Mariusz Kowalski Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 [mention=15455]emarcin[/mention] ustawienie jest tylko czy działa?NieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 (edited) Jeżeli chcesz mieszać w motywach/ikonach, to dotychczas zmieniłeś region na Norwegię /Szwajcarię czy inne Indie i działałeś... Edited April 15, 2019 by JamCiTo Literówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Czy te chińskie znaczki obok daty to normalne? Mam wersję kupioną w mi.homeWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Czy te chińskie znaczki obok daty to normalne? Mam wersję kupioną w mi.homeWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaW tej wersji softu tak jestWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averocker Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 (edited) Mam pytanie czy wam tez tak szybko bateria spada :D? Odłączyłem go o 8 rano pobawiłem się trochę na instagramie i może 1 filmik na YT potem odlozylem i 5 procent poszło w niecałą godzinę Edited April 17, 2019 by Averocker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Mam pytanie czy wam tez tak szybko bateria spada ?6 sot na luzieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 5% na h to powinieneś się cieszyć. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averocker Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 To mój pierwszy flagowy telefon więc może dlatego taka przesiadka robi mi różnice, jednak flagowce potrzebują większej energii Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 To mój pierwszy flagowy telefon więc może dlatego taka przesiadka robi mi różnice, jednak flagowce potrzebują większej energii Kto Tobie takich głupot nagadał? W flagowca h przeważnie jest montowany nowszy lepszy procesor który jest np w przypadku mi9 wykonany w 7nm więc ma o wiele mniejsze zapotrzebowanie na prąd. Więc nie zawsze jest potrzebna większą bateria która generuje większe wymiary i ciężar urządzenia a i tak chyba większość z nas ładuje telefon wieczorem a mi9 wystarczy na normalny dzień użytkowania. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 @Averocker ogólnie na początku wyłącz skanowanie wifi i bluetooth jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś, bo to ciągnie troche baterii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averocker Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 @zsiewicz gdzie znajdę taką opcje ;)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Wejdź w ustawienia i na górze w wyszukiwarce wpisz "skanowanie". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averocker Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 (edited) Dzięki wielkie , Always on display fajna opcja i super to wygląda ale wyłączyłem to właśnie w trosce o baterie. Edited April 17, 2019 by Averocker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 1 minute ago, Averocker said: @zsiewicz gdzie znajdę taką opcje ;)? W ustawieniach jest wyszukiwarka.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 @Averocker a z buta masz Additional settings/Privacy/Location/Scanning Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 AoD fajna opcja tylko te grafiki jakieś takie średniawe w becie chińskiej już jakieś nowe wprowadzili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averocker Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Ciekawe kiedy u nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Po aktualizacji nie mam znaczka LTE jest tylko to co na screenie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Co za różnica czy wyświetla się 4G czy LTE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Mniej zajmuje na pasku Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemik333 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 (edited) Różnica taka, że EU wymusza aby opis brzmiał "LTE", zaraz w jakimś upie pewnie zmienią. Btw. Jak ktoś jeszcze się nie natknął a używa Global Romu, to na regionie Włochy jest dostępny update 10.2.22, sporo poprawia działanie czytnika lini papilarnych. w tym 10.2.22 jest już opis LTE Edited April 18, 2019 by alchemik333 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remik Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 1 godzinę temu, alchemik333 napisał: Różnica taka, że EU wymusza aby opis brzmiał "LTE", zaraz w jakimś upie pewnie zmienią. Btw. Jak ktoś jeszcze się nie natknął a używa Global Romu, to na regionie Włochy jest dostępny update 10.2.22, sporo poprawia działanie czytnika lini papilarnych. w tym 10.2.22 jest już opis LTE Zrobiłem aktualizację z regionu Włoch,wróciłem na Polskę i na początku widniało LTE, po kilku godzinach znów wróciło do 4G. Mi osobiście to nie robi różnicy, ale sam fakt, że zniknęło jest jakiś dziwny. Dnia 17.04.2019 o 