Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy w przypadku procesorów Mediateka jest możliwość uzyskania listy agregacji pasm? Według Plus-a Xiaomi 13T/13T Pro nie obsługuje 5G Ultra tzn. agregacji n1_n41 

• 2 weeks later...
Posted

Hej. Mam pytanie dotyczące modelu 13 t pro. Posiadam go jeden dzień i wszystko było w porządku, do momentu kiedy nie wyszedłem na zewnątrz (13 stopni Celsjusza) chciałem zrobić zdjęcie i okazało się, że obiektyw aparatu jest całkowicie zaparowany. Zdjęcia oczywiście nie da się zrobić. Po powrocie do domu zaparowanie znika. Czy u Was też jest ten problem? Żeby sprawdzić, czy to nie różnica temp, używałem aparatu ponad 20 min na zewn. Niestety zaparowanie nie znika, jest mniejsze lub większe ale ciągle jest. Wziąłem swojego starszego Xiaomi 11 i tu nie ma żadnego problemu ani żadnej pary. 

• 2 months later...
Posted
9 godzin temu, Frantik napisał(a):

W końcu jest. 13T 1f6a64b4b937d770fd7c73aa20eda663.jpg

Ale co właściwie? Ta aktualizacja weszła mi z 10 dni temu..

Niestety nie poprawia działania GPS..

Posted

Czy można jakoś zmienić nazwę modelu? Trochę mnie irytuje że telefon identyfikuje się kodem a nie po prostu 13T.
Przykład na grafice.

image.thumb.png.7467ae2a73b9962c0619c84182700956.png

Posted (edited)

cześć

Mam dwie rzeczy:

mój 13T PRO nie łapie 5G Orange i innych sieci np Plusa jest 5G bezproblemowo, oczywiście jestem w zasięgi 5G Orange i sim obsługuje 5G.  Ma ktoś jakiś pomysł ?  (problem rozwiązałem - po tygodniu walki i żonglowania kartami pojawiło się samoistnie 5G)

czy da się przyciszyć rozmówce w głośniku na stałe. Za każdym razem jak odbieram telefon to jest na maxa głoś że wszyscy dookoła słyszą, więc po odebraniu muszę najpierw przyciszyć, telefon nie zapamiętuje tego ustawienia, da się to gdzieś ustawić na stałe ?

jest jeszcze trzeci problem, gubienie GPS, ale podobno jest poprawka, jak z ciągnę to może problem się rozwiąże.

Moja obecna wersja: 14.0.15.0 TMLEUXM aktualizacja do Europa: MIUI 14.0.16.0 TMLEUXM

Edited by rgw
Posted

Witam zakupiłem Xiaomi 13Tpro mam taki problem w czasie korzystania z jakiejś funkcji na wyświetlaczu ekran co jakiś czas zawiesza się na sekundę dwie nie wiem co może być przyczyną czy ktoś miał coś podobnego 

Posted
W dniu 9.10.2023 o 08:55, Damian B. napisał(a):

Hej. Mam pytanie dotyczące modelu 13 t pro. Posiadam go jeden dzień i wszystko było w porządku, do momentu kiedy nie wyszedłem na zewnątrz (13 stopni Celsjusza) chciałem zrobić zdjęcie i okazało się, że obiektyw aparatu jest całkowicie zaparowany. Zdjęcia oczywiście nie da się zrobić. Po powrocie do domu zaparowanie znika. Czy u Was też jest ten problem? Żeby sprawdzić, czy to nie różnica temp, używałem aparatu ponad 20 min na zewn. Niestety zaparowanie nie znika, jest mniejsze lub większe ale ciągle jest. Wziąłem swojego starszego Xiaomi 11 i tu nie ma żadnego problemu ani żadnej pary. 

ja nie spotkałem się w żadnym sprzęcie z takim problemem. Też mam zegarki, które można myć pod prysznicem z dodatkiem płynu do mycia, czy smartfon. Bez wiedzy, to egzemplarz wymaga reklamacji. A doraźnie nożna wziąć torebkę strunową, do niej włożyć trzymany w cieple żel w poduszkach przeciw wilgoci z leków, czy wyrobów przemysłowych włożyć telefon, poduszeczkę, szczelnie zamknąć i trzymać w temperaturze,w  której będzie robione ważne zdjęcie. Jeżeli ręce parują można założyć cienkie foliowe rękawice.

