Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, zmylna napisał(a):

Tak, przechodzi testy.

Kolejna obserwacja:

Jeśli przed przyłożeniem telefonu do terminala uruchomię aplikację portfel (będzie na pierwszym planie) to płatność odbędzie się prawidłowo. Tak jakby klonowanie aplikacji mieszało coś w ustawieniach domyślnej aplikacji dla płatności ? Sam nie wiem jak to ubrać w słowa.

no byłoby chyba cokolwiek dziwne jak jedną apka by zmieniała wewnętrzne ustawienia drugiej ... szczególnie już aplikacje bankowe i platnosciowe powinny być na takie ewentualności zabezpieczone ... dawaj dalej jak coś odkryjesz 🙃 

Posted (edited)
W dniu 23.06.2023 o 12:03, Master napisał(a):

no byłoby chyba cokolwiek dziwne jak jedną apka by zmieniała wewnętrzne ustawienia drugiej ... szczególnie już aplikacje bankowe i platnosciowe powinny być na takie ewentualności zabezpieczone ... dawaj dalej jak coś odkryjesz 🙃 

Dziwne jak dziwne ale na pewno możliwe. Zauważ, że klonowanie dzieje się na dość niskim poziomie i może mieć wpływ na system. Choć oczywiście nie powinno. Nic na tą chwilę się nie wymyśli, trzeba czekać na fixa.

https://xiaomi.eu/community/threads/mi-11-google-wallet-not-working-miui-14-08-stable.67985/#post-687669

---edit---

Wygląda na to, że włączenie klonowania jakiejś apki powoduje powstanie klona portfela, który nie jest skonfigurowany. Przyłożenie telefonu do terminala powoduje wywołanie nieskonfigurowanego klona Portfela Google. Tu tkwi problem.

Edited by zmylna
  • Like 1
Posted (edited)

Pytanie laika: zainstalowałem miui polska na Poco F5 Pro przez fastboot. Teraz jest nowa wersja MIUI do aktualizacji - jak ją wykonać, żeby nie stracić danych?

Edited by Święty
Posted
39 minut temu, Święty napisał(a):

Pytanie laika: zainstalowałem miui polska na Poco F5 Pro przez fastboot. Teraz jest nowa wersja MIUI do aktualizacji - jak ją wykonać, żeby nie stracić danych?

tak samo ... tam masz dwa skrypty - jeden do update a drugi do czystej instalki z usunięciem danych - wybierasz update i lecisz ...

Posted
1 godzinę temu, Master napisał(a):

tak samo ... tam masz dwa skrypty - jeden do update a drugi do czystej instalki z usunięciem danych - wybierasz update i lecisz ...

Lub przez TWRP tam jest nawet szybciej. 

Posted
47 minut temu, mnkowalski napisał(a):

Lub przez TWRP tam jest nawet szybciej. 

zgadza się - ja już tylko z tej opcji korzystam - żadnych problemów (choć tam pokazuje na końcu komunikaty o błędach to nie ma czym się martwić - to nie rzutuje na poprawność wrzucenia romu) - więc do wyboru do koloru 🙃

Posted
W dniu 28.06.2023 o 16:05, Master napisał(a):

zgadza się - ja już tylko z tej opcji korzystam - żadnych problemów (choć tam pokazuje na końcu komunikaty o błędach to nie ma czym się martwić - to nie rzutuje na poprawność wrzucenia romu) - więc do wyboru do koloru 🙃

Wydaje mi się że te błędy to komunikat po wgrywaniu romu spowodowany błędem montowania partycji , na kilku różnych telefonach to występuje u mnie . Komunikat jest po wgraniu romu już ale ROM wgrywa się ok , sprawdzałem na Poco F5 i F5 Pro - działa ok. 

• 2 weeks later...
Posted

Hej. Czemu nie mogę zainstalować aktualizacji na Redmi note 11 pro? Nie posiadam TWRP wjechała nowa wersja i około 2tyg ja pobierałem bo jest wieczne "updater didn't respond" jak już pobrałem to mam pliki .fetch więc zmieniłem rozszerzenie do .zip I nie znaleziono żadnych archiwów.

Wcześniej jak pobierałem na tel to potem kopiowałem na kompa i uruchamiałem skrypt a teraz nie mogę nawet wypakować 😐

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 28.06.2023 o 13:28, Master napisał(a):

A czy mogę zainstalować aktualizację pobraną przez telefon (OTA?)

