Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ostatnio kupiłem Xiaomi Redmi Note 2 Prime. I telefon naprawdę świetny lecz mam teraz problem z aktualizacją.

Otóż słyszałem że telefon dostaje aktualizację co piątek. I postanowiłem że zaktualizuję system. Włonczyłem ustawienia Informacje o urządzeniu i aktualizację. I klikam  w te 3 kropki w prawym górnym rogu. I wybieram Pobierz Aktualizację Xiaomi.eu i wyskakuje mi błąd pobierania. Moje pytanie jak pobrać tą Aktualizację ?

Bardzo prosił bym o opisanie jak zaktualizować ten system. Z góry dziękuję.

Gdy pobierania Aktualizację z forum wchodzę w Aktualizację klikam 3 kropki.

I wybieram zainstaluj Aktualizację z pliku .ZIP później wybieram tam Aktualizację którą pobrałem z miui polska to na środku wyskakuje mi takie kułeczko które się ładuje. I wyskakuje mi coś takiego wszystko jest na zdjęciach. 

Co mam zrobić aby zaktualizować system opiszcie mi bardzo bym był wdzięczny.

Screenshot_2015-11-18-21-40-02_com.android.updater.png

Screenshot_2015-11-18-21-46-48_com.android.updater.png

Screenshot_2015-11-18-21-46-42_com.android.updater.png

20151119_145319.jpg

20151119_145259.jpg

20151119_145342.jpg

20151119_145342.jpg

Edytowane przez Adrianrider
Opublikowano

Nie rób aktualizacji przy tak niskim poziomie baterii!

Pobierz plik aktualizacji z naszego forum. Plik. zip wrzuć do pamięci telefonu, a następnie wybierz opcję zainstaluj z pliku. zip. Wskaż plik aktualizacji, reszta zrobi się sama.

A najlepiej to zapoznaj się z tutorialem instalacji. Znajdziesz go też na tym forum.

Wytapatalkowane z XRN2

Opublikowano

Tylko wrzuć plik do pamięci telefonu a nie na kartę pamięci, potem dajesz ... instalacja zip, wskazujesz zip i reszta zrobi się sama. Jeśli ta metoda nie zadziała i wywala ci błąd corupted file to będziesz musiał zapoznać się z metodą wgrywania TWRP 

Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem 5.10.16 /rozwojowa/ w Note 2 Prime. W żaden sposób ani przez update.zip czy miui recovery nie mogę zainstalować wersji 5.11.12.

Wywala błąd po kilku procentach "Zip signature verification failed". To samo dotyczy się paczki TWRP.

Edytowane przez LEvEL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ZduneX25 napisał:

Tłuc do oporu TWRP przez Flashify.

Jeżeli wejdę do TRWP przez Flashity, to TRWP będzie wgrane? Czy tylko czasowo wejdę do TRWP przez Flashify i potem zainstalować zip z TRWP?

EDIT: Flashity skutecznie zainstalowało mi TWRP

Edytowane przez LEvEL
Opublikowano

Witam też mam problem z aktualizacją mojego redmi note 2 mianowicie jest już dostępna nowa wersja oprogramowania ją posiadam 5.10.29 a na stronie widnieje już 5.11.12 ale ale nie mogę jej zaktualizować z poziomu telefonu wyskakuje mi komunikat że mam aktualną wersje co z tym fantem zrobic jak rozwiązać ten problem

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, mustang74 napisał:

Witam też mam problem z aktualizacją mojego redmi note 2 mianowicie jest już dostępna nowa wersja oprogramowania ją posiadam 5.10.29 a na stronie widnieje już 5.11.12 ale ale nie mogę jej zaktualizować z poziomu telefonu wyskakuje mi komunikat że mam aktualną wersje co z tym fantem zrobic jak rozwiązać ten probem

Aktualizację musisz pobrać samemu. OTA nie działa na MIUI. Nie jest to żaden bug, czy problem, a instrukcje są na forum.

• Like 1
Opublikowano

Witam Redmi note 2 wersja 16 GB z chinskim MIUI 7

chce wgrac MIU POLSKA ale wg instrukcji najpierw znowu chinski rom . 

Chinski Rom sie nie instaluje jak w instrukcji w sumie po co !?

Ale w Flashify nie mam Security > Permissions > ROOT

Mam Security > Permissions > Autostart lub Permissions i nie wiem co dalej . 

POMOCY :(

Opublikowano
45 minut temu, Rexer85 napisał:

chce wgrac MIU POLSKA ale wg instrukcji najpierw znowu chinski rom . 

Chinski Rom sie nie instaluje jak w instrukcji w sumie po co !?

Pewnie po to instaluje się chiński dev byś miał root potrzebny dla flashify ;-)

Opublikowano (edytowane)

ale ja mam ten chinski rom juz zainstalowny  a tego co jest w poradniku nie moge zainstalowac 
wyskakuje  signature verification failed

mam do wyboru tylko 2 chinskie jezyki i 1 angielski wiec to raczej podstawowy root.

Edytowane przez Rexer85
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Rexer85 napisał:

ale ja mam ten chinski rom juz zainstalowny  a tego co jest w poradniku nie moge zainstalowac 
wyskakuje  signature verification failed

mam do wyboru tylko 2 chinskie jezyki i 1 angielski wiec to raczej podstawowy root.

To nie jest root tylko Miu recovery. Root możesz sprawdzić w panelu sterowania lub poprzez aplikacje z Google Market typu Root Chceck itp.

Zainstaluj Flashity a przez nie TWRP. A potem rób aktualizację Romu.

Edytowane przez LEvEL
Opublikowano

Nie moge ustawic Premission w Security dla Flashify ROOT . 

A jak wlaczam Flashify i chce chose image to Flashify sie wiesza . 

Prosze przeczytac poprzednie posty . Bo juz nie wiem co robic :(

Opublikowano (edytowane)

zainstalowalem chinski dev . 

ustawilem w Flashify ROOT  wybralem pozniej image TWRP i wlaczylo sie sie okno i duzo opcji kliknalem INSTALL wybralem plik z romem .zip 

wyskakuje

Chcekig for MD5 File
Skipping MD5 check: no MD5 file found 

i niby zainstalowalo ale co wlaczenie telefony wyskakuje 

Bład oszczzedzania enegii . 

Nie wiem co robic . Jestem dosc zielony w tych sprawach

Edytowane przez Rexer85
Opublikowano

Panowie też miałem taki problem jak wy, oczywiście telefon kupiony z allegro.
Przy asyście córki która mnie targała rękami od kompa udało mi się to obejść. Sposób opisuje:

1. Metoda modyfikowana z linka: http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/
2. W odpowiedziach jeden dobry człowiek podał link do wersji stable chinńskiego roma: http://en.miui.com/download-274.html.
3. Zainstalowałem najpierw wersje stable, później na nią wersję dev.
4. Dalej już jak opisano w linku z pkt 1go.

Życzę powodzenia.
BTW nigdy więcej allegro od jakiś królików, kurczaków i innych krów.

• Like 1
Opublikowano

OK.

Dałem to pozwolenie- to dla ewentualnych następców.

Tak czy siak, dzięki twoim wskazom, udało się bracie zainstalować MIUI Polska.

Pozdrowienia dla latorośli.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...