Grothgar Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Zauważyliście, że jak robicie zdjęcia przednią kamera to ok połowa z nich jest odwrócona poziomo a połowa nie? Edytowane 16 Października 2015 przez JestemMortem
dANDq Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Mnie się też magicznie zdjęcia przedniego aparatu czasami odwracają.
xbaker Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Pewnie było, ale tez tak macie, ze po otwarciu folderu, uruchomieniu aplikacji i potem wyjściu z niej nie przenosi was do głównego ekranu, tylko do tego otwartego folderu? Strasznie mnie to wkurza. No i dymki z messengera się w ogóle nie pojawiają, trzeba uruchamiać messengers żeby odczytać wiadomość. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
piotr469 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Telefonu jeszcze nie mam, ale pytania już tu były. Spróbuję odpowiedzieć z tego co pamiętam Dymki z messengera to była chyba kwestia uprawnień w panelu sterowania (pływające okna). Home ma chyba tak działać (back cofa, a home zamyka aktualną aplikacje), chyba jest to do ustawienia ale głowy sobie urwać nie dam. Ktoś mnie może poprawić jak zmyliłem pytającego. Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Pewnie było, ale tez tak macie, ze po otwarciu folderu, uruchomieniu aplikacji i potem wyjściu z niej nie przenosi was do głównego ekranu, tylko do tego otwartego folderu? Strasznie mnie to wkurza. No i dymki z messengera się w ogóle nie pojawiają, trzeba uruchamiać messengers żeby odczytać wiadomość. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka http://miuipolska.pl/forum/topic/6711-tutorial-p%C5%82ywaj%C4%85ce-okna-dymki-czatu/#entry87679 Szukanie nie boli .
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Pewnie było, ale tez tak macie, ze po otwarciu folderu, uruchomieniu aplikacji i potem wyjściu z niej nie przenosi was do głównego ekranu, tylko do tego otwartego folderu? Strasznie mnie to wkurza. No i dymki z messengera się w ogóle nie pojawiają, trzeba uruchamiać messengers żeby odczytać wiadomość. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Właśnie też miałem o to pytać. Nie wychodzi do pulpitu tylko do folderu.
kulig007 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Tak jest od dawna. Tego się nie ominie. Mi4/Tapatalk/sMIUI 1
Acid Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Mam pewne pytanie,już przeczytałem ten poradnik http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Ale przed chwilą z ciekawości włączyłem http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ i spostrzegłem że tu jest porada instalacyjna dla Note 2,czyli ten poradnik muszę wykonać na moim telefonie,bo tamta porada z pierwszego linku jest dla android 4.4.4 ? Pierwszy raz się z tym spotykam aby były dwa tematy pomocnicze odnośnie instalacji systemu na tym samym modelu telefonu Tak. Od tej wersji Xiaomi zablokowało recovery. Trzeba zainstalować TWRP by iść dalej. Wykonujesz tylko fragment z instalacją Flashify + TWRP bo rom z root już masz jeśli masz MIUIPolska.
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Tak. Od tej wersji Xiaomi zablokowało recovery. Trzeba zainstalować TWRP by iść dalej. Wykonujesz tylko fragment z instalacją Flashify + TWRP bo rom z root już masz jeśli masz MIUIPolska. Oczywiście trzeba się stosować do porad z dwóch poradników ? bo w tym poradniku dla android 5.0 brak jest informacji o WIPE Bo proces instalacji MIUIPolska dla android 5.0 jest opisany w poradniku tylko w drugim linku,czy może w pierwszym linku jest szczegółowo wytłumaczone i nie ma znaczenia do której porady instalacji MIUIPolska się zastosuje ?
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Jeśli masz MIUIPolska to instalujesz tylko TWRP z tego Flashify i wtedy nowy rom. Ja się własnie za to zabieram, obecnie mam 5.9.24 Edytowane 16 Października 2015 przez galakty
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Jeśli masz MIUIPolska to instalujesz tylko TWRP z tego Flashify i wtedy nowy rom. Ja się własnie za to zabieram, obecnie mam 5.9.24 Telefon kupiłem wczoraj wieczorem ze sklepu Hong Kong Goldway,więc powinienem mieć oryginalny system z wyborem języka polskiego? chyba
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Jak masz aplikację Updater to nie masz oryginalnego. Inne pytanie mam. Jak wgram TWRP to mogę aktualizować z poziomu aplikacji tak? Nie muszę wychodzić do recovery bo apka sama to robi?
dANDq Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Tak, masz to napisane w poradniku...
