Skocz do zawartości

Snapdragon 820 oficjalnie zaprezentowany, czas na MI5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Nezumi napisał:

a ja trzymam 1l Cydru w lodówce... moje zapasy są chyba jednak ubogie :D.

1 liter alkoholu to taka dawka głodowa. A co jak na przykład nocą stukanie do drzwi usłyszysz, zobaczysz stojącego na progu zziębnietego, obsypanego śniegiem Hjugo Barru, który powie "kurcze, Nezumi, samolot mi się zepsuł tu za rogiem, bądź człowiekiem i daj coś na rozgrzewkę, bo muszę dziś jeszcze dostarczyć ostateczny projekt Mi5 do bazy". A ty na to "łe, stary, choroba, tylko liter cydru mam". A Hjugo na to "O psiamać, to niestarczy, tak okrutnie zzmarznięty jestem! Jesteśmy zgubieni, Mi5 przesunięty na jesień 2016".

Brrrrr! Cóż za straszna wizja! :-o

Swoją drogą, Marvinka musi wreszcie tego cydru popróbować. Wszedzie chwalą, wszyscy piją, nie można zostawać w tyle. :cool:

Opublikowano
4 minuty temu, Marvinka napisał:

1 liter alkoholu to taka dawka głodowa. A co jak na przykład nocą stukanie do drzwi usłyszysz, zobaczysz stojącego na progu zziębnietego, obsypanego śniegiem Hjugo Barru, który powie "kurcze, Nezumi, samolot mi się zepsuł tu za rogiem, bądź człowiekiem i daj coś na rozgrzewkę, bo muszę dziś jeszcze dostarczyć ostateczny projekt Mi5 do bazy". A ty na to "łe, stary, choroba, tylko liter cydru mam". A Hjugo na to "O psiamać, to niestarczy, tak okrutnie zzmarznięty jestem! Jesteśmy zgubieni, Mi5 przesunięty na jesień 2016".

Brrrrr! Cóż za straszna wizja! :-o

Swoją drogą, Marvinka musi wreszcie tego cydru popróbować. Wszedzie chwalą, wszyscy piją, nie można zostawać w tyle. :cool:

i jeszcze byłoby na mnie, że Mi5 na jesień... No cóż... trzeba uzupełnić zapasy...

Ano nie można, wszystkiego trzeba spróbować! Chyba, że mowa o bezalkoholowym... tego lepiej nie próbować :(.

Właśnie... ktoś się orientuje kiedy jest konf. prasowa Xiaomi? :P

Opublikowano

Polak nie kaktus, pić musi :-)

Ale o czym tu dyskutować gdy nie ma żadnej pewnej informacji (jedynie specyfikacja jest znana).

To co ja z małą dłonią mam powiedzieć, takie Mi5 będzie kolejna nieosiągalną dla mnie deska do krojenia :-) gdy Mi2S skończy swój żywot zostaną na rynku same jabłuszka (sic!)

Jakim cudem jesteście w stanie jedną dłonią obsłużyć coś większego od 4,5 cala? :-D

Oby Mi5 było swego rodzaju rewolucja...

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Opublikowano
7 minut temu, Addamas napisał:

Jakim cudem jesteście w stanie jedną dłonią obsłużyć coś większego od 4,5 cala? :-D

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Więc jakby to panu powiedzieć... :cool:

1305903-bigthumbnail.jpg.f1b1bdb78211ae5

• Like 7
Opublikowano

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Więc jakby to panu powiedzieć... :cool:

1305903-bigthumbnail.jpg.f1b1bdb78211ae5806eee70e95586c0d.jpg

Fajny rudzielec. Jak dla mnie cydru nie da się pić. Dramat ale podkreślam to moje zdanie.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, Bobson napisał:

Nie bardzo wiem co ten render zmieniający kolor ma oznaczać ;D Oświeci mnie ktoś? XD

Temat wygląda tak: zdjęcie "czyste", w które nikt nie ingerował powinno po przepuszczeniu przez FotoForensic wyglądać w miarę jednolicie - jak kolorowa "kasza" bez żadnych wyróżniających się fragmentów. Jeżeli widzisz jakieś mocno odcinające się od reszty kształty, takie jak w tym przypadku te białe fragmenty na zdjęciu, wówczas możesz z bardzo dużym prawdopodobieństwem założyć, że zdjęcie jest zmanipulowane.

Oczywiście, nie mówimy tu o 100% pewności, a jedynie o "bardzo mocnych poszlakach", z rodzaju "złapalismy go nad trupem, z siekierą ociekającą krwią i krzyczącego wstawaj chamie, muszę cię zdzielić jeszcze raz".

