Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz sam ocenić czy potrzebne ci bardzo B20 sam mam 12 pro z trading shenzen Cn ale jakoś nie odczuwam braku tej czestotliwosci

Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może ktoś ma wiedzę, czy ten telefon zapisuje RAWy także tylko w ¼ rozdzielczości sensora modułów foto ?

Mam w planie wymienić nim obecnego Mi, ale jeżeli już inwestować w telefon z sensorem 1", to chciałoby się mieć pewność, że i tym razem Xiaomi nie zrobi z użytkownika kogoś kto de facto nie ma wyboru.

DNG o rozdzielczości 50 Mpx a 12,5 Mpx, to jednak spora różnica.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W wersji chińskiej telefonu nie powinno być w ogóle wsparcia dla eSIM. Xiaomi oficjalnie wspiera eSIM tylko w globalnych wariantach i prawdopodobnie tylko na europejskich regionach. Nasz ROM na najnowszych wersjach obsługuje już eSIM (dla globalnych wariantów telefonu).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.04.2023 o 07:13, czarek1212 napisał(a):

Pytanie do posiadaczy xiaomi 13 pro jak z baterią jak długo wytrzymuje ? Czy telefon grzeje się jak w xiaomi 12?

Bateria na jeden dzień starcza, nie pamiętam dokładnie jaki SOT ale standardowe użytkowanie fb, insta, tiktok, whatsapp, messenger, lte i wifi ciągle, raczej z grzaniem nie ma problemów, przynajmniej ja nie zauważyłem, przy grach jest ciepły ale nie gorący.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, lyru332 napisał(a):

Bateria na jeden dzień starcza, nie pamiętam dokładnie jaki SOT ale standardowe użytkowanie fb, insta, tiktok, whatsapp, messenger, lte i wifi ciągle, raczej z grzaniem nie ma problemów, przynajmniej ja nie zauważyłem, przy grach jest ciepły ale nie gorący.

Powiesz mi, czy vowifi działa bez b20? I czy odczuwasz brak b20 jakoś?

Edytowane przez rockmonster
Opublikowano

Braki B20 odczuwasz w tych obszarach gdzie reszta pasm leży i kwiczy, więc sam musisz się zorientować jak jest na obszarze po którym Ty się przemieszczasz.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, Netoper napisał(a):

Braki B20 odczuwasz w tych obszarach gdzie reszta pasm leży i kwiczy, więc sam musisz się zorientować jak jest na obszarze po którym Ty się przemieszczasz.

Ogólnie wiem, ale różnie ludzie piszą. Plus nie byłby rozwiązaniem? Oni nie korzystają zdaje się z 800MHz. Tylko ciekawi mnie czy Vowifi będzie działać właśnie.

Opublikowano

Ale co różnie ludzie mają pisać?
Jak na danym obszarze jest dostępne tylko B20 a nie masz go w telefonie no to jesteś bez łączności.
U osób które na swoim obszarze nie mają zaniku innych pasm to nawet nie wnikają co to jest B20
A dla tych którzy mają zaniki pasm no to B20 potrafi być zbawieniem.

Dlatego sam musisz obadać sprawę jak jest w lokalizacjach w których przebywasz, nikt nie zgadnie czy Ci potrzebne B20 czy nie.
Nikt z zewnątrz nie jest w stanie sprawdzić jakie masz pokrycie pasm/operatorów w swoich lokalizacjach

Opublikowano
10 godzin temu, rockmonster napisał(a):

Powiesz mi, czy vowifi działa bez b20? I czy odczuwasz brak b20 jakoś?

Ja mam wersję global (na sprzedaż zresztą) i nie mam z tym problemu ale niedawno miałem Xiaomi 12 PRO CN i u mnie w górach na śląsku była kicha straszna... w większych miastach myślę, że problemu nie będzie żadnego.

• Thanks 1
Opublikowano

Zależy od sieci. Play np używa B20 w dużych miastach. Czasami agreguje B20 (800Mhz) z innym pasmem. Co do VoWiFi to nie ma związku z B20. Ale ustawienia modemu mogą mieć na to wpływ.

• Like 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

szukam i szukam w Polsce z pasmem b20 niestety sprzedawcy z olx ściemniają przeważnie telefony brane z plusa i orange na raty za duże ryzyko i pytanie da sie żyć bez b20 w obecnych czasach? pamiętam w czasach xiaomi mi 6 strasznie dokuczał mi brak b20 jak jeżdziłem po Polsce a pytam dlatego że chyba zamówię w Chinach jest taniej i pewniej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

12S ULTRA VS 13 PRO.

czas pracy na baterii, aparat, volte/vowifi dzialajace w TMobile to sa moje kryteria. Który brać bo kosztują tyle samo praktycznie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Xiaomi 13 pro i kupno od dostawcy z Allegro - zady i walety takiego rozwiązania?
No i drugie pytanie - jak wygląda teraz sprawa z odblokowaniem bootloadera by instalować jedyny słuszny ROM?

Opublikowano
14 minut temu, Wiskoler napisał(a):

Xiaomi 13 pro i kupno od dostawcy z Allegro - zady i walety takiego rozwiązania?
No i drugie pytanie - jak wygląda teraz sprawa z odblokowaniem bootloadera by instalować jedyny słuszny ROM?

tu masz fajny poradnik w tym temacie

dostawca może sprzedawać tak z dystrybucji europejskiej jak i brać bezpośrednio od chińczyka 🙃

Opublikowano
15 minut temu, Master napisał(a):

tu masz fajny poradnik w tym temacie

dostawca może sprzedawać tak z dystrybucji europejskiej jak i brać bezpośrednio od chińczyka 🙃

Jak odblokować to ja wiem, już kilka telefonów odblokowałem. Raczej chodziło mi o terminy. Zakładam pesymistycznie że dostane telefon z europejskiej dystrybucji z zablokowanym bootloaderem, i teraz chcąc go odblokować nadal trzeba czekać na zgodę od skośnookiego majnfrenda dwa tygodnie? A może dłużej? Czy może po wyrażeniu prośby od strzała dostaje się zgodę? A może już zgoda nie jest potrzebna?
Tyle pytan bez odpowiedzi...

Opublikowano
5 minut temu, Wiskoler napisał(a):

Jak odblokować to ja wiem, już kilka telefonów odblokowałem. Raczej chodziło mi o terminy. Zakładam pesymistycznie że dostane telefon z europejskiej dystrybucji z zablokowanym bootloaderem, i teraz chcąc go odblokować nadal trzeba czekać na zgodę od skośnookiego majnfrenda dwa tygodnie? A może dłużej? Czy może po wyrażeniu prośby od strzała dostaje się zgodę? A może już zgoda nie jest potrzebna?
Tyle pytan bez odpowiedzi...

czas oczekiwania jest taki sam jak był ... tu nic się nie zmieniło ... nie da się tego w żaden sposób przyśpieszyć ... dobrze że majnfrendy dają tą zgodę i nie robią problemów :) ja bym radził nic nie kombinować - po prostu dać zgłoszenie do odblokowania i spokojnie zaczekać ... niedługo pewnie i mnie czeka ta zabawa chociaż planuje zakup bezpośrednio od majnfrenda i tam można wziąć już z odblokowanym bootloaderem (TradingShenzen)

Opublikowano
Teraz, Master napisał(a):

czas oczekiwania jest taki sam jak był ... tu nic się nie zmieniło ... nie da się tego w żaden sposób przyśpieszyć ... dobrze że majnfrendy dają tą zgodę i nie robią problemów :) ja bym radził nic nie kombinować - po prostu dać zgłoszenie do odblokowania i spokojnie zaczekać ... niedługo pewnie i mnie czeka ta zabawa chociaż planuje zakup bezpośrednio od majnfrenda i tam można wziąć już z odblokowanym bootloaderem (TradingShenzen)

Ok, teraz mam pełną jasność. Nic się nie zmieniło. Wypadłem trochę z obiegu bo trzy czy cztery telefony ściągnąłem z Chin i już miały odblokowany bootloader. Aliexpress jakby co.

No to jeszcze jedno pytanie.
Jest taki telefon, odpowiadający moim wymaganiom czyli bezprzewodowe ładowanie i NFC, wlazłem na TradingShenzen ale za diabelskiego pioruna nie potrafię znaleźć terminu dostawy. Doczytałem tylko że potrzebują od 2 do 5 dni na przygotowanie telefonu do wysyłki. Ale terminu dostawy nie potrafię znaleźć.
https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-13-xiaomi-13-pro/xiaomi-13-pro-12gb256gb-leica-kamera-snapdragon-8-gen-2-eu-warehouse?SubmitCurrency=1&id_currency=14

Opublikowano
12 godzin temu, grzegorz.lki napisał(a):

@Wiskoler wszystkie informacje możesz znaleźć pod linkem https://tradingshenzhen.com/en/content/transportation-regulation

Po przygotowaniu przesyłki otrzymasz link do śledzenia mailem i zmieni się status przesyłki na ich stronie

Screenshot_2023-09-11-20-10-53-950_com.android.chrome.thumb.jpg.ed84e0d396e1b2711f8fbc5f848ed04a.jpg

Dzięki za wyczerpujące informacje. Wygląda że w ciągu trzech dni przygotowanie, a potem dwa do pięciu przesyłka z magazynu europejskiego.

Opublikowano
6 godzin temu, Wiskoler napisał(a):

Dzięki za wyczerpujące informacje. Wygląda że w ciągu trzech dni przygotowanie, a potem dwa do pięciu przesyłka z magazynu europejskiego.

tam jak coś jest z naszych magazynów to jest to zawsze zaznaczone - no i jeszcze kwestia czy bierzesz z oryginalnym romem CN czy chcesz mieć wrzucony Xiaomi eu (wtedy oni odblokowują bootloadera ale i trza oczywiście dłużej poczekać na wysyłkę) ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Apropo przesylki z trading shenzen. Z magazynu europejskiego czekalem 10.5 dnia (byl z xiaomie.eu na magazynie podobno)Jak zamawialem z Chin 2 lata temu to czekalem chyba 21 dni (nie bylo dodatkowego czekania na xiaomi.eu)

Jak kogos interesuje jakie pasma wykorzystuje sie w jego okolicach to polecam apke net monster z google play. W Warszawie na razie nie ma problemu z zasiegiem.

Volte dziala i pokazuje na pasku ale nie mam ikonki do jego wylaczenia. Sprawdzilem wysylajac mmsa podczas rozmowy. Vowifi jest i ma ikonke.

Zdjecia b.mocny progres w porownaniu do Mi 11 pro. Wykonanie tez lepsze. Wersja xiaomi.eu 14.0.28 ma bugi o ktorych pisalem w watku o aktulaizacjach. Z trading shenzen przyszedl z 14.0.08

Opublikowano

Jak kupię wersję EU Global żeby zainstalować MIUI PL wystarczy odblokować bootloader następnie TWRP i zainstalować rom tak ?

I po instalacji nie zablokowywać bootloadera bo uceglimy fona ?

Pytam gdyż do tej pory kupowałem wersje China ale 13 PRO CN nie obsługuje pasma B20 :(

Opublikowano
46 minut temu, cold11 napisał(a):

wystarczy odblokować bootloader następnie TWRP i zainstalować rom tak

Można też bez twrp w trybie fastboot. Blokować bl nie wolno.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, co oznacza ta żółta obwódka ze słońcem? Pojawia się zawsze, i w trybie nocnym też. Nie znalazłem na to odpowiedzi a szukałem.

1700347920786.jpg

Edytowane przez hexi