Marrik Opublikowano 21 Marca 2024 Opublikowano 21 Marca 2024 Dokładnie tak mam, nie nagrywa dzwoniącego.
Netoper Opublikowano 21 Marca 2024 Opublikowano 21 Marca 2024 Może za cicho głośnik daje (?) bo apka przechwytuje to co mikrofon z głośnika "usłyszy"Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
GregorJan Opublikowano 23 Marca 2024 Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) A macie ten Cube ACR App Connector dodany do autostartu? Bo ja nie mam go na liście. Edytowane 23 Marca 2024 przez GregorJan
FromWP Opublikowano 23 Marca 2024 Opublikowano 23 Marca 2024 Bo tego nigdzie nie znajdziesz, nawet na liście wszystkich aplikacji. Możliwe że to usługa. Ma być uruchomiona jedynie w ułatwieniach dostępu, pobranych aplikacjach. W autostarcie wystarczy to co masz.
Robinson Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 W dniu 16.11.2023 o 12:51, FromWP napisał(a): @akej na tej stronie masz link i instrukcję https://cubeacr.app/helper.html Czy ktoś wie, czy to zadziała z POCO X6 PRO na Android 14? Planuję kupić ten telefon.
Marrik Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Nie zadziała i tyle. W ROMach EU nie działa to na żadnym testowanym przeze mnie telefonie. (M6 pro, Mi Note 10 lite, redmi 12S)Jak kupisz X6 to od razu odblokuj bl i wgraj ROM na Indonezję i zablokuj ponownie bl. Tam działa nagrywanie bez problemu.
djrzz Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 O co chodzi z tym nagrywaniem, bo naprawdę nie kumam. Te przepisy co znalazłem nie zabraniają nagrywania rozmów i nie ma mowy w nich że jest to nielegalne. Szukam i szukam no i naprawdę nie ma nigdzie w tych przepisach że nagrywanie jest nielegalne. Więc jeśli ktoś jest w stanie pokazać mi taki przepis to byłbym wdzięczny, a jeśli takiego przepisu niema to na jakiej podstawie wykastrowali nagrywanie rozmów z androida?
brawo Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Nie podałeś swoich przepisów że to jest legalne, a oczekujesz od kogoś przepisów, że jest to nielegalne?
ultimate Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Tym bardziej ze wg. mej najlepszej wiedzy jeśli osoba wykonująca nagranie jest na nagraniu takue działanie nie spełnia nawet wymogów czynu zabronionego..Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 8 godzin temu, djrzz napisał(a): jeśli takiego przepisu niema to na jakiej podstawie wykastrowali nagrywanie rozmów z androida? W Polsce nie ma takiego przepisu, możesz nagrywać swoje rozmowy bez ograniczeń (nielegalne może być wykorzystywanie, upublicznianie takich nagrań), ale w wielu krajach i niektórych stanach Ameryki nagrywanie wymaga zgody obu stron. Dlatego Google to zablokowało. Problemem mogły by być rozmowy międzynarodowe z krajem w którym to jest nielegalne. Pisz do Googla żeby w naszej lokalizacji odblokowali.
Marrik Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 ale w wielu krajach i niektórych stanach Ameryki nagrywanie wymaga zgody obu stron. Dlatego Google to zablokowało. Problemem mogły by być rozmowy międzynarodowe z krajem w którym to jest nielegalneTo nie tłumaczy dlaczego w niektórych regionach, np. Tajwan, Indonezja, ta funkcja nadal jest. Z tamtąd nie dzwonią do USA czy innych krajów gdzie nagrywanie jest nielegalne?
FromWP Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 1 minutę temu, Marrik napisał(a): To nie tłumaczy dlaczego w niektórych regionach, np. Tajwan, Indonezja, ta funkcja nadal jest. Ale dlaczego mnie pytasz o wytłumaczenie? Pytaj Googla i Xiaomi które dla nas nie pozostawiło wyboru i dało dialer googla. Prawnie w pl można nagrywać. Zakazu nie ma.
Netoper Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Bo Tajwan Indonezja itd nie podlega pod europejskie przepisy, A zapisy o nagrywaniu rozmówcy zostały zawarte w unijnej dyrektywie/ustawie Rodo (czy jak to zwał ) i google się do niej musiało zastosować.Dotyczy to także Xiaomi, i dlatego są różne romy w zależności od przepisów na danym obszarze.Bo do któregoś roku w romach na Europę było standardowo nagrywanie w romie.Po tym czasie był jeszcze okres (testowy ?) że dialer informował rozmówcę że rozmowa jest nagrywana, ale nie wiem czy chociaż z pół roku to funkcjonowało i zostało definitywnie wyłączane wraz z możliwością nagrywania.Jak Ci zależy na dokładnym prawniczym wyjaśnieniu o jakie przepisy chodzi to zapytaj bezpośrednio u źródła. To było omawiane na forum, sam nawet swego czasu wrzucałem zapis który ogranicza nagrywanie rozmówcy.To że będziemy na forum psioczyć na to czy na tamto czy szukać dziury w całym to i tak nie zmieni Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Patryk22 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Czy coś się zmieniło w kwestii nagrywania rozmów na zablokowanym bootloaderze i stockowym romie? Niestety płatności mnie wykończyły (muszą działać bo miałem przygodę z płatnościami karta w Turcji i Google Play działało a karta była uszkodzona) Od redmi note 3 pro, aż do dzisiaj używałem Xiaomi.eu dlatego widzicie, że doświadczenia i przyzwyczajenie było. Zmieniłem rom na stock i widzę słobość tego gniota. Czy jest cokolwiek co będzie w stanie nagrać rozmowę? Nie potrzebuję tej opcji na co dzień ale niewiadomo kiedy może się przydać. Ostatnio używałem jej parę lat wcześniej i to tylko 2 razy ale dla bezpieczeństwa chciałbym mieć taką opcję bo wtedy mi skórę uratowała. Pozdrawiam
Licht Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 @Patryk22 Nic się nie zmieniło i jeżeli na zablokowanym BL nie działa aplikacja Cube ACR, to i żadna inna także nie zadziała. Mus odblokować BL i implementować ROM Global Tajwan.