Posted

też nie miałem tego problemu w mi 11 - jak pisał @Damian B. ... na mi 14 pro też na razie tego nie uświadczyłem ... ciekawe czy to kwalifikuje się do wymiany gwarancyjnej / serwisu ... bo normalny objaw to raczej nie jest 🙃

Posted
W dniu 18.12.2023 o 12:03, rgw napisał(a):

czy da się przyciszyć rozmówce w głośniku na stałe. Za każdym razem jak odbieram telefon to jest na maxa głoś że wszyscy dookoła słyszą, więc po odebraniu muszę najpierw przyciszyć, telefon nie zapamiętuje tego ustawienia, da się to gdzieś ustawić na stałe ?

Moja obecna wersja: 14.0.15.0 TMLEUXM

wiem cytuję samego siebie ;) ale ten głośny dźwięk głosu dzwoniącego jest okrutnie upierdliwy.

druga sprawa: w 12 pro znajomy ma w funkcjach aparatu  "zdjęcie księżyca" czy jakoś podobnie, twierdzi że sobie to jakoś dograł, da się tak ??

Posted

Z tym startem rozmowy z głośnością na maxa to wygląda na zakrzak systemu, być może przywrócenie ustawień fabrycznych by pomógł.
Co do zdjęcia księżyca, możliwe że wgrał qcam, zapytaj znajomka co konkretnie zrobił.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Posted

Witajcie, jestem na tym forum "świeżakiem". W świecie Xiaomi także.
Jestem (od kilku dni) posiadaczem smartfona Xiaomi 13T (wersja z tzw. globalnym softem). To mój pierwszy w życiu smartfon od Xiaomi i dużo kwestii jest dla mnie niejednoznacznych... Bardzo prosiłbym o pomoc w dwóch kwestiach:
1) Jak pojawi się aktualizacja do HyperOS na moim modelu, to czy przed aktualizacją muszę koniecznie wykonać backup danych (smsy, kontakty, zdjęcia, aplikacje i ich ustawienia, itd.). Jeśli tak, to czy polecacie jakiś dobry program do tego na Windows'a?
2) Czy, jako posiadacz OS'u MIUI Global 14.0.6.0(TMFMIXM) jestem "skazany" jedynie na aktualizacje systemu "Global"? Jeśli nie, to proszę o informację, która opcja softu jest najszybciej dostarczana i aktualizowana? Co byście (doświadczeni użytkownicy) zrobili na moim miejscu, aby mieć najszybciej aktualizacje?

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.

• 1 month later...
Posted (edited)
43 minuty temu, bubu12346 napisał(a):

Hejka ja z pytaniem chciała bym się spytać czy xiaomi 13t pro czy jest warto go kupić i czy to jest dobry telefon? Pozdrawiam serdecznie

tu masz bezpośrednie porównanie parametrów 13t i 13t pro

https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12389&idPhone2=12388

podobne możliwości ma wersja zwykła 13t (np. jeśli chodzi o aparaty ekran i baterie - wersja pro ma szybszy proc dysk na nowym standardzie ufs i nieco wieksze możliwości jeśli chodzi o nagrywanie video) a jest dużo bardziej opłacalna ekonomicznie ... pisałem tu ostatnio z gościem który szukał telefonu przerobiliśmy wiele modeli i w końcu zdecydował się właśnie na 13t - nie narzeka chyba ... możesz napisać do niego wiadomość i podpytać jak wrażenia z używania - mu zależało na dobrym aparacie i baterii - gość ma tu nicka @Immoral

