Jump to content

AndroidTV 9 dla Mi Box 4K (MDZ-16-AB)

Matheusz

Recommended Posts

12 godzin temu, pkonrad napisał:

3488, ale jest już oficjalny update dla wszystkich

No wiem, że jest oficjalna wersja 3575, przecież o tym pisałem 3 posty wcześniej i dlatego pytam czy czegoś nie spieprzyli i czy warto instalować, bo ja z wersji 3420 jestem zadowolony i nie wiem czy pokusić się na instalację tej nowej?

Nie cytujemy postów ze zdjęciami, korzystamy z przycisku edycji /pkonrad

10 minut temu, GRV napisał:

No wiem, że jest oficjalna wersja 3575, przecież o tym pisałem 3 posty wcześniej i dlatego pytam czy czegoś nie spieprzyli i czy warto instalować, bo ja z wersji 3420 jestem zadowolony i nie wiem czy pokusić się na instalację tej nowej?

Ja przy najnowszej wersji zauważyłem problem ze sparowanymi słuchawkami bluetooth Redmi AirDots. Musiałem zrestartować Box żeby połączył się z słuchawkami, wcześniej nie było takich problemów.

A to nie jest podobna sytuacja jak było z chromcastem?, trzeba było wyczyścić pamięć i sparowc jeszcze raz i było spoko. Powtarza Ci się ta sytuacja? 
Powtarza się cały czas.

Mam obecnie wersję 3575 i w aplikacji YouTube następujący problem: po pojawieniu się reklamy, w momencie kiedy można już ją pominąć, klikam 'pomiń' ale czasami odtwarzany klip wideo nie jest kontynuowany od miejsca, w którym wyskoczyła reklama, tylko cofa się i leci od początku. Podobnie robi się czasem przy przewijaniu - przewijam do miejsca od którego chcę oglądać, klikam kółko, a klip zaczyna się od 00:00. Ktoś ma podobnie?

Edited by Red Rice

U mnie jeden box na 3420, drugi na najnowszym. Jeden z box'ów miał problem z 3420, później się uspokoiło. 
Oba działają bez problemów. Jak się nie pojawi jakiś problem to ten z 3420 też zaktualizuję. Problemów YT nie mam.

Dnia 25.05.2021 o 11:58, Dario napisał:

A próbowałeś wyczyścić aplikację? Ubić, wyczyścić i uruchomić ponownie boxa. U mnie ta porada@pkonrad naprawiła problemy z Chromecast en.

Mi Note 10 Lite

Odinstalowałem aktualizacje, wyczyściłem, uruchomiłem ponownie. Póki co - pomogło. Dzięki za hint :)

Nie wycięty, tylko objęty umową licencyjną której nie mają ;)
Zapomnij.

On 6/4/2021 at 12:51 PM, martairafal said:

Jest dostępna nowa aktualizacja

A Ty znowu kilka dni spóźniony, na prawdę nie widać że już ktoś taką informację podał?
Wypadało by poza tym podać choć numer tej aktualizacji.
Masz coś nowszego niż R3617 z 28 maja?

Tap tap tap on Tapatalk with Mi 10 Pro

Edited by orte
  • Like 1

• 1 month later...

No i stało się, aktualizacja do 9.0 jakoś się wymusiła i żegnaj Dolby Atmos. Ktoś analizował alternatywy? Myślałem o nowym chromecascie ale podobno też jakieś problemy z Dolby ma tylko nieco innej natury.

Dnia 13.07.2021 o 11:44, qrko napisał:

No i stało się, aktualizacja do 9.0 jakoś się wymusiła i żegnaj Dolby Atmos. Ktoś analizował alternatywy? Myślałem o nowym chromecascie ale podobno też jakieś problemy z Dolby ma tylko nieco innej natury.

Chyba najbardziej rozsądnym wyjściem jest Nvidia Shield, ale jest kilka razy droższa od MiBoxa.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Robił ktoś powyższym sposobem? Jeśli tak, to jak wyszło?

Jak by ktoś się zastanawiał to ja już jestem po.

Poszło bez jakichkolwiek problemów i znów można się cieszyć Dolby True HD i DTS HD Master.

A odnośnie współpracy z dyskami usb która  przestała działać u mnie po ostatniej aktualizacji Andka w wersji 9 to w celu naprawy trzeba przywrócić ustawienia fabryczne i jest ok.

żeby nie było za fajnie okazuje się, że po downgrade do romu 2562 występują któciutkie przerwy w odtwarzaniu dżwięku w serwisach streamingowych jak i w kodi. 

Czy ktoś posiada choć linka do ostatniej wersji Oreo oznaczonej 2573? 

Edited by Nowak12

• 1 month later...
Nowa aktualizacja dostępna dla 16-AB

Dzięki za info, właśnie pobieram :)

Tak BTW to ten Box jest chyba najdłużej wspieranym urządzeniem z systemem Android jakie spotkałam, przynajmniej od Xiaomi.

BTW 2

Tego wcześniej nie było
20211021_200715.jpg

Jutro postaram się sprawdzić.
Na co dzień używam boxa od Canal+.
Dziś tylko polskie konto Amazon Prime podpiąłem pod MiBox.
Po takiej promocji ciężko było nie skorzystać w PL, w Niemczech płacę 8,99€ miesięcznie, a tu 49 PLN za rok.

Tap tap tap on Tapatalk with Mi 10 Pro

20 godzin temu, pkonrad napisał:

Mój Mi Box po update działa strasznie wolno.

Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka

U mnie tak jak zawsze działa, czyli dość szybko i bez zacięć.

Edited by orte

Część,

u mnie nie pytając się nikogo o zgodę box sam zaktualizował się do wersji 3616. A miał jeszcze Andka 8. Nagle pojawiło się kółeczko, że jest w trakcie aktualizacji i po temacie. I już nie mam gęstych formatów dźwięku...