Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej,

Zaktualizowałem dziś apke mbanku i po tym wyskoczyła mi informacja że mój telefon może mieć nieoryginalne oprogramowanie i wyłączyło się logowanie odciskiem palca..  mam wersję jak na zdjęciu.. czy spotkaliście się z takim problemem? Czy aktualizacja softu pomoże?

Screenshot_2023-08-09-09-36-10-904-edit_com.android.updater.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Dzień dobry, szukam telefonu do 2000 i w oko wpadł mi Xiaomi 12. Może ktoś się podzielić opinią z tego jak mu się używa ten telefon po roku używania? Poprzednio miałem Xiaomi mi9 i był świetny jednakże, ostatecznie udało mi się go niestety zepsuć. Teraz mam redmi note 11 s i jednak tak słaby aparat nie jest dla mnie.

Posted

Osobiście ja jestem bardzo zadowolony z 12X. Mam go niespełna rok i dalej jest szybki i bardzo przyjemny w korzystaniu. Dobry aparat, świetnie proporcje, brak problemów systemowych... Nie pamiętam, kiedy tak miałem, że po roku nie myślałem już o czymś innym.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witam właśnie nabyłem 12X wersja Global, na poprzednich Xiaomi zawsze miałem miuipolskę, teraz bardzo ważne jest aby mi działały bez problemowo płatności NFC, mbank, aliorbak Revolut i ZEN. Czy na ostatnim stabilnym Miui polska będzie z płatnościami i bankami ok?

Posted

u mnie na mi 11 - ostatnia dostępna wersja dev beta - żadnych problemów z PKO Bp i GP też NFC bezproblemowo i przez bank i przez GP revolut to nie wiem ... ktoś tu pewnie zaraz Ci potwierdzi czy na 12 jest też ok - ale sądzę że też powinno być w porządku ...

Posted

hej, mam pytanie - czy dziś jest sens kupowania Xiaomi 12X ? Gównie chodzi mi o wsparcie i aktualizacje.
A do aktualnych użytkowników - ile bateria jest w stanie wyciągnąć przy sporadycznym korzystaniu z wifi/LTE (włączanym jedynie jak jest potrzeba)?

Posted

Zależy od ceny. Gdy ta nie będzie wygórowana, to bardzo się opłaca. Będzie miał jeszcze długo wsparcie i szybko się nie zestarzeje. Jeśli chodzi o baterię, to ja ładuje co drugą noc. Telefon tylko w nocy ma wyłączone dane. Z dwie, trzy godziny słuchania muzyki przez BT.

Posted
Godzinę temu, wysiek napisał(a):

Zależy od ceny. Gdy ta nie będzie wygórowana, to bardzo się opłaca. Będzie miał jeszcze długo wsparcie i szybko się nie zestarzeje. Jeśli chodzi o baterię, to ja ładuje co drugą noc. Telefon tylko w nocy ma wyłączone dane. Z dwie, trzy godziny słuchania muzyki przez BT.

Dzięki!
Co do 12 nie miałabym wątpliwości, ale 12X to jednak co innego trochę... Mam szansę zakupu za 1600zł i się waham. Głównie zależy mi na tym żeby aplikacje działały (w starym redmi 4x już bankowa nie działa), i aby bateria przy moim użytkowaniu pociągnęła parę dni (w redmi 4x daje radę 4-6dni)

Posted

Miałem lata temu redmi 4x i do niedawna mi12x. Myślę że możesz się spodziewać gorszych wyników o około 30%
Nie ma już takich telefonów jak redmi 4x, tzn małych, z duzą baterią i słabym prockiem dzięki któremu telefon działa dłużej. W 12x procek jest jakieś 4-5x mocniejszy niż w r4x

Wysłane z mojego CPH2415 przy użyciu Tapatalka

Posted
hej, mam pytanie - czy dziś jest sens kupowania Xiaomi 12X ? Gównie chodzi mi o wsparcie i aktualizacje.
A do aktualnych użytkowników - ile bateria jest w stanie wyciągnąć przy sporadycznym korzystaniu z wifi/LTE (włączanym jedynie jak jest potrzeba)?
Mnie udaje się nawet 3 doby wyciągnąć, ale to tylko kilka połączeń dziennie, wifi i bt z zegarkiem cały czas. Zazwyczaj to 2 do 2,5 doby. Jest o niebo lepiej niż na MI 11.

sędnięte z MI 12X

• 2 weeks later...
Posted

Tak się zastanawiam, jak myślicie, będą jeszcze jakieś aktualizacje 12X? Telefon dość świeży, a z betą się Chińczycy wypięli, teraz też cisza a rodzina 12-ek już kolejna aktualizacje dostaje... Czas na kosz?

Sędnięte z MI12X

Posted

@Kacper Skrzypek Mam ogromną prośbę i będę wdzięczny za odpowiedź, tym bardziej, że nie w temacie. Zainstalowałem tajski global na 12X i zainstalowałem klawiaturę BlackBerry. Na xiaomi.eu nie było problemu, ale tutaj przy próbie zmiany języka wyskakuje mi błąd. Czy możesz na podstawie tego napisać mi o co chodzi, lub co powinienem zmienić, żeby działało? 

java.lang.RuntimeException: Failed to call observer method

at androidx.lifecycle.ClassesInfoCache$MethodReference.invokeCallback(ClassesInfoCache.java:226)

at androidx.lifecycle.ClassesInfoCache$CallbackInfo.invokeMethodsForEvent(ClassesInfoCache.java:194)

at androidx.lifecycle.ClassesInfoCache$CallbackInfo.invokeCallbacks(ClassesInfoCache.java:186)

at androidx.lifecycle.ReflectiveGenericLifecycleObserver.onStateChanged(ReflectiveGenericLifecycleObserver.java:37)

at androidx.lifecycle.LifecycleRegistry$ObserverWithState.dispatchEvent(LifecycleRegistry.java:354)

at androidx.lifecycle.LifecycleRegistry.forwardPass(LifecycleRegistry.java:265)

at androidx.lifecycle.LifecycleRegistry.sync(LifecycleRegistry.java:307)

at androidx.lifecycle.LifecycleRegistry.moveToState(LifecycleRegistry.java:148)

at androidx.lifecycle.LifecycleRegistry.handleLifecycleEvent(LifecycleRegistry.java:134)

at com.android.settingslib.core.lifecycle.ObservablePreferenceFragment.onStart(ObservablePreferenceFragment.java:98)

at com.android.settings.core.InstrumentedPreferenceFragment.onStart(InstrumentedPreferenceFragment.java:73)

at com.android.settings.SettingsPreferenceFragment.onStart(SettingsPreferenceFragment.java:1100)

at com.android.settings.dashboard.DashboardFragment.onStart(DashboardFragment.java:219)

at androidx.fragment.app.Fragment.performStart(Fragment.java:3019)

at androidx.fragment.app.FragmentStateManager.start(FragmentStateManager.java:568)

at androidx.fragment.app.FragmentStateManager.moveToExpectedState(FragmentStateManager.java:277)

at androidx.fragment.app.FragmentStore.moveToExpectedState(FragmentStore.java:113)

at androidx.fragment.app.FragmentManager.moveToState(FragmentManager.java:1331)

at androidx.fragment.app.FragmentManager.dispatchStateChange(FragmentManager.java:2772)

at androidx.fragment.app.FragmentManager.dispatchStart(FragmentManager.java:2722)

at androidx.fragment.app.FragmentController.dispatchStart(FragmentController.java:273)

at androidx.fragment.app.FragmentActivity.onStart(FragmentActivity.java:486)

at com.android.settingslib.core.lifecycle.ObservableActivity.onStart(ObservableActivity.java:74)

at com.android.settings.SettingsActivity.onStart(SettingsActivity.java:578)

at android.app.Instrumentation.callActivityOnStart(Instrumentation.java:1544)

at android.app.Activity.performStart(Activity.java:8548)

at android.app.ActivityThread.handleStartActivity(ActivityThread.java:3850)

at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.performLifecycleSequence(TransactionExecutor.java:221)

at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.cycleToPath(TransactionExecutor.java:201)

at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.executeLifecycleState(TransactionExecutor.java:173)

at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.execute(TransactionExecutor.java:97)

at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:2389)

at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:106)

at android.os.Looper.loopOnce(Looper.java:210)

at android.os.Looper.loop(Looper.java:299)

at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:8261)

at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)

at com.android.internal.os.RuntimeInit$MethodAndArgsCaller.run(RuntimeInit.java:559)

at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:954)

Caused by: java.lang.ClassCastException: com.android.settingslib.inputmethod.InputMethodSubtypePreference cannot be cast to com.android.settingslib.PrimarySwitchPreference

at com.android.settingslib.inputmethod.InputMethodAndSubtypeUtilCompat.saveInputMethodSubtypeListForUserInternal(InputMethodAndSubtypeUtilCompat.java:249)

at com.android.settingslib.inputmethod.InputMethodAndSubtypeUtilCompat.saveInputMethodSubtypeList(InputMethodAndSubtypeUtilCompat.java:174)

at com.android.settingslib.inputmethod.InputMethodAndSubtypeEnablerManagerCompat.setAutoSelectionSubtypesEnabled(InputMethodAndSubtypeEnablerManagerCompat.java:227)

at com.android.settingslib.inputmethod.InputMethodAndSubtypeEnablerManagerCompat.updateAutoSelectionPreferences(InputMethodAndSubtypeEnablerManagerCompat.java:276)

at com.android.settingslib.inputmethod.InputMethodAndSubtypeEnablerManagerCompat.refresh(InputMethodAndSubtypeEnablerManagerCompat.java:88)

at com.android.settings.inputmethod.InputMethodAndSubtypePreferenceController.onStart(InputMethodAndSubtypePreferenceController.java:60)

at com.android.settingslib.core.lifecycle.Lifecycle.onStart(Lifecycle.java:124)

at com.android.settingslib.core.lifecycle.Lifecycle.-$$Nest$monStart(Unknown Source:0)

at com.android.settingslib.core.lifecycle.Lifecycle$LifecycleProxy.onLifecycleEvent(Lifecycle.java:222)

at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)

at androidx.lifecycle.ClassesInfoCache$MethodReference.invokeCallback(ClassesInfoCache.java:222)

... 38 more

Posted
8 godzin temu, Tartary napisał(a):

Czy możesz na podstawie tego napisać mi o co chodzi, lub co powinienem zmienić, żeby działało? 

Niestety nie, bo nie wiem, co powoduje ten błąd... Próbowałeś zmieniać język z poziomu ustawień systemu, a nie aplikacji?

Posted (edited)
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niestety nie, bo nie wiem, co powoduje ten błąd... Próbowałeś zmieniać język z poziomu ustawień systemu, a nie aplikacji?

Tak. Z ustawień systemu mogę zmienić język telefonu, a co za tym idzie dla wszystkich aplikacji, czyli klawiatura również zmienia język. Jednak nie tak powinno to działać. W ustawieniach klawiatury, kiedy zmieniam język pisania, lub próbuję ustawiać klawiaturę wielojęzyczną to okno ustawień się zamyka. Wszystkie możliwe uprawnienia dla klawiatury zezwolone. 

Edited by Tartary
Posted (edited)
W dniu 28.11.2023 o 06:11, Kacper Skrzypek napisał(a):

Teraz zauważyłem, że jak w ustawieniach wyłączę klawiaturę to ustawienia są możliwe, ale nie można ich zaakceptować, a przy włączeniu klawiatury pojawia się ten błąd. Jakiś pomysł? 

Screenshot_2023-11-29-14-19-48-960_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-11-29-14-19-33-395_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-11-29-14-19-25-506_com.android.settings.jpg

Edited by Tartary
  • 1 month later...
Posted

Witam. Nie mogę dodać kontaktu do ekranu startowego.  Wyskakuje mi info "wymagane uprawnienia zostały wyłączone" ktoś wie o co chodzi?

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Widziałem, że już pojawiła się aktualizacja global oraz EEA HyperOS dla Xiaomi 12 Lite (taoyao). Z tego co kojarzę, wersje xiaomi.eu bazują głównie na wariancie china - a jego chyba na ten moment brak (chociaż akurat dla taoyao buildy w tabeli są oznaczone jako global). Wiadomo coś w tym temacie? Pozdrawiam

Edited by Dudek600
Posted (edited)
10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

@Dudek600, aktualizacja dla 12 Lite poszła, daj znać jak działa.

Właśnie jestem w trakcie pobierania :D. Jakby coś nie działało to dam znać, ale mam nadzieję, że będą same pozytywne wrażenia!

11 godzin temu, Lisek40 napisał(a):

Jaki region? Ja mam 1.0.2

Jeżeli chodzi o Xiaomi 12 lite, to ja czekałem na wersję od miuipolska 💘.
Global i EEA były dostępne już od paru dni.

Edited by Dudek600
odp2