jeszcze taka uwaga techniczna - te modele mają procesory mediateka więc jeśli chcesz zainstalować rom Xiaomi eu to musisz skorzystać z tzw. patreonu - czyli płatnej subskrypcji ... no chyba że kupisz wersję globalna i będzie Ci pasować to co tam jest to nie będzie takiej potrzeby (to co pisałem dotyczy przede wszystkim wersji CN czyli z chińskiej dystrybucji ...) oczywiście wrzucenie romu Xiaomi eu będzie też wiązało się z odblokowaniem bootloadera - nie musisz tego robić w przypadku zakupu wersji globalnej (jeśli chcesz zostać na systemie który tam będzie wrzucony fabrycznie)

Edited by Master
  • Like 1
Posted

Jak u was wygląda sytuacja z aktualizacją do Hyper OS. Mam wersję softu EU, zmieniałem regiony i załapałem aktualizację Miui global 14.0.17.0 (TMLEUXM).

Czy ktoś z was z takim softem dostał już aktualizacje do HyperOS?

Czy z regionu Polska dostanę na tym sofcie aktualizacje do HyperOS, czy będę musiał zmieniać region z którego ja pobrałem (nie pamiętam jaki:)).

Posted

Przeważnie najszybsze aktualizacje (przynajmniej w PL) wskakują na regionie Szwajcaria.

Aby otrzymywać dalsze aktualizacje nie trzeba wracać do regionu na którym otrzymało się te wcześniejszą.
Jedne regiony dostają wcześniej inne później, ale to jest ta sama aktualizacja.
Jeszcze jest mały myk, że niektóre gałęzie romów potrafią nie odbierać aktualizacji i trzeba je "ręcznie" wymusić czy nawet samodzielnie wgrać.
No i jeszcze kwestia czy na dany model słuchawki został zrobiony poszukiwany rom i puszczony w OTA.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Posted
Jak u was wygląda sytuacja z aktualizacją do Hyper OS. Mam wersję softu EU, zmieniałem regiony i załapałem aktualizację Miui global 14.0.17.0 (TMLEUXM).
Czy z regionu Polska dostanę na tym sofcie aktualizacje do HyperOS, czy będę musiał zmieniać region z którego ja pobrałem (nie pamiętam jaki:)).
Przecież hyper os jest już dawno dostępny, wystarczy zmienić region na Indie
Wszytko śmiga bez problemu e386da760ff582c9a49af954bf4639e0.jpg

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

Posted
W dniu 14.02.2024 o 22:46, Non_vincere_te napisał(a):

Zależy o który model pytasz. 13T Pro dostał już z miesiąc temu, co najwyżej trzeba sobie zmienić region, jak koledzy wyżej napisali. Natomiast dla zwykłego 13T póki co ani widu, ani słychu. Ot, przedziwna polityka aktualizacji Xiaomi działająca według tylko sobie znanych zasad.

Posted (edited)
W dniu 14.02.2024 o 22:46, Non_vincere_te napisał(a):

Niestety ja też jeszcze nie dostałem aktualizacji.

Edited by Disciple
  • Thanks 1
Posted (edited)
W dniu 19.02.2024 o 18:30, TED napisał(a):

Przecież hyper os jest już dawno dostępny, wystarczy zmienić region na Indie emoji846.png

Nic nie dało, dlatego pytam o osoby z dokładnie tym romem.

W dniu 20.02.2024 o 13:33, Frantik napisał(a):

Zależy o który model pytasz. 13T Pro dostał już z miesiąc temu, co najwyżej trzeba sobie zmienić region, jak koledzy wyżej napisali.

13T Pro. Niestety zmieniałem na pewnie 20 innych regionów i pusto.

Edited by Non_vincere_te
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Hej,

ja mam natomiast pytanie odnośnie aparatu w Xiaomi 13T Pro. Otóż, przy robieniu zdjęć nocnych coraz częściej wyskakują mi takie zdjęcia w odcieniu zielonym. Dość często pojawia się tez utrata połączenie na linii telefon - aparat i informacja o ponownym jego uruchomieniu. Nie powiem, że jest to dość mocno frustrujące bo nie wiem kiedy spotka mnie znowu taka akcja. Dodam, że poprzednio używałem Huawei P30 Pro i problemu żadnego nie było.
Ma ktoś może rozwiązanie na to? Ktoś się z tym spotkał?

Załączam dwa zdjęcia, prawidłowe i to w zielonym odcieniu.

IMG_20240215_172218.jpg

IMG_20240215_172055.jpg

Edited by Wojto
Posted

O cholender..mam 13 t pro... Ale nie zauważyłem takich akcji... A co śmieszniej tez przesiadlem sie z H p30 pro

Posted
19 godzin temu, ultimate napisał(a):

O cholender..mam 13 t pro... Ale nie zauważyłem takich akcji... A co śmieszniej tez przesiadlem sie z H p30 pro

Sprawdź proszę w warunkach słabego oświetlenia lub po prostu nocnych ujęć, ciekawy jestem jak u Ciebie.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, mam 13T i nie zauwazylem takiego problemu... fotki i filmy kreci ok 

dzis wsadzilem mu wersje z hyperos 1.0.1.0. oczywiscie tajwan poniewaz zalezalo mi na nagrywnaiu rozmow i smiga jak ta lala, z tego co zauwazylem to na tajwanskim sofcie nie ma mozliwosci zmiany regionu i pewnie dlatego wczesniej nie zaszysal mi hyperosa, jak narazie wiecej brakow nie zauwazylem, zastanawiam sie tylko czy mozna mu wsadzic ROMa z innej wersji xiaomi 13 bo bym mu wsadzil soft miuipolska...

pozdrawiam Jan Fus

Posted
12 minut temu, siner napisał(a):

Witam, mam 13T i nie zauwazylem takiego problemu... fotki i filmy kreci ok 

dzis wsadzilem mu wersje z hyperos 1.0.1.0. oczywiscie tajwan poniewaz zalezalo mi na nagrywnaiu rozmow i smiga jak ta lala, z tego co zauwazylem to na tajwanskim sofcie nie ma mozliwosci zmiany regionu i pewnie dlatego wczesniej nie zaszysal mi hyperosa, jak narazie wiecej brakow nie zauwazylem, zastanawiam sie tylko czy mozna mu wsadzic ROMa z innej wersji xiaomi 13 bo bym mu wsadzil soft miuipolska...

pozdrawiam Jan Fus

a to nie problem przecież ... robisz unlocka pobierasz rom dla 13 (stable lub beta - wedle preferencji ...) i jedziesz w trybie fastboot czysta instalkę z format data (skrypt do tego jest w rozpakowanym katalogu z romem) no i jesteś na Xiaomi eu 🙃

Posted (edited)

@Master unlocka mam oczywiscie zrobionego, ale tak jak wyzej wspominalem nie wiem czy mozna mu wsadzic inny ROM czy tylko ten dedykowany dla niego ?! wiec twierdzisz ze moge mu zaladowac np. ten ROM: https://miuipolska.pl/pobierz-miui-stabilne/xiaomi-13-stabilna/ 
(ROM FUXI) - i wszystko bedzie dzialac ?? fon sie nie zesra ??  wole zapytac niz uceglic telefon...

pozdrawiam Jan Fus

Edited by siner
Posted
Godzinę temu, siner napisał(a):

zastanawiam sie tylko czy mozna mu wsadzic ROMa z innej wersji xiaomi 13 bo bym mu wsadzil soft miuipolska...

Nie można. 13T to 13T, 13 to 13.

Dla 13T ROM jest na Patreonie.

Posted (edited)

@Kacper Skrzypekdziekuje za info, widze ze jest to platne, mozesz cos wiecej o tym Patreonie ? jak to dziala i jak z tamtad pobrac ROM ? 

Edited by siner
Posted
23 minuty temu, FromWP napisał(a):

Uwali się na pewno. Nawet procesor inny

dlatego wolalem zapytac madrzejszych glow !!