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Jak telefon przyjdzie mi to porobię parę rzutów ekranu i podeśle tutaj dla sprawdzenia co ja mam za wgrany system
dANDq Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Mam już 5.10.15. Wszystko działa jak należy. Wibracje są zmniejszone względem 5.10.8, choć w 5.9.24 były słabsze.
logan Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 I domnie dotarł telefon.Kupiłem go na allegro i dostałem go ze strasznie zasyfionym systemem i z "polskim językiem" który przetłumaczony jest może w 10%.Tak czy owak narazie telefon prezentuje się strasznie.Nie pokoi mnie żużycie energi która maleje w oczach(na wyłączonym ekranie zeszło ponad 7% w godzine!)Mam nadzieje że to wina systemu którego zresztą jeszcze nie rozgryłem i jak zmienie na miuipolska to telefon stanie się użyteczny.
latet Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 I domnie dotarł telefon.Kupiłem go na allegro i dostałem go ze strasznie zasyfionym systemem i z "polskim językiem" który przetłumaczony jest może w 10%.Tak czy owak narazie telefon prezentuje się strasznie.Nie pokoi mnie żużycie energi która maleje w oczach(na wyłączonym ekranie zeszło ponad 7% w godzine!)Mam nadzieje że to wina systemu którego zresztą jeszcze nie rozgryłem i jak zmienie na miuipolska to telefon stanie się użyteczny. Nie rozgryzaj, nie kombinuj, zainstaluj MIUI PL (wg instrukcji, z wipe po) i zacznij normalne użytkowanie
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 I domnie dotarł telefon.Kupiłem go na allegro i dostałem go ze strasznie zasyfionym systemem i z "polskim językiem" który przetłumaczony jest może w 10%.Tak czy owak narazie telefon prezentuje się strasznie.Nie pokoi mnie żużycie energi która maleje w oczach(na wyłączonym ekranie zeszło ponad 7% w godzine!)Mam nadzieje że to wina systemu którego zresztą jeszcze nie rozgryłem i jak zmienie na miuipolska to telefon stanie się użyteczny. Kiedy ludzie się nauczą, żeby nie oceniać telefonu na chińskim syfie? Od razu się wgrywa MIUIPolska i ocenia, oczywiście nie zapomnij o WIPE bo znowu będzie że bateria leci na wyłączonym ekranie ...
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Czyli mając telefon z oryginalnym systemem stosuje się do wszystkich punktów poradnika http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ następnie robię Wykonujemy reset do stanu fabrycznego Po pierwszej instalacji polskiego romu można ale nie trzeba wykonać tzw. „wipe” czyli przywrócenie fabrycznych ustawień systemu. Robimy tak dla utrzymania „czystości” lub gdy mamy jeszcze na pulpicie chińskie aplikacje i nie mamy ochoty ich ręcznie odinstalować. Czynność tą robimy tylko raz. Dla MIUI v5:Ustawienia > Kopia i kasowanie danych > Ustawienia fabryczne Dla MIUI 6: Ustawienia > Urządzenie > Kopia i kasowanie danych > Ustawienia fabryczne Zaznaczyć: Usuń aplikacje Resetuj telefon Po restarcie telefonu przejdziemy przez samouczek, po czym ponownie zainstalujemy rom MIUIPolska wg Metody 1 jeśli chcemy przywrócić polskie aplikacje usunięte przez wipe. i tu moje pytanie jakie to są polskie aplikacje ? Bo jeżeli bym potrzebował tych polskich aplikacji to mam ponownie zainstalować system metodą Instalacja MIUIPolska Przechodzimy do aplikacji Updater (w katalogu Tools na pulpicie) Menu 3 kropki > Choose installation pack Wybieramy pobrany wcześniej rom MIUIPolska Telefon uruchomi się w recovery gdzie przeprowadzi instalację Po zakończonym procesie urządzenie uruchomi się ponownie Z pulpitu wybieramy Settings > Additional settings > Language & input > Language > Polski Następne aktualizacje robimy dokładnie tak samo oczywiście bez instalacji recovery czy zmiany języka Czyli tą samą metodą która wykorzystałem z poradnika którego link jest wyżej w poście Edytowane 16 Października 2015 przez majdan12
logan Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Przymierzam się właśnie do zmiany systemu,problem polega jednak na tym że nigdy tego nie robiłem,co więcej jest to mój pierwszy tel z androidem więc sami wiecie... To co zostało opisane w poradniku jest w 100% bezpieczne i nie powoduje utraty gwarancji?W razie jakiegoś niepowodzenia nie uwale telefonu na dobre?
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Zawsze jest ryzyko że uwalisz telefon. Ale tu zmieniasz tylko recovery, więc dużo do zepsuci nie ma.
Acid Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 W sumie nie trzeba nic zmieniać póki co. Z romu usunąłem to recovery wiec nie będize się nadpisywać. Dopiero instalacja TWRP ma miejsce gdy w przyszłości user wgra rom fastboot w wersji od 5.10.15.