To trochę jak z testem DNA na ojcostwo, wynik negatywny nie daje 100% pewności, że będziesz bulić alimenty, ale wynik pozytynwy jest raczej pewnikiem. :cool:

3 godziny temu, makovic napisał:

Fajny rudzielec. Jak dla mnie cydru nie da się pić. Dramat ale podkreślam to moje zdanie.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Nie takie rzeczy się łykało w imię poszerzania doświadczeń! Marvinka kiedyś próbowała Tureckiego Raki. Ło matko, jakie to okropne! Anyżówka ohidna, jak landrynki rozpuszczone w wodzie, fuj, ble, paskudztwo! Tego chyba nic nie przebije. :wacko:

• Like 1
Opublikowano

No tak racja, tak dla zabawy spróbowałem z prawdziwym zdjęciem i racja są raczej jednolite kolory, ew lekkie odcienie ale nie ma takich wyraźnych jak tutaj ;D + dla Ciebie; D

Opublikowano
4 minuty temu, Bobson napisał:

No tak racja, tak dla zabawy spróbowałem z prawdziwym zdjęciem i racja są raczej jednolite kolory, ew lekkie odcienie ale nie ma takich wyraźnych jak tutaj ;D + dla Ciebie; D

Żeby nie było: zdjęcie można zmanipulować tak, żeby totalny fake wychodził całkiem akceptowalnie, więc tego rodzaju narzędzie trzeba traktować jako coś dające taki ogólny, wstepny pogląd, nic więcej. :cool:

Opublikowano

Po prostu przestępca spartaczył robotę :-P metadane też co nie co mówią (znam geniuszy którzy oddawali kopie zadań innych w których tylko zmienili nazwisko, porobili kilka błędów, a metadane wszędzie takie same... Tak, tak na studiach informatycznych)

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Opublikowano
6 minut temu, Tomiz napisał:

Są już kolejne foteczki nowego MI5. Z dnia na dzień telefon pięknieje ;-) 

Xiaomi-Mi-5-2.jpg

Xiaomi-Mi-5-3.jpg

Khm, khm...

http://fotoforensics.com/analysis.php?id=9b667e721dcc3c34f157cf2423eca9d545010f72.58563

100% pewności to nie ma, ale wstępna analiza sugeruje, że to sztuczne jak obietnice przedwyborcze. :P

Swoją drogą, jak to jest, że w dobie wielo-megapixlowych kamer instalowanych nawet na rolkach papieru toaletowego i cyfraków o obiektywach, które są w stanie uchwycić krople potu na skórze z odległości kilkudziesięciu metrów takie "wycieki" to zawsze zdjątka wielkości znaczków pocztowych, o słabej jakości i w ogóle? :wink:

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Nezumi napisał:

kurde.. oni tam w chinach mają chyba cały szwadron "grafików" opłacone tylko po to, aby robili słabe rendery Mi5 xD

44 minuty temu, Cake napisał:

wygląda jak redmi ...

30 minut temu, avish napisał:

Obrzydliwy ten ostatni render...

Tak czy owak, takie renderki spełniają swoją rolę - ludzie zaglądają, komentują, nie zapominają. To jest jak dorzucanie jakiegoś kiepskiego paliwa do ognia. Niby kopci strasznie i paskudnie cuchnie, ale ogień dalej się tli. Mamy więc tu do czynienia albo z naprawdę partacką robotą, albo sprytnym marketingiem.

A, żeby nie było: poniżej zdjęcie PRAWDZIWEGO modelu Mi5, prosto z Chińskiej strony! Tylko u nas, tylko na MiUiPolska!!! :mrgreen:

mi-5.thumb.png.30d4315d614286f82ce0a6291

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Acid napisał:

Tak pięknieje, że co chwila zmienia wygląd.

Wysłano z Mi4c

Bo sami producenci jeszcze nie zdecydowali jaki wygląd telefonu ostatecznie wypuszcza xD 

Opublikowano
37 minut temu, Bobson napisał:

Bo sami producenci jeszcze nie zdecydowali jaki wygląd telefonu ostatecznie wypuszcza xD 

Tylko że telefon już jest w produkcji :P

Opublikowano

I chyba można zmienić pozycję kamery... Bo na tym renderze jest z tyłu po środku, a poprzednie rendery i nawet silikonowe case na aliexpress podpisane jako Mi5 miały aparat w rogu jak aktualnie w serii MI.

Opublikowano (edytowane)

Jak teraz pojawiły sie zbieżne foty rzekomego mi5, to teraz tak czytam, że portale znają już cenę telefonu! Tylko ze są wahania od 1900zł po 3000 :v (oczywiście za wersje 4/64) ; D Ciekawe który ustrzelił najbliżej prawdziwej ceny ;>

Edytowane przez Bobson
Opublikowano
6 minut temu, Bobson napisał:

Gdzieś czytałem że tydzień po konferencji ma trafić do sprzedaży, prawda? 

Zakładam że prawda. Tel już gotowy, siedzi w magazynach. Powinien być dostępny dla każdego :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...