Jump to content

MI 4c - pytania ogólne - wątek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

@Lokator

- dual sim nie testowałem, bo nie używam, ale nie przypominam sobie, żeby ktoś kiedykolwiek narzekał, że nie działa na mi4c w połączeniu z miuipolska

- 4g działa

- bt działa - korzystam z mi banda

- synchro z google też działa - mam gmaila podpiętego pod wbudowaną apkę poczty xiaomi i dostaję maile bez problemu

- powiadomienia działają jak najbardziej(trzeba sobie skonfigurować ustawienia).

Cześć, chciałem zakutalizować swojego Mi4c i patrze że na stronie https://miuipolska.pl/download/ jest do pobrania wersja na Androidzie w wersjie 7.0 /MIUI 7.4.27 WOW :) SZOK SUPER RADOŚĆ :) 
Panowie, pobrałem go i wrzuciłem na telefon, można śmiało instalować czy lepiej się wstrzymać ? wolę się spytać bo kiedyś narobiłem sobie roboty że hej.
Obecnie lecę na Androidzie 5.1.1

Pozdrawiam serdecznie !

Poczytaj instrukcje instalacji żeby Cię nie zaskoczyło że zablokuje Ci bootloader. 

Ogólnie jak już zaktualizujesz będziesz raczej zadowolony. Wszystko działa, tel jest chłodniejszy niż na 5,1. Bateria raczej bez zmian. 

A jak to jest w końcu z bootloaderem. Jeśli odblokowałem na 7 oficjalną metodą, to czy po wgraniu przez miflash wersji fastboot china dev np. najnowszej od nowa zablokuję?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

46 minut temu, advcron napisał:

A jak to jest w końcu z bootloaderem. Jeśli odblokowałem na 7 oficjalną metodą, to czy po wgraniu przez miflash wersji fastboot china dev np. najnowszej od nowa zablokuję?

Nie, nie zablokujesz (ja tak wgrywałem 2 dni temu) :)

Jesteś pewny? Mi zablokowało i to kilka razy, jak tak wgrywałem

Tak, już dwa razy tak wgrałem. Raz na android 5, raz na android 7. Tylko metodą oficjalną trzeba odblokować

Odblokowany oficjalnie, za każdym razem przeładowanie dev china, lub stable miflashem blokowało bootloader. Być może Jesteś wyjątkiem. 

BTW. W przeciągu godziny odblokowałem kilka różnych tel, wszystkie na jednym koncie - nieprawda jest limit o jednym telefonie. 

2 godziny temu, virusek90 napisał:

Tak, już dwa razy tak wgrałem. Raz na android 5, raz na android 7. Tylko metodą oficjalną trzeba odblokować

Jak widać, nie tylko u mnie to jest regułą - musisz mieć wyjątkowe szczęście ;P

Jak widać, nie tylko u mnie to jest regułą - musisz mieć wyjątkowe szczęście ;P

Wydaje się mi, że nawet Acid pisał, że nie blokuje. Na pewno blokuje po zmianie z 5 na 7. Albo mam "szczęście"

Przy przejściu z androida 7 na 5.1 trzeba najpierw wgrać chiński rom żeby wrócił stary bootloader czy można od razu instalować ten od xiaomi.eu?

Edited by lukas2792

18 minut temu, lukas2792 napisał:

Przy przejściu z androida 7 na 5.1 trzeba najpierw wgrać chiński rom żeby wrócił stary bootloader czy można od razu instalować ten od xiaomi.eu?

Masz zgode na odblokowanie BL?

po aktualizacji na najnowsze MIUI, w aplikacji "muzyka" w ogóle nie widzi folderów z mp3 a jeśli próbuje otworzyć z menadżerze plików to "Format muzyki nie jest wspierany" W aplikacji "pliki" odtwarza normalnie 
wipe cache i dalvik nie pomagaja
Edited by atlantydas