abc00 Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 Albo bezpośrednio z sourceforge - tu widać daty modyfikacji: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/
mates21 Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 Dla starszych modeli jak np. Mi9 gdzie wgranie nowego magiska rozsypuje cały system działa sposób opisany przez kogoś z xiaomi.eu: What finally works for me: 1. Magisk 24.1 2. Enable Zygisk + reboot 3. Update Magisk UI (UI only!) 4. PlayIntegrityFix 12.3 + clearing cache as per readme + reboot --SafetyNetCheck passed now-- 5. MagiskHide + denylist for root-afraid apps 6. Final reboot.
dzanas69 Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 No i czyżby czar prysł? Wykonałem dziś trzy razy płatność, przeszły bez problemu, natomiast sytuacja w integrity checker wygląda tak:
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Wygląda na to, że obejście z fingerprintem od Asusa przestało działać. U mnie Google Pay nie wywala jeszcze błędu, ale nie zdziwcie się, jeśli niedługo zacznie.
Olek619 Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Dopiero dzisiaj wgrałem update z 10.11, jednak płatności nie działają - jak rozumiem, rozwaliło się to na nowo ...
mates21 Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Modulu PlayIntegrityFix tez to dotyczy ? Tzn on tez przestanie dzialac?
abc00 Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 ^^ w Google Play pojawiła się aktualizacja Portfela bodaj z 14.11 u mnie pokazuje wersję 23.44.582097972. I strach to instalować.
dzanas69 Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Dopiero dzisiaj wgrałem update z 10.11, jednak płatności nie działają - jak rozumiem, rozwaliło się to na nowo ...Tak, mi się udało jeszcze dziś trzykrotnie zrobić płatność przez Google Pay
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 6 minut temu, mates21 napisał(a): Modulu PlayIntegrityFix tez to dotyczy ? Tzn on tez przestanie dzialac? Tak, bo to ten sam fix.
mates21 Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zostaje trzymac kciuki za nowe obejscie...
ketesch Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Przed chwilą płaciłem i przeszło bez problemów.Edit: No i po temacie, urządzenie znowu nie spełnia wymogówMi11Pro
dudijack Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Drogie szanowne grono DEV xiaomi.eu. Czy planujecie zaimplementować nową poprawkę (już wyszła) w waszych romach (tak jak to miało miejsce tydzień temu),czy być może będziemy mogli jako użytkownicy wgrywać ją sami (miało by to największy sens)?
pl_shibby Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Właśnie mi odrzuciło płatność 😕 pozostaje czekac na kolejny Fix... 😕
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 13 minut temu, dudijack napisał(a): Drogie szanowne grono DEV xiaomi.eu. Czy planujecie zaimplementować nową poprawkę (już wyszła) w waszych romach (tak jak to miało miejsce tydzień temu),czy być może będziemy mogli jako użytkownicy wgrywać ją sami (miało by to największy sens)? Nowa poprawka to po prostu nowy fingerprint. Jeśli się za parę dni okaże, że znowu Google zmieniło Play Integrity tak, że ten fingerprint przestanie działać, to przebudowywanie ROM-ów po raz kolejny nie ma sensu.
dudijack Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Hmm, a czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby podzielenie się z użytkownikami metodą na zaimplementowanie tej poprawki samodzielnie przez użytkowników?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 2 godziny temu, dudijack napisał(a): Hmm, a czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby podzielenie się z użytkownikami metodą na zaimplementowanie tej poprawki samodzielnie przez użytkowników? Problem w tym, że na razie nie ma takiej metody.
dudijack Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 No cóż, czekamy w takim razie na kolejne rebuildy.
Blublek Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Poco F5 - check integrity przechodzi, apka bankowa rozpoznaje palucha, niestety Portfel Google nie działa. A już się cieszyłem z obejścia problemu
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Informuję o najnowszych decyzjach: https://miuipolska.pl/zmiany-w-platnosciach-portfelem-google-na-xiaomi-eu/ 1
abc00 Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 Pytanie - czy jak wymianie sobie Xiaomi Mi Band'a na wersję z NFC to on się wiąże z apką Portfela Google czy dobrze pamiętam coś, że kiedyś płatności tam szły przez Zepp Life (dawny Mi Fit)? Jak to właściwie wygląda i czy opaska jest niezależna, czy też powiązana z SafetyNet / Play Integrity?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 1 minutę temu, abc00 napisał(a): Pytanie - czy jak wymianie sobie Xiaomi Mi Band'a na wersję z NFC to on się wiąże z apką Portfela Google czy dobrze pamiętam coś, że kiedyś płatności tam szły przez Zepp Life (dawny Mi Fit)? Jak to właściwie wygląda i czy opaska jest niezależna, czy też powiązana z SafetyNet / Play Integrity? Mi Band ma swoje Xiaomi Pay, to idzie przez Mi Fitness. Nie jest to w żaden sposób powiązane z Google (gdyby było, to pewnie wspierałoby wszystkie banki, jakie wspiera Portfel Google, a na pewno nie wspiera np. Santandera).
