wirszews Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 A to bedzie jako beta czy co? Bez problemu w razie co wrócę do obecnego softu bez utraty danych? Jak tak to mogę sprawdzić.Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 10, 2020 Author Share Posted September 10, 2020 Nie jako beta, po prostu stable to co będzie wydane później, jeśli będzie ok, dla wszystkich (te co zostało wycofane, i teraz jest przebudowane). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirszews Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 To mogę przetestować Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekura Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 cześć wczoraj zainstalowałem miui 12 i andka 11 pojawila mi się taka opcja w aktualziacjach, na ten moment system laguje aplikacje otwieraja się dłużej, super szybkie ładowanie nie działa, klonowane aplikacje nie chcą sie otwierać po przez "wykonaj czyność", powiadomienia nie przychodzą, czy jakieś poprawki będą czy przy wgrywaniu poszło coś nie tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxon007 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 w 8 Pro po aktualizacji do 12 przestało mi działać NFC? Ktoś może wie jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marmil85 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 U mnie na mi 10 po aktualizacji z ostatniego stable wydaje się że wszystko działa. Aplikacje się nie zamykają, rozmowy (wczoraj miałem 2) działają, nieco dziwnie działa przełączanie aplikacji gestami, powrót do ostatniej czasami włącza ta aplikacje od początku- nie ważne że przed minuta była uruchomiona. Protestuje dziś i dam znać wieczorem.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreChaL Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 (edited) 20 godzin temu, wirszews napisał: wyłącz asystenta google+ reboot https://miuipolska.pl/forum/topic/51943-brak-dźwięku-przy-wykonywaniu-połączeń/ @Orjon z stable. Wczorajsza wersja która została wycofana (działała u mnie ok), ta osatnia z nocy zamyka mi aplikacje. Log https://1drv.ms/t/s!AqUsUYp33Wvbnh8g4erYWrm4dL26?e=H4KT9J Potwierdzam, że po wyłączeniu asystenta google, połączenia głosowe działają normalnie. Niemniej jednak zauważyłem, że po aktualizacji do stable 12.1.2, baterie drenuje aż miło! W dodatku na 12.0.4 po "wyczyszczeniu" utrzymywało się to na poziomie 28-31%, teraz na 12.1.2 to nawet 47% i bez reboota nie da się osiągnąć niższego wyniku. Edited September 11, 2020 by TreChaL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemos Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Na moim poco f2 pro stable od wczoraj śmiga bez najmniejszych problemów, za to samoczynnego wyłączania aplikacji doświadczyłem na kilku poprzednich wydaniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wildhells Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Witam. JesteM nowy. Pobrałrm MIUI 11 na Xiaomi 9t i pisanie to masakra. Klawiatura się zacina przy pisaniu gorzej niż na maszynie. Łapie że strasznym opóźnieniem. Po jakimś czasie działa normalnie, po czym znów się zacina. Nie wiem czy to nie dzieje się poniżej 20% baterii. Ktoś miał podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 (edited) 2 godziny temu, Wildhells napisał: Witam. JesteM nowy. Pobrałrm MIUI 11 na Xiaomi 9t i pisanie to masakra. Klawiatura się zacina przy pisaniu gorzej niż na maszynie. Łapie że strasznym opóźnieniem. Po jakimś czasie działa normalnie, po czym znów się zacina. Nie wiem czy to nie dzieje się poniżej 20% baterii. Ktoś miał podobny problem? Wygląda to jak jakiś tryb oszczędzania energii. Sprawdź czy nie masz włączonego dla baterii poniżej 20%. Edited September 11, 2020 by cyanoone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitek88 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Na ostatnim update (6 godz. temu wrzucone na serwer) na poco f2 nawigacja gestami działa tylko na ekranie głównym, podczas korzystania z innych aplikacji działa tylko wstecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 @Orjon pisaliście na portalu to trefne wersje zostały usunięte z serwera, a jednak wciąż jakieś są dostępne. Czy to są już naprawione? Dobrze rozumiem, że to wydanie stable zawiera wszystkie funkcje i poprawki z ostatniej wersji beta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 12, 2020 Author Share Posted September 12, 2020 2 godziny temu, rock'n'rolla napisał: @Orjon pisaliście na portalu to trefne wersje zostały usunięte z serwera, a jednak wciąż jakieś są dostępne. Czy to są już naprawione? Z tego co wiem tak... 2 godziny temu, rock'n'rolla napisał: Dobrze rozumiem, że to wydanie stable zawiera wszystkie funkcje i poprawki z ostatniej wersji beta? Nie. Stable zawsze jest gdzieś "do tyłu" - gdzie tutaj, nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 @Orjon dziękuję za odpowiedź! Przesiądę się na stable bo mojego MI8 EE nic więcej już nie czeka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirszews Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Niestety ale u mnie na MI 10 PRO nadal ubija. Rożnica taka że to dłużej trwa (wcześniej potrafiło od razu teraz po 5 sekundach) Log z przykładu ubicia (wlazłem w galerie wybrałem foto i po ok 5 sekundach wróciło do pulpitu). https://1drv.ms/t/s!AqUsUYp33WvbniCM6qucqSztA6P_?e=ebNtHR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 12, 2020 Author Share Posted September 12, 2020 1 godzinę temu, wirszews napisał: Niestety ale u mnie na MI 10 PRO nadal ubija. Korzystasz z jakichś sklonowanych apek? Jeśli tak to problem po ich stronie. Bug Xiaomi naprawiło na china, na stable chyba jeszcze nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 16 godzin temu, rock'n'rolla napisał: Przesiądę się na stable bo ... nic więcej już nie czeka Również chciałem przejść na stable w Mi Mix 2, ale stable MIUI12 sypie błędami... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 1 godzinę temu, jacekgothic napisał: Również chciałem przejść na stable w Mi Mix 2, ale stable MIUI12 sypie błędami... Jednak się wstrzymam bo zbyt dużo problemów jest zgłaszanych. Trzeba czekać na kolejne wydanie lub jakąś konkretną poprawkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekura Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 (edited) zrobiłem wipe systemu w mi 10 wgrałem najnowszy rom xiaomi.eu_multi_MI10_V12.1.3.0.RJBCNXM_v12-11 - na tą chwilę na szybko to problem klonowane aplikacje nie działają oraz szybkie ładowanie.. jest jakiś sposób na to ? ewentualnie czy można wrócić do poprzedniego androida 10 i miui ? Bodajże 12.0.4 ? Edited September 13, 2020 by grzesiekura Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Ktoś potwierdzi czy na poco F2 pro nowe stable działa bez problemu ? Kurcze mam stabilna ostatnia wersję na androidzie 10 i miui12. Drażni taki mrugnięcie ekranu przed zablokowaniem . Do tego czasem jak ktoś dzwoni to gra dzwonek ale nie ma tego ekranu do odebrania. Muszę odblokować telefon rozwinąć powiadomienia i dopiero mogę odebrać połączenie. Myślałem że zaktualizuje ale chyba się wstrzymam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker.fot Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 U mnie na Mi10 co chwilę jakby dołączało pamięć, przy próbie instalacji aplikacji z Google Play wyświetla info o braku miejsca, a mam ponad 200gb wolnej pamięci. Przy próbie pobrania czegokolwiek z netu pokazuje że pamięć USB nie podłączona... rom: xiaomi.eu_multi_MI10_V12.1.3.0.RJBCNXM_v12-11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_p86 Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Witam.Sory jesli nie w tym temacie.Wgralem miui.eu z androidem 11(ostatnia wersja stabilna)czy mogę bezpiecznie wrócić do wersji global na androidzie 10?Tzn zablokować bootloader i wrócić do oficjalnego softu? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 50 minut temu, r_p86 napisał: Witam.Sory jesli nie w tym temacie.Wgralem miui.eu z androidem 11(ostatnia wersja stabilna)czy mogę bezpiecznie wrócić do wersji global na androidzie 10?Tzn zablokować bootloader i wrócić do oficjalnego softu? Tak. Wykorzystując MiFlash i ROM do tego przeznaczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_p86 Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Czyli nie ucegle telefonu przez downgrade?Sory,ale już kilka lat nic nie grzebalem w telefonie.Ps.Rom ściągam za pomocą miflasha tak? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 6 minut temu, r_p86 napisał: Czyli nie ucegle telefonu przez downgrade?Sory,ale już kilka lat nic nie grzebalem w telefonie. To nie wątek od tego. Szukaj na Forum, w dziale Tutoriali. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 Coś mnie podkusiło żeby zaktualizować POCO F2 pro do stable z androidem 11. Nie działają gesty i płatności. Ktos wrzuci link do ostatniej stable ale na androidzie 10 ? Szukałem i nie mogę znaleźć. Niestety z kompa przez nieuwagę usunąłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho59 Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 A tu jest od wyboru i koloru : https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 Tylko ja tu widzę najnowsze wersje z androidem 11. A sorki na dole są starsze. Znów za szybko spojrzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 Niniejszym wątek zostaje zamknięty. Nie dla samego zamknięcia. Wraz z Ekipą stwierdziliśmy, że zamiast jednego wątku dla wszystkich modeli, bardziej celowym będzie stworzenie dedykowanych tematów w dziale każdego z modeli telefonu. Ergo... Zapraszamy do nowo stworzonych tematów. Wraz z pojawiającymi się aktualizacjami, będą pojawiać się kolejne wątki. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Bidowaniec Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 (edited) Witam, mam szybkie pytanie. Czy ustawienie regionu Polska ma wpływ na sprawdzanie dostepności aktualizacji. Posiadam Telefon Mi 11 z wersją MIUI 13 stabilną SKBCNXM. Chodzi mi o to czy mam mieć ustawiony region Polska czy ustawić inny aby było prawidłowo? Oczywiście MIUI.polska soft posiadam. Edited April 2, 2022 by Piotr Bidowaniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 2, 2022 Author Share Posted April 2, 2022 W przypadku Xiaomi.eu zmiana regionu pod tym względem nie ma żadnego znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
7matxyz Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Pomocy Instalując Miui by xiaomi.eu (nazwa pliku zgadza sie z modelem urządzenia) okno cmd zatrzymało się na sending 'cust' i nie wiem co dalej robić już tak od 20 minut Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Witam, mam wgrany najnowszy xiaomi.eu na 12x i mam problem, gdy ktoś do mnie dzwoni to część numerów się pokazuje a niektóre nie ( nieznany numer ) Czy miał ktoś taki problem ?EditProblem rozwiązany pomogło wyłączenie VoLte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krejzol Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 (edited) Hejka. Czy sposób aktualizowania Redmi note 10probsie zmienił? Zawsze pobierałem plik w sekcji ustawienia/aktualizacja przenosiłem plik na kompa wypakowywalem i klikałem update a w najnowszej aktualizacji nie ma pliku uruchamiającego wiersz poleceń. Pomoże ktoś? Szukałem też bo być może się pojawił twrp pod andka 12 ale jak przechodzę do aktualizacja miui na forum >Redmi note 10pro>twrp to wywala jakiś błąd skontaktuj się z działem pomocy Edited August 16, 2022 by Krejzol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 16, 2022 Author Share Posted August 16, 2022 https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts