Jump to content

Szukam apki do nagrywania rozmów

lufa9999

Recommended Posts

Witam.

Właśnie odebrałem mojego nowego Xiaomi Poco F5 Pro. Wcześniej używałem Poco F3 i zrootowałem go, bo niezbędne dla mnie jest nagrywanie rozmów. Ale ten F5 jest nowiutki, z gwarancją, i nie chcę tej gwarancji tracić przez rootowanie. Wiem że Android 13 pozwala programowo nagrywać rozmowy, ale potrzebuję jakiejś apki do zarządzania tym. Gdzieś czytałem że ponoć apka ACR – Another Call Recorder jest najlepsza. Ale nie wiem czy tak jest faktycznie. Co sądzicie o tej aplikacji? Może ktoś podpowie mi jakąś inną, lepszą apkę. Oczywiście może być płatna. Z góry dzięki!

Na fabrycznym romie na obszar EU nie da rady nagrywać , takie przepisy są na Europę.
Albo wgrywasz tutejsze MiuiEU, albo globala Tajwan bądź Indonezja( o ile na tę sluchawkę są) innej opcji nie ma żeby nagrywać rozmowy.
Aby zmienić rom trzeba odblokować bootloader, gwarancji przez to nie tracisz

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Cube ACR działa. Jedynie po bt nie nagrywa. Niestety wersja pobrana ze sklepu jakiś czas temu przestała nagrywać bo google zabroniło oficjalnym aplikacjom używania ułatwień dostępu, co jest potrzebne do poprawnego działania. Po zgłoszeniu problemu do developera wysyłali linka do swojej strony z której można było pobrać działające apk.

W dniu 17.08.2023 o 18:09, FromWP napisał(a):

Cube ACR działa. Jedynie po bt nie nagrywa. Niestety wersja pobrana ze sklepu jakiś czas temu przestała nagrywać bo google zabroniło oficjalnym aplikacjom używania ułatwień dostępu, co jest potrzebne do poprawnego działania. Po zgłoszeniu problemu do developera wysyłali linka do swojej strony z której można było pobrać działające apk.

A dokładniej o co chodzi z tym BT? Jak gadam przez głośnowówiący zestaw np?

Może spróbować tymczasowo Nagrywanie ekranu. W ustawieniach zmienić źródło dźwięku na mikrofon, głośność na max i włączać nagrywanie. Nagrania będą w mp4 ale słychać obie strony bardzo dobrze. Na POCO X5 Pro działa idealnie.

image.thumb.jpeg.9800e5a3705a3a55ba3f6554301da5eb.jpeg

W dniu 17.08.2023 o 18:09, FromWP napisał(a):

Aplikacja za***ista! Dzięki! Po poprawnej konfiguracji, na Androidzie 13, nagrywa wszystko. Normalne rozmowy, WhatsUpp i Messenger. Fakt, przez BT nagrywa jednostronnie. Tylko mnie. Żeby to się dało jakoś obejść to byłaby bajka.

• 4 weeks later...

Te co są oficjalnie w sklepie Googla, nie mogą miec oficjalnego nagrywania rozmówcy bo takie są przepisy/obostrzenia na rynek eu. Są apki które niby nagrywają rozmówcę, ale to nie jest bezpośrednio z "linii" połączenia tylko z tego co mikrofon wychwyci z głośnika.
Jak się z devem dobrze zagada/popisze, to potrafi podrzucić na priv niewykastrowaną wersję, która faktycznie nagrywa tak jak dialer Xiaomi. Ale to też potrafi zależeć od wersji andka/romu, bo google to potrafi i tak zablokować.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 2 months later...

Dzięki, pobrałem ze sklepu play cube acr, a potem dodatkowo ściągnąłem i zainstalowałem cube acr helper. Może czegoś nie ustawiłem jak trzeba ale nagrywał tylko mnie kiedy mówiłem, natomiast nie nagrywał osoby dzwoniącej. Jednostronna rozmowa do niczego.

46 minut temu, akej napisał(a):

nie nagrywał osoby dzwoniącej

Prawdopodobnie czegoś nie ustawiłeś. Najważniejsze jest włączenie Cube acr app connector. To powinno być w Ustawienia, Dodatkowe ustawienia, Ułatwienia dostępu, Pobrane aplikacje.

Na samsungu ustawienia/dostępność/zainstalowane aplikacje/ - mam tutaj cube acr app connector i mam włączone. Natomiast nie mogę znaleźć na coś takiego  "Zezwalaj na ograniczone ustawienia" jak jest w opisie instalacji, może to coś blokuje ?

Cube ACR.jpg

Edited by akej

• 1 month later...

Mam pytanie do tych co korzystają z nagrywarki systemowej w wersji 3.3.15.8. W opcjach jest możliwość ustawienia formatu nagrywania m43a, mp3 i wav.

