SLiM Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 @Heady1991 tak już odblokowałeś teraz twrp i xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heady1991 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Przed chwilą, slimdick napisał: @Heady1991 tak już odblokowałeś teraz twrp i xiaomi.eu Jezu co? Błagam za rączkę, albo link do poradnika i co to jest to twrp, bo naprawdę jestem ciemny :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) 2 minuty temu, Heady1991 napisał: Jezu co? Błagam za rączkę, albo link do poradnika i co to jest to twrp, bo naprawdę jestem ciemny :/ https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Tu masz co i jak na pierwszej stronie portalu jest dział FAQ. Tu masz recovery: libra_ts_twrp_3_0_2_0.zip ze środka plik .img skopiuj do katalogu adb i komenda fastboot flash recovery recovery.img potem fastboot boot recovery.img Dalej sobie poradzisz Edited January 11, 2017 by slimdick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heady1991 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Na mój telefon jest niby rom na androida 5.1.1 chciałbym własnie coś na androidzie 6 i którą wersje twrp mam wybrać, bo jest ich trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 5 minut temu, Heady1991 napisał: Na mój telefon jest niby rom na androida 5.1.1 chciałbym własnie coś na androidzie 6 i którą wersje twrp mam wybrać, bo jest ich trochę Boże... Wgraj to co Ci podał i nie marudź. Nie ma androida 6 i to bez znaczenia jaki jest numerek, to MIUI a nie Samsung czy LG. TWRP masz wybrać na swój telefon, to chyba oczywiste. Libra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heady1991 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 @galakty dla Ciebie oczywiste, dla mnie czarna magia niestety... Nie siedzę w telefonach na codzien :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Mówiłem, że jest temat, tak? Masz krok po kroku opisane... Nawet nie zajrzałeś, bo byś takich pytań nie zadawał. Najlepiej podac na tacy i tak codziennie 5 osobom w każdym dziale. A tutoriale jak byk są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heady1991 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 @galakty no właśnie czytałem, ale wolałem poprosić kogoś o pomoc, żeby nie strzelić babola, recovery ogarnąłem, teraz będę instalować tego roma "xiaomi.eu_multi_MI4c_6.12.22_v8-5.1" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heady1991 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) Niby zainstalowałem, ale po instalacji wyskoczyło mi jakieś info o supersu, root czy coś takiego.... wtf? Dobra śmiga jak należy, dziękuje za pomoc Edited January 11, 2017 by Heady1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Skoro piszesz "wtf" to nie masz pojęcia co to jest i nie instaluj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 To jeszcze ja miałbym pytanko odnośnie blokady bootloadra. Kupiłem telefon w październiku z dodatkową opcją odblokowania bootloadera i wgraniem polskiego miui 8 6.10.20 (rozwojowa). Teraz tak bardziej zacząłem się tym interesować i sprawdzając stasus botloadera wychodzi jak by był zablokowany. Jak to z tym jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 55 minut temu, Radek86 napisał: To jeszcze ja miałbym pytanko odnośnie blokady bootloadra. Kupiłem telefon w październiku z dodatkową opcją odblokowania bootloadera i wgraniem polskiego miui 8 6.10.20 (rozwojowa). Teraz tak bardziej zacząłem się tym interesować i sprawdzając stasus botloadera wychodzi jak by był zablokowany. Jak to z tym jest? Bo te statusy to czasem prawdy nie pokazuja, wpisz sobie w trybie fastboot "fastboot oem unlock" i zapewne status zmieni sie na true Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 (edited) Faktycznie zmieniło status. A co zrobić żeby adb zadziałało i czy to jest potrzebne do jakichkolwiek aktualizacji ewentualnie jakiś zmian dla zwykłego użytkownika? Edited January 14, 2017 by Radek86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 1 godzinę temu, Radek86 napisał: Faktycznie zmieniło status. A co zrobić żeby adb zadziałało i czy to jest potrzebne do jakichkolwiek aktualizacji ewentualnie jakiś zmian dla zwykłego użytkownika? Nie do konca rozumiem pytanie rozwin. Adb uzywasz do wgrania twrp i na tym jego rola sie konczy, pozniej przez twrp xiaomi.eu lub cm jak wolisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 52 minuty temu, kamillm napisał: Adb uzywasz do wgrania twrp Nie ADB tylko Fastboot. To dwie różne rzeczy, różne tryby, wymagające różnych sterowników. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 (edited) 28 minut temu, latet napisał: Nie ADB tylko Fastboot. To dwie różne rzeczy, różne tryby, wymagające różnych sterowników. Tak masz racje, posralo mi sie @Radek86. Poczytaj sobie https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb Edited January 14, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Ten fastboot to już sobie wcześniej ogarnąłem wg tego poradnika. A mi faktycznie chodzi o ADB, do czego to służy i czy to jest mi do czegoś potrzebne? I jeszcze pytanie odnośnie sterowników... Telefon z kompem (win 8.1) widzą się ale w menegerze urządzeń przy telefonie i USB są znaki zapytania bo nie mam sterowników. Czy jeśli urządzenia się widzą to sterowniki muszą być? A jeśli tak to skąd pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 23 minuty temu, Radek86 napisał: Ten fastboot to już sobie wcześniej ogarnąłem wg tego poradnika. A mi faktycznie chodzi o ADB, do czego to służy i czy to jest mi do czegoś potrzebne? I jeszcze pytanie odnośnie sterowników... Telefon z kompem (win 8.1) widzą się ale w menegerze urządzeń przy telefonie i USB są znaki zapytania bo nie mam sterowników. Czy jeśli urządzenia się widzą to sterowniki muszą być? A jeśli tak to skąd pobrać? Jesli jestes zwyklym użytkownikiem telefonu nie chcesz nic modyfikowac, robic cudow niewidow z telefonem itp. itd. to adb nie jest Ci do niczego potrzebne Co do sterownikow to ja zawsze lubię jak nie mam zadnych znakow zapytania i wykrzyknikow w menadżerze mógłbyś napisac albo dac screena których dokladnie nie masz sterow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Jeśli robię szukanie sterowników automatycznie online to nic nie znajduje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 4 minuty temu, Radek86 napisał: Jeśli robię szukanie sterowników automatycznie online to nic nie znajduje. Tak dla formalności: telefon jest w trybie przesyłania plików (MTP), a nie tylko ładowania baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Tak, jest w trybie "Urządzenie multimedialne (MTP)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 (edited) 4 godziny temu, Radek86 napisał: I jeszcze pytanie odnośnie sterowników... Telefon z kompem (win 8.1) widzą się ale w menegerze urządzeń przy telefonie i USB są znaki zapytania bo nie mam sterowników. Czy jeśli urządzenia się widzą to sterowniki muszą być? A jeśli tak to skąd pobrać? Jeśli, podkreślam, jeśli wszystko działa OK, to bym się nie przejmował tymi wykrzyknikami. Edited January 14, 2017 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 @Radek86Albo nie znalazł sterownika albo jest zablokowany bo brak podpisu cyfrowego. W moim przypadku na win 10 64bit instalacja najnowszego MiPcSuite i nie ma tych wykrzykników. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 kurde jak dac aplikacji dostep do roota miui8?? byla kiedys opcja w panelu sterowania uprawienia a teraz tego nie widze.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Przy instalacji MIUIPolska masz monit o możliwości zainstalowania SuperSU - po prostu się zgódź Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 hehe no zgadzam sie przeciagam pasek a i tak nie ma xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 8 godzin temu, Antyhaker napisał: Przy instalacji MIUIPolska masz monit o możliwości zainstalowania SuperSU - po prostu się zgódź Te supersu nie zawsze chce działać... Ja tego nie instaluję tylko pobieram normalną paczkę ze strony supersu i ją flaszuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Chyba, że tak ;P Ja i tak używam PHH, więc nawet nie wiedziałem, że z tamtym są problemy :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 1 minutę temu, Antyhaker napisał: Chyba, że tak ;P Ja i tak używam PHH, więc nawet nie wiedziałem, że z tamtym są problemy :s Za pierwszym razem zadziałało, potem po aktualizacji miui już nie chciał, instalowałem, włączam system i brak root... Wnerwiłem się, ściągnąłem supersu_update, sflaszowałem, pobrałem libsy i działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
macieg Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 hej, hej co się stało z mi4c? wycofali go ze sprzedaży? prawie wszędzie (gb, bg, eb, goldi,top1) widnieje napis OUT OF STOCK. znalazłem w jednym miejscu za cenę 150$ (pamiętam jak Goldi za 100$ sprzedawał go) Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Faktycznie... Ja kupiłem chyba za 107$ + wysyłka. A teraz 130-150$ oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 5 minut temu, galakty napisał: Faktycznie... Ja kupiłem chyba za 107$ + wysyłka. A teraz 130-150$ oO A jaką wersje kupiłeś za te grosze 2/16 czy 3/32 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 1 minutę temu, slimdick napisał: A jaką wersje kupiłeś za te grosze 2/16 czy 3/32 ? 2/16. 3/32 nie szło dostać, a jak znalazłem w jakimś dziwnym sklepie to kosztował 180$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 5 minut temu, galakty napisał: 2/16. 3/32 nie szło dostać, a jak znalazłem w jakimś dziwnym sklepie to kosztował 180$. Teraz wszystkie sztuki wykupione po tym artykule, wszyscy się rzucili bo chcą mieć androida 7.1.1 Spoiler https://gizchina.com.pl/2017/01/20/aktualizacja-dla-xiaomi-mi-4c/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 1 minutę temu, slimdick napisał: Teraz wszystkie sztuki wykupione po tym artykule, wszyscy się rzucili bo chcą mieć androida 7.1.1 Ukryj treść https://gizchina.com.pl/2017/01/20/aktualizacja-dla-xiaomi-mi-4c/ Hahahaha. Ale miałem wyczucie na kupno Mi4c... Szkoda, że dolar był drogi, ale i tak taniutko jak na tak porządny sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts