Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam czy przesiadając się z S8+ nie zrobię kroku wstecz jeżeli chodzi o aparat? W tym z S8+ jestem zadowolony, nie chciałbym aby zrobić kroku wstecz

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Jako nowy posiadacz MI 9 Witam serdecznie,

mam pytanie, jak uruchomić zegar na wygaszaczu always on display

jak na poniższym zdjęciu:

mi 9.jpg

Edited by Mr. Why
Posted
4 minuty temu, Mr. Why napisał:

jak na pierwszym zdjęciu w poniższym teście:

Jeszcze jeden reflink i pożegnasz się z Forum...

Radzę zapoznać się z Regulaminem Forum, zwłaszcza z punktami 11.i 12.

Posted
5 minut temu, mrosi napisał:

Jeszcze jeden reflink i pożegnasz się z Forum...

Radzę zapoznać się z Regulaminem Forum, zwłaszcza z punktami 11.i 12.

Poprawiłem się. 

• Like 1
Posted (edited)
21 minut temu, gore2kill4 napisał:
Co zyskam gdzie znajdę te opcje?

...... Uzyles wyszukiwarki w ustawieniach?.....

W ułatwieniach dostepu

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Nie przewalamy cytowanych obrazków...
Posted (edited)
36 minut temu, Mr. Why napisał:

Jako nowy posiadacz MI 9 Witam serdecznie,
mam pytanie, jak uruchomić zegar na wygaszaczu always on display

Wyświetlacz>ekran zgodny z otoczeniem

Edited by mrosi
Nie przewalamy cytowanych obrazków...
Posted (edited)
3 godziny temu, losmarte napisał:

Wyświetlacz>ekran zgodny z otoczeniem

Dziękuję ;-)

Jeszcze szybkie pytanko bo nie mogę znaleźć... Jak zmienić przeglądarkę domyślną?

Edited by Mr. Why
  • Like 1
Posted
Dziękuję ;-)
Jeszcze szybkie pytanko bo nie mogę znaleźć... Jak zmienić przeglądarkę domyślną?
Ustawienia Zainstalowane aplikacje 3kropki po prawej stronie u góry i wybierz domyślnie aplikacje

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Mariusz Kowalski napisał:

Ustawienia Zainstalowane aplikacje 3kropki po prawej stronie u góry i wybierz domyślnie aplikacje

Dzięki jeszcze raz. 

Posted

Czy na miui eu/polska serio nie działa odblokowanie na wyłączonym ekranie? Nie pojawia mi się w ogóle animacja odcisku po podniesieniu telefonu. To badziewie zaznaczalem i odznaczalem, ale nic nie daje 

Screenshot_2019-04-19-23-28-27-785_com.android.settings.png

Posted

To ja na eu na czarnym ekranie naciskam w miejscu czytnika i się podsiwtela dopiero i odblokowuje

• Like 1
Posted (edited)

@stereo0 bootloader masz cały czas odblokowany? Jeżeli tak i korzystasz z płatności NFC możesz sprawdzić i dać znać czy płatności działają?
Pytam bo się zastanawiam czy odblokowywać bootloader w sumie na Globalu jest mi dobrze i co najważniejsze wszystko działa.

Edited by emarcin
Posted
[mention=12362]stereo0[/mention] bootloader masz cały czas odblokowany? Jeżeli tak i korzystasz z płatności NFC możesz sprawdzić i dać znać czy płatności działają?
Pytam bo się zastanawiam czy odblokowywać bootloader w sumie na Globalu jest mi dobrze i co najważniejsze wszystko działa.

Płatności na xiaomi eu z magiskiem dzialaja

Posted

Ok ale ja chcę odblokować bootloader sprawdzić xiaomi.eu bez roota i jak mi się niespodoba to wrócić na Global pozostawiając jednocześnie odblokowany bootloader. Dlatego moje pytanie czy na odblokowanym bootloaderze na Globalu płatności będą działać.

Posted
Ok ale ja chcę odblokować bootloader sprawdzić xiaomi.eu bez roota i jak mi się niespodoba to wrócić na Global pozostawiając jednocześnie odblokowany bootloader. Dlatego moje pytanie czy na odblokowanym bootloaderze na Globalu płatności będą działać.
Bez Magdisk: nie

Posted

Kurde no chyba się nie dogadamy. Ja pytam czy z odblokowanym bootloaderze na Globalu bez roota płatności działają. Tylko proszę jak ktoś nie sprawdzał, a tylko przypuszcza żeby nie wypowiadał się. Dzięki.

Posted
Kurde no chyba się nie dogadamy. Ja pytam czy z odblokowanym bootloaderze na Globalu bez roota płatności działają. Tylko proszę jak ktoś nie sprawdzał, a tylko przypuszcza żeby nie wypowiadał się. Dzięki.

Na stronie głównej portalu miui Polska jest wyjaśnienie, Acid piasal że samo odblokowanie bootloadera blokuje płatności, bo nie przechodzi safetest, niektórym na miui eu płatności mogą działać nawet bez Magdisk, innym będzie ono niezbędne. Na globalu z odblokowanym bootloaderem nie będą działać, nawet na globalu Dec mogą nie działać

• Like 1
Posted (edited)
18 minut temu, emarcin napisał:

Nie działają. 

Edited by galakty
  • Like 1
Posted

@emarcin ja blokowałem bootloader przy wracaniu na global i safetynet przechodzi. Na globalu z obdlokowanym bl nie beda działać płatności, inaczej ma się na miui eu gdzie u mnie zawsze działały bo tez wtedy safetynet jest pozytywny.

• Like 1
Posted
13 minut temu, stereo0 napisał:

miui eu gdzie u mnie zawsze działały bo tez wtedy safetynet jest pozytywny.

Poza ostatnimi tygodniami gdzie płatności też przestawały działać i trzeba było kombinować, usuwać pliki lub cofać wersję Google. 

Posted

Co wy gadacie za głupoty. Płatności zawsze działały bez problemu poprzez bank. Google Pay tylko się gryzie

• Haha 1
Posted

Tylko? A co jeśli bank pozwala na płatności NFC tylko przez Google Pay? U mnie innej opcji nie ma. Przewidziałeś to czy tylko rozumujesz przez swój przypadek?

Posted
Tylko? A co jeśli bank pozwala na płatności NFC tylko przez Google Pay? U mnie innej opcji nie ma. Przewidziałeś to czy tylko rozumujesz przez swój przypadek?
Im precyzyjniejsze pytanie tym lepsza odpowiedź. Teraz już wiemy i można jednoznacznie stwierdzić, że koledze jedynie global z zablokowany bootloaderem pozwoli korzystać z usługi Google Pay.

Posted (edited)

Wiecie może jak wyłączyć niepotrzebne ikony na stałe znajdujace się na pasku? Przykładowo budzik oraz bluetooth mam aktywne zawsze, a nie chce wyświetlać ich ikon. Nie znalazłem takiej opcji, może jest od tego jakaś apka?

IMG_20190423_063846.thumb.jpg.fa41fa497abfc13c89bb1a0b69871327.jpg

Edited by Razor65