Lokator Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Jest obecnie jakiś rom testowy na najnowszym androidzie, w którym wszystko działa i bateria dobrze trzyma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 14 godzin temu, Lokator napisał: Jest obecnie jakiś rom testowy na najnowszym androidzie, w którym wszystko działa i bateria dobrze trzyma? RR, polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 2 godziny temu, Pawliko napisał: RR, polecam. Miałem na myśli Miui ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 2 minuty temu, Lokator napisał: Miałem na myśli Miui ; ) A to sry ;d Wez najnowszego deva i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 31 minut temu, Pawliko napisał: A to sry ;d Wez najnowszego deva i tyle. Muszę mieć pewność, że z niczym nie ma problemów ; p Może ktoś potwierdzić któryś z najnowszych romów Miui dla Mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Potwierdzam - najnowsza wersja miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 1 godzinę temu, 94smichal napisał: Potwierdzam - najnowsza wersja miuipolska Testowałeś dual sim, internet w 4g, bt, hotspot, synchro z google oraz wyświetlanie powiadomień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 10 minut temu, Lokator napisał: Testowałeś dual sim, internet w 4g, bt, hotspot, synchro z google oraz wyświetlanie powiadomień? Nie na mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 @Lokator - dual sim nie testowałem, bo nie używam, ale nie przypominam sobie, żeby ktoś kiedykolwiek narzekał, że nie działa na mi4c w połączeniu z miuipolska - 4g działa - bt działa - korzystam z mi banda - synchro z google też działa - mam gmaila podpiętego pod wbudowaną apkę poczty xiaomi i dostaję maile bez problemu - powiadomienia działają jak najbardziej(trzeba sobie skonfigurować ustawienia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 @94smichal, dzięki wielkie za odpowiedź : ) Takiej informacji szukałem : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 RR, polecam.Testowałem ale nie przypadł mi do gustu. Jest ok dla tych co nie lubią wyglądu i zasad działania MIUIWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 @94smichal, a działa Ci 3g? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 @Sephriot, dzięki : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
l1nku Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Cześć, chciałem zakutalizować swojego Mi4c i patrze że na stronie https://miuipolska.pl/download/ jest do pobrania wersja na Androidzie w wersjie 7.0 /MIUI 7.4.27 WOW SZOK SUPER RADOŚĆ Panowie, pobrałem go i wrzuciłem na telefon, można śmiało instalować czy lepiej się wstrzymać ? wolę się spytać bo kiedyś narobiłem sobie roboty że hej. Obecnie lecę na Androidzie 5.1.1 Pozdrawiam serdecznie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Poczytaj instrukcje instalacji żeby Cię nie zaskoczyło że zablokuje Ci bootloader. Ogólnie jak już zaktualizujesz będziesz raczej zadowolony. Wszystko działa, tel jest chłodniejszy niż na 5,1. Bateria raczej bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l1nku Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 No to nieźle, bo mi się grzeje nawet przy zwykłym użytkowaniu, przepraszam czy mógłbyś potwierdzić czy znalazłem dobry temat apropo odblokowania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Tak to jest oficjalna metoda na ściągnięcie blokady bl. Tutaj: znajdziesz więcej informacji mówiących konkretnie o przesiadce z 5.1 na 7.0 w przypadku mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l1nku Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 (edited) Ok , system hula. Czy 5 od 7 różnie się czymś graficznie bo nie zauważyłem zmian. Edited April 28, 2017 by l1nku Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 nie rozna sie niczym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Wizualnie niczym, ale ma kilka nowych opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 A jak to jest w końcu z bootloaderem. Jeśli odblokowałem na 7 oficjalną metodą, to czy po wgraniu przez miflash wersji fastboot china dev np. najnowszej od nowa zablokuję? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 46 minut temu, advcron napisał: A jak to jest w końcu z bootloaderem. Jeśli odblokowałem na 7 oficjalną metodą, to czy po wgraniu przez miflash wersji fastboot china dev np. najnowszej od nowa zablokuję? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nie, nie zablokujesz (ja tak wgrywałem 2 dni temu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Jesteś pewny? Mi zablokowało i to kilka razy, jak tak wgrywałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
prz3m3k96 Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Mam szybkie pytanko. Przy wipe zaznaczyłem wszystkie wipe, czy teraz muszę coś dogrywać czy mogę po prostu przejść do instalacji systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Instaluj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Jesteś pewny? Mi zablokowało i to kilka razy, jak tak wgrywałem Tak, już dwa razy tak wgrałem. Raz na android 5, raz na android 7. Tylko metodą oficjalną trzeba odblokowaćWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Odblokowany oficjalnie, za każdym razem przeładowanie dev china, lub stable miflashem blokowało bootloader. Być może Jesteś wyjątkiem. BTW. W przeciągu godziny odblokowałem kilka różnych tel, wszystkie na jednym koncie - nieprawda jest limit o jednym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 2 godziny temu, virusek90 napisał: Tak, już dwa razy tak wgrałem. Raz na android 5, raz na android 7. Tylko metodą oficjalną trzeba odblokować Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Jak widać, nie tylko u mnie to jest regułą - musisz mieć wyjątkowe szczęście ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Jak widać, nie tylko u mnie to jest regułą - musisz mieć wyjątkowe szczęście ;PWydaje się mi, że nawet Acid pisał, że nie blokuje. Na pewno blokuje po zmianie z 5 na 7. Albo mam "szczęście"Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas2792 Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 (edited) Przy przejściu z androida 7 na 5.1 trzeba najpierw wgrać chiński rom żeby wrócił stary bootloader czy można od razu instalować ten od xiaomi.eu? Edited May 2, 2017 by lukas2792 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 18 minut temu, lukas2792 napisał: Przy przejściu z androida 7 na 5.1 trzeba najpierw wgrać chiński rom żeby wrócił stary bootloader czy można od razu instalować ten od xiaomi.eu? Masz zgode na odblokowanie BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas2792 Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Tak. To, że się bootloader zablokuje to wiem tylko nie wiem czy mogę od razu przejść z dev 7.4.27 na xiaomi.eu V8.2.1.0.LXKCNDL przez twrp czy musze najpierw chiński rom wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 (edited) po aktualizacji na najnowsze MIUI, w aplikacji "muzyka" w ogóle nie widzi folderów z mp3 a jeśli próbuje otworzyć z menadżerze plików to "Format muzyki nie jest wspierany" W aplikacji "pliki" odtwarza normalnie wipe cache i dalvik nie pomagaja Edited May 5, 2017 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 zeby przejść do najnowszej stable z najnowszego dev trzeba robić mi flasha czy po prostu wgrać?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts