Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.05.2025 o 07:49, pejta napisał(a):

Dzisiaj pokazała się aktualizacja do wersji 2.0.104.0.VNLEUXM

U mnie właśnie znalazło na Szwajcarii. Na Polsce brak.

Poprawki z marca 2025 - ledwo 2 miesiące do tyłu...

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, rafmik napisał(a):

U mnie właśnie znalazło na Szwajcarii. Na Polsce brak.

Poprawki z marca 2025 - ledwo 2 miesiące do tyłu...

• Release date 2025-05-06

Maja byś nie dostał, ale kwiecień mogli już dać. Tak czy inaczej częstotliwosć aktualizacji, to 90dni, więc wszystko się zgadza. I nie zapominajmy, że aktualizacja wiele dni wcześniej jest testowana, więc nie mogą dawać najnowszych aktualizacji.

Edytowane przez marcin_poco
Opublikowano
Godzinę temu, marcin_poco napisał(a):
  • Release date 2025-05-06

Maja byś nie dostał, ale kwiecień mogli już dać. Tak czy inaczej częstotliwosć aktualizacji, to 90dni, więc wszystko się zgadza. I nie zapominajmy, że aktualizacja wiele dni wcześniej jest testowana, więc nie mogą dawać najnowszych aktualizacji.

To akurat zależy od woli Xiaomi. Majowe poprawki dostały m.in. Redmi Note 12 czy 13, tak że jeśli chcą, to mogą dać najnowsze.

• Haha 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@rafmik

No musisz sprawdzać rózne kraje, nie tylko Szwajcaria. Jakbyś miał wersje GLOBAL a nie EEA, to byś dostawał aktualizacje od razu, bez zmian regionów. Ja tak mam na swoim telefonie, od początku.

Edytowane przez marcin_poco
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.07.2025 o 16:00, marcin_poco napisał(a):

@rafmik

No musisz sprawdzać rózne kraje, nie tylko Szwajcaria. Jakbyś miał wersje GLOBAL a nie EEA, to byś dostawał aktualizacje od razu, bez zmian regionów. Ja tak mam na swoim telefonie, od początku.

Jaja już są. Lada moment 5 mc bez aktualizacji bezpieczeństwa. Czyli w praktyce te telefony można już traktować jako bez wsparcia. Czyli elektrośmieć 😕

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.08.2025 o 23:00, marcin_poco napisał(a):

@rafmik

A jaki problem pobrać ręcznie Full OTA OS2.0.201.0.VNLEUXM. I wgrać ręcznie przez updater?

Skąd pobrać legit wersję?

Czemu Xiaomi tego po OTA nie pcha?

BTW - teraz UE wprowadziła wymóg minimum 5 letniego wsparcia dla telefonów - ktoś wie, czy wymuszona jest też częstotliwość aktualizacji?

EDIT bo poszukałem:

Zgodnie z prawem telefony które weszły do sprzedaży do UE w terminie po 20 czerwca 2025 muszą mieć minimum 5 lat aktualizacji (systemu i security patche) liczone od daty zakończenia sprzedaży danego modelu telefonu.

Maksymalne dopuszczone opóźnienie względem pojawienia się kodu źródłowego lub aktualizacji innych telefonów danej marki to 6mc. 

Edytowane przez rafmik
Opublikowano
W dniu 17.03.2024 o 17:28, butcher23 napisał(a):

Ma ktoś problem z WiFi 5GHz? 

Chodzi o to, że nie chce się łączyć automatycznie w 5GHz. To co zauważyłem problem jest z WPA3. Router mam z WiFi 6 od operatora i nie mam możliwości zmian. Sąsiad ma router starszy z WPA2 i łączy się automatycznie w 5GHz. U mnie łączy się na tym routerze 2.4GHz z automatu na WPA3. Numer kanału mam ustawiony niski (44), ale to ze względu na TV.

Miał ktoś taki problem albo go zauważył

w smarcie musisz tam gdzie masz wifi wchodzisz w ustawienia znalezionego routera i edytujesz ustawienia ip i zmieniasz z DHCP na statyczny , w dns 1 wpisujesz 8.8.8.8 ,a dns 2  8.8.4.4  oraz wybierasz prywatność na uzyj mac urządzenia , nie te pierwsze , bo tutaj ci nie połączy z wifi w ogóle 

Opublikowano
w smarcie musisz tam gdzie masz wifi wchodzisz w ustawienia znalezionego routera i edytujesz ustawienia ip i zmieniasz z DHCP na statyczny , w dns 1 wpisujesz 8.8.8.8 ,a dns 2  8.8.4.4  oraz wybierasz prywatność na uzyj mac urządzenia , nie te pierwsze , bo tutaj ci nie połączy z wifi w ogóle 
Myślisz że przez tyle czasu nie znalazł rozwiązania?
To co piszesz jest niedorzeczne, co ma wspólnego format zabezpieczeń do statycznego IP?
Wystarczy zmienić autoryzację w ustawieniach routera na PSK/WPA 2

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

Wystarczy zmienić autoryzację w ustawieniach routera na PSK/WPA 2

Router od operatora, prawdopodobnie klucz na naklejce i niczego nie można zmienić. A pasma 5 i 2,4 na jednym ssid. Ja bym dodał swój własny router do wi-fi.

Opublikowano
Router od operatora, prawdopodobnie klucz na naklejce i niczego nie można zmienić. A pasma 5 i 2,4 na jednym ssid. Ja bym dodał swój własny router do wi-fi.
Kwestia operatora na ile pozwoli grzebać w ustawieniach routera,( u mnie Vectra od paru lat dała pełny dostęp) ale.dostep do zabezpieczeń czy ustawienia swojego hasła powinien być, ewentualnie jakby jednak był zabetonowany to zadzwonić na infolinię i niech zdalnie przestawią klucz zabezpieczeń.
Inna sprawa że dodatkowy router to też dobre rozwiązanie pod warunkiem że będzie można operatora przestawić na tryb bridge.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja u siebie podłączyłem do Arrisa z kablówki - taki wysoki z wifi5 - router Xiaomi BE6500 Pro i działa to bez problemów ... choć ta współpraca to chyba różnie wygląda ... bo np. matula ma modem do kablówki Cisco i jak podłączyłem jej router tplinka AX50 to była bieda - niby połączenie było ale pracowało to razem bardzo kiepsko ... myślałem początkowo że to wina tego tplinka - zmieniłem mu też firmware - a dodatkowo jeszcze testowałem u siebie prawie dwa tygodnie - no i i mnie zero problemów ... no to zaryzykowałem i kupiłem jej Tende BE6L - i problem rozwiązany ... śmiga luks żadnych problemów do tego ma świetny zasięg - na dużym balkonie po drugiej stronie chaty jest ładny zasięg gdzie AX50 w ogóle nie widział już sieci ... muszę przyznać że ta Tenda to świetny sprzęt ... choć ja jednak nadal wolę swoje Xiaomi który zasięg ma genialny ... ustawiłem go na tryb oszczędzania energii dla obu pasm i bez problemu ogarnia u mnie całą chatę plus balkon ... muszę przyznać że jestem zaskoczony ...

Opublikowano
W dniu 11.08.2025 o 07:39, pejta napisał(a):

Dzisiaj pokazała się aktualizacja do wersji 2.0.206.0.VNLEUXM (region PL)

Do mnie wlasnie teraz wpadło. 

Aktualizacje z lipca 2025.

Po 5mc aktualizacja security patch 

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 3.11.2025 o 08:58, pejta napisał(a):

Aktualizacja do wersji 2.0.208.0.VNLEUXM (region PL) - zaktualizowano Pakiet Bezpieczeństwa do października 2025.

Musiałem zablokować bl, zrobiłem to wersją 2.0.12.0 VNREUXM, niestety nie mam żadnych dostępnych aktualizacji, ktoś powie na jakiej stronie mogę sprawdzić jaka jest aktualna wersja dla tego telefonu, na regionie  Szwajcaria lub UK mam wersję 2.0.204.0 VNREUXM  to nadal nie jest wersja wspomniana przez Ciebie.

Opublikowano
Godzinę temu, piterchmiel1 napisał(a):

Aktualnie na Szwajcarii 2.0.209.0

Ciekawe....u mnie aktualizacji brak na Szwajcarii. Godzinę temu zainstalowałem na Szwajcarii wersję 2.0.204.0

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
17 godzin temu, ryszard.p1 napisał(a):

Jakie wrażenia po aktualizacji ?

Nie miałem jeszcze czasu "się pobawić". Na razie jedyne co zauważyłem (trudno nie zauważyć) to duży zegar na ekranie blokady.

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, dzisiaj wpadła mi aktualizacji na regionie indie, ktoś instalował wszystko ok ? :D

Edit: zrobiłem update nie działa mi klawiatura xDDD
Edit 2: gboard działa ale jak mamy inna w moim przypadku SwiftKey to należy ją zablokować w  ram kłódką i dodać to autostartu, bo można sie zdziwić. I oczywiście gboarda wyłączyć.
Dodatkowo telefon stał sie jeszcze bardziej responsywny, póki co reszta działa bez problemu.

pop.jpg

Edytowane przez overtrash
Opublikowano (edytowane)

wczoraj nic, a dzisiaj na NIEMCY poszło na 2 telefonach.

edit no i nie jestem zadowolony, tel łapie jakieś losowe freezy np podczas przełączania aplikacj, potrafi się wykrzaczyć na smsach, a wcześniej nigdy się to nie zdarzyło.

Edytowane przez Tompson
Opublikowano
W dniu 30.01.2026 o 20:14, Tompson napisał(a):

wczoraj nic, a dzisiaj na NIEMCY poszło na 2 telefonach.

edit no i nie jestem zadowolony, tel łapie jakieś losowe freezy np podczas przełączania aplikacj, potrafi się wykrzaczyć na smsach, a wcześniej nigdy się to nie zdarzyło.

Grubo ja takich akcji nie miałem, natomiast po aktualizacji klawiatury pasek który został oddany do android 16 jak używamy gestów z czarnego przemienił sie w biały xD

klawa.jpg