Dla mp3 można wybrać stopień kompresji. Ale kompletnie te wszystkie ustawienia nie działają. Cokolwiek bym nie ustawił, to i tak nagrywa w mp3 i w jednej jakoś 32k/48kHz. Wydaje mi się , że kiedyś jednak te ustawienia zmieniały jakość nagrań. Oczywiście dane czyściłem, ale nic to nie daje. Mógłby ktoś zerknąć jak tam to działa u was?

• 2 months later...

Dziś siedziałem trochę i kilkukrotnie instalowałem CUBE ACR HELPER którą pobrałem ze strony https://cubeacr.app/helper.html gdzie również jest też instrukcja jej instalacji. Niestety nie udało mi się tego dokonać na telefonie Poco F5 Pro - Hyper OS, android 14. Może jakaś porada, gdzieś coś robię nie tak ? Pozdrawiam

Edited by akej

Niestety żadna aplikacja do nagrywania już teraz nie działa prawidłowo. Nawet najdroższa i kiedyś najlepsza. Jedyne co pozostaje to instalacja MIUI lub HyperOS poprawianego przez naszą ekipę o niesamowitych zdolnościach :). Tam masz nagrywanie w standardzie-wystarczy tylko przesunąć jeden suwaczek - nagrywaj wszystko automatycznie. To naprawdę bardzo się przydaje, niech ktoś mówi co chce. To jedyna opcja....

• 3 weeks later...

@GregorJan nagrywa. Trzeba trochę pokombinować przy konfiguracji, uprawnieniach i ułatwieniach dostępu, bo działanie opiera się na obejściu zabezpieczeń googla. Jedyne czego nie nagrywa to głos drugiej strony przez bluetooth (słuchawki, zestaw głośnomówiący).

Serio nie kumam tych kombinacji alpejskich z apkami...
Imo o wiele łatwiej jest wrzucic rom z Indonezji/ Tajwanu i zapomnieć o problemie...

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

8 godzin temu, ultimate napisał(a):

Serio nie kumam tych kombinacji alpejskich z apkami...
Imo o wiele łatwiej jest wrzucic rom z Indonezji/ Tajwanu i zapomnieć o problemie

A ten model ma te romy?

11 godzin temu, ultimate napisał(a):

Imo o wiele łatwiej jest wrzucic rom z Indonezji/ Tajwanu

Czyżby? Zdecydowanie nie łatwiej. Nie porównuj instalacji i konfiguracji jednej aplikacji z całym procesem odblokowania bl, utratą danych, wgrywaniem romu MiFlashem. Dodatkowo nie wszystkie telefony sprzedawali w Indonezji, czy Taiwanie i takowe romy nie istnieją. Apki googla telefon i kontakty też mają swoje zalety. Po kilku latach używana już nie tęsknię za tymi z Miui. 

Potwierdzam - elegancko działa i nagrywa

Jednak działa Cube ACR i to całkiem dobrze.

Trzeba trochę pokombinować przy konfiguracji, uprawnieniach i ułatwieniach dostępu, bo działanie opiera się na obejściu zabezpieczeń googla.

To może ktoś z was rzuci co i jak trzeba ustawić by działało nagrywanie? Próbowałem już chyba wszystkich opcji i nigdy nie słychać drugiej osoby na nagraniu.
Helper zainstalowany, uprawnienia nadane.

8 godzin temu, GregorJan napisał(a):
9 godzin temu, Marrik napisał(a):

To może ktoś z was rzuci co i jak trzeba ustawić by działało nagrywanie?

nagrywa to tylko w jakimś formacie amr bardzo niskiej jakości.

Jak wykupisz płatną to będziesz miał wybór formatu nagrywania. Jakość domyślna jest w zupełności wystarczająca.

Co do ustawień to musi być włączony w ustawienia, dodatkowe ustawienia, ułatwienia dostępu, pobrane aplikacje Cube Acr App Connector. Cube Acr Helper służy w sumie tylko do tego żeby ta opcja w ułatwieniach dostępu się pojawiła. Ale dodatkowo żeby sie pojawiła trzeba w opcjach ustawień Helpera zezwolić na Uproszczone ustawienia (w menu po przytrzymaniu ikony Helpera i kliknięciu w informacje). Wszystko to jest opisane na ich stronie z Helperem. Same ustawienia nagrywania przy których u mnie to działa prawidłowo z dobrą jakością mam takie:

zrodlonagrywania.thumb.jpg.2502210cc42998f66d1546b9583f6aeb.jpgustawieniacubeacr.thumb.jpg.bb0bdce86a2cb247c55886448c7d4413.jpg

Dodatkowo autostart,  energia bez ograniczeń i kłódki dla Cube Acr i Helpera.

Edited by FromWP