Dyskusja ogólna
28 topics in this forum
-
- 6 followers
- 83 replies
- 18.8k views
W tym miejscu rozmawiamy na temat smartfonów Xiaomi 13T i Xiaomi 13T Pro. Zadajemy tu pytania, które nie muszą być poruszane w ramach nowych wątków.
Last reply by Master, -
-
- 2 followers
- 4 replies
- 115 views
Od roku i ośmiu miesięcy posiadam Xiaomi 13T i mam z nim spore problemy. Od kwietnia zeszłego roku telefon samoczynnie się wyłącza – albo do poziomu ładowania HyperOS, albo (jeśli wyłączy się do poziomu Mi), pojawia się po lewej stronie komunikat „device is corrupt”. Byłem z nim dwa razy w serwisie gwarancyjnym, lecz problem nadal się powtarza. W końcu oddałem go do sklepu, w którym został zakupiony, jednak moja reklamacja nie została uznana, ponieważ nie wykryto występowania błędu. Jeśli ktoś mógłby mi coś doradzić, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Last reply by marcin_poco, -
- 2 followers
- 12 replies
- 4.3k views
Witam. Miui 14 wszystko fajnie. Teraz hyper os i tragedia. Zresetowałem do fabrycznych i znowu ok. Sobota aktualizacja hyper os i znowy tragedia. 10 minut na telefonie i 10% bateri schodzi. Znowuż ustawienia fabryczne? Co polecacie
Last reply by rzepaq1, -
- 1 follower
- 2 replies
- 456 views
Zakupiłem telefon mi 13t pro. Zainstalowana jest wersja androida 13TP1A.220624.014 Wersja Miui 14.0.15.0(TMLEUXM). Dostałem aktualizację do Hyperos 1.08.0.UMLEUXM. Czy warto aktualizować czy lepiej poczekać. Słyszałem o wielu problemach związanych z przegrzewaniem i krótkim działaniem baterii
Last reply by YuR!, -
- 1 follower
- 0 replies
- 300 views
Cześć . Chciałabym żeby pasek powiadomienia notify był na stałe. W lewym górnym rogu. Teraz jest do przesunięcia i znika . W poprzednim tel . Był na stałe . I mi band nie tracił połączenia z aplikacja Pozdrawiam. Proszę o radę .. Wysłane z mojego 2306EPN60G przy użyciu Tapatalka
Last reply by MariiFit, -
- 2 followers
- 30 replies
- 2.2k views
Witam. Smartfona mam od kilku dni, wersja Miui 14.0.15.0 ( TMLEUXM),prośba o odblokowanie botloadera w toku Niestety rom bez nagrywania rozmów nie wchodzi w grę, gdyż mam problemy ze skupieniem się w trakcie rozmowy telefonicznej i bardo dużo szczegółów mi ucieka. Czytam wszystkie informacje na temat zmiany romu i nie wiem do końca jaki mam wgrać, najczęściej mowa jest o romie Tajwan, ale który najlepszy i skąd najpewniej jest taki rom ściągnąć. Jeszcze mam prośbę o jakąś instrukcję jak to najlepiej zrobić, mam instrukcję ze strony miui polska, ale może jest jakiś opis lepszy. Z góry dziękuję za informacje i pomoc.
Last reply by likemike84, -
- 0 replies
- 448 views
Cześć! Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu pewnego problemu. Potrzebuje w jakiś sposób ustawić jedną aplikację, aby w "trybie cichym" było normalnie słychać jej powiadomienia. A cała reszta aplikacji tylko wibracje. Chodzi konkretnie o aplikację Hik-Connect - jest to aplikacja od obsługi kamer i alarmów. U kolegi na Samsungu można pokombinować cos w "trybie nie przeszkadzać" - niestety w 13t pro nawet tych opcji nigdzie nie mogę znaleźć. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Last reply by redrex, -
- 1 follower
- 14 replies
- 5k views
Witam, Mam następujący problem... Miesiąc temu zakupiony nowy Xiaomi 13t zatrzymał się z aktualizacjami na miui 14.03.13 (android 13). Zmiany regionów nic nie dają... Czy jest jakiś sposób na wymuszenie aktualizacji i nowych łatek bezpieczeństwa? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi!
Last reply by Sebastian L, -
- 1 follower
- 1 reply
- 834 views
Dzień dobry. Ostatnio wymieniłem Xiaomi Mi note 10 lite na 13 T. Po wymianie gdy kasuję zdjęcia w galerii to nie wiem czemu NIE kasują się one automatycznie w chmurze Google. Po zrobieniu zdjęcia zapisują się ale już nie kasują. Wcześniej tego problemu nie miałem. Dodatkowo pojawił mi się nowy folder Restored. Pojawiają mi się tam zdjęcia, które już wykasowałem i co ciekawe po wykasowaniu ich z tego folderu one znowu się tam pojawiają. Tak samo w koszu chmury też pojawiają się zdjęcia , które już były dawno wykasowane. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem i może pomóc jak go usunąć? Pozdrawiam Andrzej
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 405 views
Jak w temacie. Telefon z procesorem mediateka - jak wykonać bezpiecznie root ? Otóż można i nie jest to wiele trudniejsze niż na innych telefonach . Podziękowania dla Kacper Skrzypek Zaczynajmy 1 odblokowany bootloader 2 pobrany rom - najlepiej fastboot ( potrzebny plik w nim jest i łatwo go rozpakować ) 2a rom rozpakowywujemy winrar-em , jest tam folder images a w nim plik BOOT. image 3 plik boot musimy przenieśc na telefon i tam wskazać go aplikacji magis żeby został spatchowany 4 plik boot patched przenosimy na nasz pulpit PC 5 teraz musimy go wgrać ( używałem platform tools ) komenda jest ważna fastboot flash bo…
Last reply by mnkowalski, -
- 3 replies
- 373 views
Witam. Mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi , mianowicie czy na telefon Xiaomi 13t jest rom xiaomi.eu ? Rozumiem iż jest to mediatek i rom w ramach projektu Patreon . Kolejne pytanie czy są tam romy stabilne czy rozwojowe , jak wygląda kwestia aktualizacji romów stabilnych - takie mnie interesują . Jak wygląda kwestia subskrypcji bo informacji na forum wiele nie widziałem ( jak źle szukałem proszę nie linczować ) Pozdrowionka
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 200 views
Witam. Gdy jestem połączony przez Bluetooth z samochodem brak dźwięków SMS, nie słyszę nawigacji google map.... Messenger nie słychać. Gdy się rozłącze wszystko wraca do normalności. Miał ktoś tak?
Last reply by grzeg8102, -
Witajcie, Wykonałem właśnie aktualizację przez TWRP z MIUI14 do HyperOS 1.0.10.0. Po aktualizacji telefon uruchamiał się kilka minut, potem ruszył, ale od 20 minut niemiłosiernie się grzeje, bateria spada w oczach, animacje przycinają. Stracił całkowicie płynność działania. Zachowuje się tak jak gdyby był przeciążony jakimiś procesami. Może coś po aktualizacji jeszcze sięw tle dzieje, ale nigdy wcześniej nei było po aktualizacji takich problemów na MIUI. Czy ktoś tak miał??? Co z tym zrobić??
Last reply by grzeg8102, -
- 3 followers
- 6 replies
- 1.2k views
Witam.Czy może mi ktoś pomóc w zmianie czcionki.Problem jest taki że po ustawieniu czcionki nie zmienia się czcionka w wiadomościach oraz stronach internetowych.Czcionka zostaje zmieniona tylko w ustawieniach.Gdzie szukać przyczyny i czy jest możliwość tego zmienić.
Last reply by Onys82, -
- 0 replies
- 178 views
Witam, Ktoś ma może podobny problem zegarek połączony z telefonem przez aplikację Galaxy Wearable po instalacji wszystko super działa łączy się, ale po kilku dniach jak zgubi połączenie bluetooth to już nie chce się połączyć pomaga tylko reset zegarka od nowa. Wiem że dwóch różnych producentów ale może ktoś rozwiązał problem może jakiś inny program??
Last reply by 22bobas, -
- 1 reply
- 217 views
Czy jest możliwość dogrania dodatkowych motywów dla krótkich filmów krótkometrażowych? Fabrycznie są np. Nostalgia, Party itd.. Czy jest opcja rozszerzenia ich o kolejne..?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 6 replies
- 5.7k views
Hej. Mam pytanie dotyczące modelu 13 t pro. Posiadam go jeden dzień i wszystko było w porządku, do momentu kiedy nie wyszedłem na zewnątrz (13 stopni Celsjusza) chciałem zrobić zdjęcie i okazało się, że obiektyw aparatu jest całkowicie zaparowany. Zdjęcia oczywiście nie da się zrobić. Po powrocie do domu zaparowanie znika. Czy u Was też jest ten problem? Żeby sprawdzić, czy to nie różnica temp, używałem aparatu ponad 20 min na zewn. Niestety zaparowanie nie znika, jest mniejsze lub większe ale ciągle jest. Wziąłem swojego starszego Xiaomi 11 i tu nie ma żadnego problemu ani żadnej pary.