Posted (edited)
Godzinę temu, Święty napisał(a):

A czy mogę zainstalować aktualizację pobraną przez telefon (OTA?)

tak - ta aktualizacja to normalny plik z romem - żeby ją zainstalować i tak musisz uruchomić telefon w trybie recovery (twrp) i wskazać ja ręcznie jak tam klikniesz install - ten pobrany plik przez telefon to w zasadzie to samo jakbyś pobierał z serwera na kompa - zobacz załącznik - są tam nawet pliki wykonywalne do instalacji przez fastboota ... więc możesz go i zgrać sobie na kompa i wrzucić bez korzystania z pomocy twrp 🙃

ps. kolega Netoper mnie uprzedził 🙃

Screenshot_2023-07-22-21-16-17-136_com.android.fileexplorer.jpg

Edited by Master
  • Like 1
Posted

ps. kolega Netoper mnie uprzedził

Ja szybko i treściwie odpowiedziałem jakby autor pytania chciał szybko działać, Ty żeś ładnie rozwinął

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Hej.

Czy stabilny rom xiaomi.eu dla xaga rownież jest dla donatorów? bo nigdzie nie mogę go znalesc a na stronie Miuipolska jes.

image.thumb.png.2cad0a4737323863a7abbaed560087a7.png

• 1 month later...
Posted

Chcę dać ostania szansę 12X i wrzucić najnowsza wersję stable. Czy jeśli używam aktualnie wersji beta to można zrobić upgrade do stable bez factory reset? Czy wymagany jest wipe pamięci ?

Pytanie pomocnicze, czy będzie można przywrócić backup twrp bety której aktualnie używam jeśli po upgrejdzie pojawia się problemy ?

Pytam bo w przeszłości podobny scenariusz mi się wykrzaczył ale wtedy chyba próbowałem switch do global ROM i następnie restore się wysypał.

Posted

Nie dam sobie ręki uciąć, ale powinno się udać.

W kwestii backupu jest niewiadoma, bo dawno go nie robiłem. Być może się uda, być może nie. Na pewno warto przed lub po przywróceniu kopii wgrać paczkę z ROM-em, w ramach którego robiliśmy kopię (czyli tej bety co masz).

Posted
Chcę dać ostania szansę 12X i wrzucić najnowsza wersję stable. Czy jeśli używam aktualnie wersji beta to można zrobić upgrade do stable bez factory reset? Czy wymagany jest wipe pamięci ?
Pytanie pomocnicze, czy będzie można przywrócić backup twrp bety której aktualnie używam jeśli po upgrejdzie pojawia się problemy ?
Pytam bo w przeszłości podobny scenariusz mi się wykrzaczył ale wtedy chyba próbowałem switch do global ROM i następnie restore się wysypał.
Zgodnie z moją wiedzą przejście z dev do stable wymaga formatu.

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

Posted
37 minut temu, Tartary napisał(a):

Ja robiłem z ostatniego dev i działa wszystko bez wipe

Dzięki za info. Niebawem sprawdzę. Są jakieś zauważalne różnice względem ostatniej bety?

Posted
4 godziny temu, irek854 napisał(a):

Są jakieś zauważalne różnice względem ostatniej bety?

Szczerze to nic nie zauważyłem, poza tym, że nie ma błędu ze sklonowanymi aplikacjami

Posted
Szczerze to nic nie zauważyłem, poza tym, że nie ma błędu ze sklonowanymi aplikacjami
To już dużo :)

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
Posted

Pany, orientuje się ktoś do kiedy będą aktualizować Xiaomi redmi note 10 pro? Dość dobry telefon , chcę sobie go kupić ale nie wiem jak z aktualizacjami 🤷

Posted
1 minutę temu, k232 napisał(a):

Pany, orientuje się ktoś do kiedy będą aktualizować Xiaomi redmi note 10 pro? Dość dobry telefon , chcę sobie go kupić ale nie wiem jak z aktualizacjami 🤷

Według strony Xiaomi - marzec 2024.

• Like 1
  • ZduneX25 changed the title to Wersje stabilne XIAOMI.EU/MIUIPOLSKA.PL
Posted

Wersja 14.0.8.0 na POCO F3, od paru dni nie działają płatności zbliżeniowe, "Urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa". Ktoś ma podobny problem ?