mates21 Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 Czy oprócz fixa od chiteroman, jakaś inna osoba/grupa też robi moduł pod magiska? Chodzi o to czy to jest jedyny znany moduł, który działa?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 Być może ktoś inny robi coś podobnego, tylko o tym nie wiem. Kiedyś był SafetyNet Fix, ale teraz SafetyNet będzie wygaszany, więc trzeba patrzeć już w zasadzie wyłącznie na Play Integrity.
pl_shibby Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 (edytowane) Czy można płynnie przechodzić z wersji Stable na Beta i odwrotnie? Drugie pytanie: czy gdybym wrocil do globala to jest jakiś sposób na instalacje apki telefonu i smsów od Xiaomi? Bo używając tych googlowych mam odruch wymiotny 😕 Edytowane 18 Listopada 2023 przez pl_shibby
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 5 minut temu, pl_shibby napisał(a): Czy można płynnie przechodzić z wersji Stable na Beta i odwrotnie? Teoretycznie jeśli poprawki zabezpieczeń są te same lub nowsze to tak. W praktyce trzeba sprawdzać indywidualnie na danym telefonie. 6 minut temu, pl_shibby napisał(a): Drugie pytanie: czy gdybym wrocil do globala to jest jakiś sposób na instalacje apki telefonu i smsów od Xiaomi? Bo używając tych googlowych mam odruch wymiotny 😕 Musiałbyś zainstalować ROM na Indonezję lub Tajwan. 1
pl_shibby Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Musiałbyś zainstalować ROM na Indonezję lub Tajwan. I mając globala mogę bezpiecznie wgrać taki ROM? Nie ucegle telefonu? Czy to bardziej skomplikowane, w sensie jest na to jakaś niestandardowa procedura?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 36 minut temu, pl_shibby napisał(a): I mając globala mogę bezpiecznie wgrać taki ROM? Nie ucegle telefonu? Czy to bardziej skomplikowane, w sensie jest na to jakaś niestandardowa procedura? Możesz spokojnie wgrać. Wystarczy MiFlash. 1
Tartary Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 Czy na tę chwilę dla 12X, żeby działały normalnie płatności to instalacja Tajwan, czy jednak będzie za chwilę jakiś stable hyperos?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 22 minuty temu, Tartary napisał(a): Czy na tę chwilę dla 12X, żeby działały normalnie płatności to instalacja Tajwan, czy jednak będzie za chwilę jakiś stable hyperos? Instalacja ROM-u na Tajwan. Na stable HyperOS za szybko bym nie liczył.
pl_shibby Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz spokojnie wgrać. Wystarczy MiFlash. Prawie mnie namówiłeś kolego Ostatnie pytanie: posiada on język PL? Czy trzeba będzie ENG używać?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Listopada 2023 Opublikowano 18 Listopada 2023 Wszystkie Globale mają język polski. 1
Tartary Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypek Coś za coś... Zainstalowałem Tajwan i nie mam VoWiFi w Plusie i nie mogę, lub nie potrafię zmienić modemu na plus, bo kod, żeby wejść w opcje to zmienić na globalu nie działa. W zasadzie dziwne, że to global i nie działa VoWiFi. Jest na to jakiś sposób? Mógłbym spróbować na eea, ale wtedy nie będzie nagrywania rozmów Edytowane 19 Listopada 2023 przez Tartary
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Ja takiego sposobu oprócz modemu niestety nie kojarzę.
Tartary Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 A wiesz jak dostać się do modemu na globalu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Jeśli kod nie działa, to raczej się nie uda. U nas mógł zadziałać, bo chyba jest wyłączona weryfikacja (nie wiem czy nie oparta o konto Xiaomi). Na Globalu tak się nie da.
Rekomendowane odpowiedzi