Last reply by ultimate, -
- 3 followers
- 16 replies
- 3.7k views
Jak w temacie. Podobno takie są. Ktoś ma pewne źródło??
Last reply by Frantik, -
- 1 follower
- 1 reply
- 374 views
Cześć , po aktualizacji 13PRO z zeszłego tygodnia wciąż wyskakuje komunikat o tym że "usługi play wciąż przestają działać" zrobiłem kolejną aktualizacje dziś o soft z soboty ale problem dalej się powtarza. Dodatkowo bardzo szybko rozładowuje mi się bateria. Mam wrażenie że bateria rozładowuje się dwukrotnie szybciej niż zazwyczaj. jak podglądnąłem zużycie baterii to usługi play "zjadły" 50%. Pozdrawiam Jacek
Last reply by grzegorz.lki, -
- 0 replies
- 304 views
Witam, posiadam xiaomi 13t pro global z oficjalnym hyperos. Nigdzie nie mogę znaleźć opcji Dolby vision. Podobno można nagrywać video w Dolby Vision, max co mogę uzyskać to hdr10+. Czy ktoś ma podobny problem? Proszę o pomoc
Last reply by Leszek Kraska, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.2k views
Czy tak powinno być mam wersję 13t. Funkcję ekran stale włączyłem domyślam się że to jest alwys on display i gdy zablokuję telefon po chwili zapala się ta funkcja i świeci w nieskończoność pomimu braku powiadomień nieprzeczytanych można ustawić wersję na 10 sekund. Do tej pory w samsungu miałem alwys on display tak, że włączał sie na nieprzeczytanym powiadomieniu a jak przeczytałem to nie włączał się po zablokowaniu telefonu. Czy tak w xiaomi ma być czy to bug oprogramowania. Bo to beznadziejnie działa. Czy może ono działać tylko gdy jest nieprzeczytane powiadominie jak w samsungach. Proszę o pomoc. I czy da się optymalizajcę miui wyłączyć bo nie ma na globalu tego w opcj…
Last reply by damianprz, -
- 1 follower
- 1 reply
- 431 views
Witam, otrzymałem dziś nowego Mi 13T. Wybrałem go skuszony dobrymi recenzjami aparatów (50+50+12mpix). Czy ktoś mi powie jak uzyskać 50mpix na aparacie TELE? W trybie pro po wybraniu Tele zdjęcia mają max 12mpix. W trybie normalnym po naciśnięciu "2" również tylko 12mpix. Jeśli wejdę w opcje i ustawię tryb 50mpix to mam tylko główny obiektyw i nie da rady już przełączyć na inny czy zrobić zooma. We wczesniejszym Note 10 PRO w trybie 108mpix normalnie można było od razu zrobić zoom cyfrowy - tutaj tego nie ma. Proszę o jakieś info, niestety nie znalazłem żadnych informacji na forach czy YT.
Last reply by grzegorz.lki, -
- 0 replies
- 221 views
Witam aktualnie posiadam 13T wcześniej miałem 10lite i mogłem używać kamery + lampa na transmisjach online, a w 13T podczas transmisji nie da się włączyć lampy ikonka latarki jest nie aktywna. Dodam że w samym aparacie wszytko jest ok i działa problem występuje tylko podczas transmisji online, ktoś coś podpowie może jak to ogarnąć jeśli się da oczywiście.
Last reply by 22bobas, -
- 2 replies
- 706 views
MIUI 14 , mam włączone te opcję "Kliknij dwukrotnie, aby wybudzić lub wyłączyć ekran. (Funkcja działa tylko, gdy ustawiony jest motyw domyślny lub klasyczny). o ile jak tapne 2 ktornie to sie wybudzi ale nie mogę wyłączyć ekrany jak 2 kliknę w ekran . pomożecie ?
Last reply by mdarek3, -
Cześć, szukam telefonu dla żony, obecnie ma Redmin note 8 pro, zastanawiam się nad Xiaomi 13T lub Xiaomi 12. Czy mogę Was prosić o obiektywna ocenę. Pozdrawiam
Last reply by ultimate,