08:58, Averocker napisał: Mam pytanie czy wam tez tak szybko bateria spada :D? Odłączyłem go o 8 rano pobawiłem się trochę na instagramie i może 1 filmik na YT potem odlozylem i 5 procent poszło w niecałą godzinę Telefon mam od poniedziałku. Przez pierwsze 2 noce w bateria spadła może z 3-4%. Dzisiejszej nocy spadło o ponad 15%...wifi, BT, sieć komórkowa, skanowanie itp wyłączone. Rano w zużyciu baterii najwięcej bo prawie 20% miał - sygnał sieci, dużo więcej niż ekran. Przy okazji SOT wyszedł na razie 6h 20min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Telefon mam od poniedziałku. Przez pierwsze 2 noce w bateria spadła może z 3-4%. Dzisiejszej nocy spadło o ponad 15%...wifi, BT, sieć komórkowa, skanowanie itp wyłączone. Rano w zużyciu baterii najwięcej bo prawie 20% miał - sygnał sieci, dużo więcej niż ekran. Przy okazji SOT wyszedł na razie 6h 20minTeż mam aktualizacje z Włoch i cały czas mam na pasku lte. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Pytanie do wersji global italy. Działają kodeki aptx na bluetooth?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Też mam aktualizacje z Włoch i cały czas mam na pasku lte. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaCoś się dzisiaj u mnie zmieniło. Wyświetla się 4G+. Po restarcie to samo. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 @olutus zmien na włochy tak jak mi radziliście xd potem wroc na pl i będzie cacy... do restartu telefonu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Pytanie do wersji global italy. Działają kodeki aptx na bluetooth?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTak, o ile masz oczywiście kompatybilne słuchawki. Z moimi PXC550 działa aptx, nie mają obsługi aptx hd. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Tak, o ile masz oczywiście kompatybilne słuchawki. Z moimi PXC550 działa aptx, nie mają obsługi aptx hd. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaMam. Chyba wrócę na global eea.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Bateria tragedia. Czekam jeszcze 290h, odblokowuję BL i wgrywam miuipolska. Jak nie pomoże wracam do Op6t. Zapomniałem dodać, że kończę też swoją przygodę z Xiaomi. To mówię ja co miałem Redmi1, Redmi1s, mi4i, mi4c, mi5, mi5s, mi6, mi8, a syn ma Redmi3. Producent sam sobie strzela w kolano robiąc trudności z odblokowaniem bl i innymi sprawami. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Bateria tragedia. Czekam jeszcze 290h, odblokowuję BL i wgrywam miuipolska. Jak nie pomoże wracam do Op6t. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaCzemu tragedia? 6 sotu Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Czemu tragedia? 6 sotu Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJak to zrobiłeś? Ja mam 2 simy I synchronizację kont pocztowych i usług Google. Do tego exchange firmowy. Rano ładuję do pełna wracam do domu i mam 30%. Na Op6t miałem 50-70 a ladowalem poprzedniego dnia wieczorem. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Jak to zrobiłeś? Ja mam 2 simy I synchronizację kont pocztowych i usług Google. Do tego exchange firmowy. Rano ładuję do pełna wracam do domu i mam 30%. Na Op6t miałem 50-70 a ladowalem poprzedniego dnia wieczorem. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka6 godzin to bez spiny przy 1 SIM synchronizacji i 70% na danych przy słabym zasięgu. Norma. Ale wrzuć eu poustawiać wszystko pod siebie to poprawi wynik.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Ja z baterii jestem zadowolony, jak się nie bawię non stop to wytrzyma cały dzień. Ładuję przed snem ( szybko się ładuje to nie zostawiam pod ładowarką na noc) rano mam ok 99%. Miałem telefon z 4k baterią, a i tak jak grałem i spędzałem dużo czasu na dłubanie w nim, to był ładowany codziennie. Jak doszło hardkorowe granie, to podczas grania siedział pod ładowarką. Więc mówię jak dla mnie jest ok. Dodam że w ciągu dnia ze względu na usytuowanie miejsca pracy non stop szuka mi sieci. Z LTE na h+ i nawet samo h. Od 7 do 14:20 takie warunki, a to nie sprzyja za bardzo baterii.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Ja z baterii jestem zadowolony, jak się nie bawię non stop to wytrzyma cały dzień. Ładuję przed snem ( szybko się ładuje to nie zostawiam pod ładowarką na noc) rano mam ok 99%. Miałem telefon z 4k baterią, a i tak jak grałem i spędzałem dużo czasu na dłubanie w nim, to był ładowany codziennie. Jak doszło hardkorowe granie, to podczas grania siedział pod ładowarką. Więc mówię jak dla mnie jest ok. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJaki rom? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Ja też nie narzekam, szczególnie po ostatnim oficjalnym romie. Przez 6h zjadło mi 20% przy normalnym używaniu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts