mistermisiek Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 Witam serdecznie Mam takie pytanie Czy da się bez zmiany oprogramowania usunąć Dialer Google i wrzucić jakiś inny które ma możliwość nagrywania rozmów dla wersji sprzedawanej w Polsce. Chyba że jest jakiś inny sposób aby nagrywać bo w opcjach jest nagrywanie rozmówców Gdzie jest podany nawet folder gdzie powinno się to zapisywać ale nie zapisuje się. Pozdrawiam
kris68 Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 Nie ma innej opcji niż zdjęcie bootloadera i wgranie miui.eu lub HyperOS. Tylko tam masz nagrywanie. Przetestowałem wszystkie nagrywające rozmowy, kupione legalnie w Sklepie Play - stracilem pieniądze - żadna aplikacja, nawet najdroższa nie nagrywa. Jedyny sposób powyżej. Jak masz z tym problem , pomogę wystarczy napisać do mnie wiadomość.
FromWP Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 14 minut temu, kris68 napisał(a): żadna aplikacja, nawet najdroższa nie nagrywa. Nie do końca prawda. Cube Acr nagrywa. Darmowa wersja również. Nie jest tak dobra jakość jak fabrycznej Xiaomi, ale nagrywa. Ostatnio dawałem wskazówki na prv koledze @akej jak ma to uruchomić i zadziałało.
kris68 Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 (edited) Bo nagrywa z zewnętrznego głośnika, a to nigdy nie będzie tak czyste jak nagrywanie z xiaomi.eu-już to przerabiałem FromWP wybacz. Edited March 8, 2024 by kris68
akej Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 Ale nagrywa ten programik Cube Acr i jest całkiem ok. Daje radę. 1
pl_shibby Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 W dniu 3.03.2024 o 08:16, kris68 napisał(a): Nie ma innej opcji niż zdjęcie bootloadera i wgranie miui.eu lub HyperOS. Tylko tam masz nagrywanie. Przetestowałem wszystkie nagrywające rozmowy, kupione legalnie w Sklepie Play - stracilem pieniądze - żadna aplikacja, nawet najdroższa nie nagrywa. Jedyny sposób powyżej. Jak masz z tym problem , pomogę wystarczy napisać do mnie wiadomość. To nie prawda. Nie trzeba odblokowywać bootloadera i nie trzeba wgrywać miui polska by mieć dialer Xiaomi z wbudowanym nagrywaniem rozmów. Wystarczy wgrać oficjalny tom Xiaomi dla Indonezji lub Taiwanu. Mam takowy wgrany, mam zablokowany BL, mam nagrywanie rozmów, mam język polski i mam działające płatności google.
andy_andy Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 A jak można wgrać rom Indonezja lub Taiwan bez odblokowania bootloadera, czy jest gdzieś jakaś instrukcja. Ja znalazłem tylko manual na wgranie romu Xiaomi na Taiwan gdy bootloader jest odblokowany i się go blokuje w momencie wgrywania tego romu.
Master Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 24 minuty temu, andy_andy napisał(a): A jak można wgrać rom Indonezja lub Taiwan bez odblokowania bootloadera, czy jest gdzieś jakaś instrukcja. Ja znalazłem tylko manual na wgranie romu Xiaomi na Taiwan gdy bootloader jest odblokowany i się go blokuje w momencie wgrywania tego romu. proponuję zapytać przedmówcę jak to uczynił 🙃 jedyne co mi przychodzi do głowy to za pomocą softu Xiaomi tool v2 ... można poczytać o tym np. na xda developers ... dla leniwych link ... https://xdaforums.com/t/tool-xiaomitool-xiaomi-rom-changing-made-easy.3627081/ normalnie za pomocą oryginalnego softu Xiaomi (miflash) nie wrzucisz romu bez unlocka ... romu Xiaomi eu też be unlocka nie zapodasz ...
pl_shibby Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 To się robi w trybie fastboot a ROM pobierasz z oficjalnej strony xiaomi. Można całość wgrać za pomocą miflash, choć ja zwyczajnie zrobiłem to przez minimal adb tools. Wpisz sobie w YouTube " flash Xiaomi without miflash" to ci wyskoczy masę przykładowych filmików
FromWP Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 33 minuty temu, pl_shibby napisał(a): To się robi w trybie fastboot W trybie fastboot z zablokowanym bl wgrałeś rom? Nobel się należy.
pl_shibby Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 Tu doprecyzuję, bo przechodziłem z miui polska na Indonezję gdy pojawiły się problemy z działaniem portfela google, zatem fakt, miałem BL odblokowany a podczas flashu został on zablokowany. Jednakże wydawało mi się, że zablokowany BL uniemożliwia wgrywanie nieoficjalnych softów a nie oficjalnych jak Taiwan lub Indonezja. Niestety nie mam jak teraz tego sprawdzić.
Netoper Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 Żeby zmienić rom czy to na oficjal czy na custom BL musi być odblokowany bo inaczej nie będzie dostępu do wgrywania.To jest na zasadzie jak np z zabezpieczeniem przed zapisywaniem karty SD suwakiem.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kris68 Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 Nie ma możliwości wgrania Tajwanu czy Indonezji bez odblokowania bootloadera. Próbowałem. Oczywiste kłamstwo.
FromWP Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 3 godziny temu, pl_shibby napisał(a): Jednakże wydawało mi się, że zablokowany BL uniemożliwia wgrywanie nieoficjalnych softów Zablokowany bl uniemożliwia działanie komend fastboot którymi wgrywa się rom. Nie działają komendy to niczego nie wgrasz. Z zablokowanym bl czasami można wgrać przez systemowe recovery jak się je oszuka. Potrzebne dwie paczki aktualizowanych romów. Tego co masz i np Indonezji. Wgrywasz swoją aktualizację, a po weryfikacji w trakcie instalacji zmieniasz nazwę Indonezji na swojego romu. Czasami tak się udaje, ale i tak trzeba potem zrobić reset do fabrycznych.
pl_shibby Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 2 godziny temu, kris68 napisał(a): Oczywiste kłamstwo. powiedział ten co myli miui.eu z xiaomi.eu i twierdzi, że to jedyny sposób na posiadanie wbudowanego nagrywania 1 godzinę temu, FromWP napisał(a): Zablokowany bl uniemożliwia działanie komend fastboot którymi wgrywa się rom. Nie działają komendy to niczego nie wgrasz. dopytam zatem na przyszłość: skoro piszesz że nie działają komendy którymi wgrywa się rom, to znaczyło by że nie uda się wgrać żadnego romu.... Jeżeli więc kupię telefon z EEA, uwalę go i zechcę odratować wgrywając EEA przez fastboot to też mi się nie uda? Coś mi tu nie pasuje.
FromWP Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 11 minut temu, pl_shibby napisał(a): Jeżeli więc kupię telefon z EEA, uwalę go i zechcę odratować wgrywając EEA przez fastboot to też mi się nie uda? No nie uda się. Z zablokowanym bl w fastboot niczego nie wgrasz. Serwis ci wgra jak uwalisz. Mają z tym ostatnio sporo roboty. 1
kris68 Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 (edited) pl shibby po pierwsze spiesząc się każdy może się pomylić, po drugie nie miałeś połowy telefonów Xiaomi co ja, po trzecie jesteś ............ Edited March 8, 2024 by kris68
Master Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 3 minuty temu, kris68 napisał(a): pl shibby po pierwsze spiesząc się każdy może się pomylić, po drugie nie miałeś połowy telefonów Xiaomi co ja, po trzecie jesteś kretynem.... Krzysiek ... zachowuj się 🙃 staramy się tu nie obrażać ... każdy ma prawo do swojego zdania i jego zmiany co nie jest równoznaczne z przyznaniem się do błędu czy porażki - raczej to akt oświecenia ... btw. napisz na priv jak tam Twoja sprawa ...
akej Posted March 11, 2024 Posted March 11, 2024 (edited) Panowie a po co tyle kombinacji jakieś wgrywania nie wiadomo czego. To działa - Cube ACR i to całkiem dobrze. Edited March 11, 2024 by akej
naste Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 Mogę prosić o komentarz mojego dzisiejszego odkrycia? W RTV Euro AGD sprawdziłem wszystkie wystawione Xiaomi. Wszystkie poza jednym były na EMUI i w nich nie było wzmianki o nagrywaniu połączeń. Natomiast Poco X6 Pro 5G był na HyperOS i w Ustawieniach wpisując "nagrywanie" w polu wyszukiwania ustawień wyświetlało pozycję "nagrywanie rozmów". Mogłem to kliknąć i wyświetlał się wtedy ekran z opcjami m.in.: -powiadamiaj o zakończeniu nagrywania rozmów (tak/nie) -automatycznie nagrywaj rozmowy (tak/nie) -nagrywaj wszystkie rozmowy / nagrywaj wybrane numery Co ciekawe, nie umiałem do tego ekranu dostać się w żaden inny sposób (nie było tego w Telefon -> Ustawienia albo Ustawienia -> Aplikacje) - umiałem to zoabczyć tylko korzystając z wyszukiwarki. Czy to opcja widmo, która i tak nie działa? Też tak macie? Chcę kupić telefon z bezproblemowym nagrywanie i dlatego to sprawdzałem i tu jestem.
szakal88 Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 (edited) Sprawdziłem przed chwilą w Xiaomi 14. Również po wpisaniu w ustawieniach dostałem się do tej opcji, pozaznaczałem wszystkie możliwe opcje, ale po połączeniu, gdy sprawdzałem ścieżkę, która jest podana w tych ustawieniach do zapisywania nagrań niestety nic się nie pojawiło. Edited March 20, 2024 by szakal88 1
FromWP Posted March 20, 2024 Posted March 20, 2024 15 minut temu, szakal88 napisał(a): sprawdzałem ścieżkę, która jest podana w tych ustawieniach do zapisywania nagrań niestety nic się nie pojawiło Ustawienie w romie jest, ale działa tylko z dialerem Xiaomi. Można go sobie zainstalować, tylko że nie da się uruchomić. To tylko przykład niechlujstwa programistów Xiaomi. Zresztą jeden z wielu w HyperOs.
grzegorz.lki Posted March 21, 2024 Posted March 21, 2024 A uruchom dyktafon xiaomi i spróbuj nim nagrać coś. Może zapytać o uprawnienia to na nie zezwól. I potem sprawdź czy nagra rozmowę telefoniczną. Od Android 13 woła o te uprawnienia
Kacper Skrzypek Posted March 21, 2024 Posted March 21, 2024 1 godzinę temu, grzegorz.lki napisał(a): A uruchom dyktafon xiaomi i spróbuj nim nagrać coś. Może zapytać o uprawnienia to na nie zezwól. I potem sprawdź czy nagra rozmowę telefoniczną. Od Android 13 woła o te uprawnienia Woła o uprawnienia, owszem, ale tylko w dialerze Xiaomi, którego nie ma na normalnym Globalu.
szakal88 Posted March 21, 2024 Posted March 21, 2024 @grzegorz.lki nic to nie zmieniło, dalej nie nagrywa
FromWP Posted March 21, 2024 Posted March 21, 2024 (edited) Bez dialera Xiaomi nie zadziała, dialer Xiaomi też nie zadziała, czyli paragraf 22. Uruchomienie dyktafonu w trakcie rozmowy też zablokowane. Edited March 21, 2024 by FromWP
Andino Posted April 16, 2024 Posted April 16, 2024 hej, Możesz spróbować znaleźć inną aplikację do nagrywania rozmów na Google Play.
kris68 Posted April 16, 2024 Posted April 16, 2024 Naprawdę robicię sobię niepotrzebne problemy wystarczy otwarcie bootloadera i zmiana softu, przeciwnikom mówię, ze wszystko można cofnąć. A nie niepotrzebne i zajmujące czas szukanie programów które niby nagrywają a w 99,99% nie działają nawet płatne. 1
memfault Posted April 23, 2024 Posted April 23, 2024 On 08/03/2024 at 11:44, FromWP said: Zablokowany bl uniemożliwia działanie komend fastboot którymi wgrywa się rom. Nie działają komendy to niczego nie wgrasz. Z zablokowanym bl czasami można wgrać przez systemowe recovery jak się je oszuka. Potrzebne dwie paczki aktualizowanych romów. Tego co masz i np Indonezji. Wgrywasz swoją aktualizację, a po weryfikacji w trakcie instalacji zmieniasz nazwę Indonezji na swojego romu. Czasami tak się udaje, ale i tak trzeba potem zrobić reset do fabrycznych. Poprosiłym o więcej szczegółów. Nie chodzi mi o MIUI, tylko HyperOS na globalnym Xiaomi 14 Ultra z zablokowanym bootloaderem.
FromWP Posted April 23, 2024 Posted April 23, 2024 Godzinę temu, memfault napisał(a): Poprosiłym o więcej szczegółów Musisz sam poszukać na forum lub YouTube. W skrócie, trzeba pobrać rom recovery który masz obecnie i indonezyjski nie starszy od obecnego dla twojego telefonu. Zaczynasz wgrywanie swojego romu i w trakcie procesu podmieniasz nazwę indonezyjskiego na ten twój.
pawelt Posted April 25, 2024 Posted April 25, 2024 Tak na marginesie po wpisaniu w ustawieniach na globalnym sofcie można znaleźć coś takiego jak na skrinie. Apropo apek dialerów które kiedyś nagrywały a teraz nie nagrywają bo google to zabroniło. Poszukajcie stare dialery jak np true phone od hamster albo Callapp w AppGallery tam nadal mogą nagrywać. 1
Heavdaretin Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Gdzieś czytałem, że teraz na żądanie Google muszą powiadamiać o nagrywaniu. To znaczy, że przy każdym połączeniu będzie informacja dla rozmówcy, że rozmowa jest nagrywana. Z tego powodu zmieniłem oprogramowanie na indonezyjskie w moim poco X3, a teraz chcę zmienić na tajwańskie w xiaomi 14
djrzz Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 True phone stara wersja mimo że ma opcje nagrywania to nie nagrywa w poco x6pro 5g. 1
Netoper Posted August 19, 2024 Posted August 19, 2024 Na nowszych/obecnych androidach na rynek EU google "od wewnątrz" systemu zablokowało nagrywanie.Ratunkiem są właśnie romy Indonezja i Tajwan, o ile na dany model słuchawki zostały wypuszczone Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts