odpalenia apki. Na 7.2.3.0 nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. Owszem nowe ikony, a bluetooth jak nie działał właściwie tak nie działa i wiecznie mi band nie rozłącza z telefonem. Żenada.

Posted
56 minut temu, eRd napisał:

Ja wgrałem zaraz jak wyszedł i owszem automapa lub janosik potrafią nagle pokazać prędkość 0 i tak już zostać do ponownego odpalenia apki. Na 7.2.3.0 nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. Owszem nowe ikony, a bluetooth jak nie działał właściwie tak nie działa i wiecznie mi band nie rozłącza z telefonem. Żenada.

Problem gps rozwiązuje instalacja tego modemu co podałem wyżej 

Posted

Zrobiłem drugie podejście do 7.3.2.0 i tym razem wygląda że problem z zasięgiem nie występuje. Może coś się źle zainstalowało. Dam mu druga szansę, ale od razu postawiłem na modemie v24p51

XRN2 by Tapatalk

Posted

Hmm wg mnie bateria jest na +.

46a665747d472e89093bb5daf0422695.jpg

Ale zaznaczam że telefon leżał nie używany. Na wcześniejszym 7.2.3.0 po takim czasie leżenia miałem mniej.

XRN2 by Tapatalk

Posted
Dnia 25.05.2016 o 18:42, zonee napisał:

I jak bateryjka na tym 7.3.2.0 - już ktoś względnie coś lepiej ocenił ?

Ps. bawił się już ktoś w te cuda: http://www.vafin-dev.ru/index.html

To ja też zapytam. Czy ktoś może testował taki rom od Nikoz47: http://www.needrom.com/download/nik-rom-project-xeu-7-2-1-0-service-pack-1/.

Sporo ciekawych modyfikacji wprowadził, w końcu w tym modzie jest język pl, bo jest na bazie Xiaomi.eu, działa niby bluetooth bez zrywania i wiele innych rzeczy. Wgrałem na chwilę i wróciłem do backupa stable, bo niezbędny byłby full wipe, a w tym momencie nie mam czasu wszystkiego ustawiać od nowa. Na szybko to zmieniona jest ikona baterii i jest do wyboru kilka w taki menu jego autorstwa. Niestety ikona ta oraz godzina nie zmienia koloru na ciemny po przejściu do np. menu z jasnym tłem przez co są niewidoczne.

Myślę, że bardzo ciekawy projekt i w najbliższym czasie do niego wrócę.

Gdyby ktoś miał chęć to warto spróbować. Mi głównie chodzi o rwanie połączenia z mi bandem.

Posted
13 minut temu, eRd napisał:

Daj znać tylko jak się spisuje do mnie po testach :) Ja już poczekam ze zmianami do końca czerwca jak się coś od Xiaomi wy-deklaruje co do MIUI8

Posted
Daj znać tylko jak się spisuje do mnie po testach Ja już poczekam ze zmianami do końca czerwca jak się coś od Xiaomi wy-deklaruje co do MIUI8

17 czerwca dostaniemy miui 8

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, DominikRN2 napisał:

17 czerwca dostaniemy miui 8

Jak znam życie pewnie nasz opóźnią :)  albo coś -- jak to xiaomi - :)

Posted

Witam

Zrobiłem przejście na stable 7.3.2.0 i na razie większość wygląda na OK . Teraz ładuje baterię bo poustawianie wszystkiego w Apkach trochę czasu zabrało i prądu też.

Fakt , wcześniej zrobiony backup pomaga , ale nie wszystko wraca , przynajmniej u mnie .

Mam pytanie zauważyłem ,znikła mi zakładka dotycząca ROTA.( osobiście raz czy dwa korzystałem)

Czy trzeba to jakoś wgrać,  nie do końca ogarniam ten temat.

Czytałem że trzeba coś pobrać i zainstalować tylko co na ten model telefonu aby czegoś nie popsuć i w jaki sposób.

A może w ogóle sobie na razie darować ROT , skoro system jak na te chwilę działa ok.

Posted

@fancik Wgraj supersu, link jest w temacie z cotygodniową aktualizacją. Roota nie ma już od jakiegoś czasu nie ma w romach. A czy wgrywać to już musisz sobie sam odpowiedzieć czy widzisz taką potrzebe. Jeśli nie korzystasz z aplikacji wymagających roota to raczej jest ci zbędny a do działania MIUI nie jest wymagany.

• Like 1
Posted (edited)

Ok dzięki za odpowiedź.

Widziałem ten link tylko nie byłem pewien czy to jest także na mój telefon.

To najpierw zobaczę jak ten 7.3.2.0 będzie się sprawował , a później zobaczymy  czy zostanie ten, a może Miui8...

Edited by fancik