Jump to content

MI 9 pytania ogólne - wątek zbiorczy

ZduneX25
 Share

Recommended Posts

Mam pytanie czy wam tez tak szybko bateria spada :D?

Odłączyłem go o 8 rano pobawiłem się trochę na instagramie i może 1 filmik na YT potem odlozylem i 5 procent poszło w niecałą godzinę 

Edited by Averocker
  • Confused 1

To mój pierwszy flagowy telefon więc może dlatego taka przesiadka robi mi różnice, jednak flagowce potrzebują większej energii  
Kto Tobie takich głupot nagadał? W flagowca h przeważnie jest montowany nowszy lepszy procesor który jest np w przypadku mi9 wykonany w 7nm więc ma o wiele mniejsze zapotrzebowanie na prąd. Więc nie zawsze jest potrzebna większą bateria która generuje większe wymiary i ciężar urządzenia a i tak chyba większość z nas ładuje telefon wieczorem a mi9 wystarczy na normalny dzień użytkowania.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Różnica taka, że EU wymusza aby opis brzmiał "LTE", zaraz w jakimś upie pewnie zmienią.

Btw. Jak ktoś jeszcze się nie natknął a używa Global Romu, to na regionie Włochy jest dostępny update 10.2.22, sporo poprawia działanie czytnika lini papilarnych.

w tym 10.2.22 jest już opis LTE

Edited by alchemik333
  • Like 2

1 godzinę temu, alchemik333 napisał:

Różnica taka, że EU wymusza aby opis brzmiał "LTE", zaraz w jakimś upie pewnie zmienią.

Btw. Jak ktoś jeszcze się nie natknął a używa Global Romu, to na regionie Włochy jest dostępny update 10.2.22, sporo poprawia działanie czytnika lini papilarnych.

w tym 10.2.22 jest już opis LTE

Zrobiłem aktualizację z regionu Włoch,wróciłem na Polskę i na początku widniało LTE, po kilku godzinach znów wróciło do 4G. Mi osobiście to nie robi różnicy, ale sam fakt, że zniknęło jest jakiś dziwny.

Dnia 17.04.2019 o 08:58, Averocker napisał:

Mam pytanie czy wam tez tak szybko bateria spada :D?

Odłączyłem go o 8 rano pobawiłem się trochę na instagramie i może 1 filmik na YT potem odlozylem i 5 procent poszło w niecałą godzinę 

Telefon mam od poniedziałku. Przez pierwsze 2 noce w bateria spadła może z 3-4%. Dzisiejszej nocy spadło o ponad 15%...wifi, BT, sieć komórkowa, skanowanie itp wyłączone. Rano w zużyciu baterii najwięcej bo prawie 20% miał - sygnał sieci, dużo więcej niż ekran.

Przy okazji SOT wyszedł na razie 6h 20min

Telefon mam od poniedziałku. Przez pierwsze 2 noce w bateria spadła może z 3-4%. Dzisiejszej nocy spadło o ponad 15%...wifi, BT, sieć komórkowa, skanowanie itp wyłączone. Rano w zużyciu baterii najwięcej bo prawie 20% miał - sygnał sieci, dużo więcej niż ekran.

Przy okazji SOT wyszedł na razie 6h 20min
Też mam aktualizacje z Włoch i cały czas mam na pasku lte.

Też mam aktualizacje z Włoch i cały czas mam na pasku lte.

Coś się dzisiaj u mnie zmieniło. Wyświetla się 4G+. Po restarcie to samo.

Pytanie do wersji global italy. Działają kodeki aptx na bluetooth?

Tak, o ile masz oczywiście kompatybilne słuchawki. Z moimi PXC550 działa aptx, nie mają obsługi aptx hd.

• Like 1

Tak, o ile masz oczywiście kompatybilne słuchawki. Z moimi PXC550 działa aptx, nie mają obsługi aptx hd.

Mam. Chyba wrócę na global eea.

Bateria tragedia. Czekam jeszcze 290h, odblokowuję BL i wgrywam miuipolska. Jak nie pomoże wracam do Op6t.

Zapomniałem dodać, że kończę też swoją przygodę z Xiaomi. To mówię ja co miałem Redmi1, Redmi1s, mi4i, mi4c, mi5, mi5s, mi6, mi8, a syn ma Redmi3. Producent sam sobie strzela w kolano robiąc trudności z odblokowaniem bl i innymi sprawami.

Czemu tragedia? 6 sotu

Jak to zrobiłeś? Ja mam 2 simy I synchronizację kont pocztowych i usług Google. Do tego exchange firmowy. Rano ładuję do pełna wracam do domu i mam 30%. Na Op6t miałem 50-70 a ladowalem poprzedniego dnia wieczorem.

Jak to zrobiłeś? Ja mam 2 simy I synchronizację kont pocztowych i usług Google. Do tego exchange firmowy. Rano ładuję do pełna wracam do domu i mam 30%. Na Op6t miałem 50-70 a ladowalem poprzedniego dnia wieczorem.

6 godzin to bez spiny przy 1 SIM synchronizacji i 70% na danych przy słabym zasięgu. Norma. Ale wrzuć eu poustawiać wszystko pod siebie to poprawi wynik.

• Like 2

Ja z baterii jestem zadowolony, jak się nie bawię non stop to wytrzyma cały dzień. Ładuję przed snem ( szybko się ładuje to nie zostawiam pod ładowarką na noc) rano mam ok 99%. Miałem telefon z 4k baterią, a i tak jak grałem i spędzałem dużo czasu na dłubanie w nim, to był ładowany codziennie. Jak doszło hardkorowe granie, to podczas grania siedział pod ładowarką. Więc mówię jak dla mnie jest ok.

Dodam że w ciągu dnia ze względu na usytuowanie miejsca pracy non stop szuka mi sieci. Z LTE na h+ i nawet samo h. Od 7 do 14:20 takie warunki, a to nie sprzyja za bardzo baterii.

Ja z baterii jestem zadowolony, jak się nie bawię non stop to wytrzyma cały dzień. Ładuję przed snem ( szybko się ładuje to nie zostawiam pod ładowarką na noc) rano mam ok 99%. Miałem telefon z 4k baterią, a i tak jak grałem i spędzałem dużo czasu na dłubanie w nim, to był ładowany codziennie. Jak doszło hardkorowe granie, to podczas grania siedział pod ładowarką. Więc mówię jak dla mnie jest ok.

Jaki rom?