GregorJan Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 ACR Phone niby działa, ale zastępuje dialera.
Patryk22 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 (edytowane) Juz miałem oblokowany bootloader. Wczoraj zablokowałem przechodząc na globala. Ja pier***e ta EU wykończy mnie i jej decyzje. Czyli teraz musze ponownie starać się o zgodę na odblokowanie bootloadera, uzyskać zgodę i przechodząc na global taiwan znowu zablokować. O matko, ręce opadają. Dodam, że to chodzi o POCO F6. Czy mam wgrać ten co zaznaczyłem czy może POCO F6 Global starczy. Aktualnie jestem na POCO F6 EEA. Edytowane 4 Sierpnia 2025 przez Patryk22
FromWP Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 4 minuty temu, Patryk22 napisał(a): Czy mam wgrać ten co zaznaczyłem czy może POCO F6 Global starczy. Aktualnie jestem na POCO F6 EEA. Dla systemowego nagrywaniu musisz wgrać tajwan. Na tym co masz i global (bo to w sumie jeden czort) Cube Acr zadziała, tylko trzeba pokombinować z ustawieniami. Jedynie po bt nie będzie nagrywało drugiej strony.
Licht Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 11 godzin temu, Patryk22 napisał(a): Czy mam wgrać ten co zaznaczyłem czy może POCO F6 Global starczy. Aktualnie jestem na POCO F6 EEA. Tak, ten który zaznaczyłeś, czyli Global Tajwan. Nawiasem mówiąc ROMy Global Tajwan mają najmniej śmieci, co widać po ich objętości. Osobiście pobieram z tej strony: https://miuirom.org/phones/poco-f6#Taiwan
FromWP Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opcję w romie ma, ale na globalach to nie działa
Master Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 trochę uszczegolowie ... na globalu EEA nie działa ... na globalach TW i ID tak ...
FromWP Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 19 minut temu, Master napisał(a): trochę uszczegolowie ... na globalu EEA nie działa ... na globalach TW i ID tak ... Jeszcze dokładniej co do nazewnictwa. Global jest jeden, EEA to rom na Europę. Reszta to romy krajowe: indonezyjski, tajwański, indyjski, rosyjski, turecki, chiński itd.
Licht Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 22 minuty temu, Master napisał(a): trochę uszczegolowie ... na globalu EEA nie działa ... na globalach TW i ID tak ... To może i ja coś dodam, na pewno rejestracja rozmów z rozdzielnika działa na ROMie Global Tajwan (TW), natomiast na indonezyjskim i tureckim potrafi nie działać, nie wiem jak jest na ROMach rosyjskich, bo chyba nikt z forum nie używa, a w sieci też informacji skąpo.
Master Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Godzinę temu, Licht napisał(a): To może i ja coś dodam, na pewno rejestracja rozmów z rozdzielnika działa na ROMie Global Tajwan (TW), natomiast na indonezyjskim i tureckim potrafi nie działać, nie wiem jak jest na ROMach rosyjskich, bo chyba nikt z forum nie używa, a w sieci też informacji skąpo. ja właśnie zawsze polecam TW ... choć @kris68 chyba ostatnio robił locka i na swojej 14 ultra ma teraz ID ... zakładam że u niego nagrywanie działa bo wiem że u niego to must have ...
Licht Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Master napisał(a): ja właśnie zawsze polecam TW ... choć @kris68 chyba ostatnio robił locka i na swojej 14 ultra ma teraz ID ... zakładam że u niego nagrywanie działa bo wiem że u niego to must have ... No właśnie na indonezyjskim, to jednym działa, a innym nie, dlatego najpewniejszy jest tajwański. Muszę jeszcze powęszyć u ruskich, jakie mają opinie na temat rosyjskiego Globala, bo ROMy mają spuchnięte i zapewne jest tam sporo chłamu. Edit: Okazuje się że Ruscy także mają kłopot z nagrywaniem rozmów, ale wydumali takie rozwiązanie bez odblokowywania bootloadera (działa tylko na HyperOS): https://trashbox.ru/link/kak-vernut-zvonilku-xiaomi Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez Licht
FromWP Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 I piszą że to nie działa na globalu i EEA
Licht Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 3 godziny temu, FromWP napisał(a): I piszą że to nie działa na globalu i EEA Bez spójnika, czyli ponoć nie działa na Global EU (EEA), ale ja bym jednak spróbował, szczególnie wykorzenić trwale z systemu dialera Google, co może otwierać możliwość zastosowania bezproblemowego alternatywnych dialerów z rejestratorem.
FromWP Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) 13 minut temu, Licht napisał(a): ja bym jednak spróbował Ja nie spróbuję bo mój model wyszedł z Miui, dopiero potem dostał hyperos. W takim przypadku też ten sposób podobno nie działa. A dialer googla ma też pewne plusy, wykrywanie spamu, identyfikację firm. Ale opcje nagrywania w romie w ustawieniach połączeń zostawili. Oczywiście nie mają prawa działać Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez FromWP
Rekomendowane odpowiedzi