Bogas Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Antutu 35k... Ktoś sobie zaczął żartować tylko kto? W grafice widać zdecydowanie klatki w teście. Z tym TWRP widzę, że zaczyna być nie przyjaźnie dla użytkownika a tego nie lubię. Wysłane z mojego Redmi Note 2 1
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) U mnie spadek do 42k. EDIT: Na Normalnym ma więcej pkt. niż na Wydajnym, normalne to? Edytowane 16 Października 2015 przez galakty
siesiu Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Z tym TWRP widzę, że zaczyna być nie przyjaźnie dla użytkownika a tego nie lubię. Niestety podzielam zdanie Bogasa. Acid rób tak żeby nie trzeba było nic kombinować tylko wgrywac normalnie z Updatera. Dzisiaj sie wyrwałem z wgraniem przez Updatera (a nie TWRP jak najpierw zalecałeś) a potem troche stracha miałem - na szczęście mnie uspokoiłeś ale jeżeli tylko możesz - rób tak żeby bezproblemowo wgrywać tak jak do tej pory. Edytowane 16 Października 2015 przez siesiu
Bogas Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Chrome przy udostępnieniu dalej pada. Inne aplikacje padają po starcie. Wysłane z mojego Redmi Note 2
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Zapytam z ciekawości system miuipolska różnice się od systemu miui,tym że ma w 100% język polski w menu ? Czy może miuipolska ma też jakieś poprawki które usprawniają prace systemu i miuipolska oferuję lepszą prace telefonu ? bo np. w USA mają już system zrobiony na ich kraj ? czy może używają tego systemu co jest zainstalowany w telefonach które zamawia się z chin
Grothgar Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Zapytam z ciekawości system miuipolska różnice się od systemu miui,tym że ma w 100% język polski w menu ? Czy może miuipolska ma też jakieś poprawki które usprawniają prace systemu i miuipolska oferuję lepszą prace telefonu ? bo np. w USA mają już system zrobiony na ich kraj ? czy może używają tego systemu co jest zainstalowany w telefonach które zamawia się z chin Polski język, wywalony niepotrzebny szajs, dodawane apki typu kompas, mipilot na telefony co to obsługują, chyba Acid grzebie w hosts ze względu na reklamy. Taka lekka wersja Edytowane 16 Października 2015 przez JestemMortem
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Polski język, wywalony niepotrzebny szajs, dodawane apki typu kompas, mipilot na telefony co to obsługują. Taka lekka wersja Bo zrobieniu WIPE dalej będą te zamulające aplikacje ?
Grothgar Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Bo zrobieniu WIPE dalej będą te zamulające aplikacje ? Zrobisz full wipe i masz czysty system, potem wrzucasz miuipolska i śmiga
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Zrobisz full wipe i masz czysty system, potem wrzucasz miuipolska i śmiga Możesz sprawdzić czy dobrze rozumiem proces instalacji ? http://miuipolska.pl/forum/topic/6073-redmi-note-2-pytania-og%C3%B3lne-w%C4%85tek-zbiorczy/page-121#entry89159
Grothgar Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Full wipe i instalujesz. Żadna filozofia jak już się tak boisz to zawsze możesz zrobić backup przed wprowadzeniem zmian. W poście co podałeś wszystko się raczej zgadza
Marcin.M Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 U mnie spadek do 42k. EDIT: Na Normalnym ma więcej pkt. niż na Wydajnym, normalne to? U mnie na 5.9.28 było 47k, na 5.10.8 - 46k, teraz mam 44k. Też zauważyłem że na normalnym wyciąga więcej pkt Tapnięte z Redmi Note 2
majdan12 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Full wipe i instalujesz. Żadna filozofia jak już się tak boisz to zawsze możesz zrobić backup przed wprowadzeniem zmian. W poście co podałeś wszystko się raczej zgadza Nigdy takich operacji na android nie robiłem,więc wolę się upewnić na 100% że wiem co mam robić Tylko mnie jedno zastanawia czy ktoś jeszcze będzie używał metody instalacji która znajduję się pod tym linkiem http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Bo jeżeli teraz każdy Note 2 ma android 5 to chyba tylko można zainstalować miuipolska używając poradnika http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Który to jest dedykowany dla modelu Note 2 z android 5 Edytowane 16 Października 2015 przez majdan12
galakty Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 U mnie na 5.9.28 było 47k, na 5.10.8 - 46k, teraz mam 44k. Też zauważyłem że na normalnym wyciąga więcej pkt Tapnięte z Redmi Note 2 Teraz na normalnym też mam 44-45k, tylko że mam Prime. Aaaa w tyłku te wyniki z Antutu, Real Racing 3 śmiga pięknie bez przycięć, reszta apek też. Co mi po pkt jak i tak telefon nie muli, więc nie ma się czym zamartwiać. 1
Rekomendowane odpowiedzi