emarcin Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 Od patrzenia (czyt. samoistnie) dobrze naklejone szkło nie pęknie i tyle w temacie. PS. Żeby było jasne ja też nie jestem zadowolony ze szkła 3D NILLKIN CP+ MAX. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
Muzyk Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 Używa ktoś z was produktów od 3mk? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
JamCiTo Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 W pierwszym maksie nie narzekałem, wręcz przeciwnie... A teraz czekam na telefon od x-komu coby nakleić następne
gore2kill4 Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 Od patrzenia (czyt. samoistnie) dobrze naklejone szkło nie pęknie i tyle w temacie. PS. Żeby było jasne ja też nie jestem zadowolony ze szkła 3D NILLKIN CP+ MAX. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mam to samo szkło i jestem zadowolony. Nie pękło, nie porysowane, nie palcuje się. Minus to brak wcięcia na kamerę i tyle. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Koko1108 Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Właśnie wkurza mnie ta kamerka przednia( nie używam dużo ale jednak czasem jest potrzebna). Wszystkie szkła z czarnymi ramkami nie mają wycięcia a już szkło dla Mi9 SE już ma takie wycięcie.
macmathys Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Ja założyłem FlexibleGlass Max od 3mk na Mi9 swój i żony. Szkło z czarną ramką na cały ekran, jest wycięcie na kamerkę i ogólnie jestem zadowolony.Jedyny minus to ostre krawędzie które czasami mogą przeszkadzać przy gestach. Przy założonym etui nie ma problemu, bo i tak nie przesuwa się palcem od samej krawędzi ekranu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Muzyk Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Ja założyłem FlexibleGlass Max od 3mk na Mi9 swój i żony. Szkło z czarną ramką na cały ekran, jest wycięcie na kamerkę i ogólnie jestem zadowolony.Jedyny minus to ostre krawędzie które czasami mogą przeszkadzać przy gestach. Przy założonym etui nie ma problemu, bo i tak nie przesuwa się palcem od samej krawędzi ekranu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJa mam zwykłego flexible glassa I oprócz palcowania na chwilę obecną nie widzę wad Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
mentos123 Posted May 11, 2019 Posted May 11, 2019 Witam, używał ktoś Szkło Hartowane SPIGEN Glass Full Cover Xiaomi Mi9 / Mi 9 - Black ? https://xgsm.pl/product-pol-185425-Szklo-Hartowane-SPIGEN-Glass-Full-Cover-Xiaomi-Mi9-Mi-9-Black.html wygląda na solidne, firma sprawdzona. Wole 9H niż flexible folie. Jakieś opinie?
stereo0 Posted May 11, 2019 Posted May 11, 2019 @mentos123 używałem na mi8. Szkło bardzo dobre, ramki nie zakrywały ekranu. Tutaj ciężko mi powiedzieć. Na pewno dobra opcja do etui spigena, które rozważasz bo na mi8 mialem to szklo i etui bo z inny full szkłem etui podważało je, a ze szkłem spigena nie było problemu(naklada się je z założonym etui i idealnie się komponuje) 1
simcold Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Jakieś szkło z wycięciem na kamerę?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 27,60 zł 37%OFF | Xiaomi Mi 9 Tempered Glass Xiaomi Mi9 SE Glass Nillkin Amazing H/H+Pro Front Screen Protector For Xiaomi Mi 9 Explorehttps://s.click.aliexpress.com/e/GRJhpc8Ma ktoś to?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Stoow Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Cześć. Głupie pytanie amatora: czy przed naklejeniem szkła ściągamy fabryczną folię z ekranu? Pytam bo na Asusach których używam od dawna nie było takiej potrzeby i można było kleić szkło na fabryczną folię.
simcold Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Cześć. Głupie pytanie amatora: czy przed naklejeniem szkła ściągamy fabryczną folię z ekranu? Pytam bo na Asusach których używam od dawna nie było takiej potrzeby i można było kleić szkło na fabryczną folię.SciagamyWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Mathaiz Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 27,60 zł 37%OFF | Xiaomi Mi 9 Tempered Glass Xiaomi Mi9 SE Glass Nillkin Amazing H/H+Pro Front Screen Protector For Xiaomi Mi 9 Explorehttps://s.click.aliexpress.com/e/GRJhpc8Ma ktoś to?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaUżywam od 3 tygodni. Złego słowa nie można powiedzieć. Nie rysuje się (przynajmniej przy moim użytkowaniu), nie palcuje się prawie w cale, dotyk działa przyjemnie, na odpowiednim casie gesty działają świetnie (fabryczny troszkę mi przeszkadzal), kurz nie wchodzi pod przednią kamerkę, szkło pasuje idealnie na całą powierzchnię wyświetlacza (nie ma żadnego efektu tęczy na bokach). Polecam.Sent from my MI 9 using Tapatalk 1
simcold Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Używam od 3 tygodni. Złego słowa nie można powiedzieć. Nie rysuje się (przynajmniej przy moim użytkowaniu), nie palcuje się prawie w cale, dotyk działa przyjemnie, na odpowiednim casie gesty działają świetnie (fabryczny troszkę mi przeszkadzal), kurz nie wchodzi pod przednią kamerkę, szkło pasuje idealnie na całą powierzchnię wyświetlacza (nie ma żadnego efektu tęczy na bokach). Polecam.Sent from my MI 9 using TapatalkA są bąble po bokach? Możesz pokazać jak leży z casem najlepiej na ekranie jak wyświetla coś jasnego żeby było widać gdzie ekran a gdzie szkło.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Mathaiz Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 A są bąble po bokach? Możesz pokazać jak leży z casem najlepiej na ekranie jak wyświetla coś jasnego żeby było widać gdzie ekran a gdzie szkło. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mam na boku troszkę ale to wyłącznie moja wina przy naklejaniu. Za 2h zedytuje posta umieszczając zdjęcie. Sent from my MI 9 using Tapatalk Edit : Zdjęcie dodane 1
eNse Posted May 14, 2019 Author Posted May 14, 2019 Z jakim szkłem najlepiej działa czytnik palca? Bo ja jednak z wozinskiego jestem średnio zadowolony
simcold Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Mam na boku troszkę ale to wyłącznie moja wina przy naklejaniu. Za 2h zedytuje posta umieszczając zdjęcie. Sent from my MI 9 using Tapatalk Edit : Zdjęcie dodaneA możesz zrobić foto i podesłać jak jest ekran podświetlony? Żeby było widać jak szkło zachodziWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Olek619 Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 2 godziny temu, eNse napisał: Z jakim szkłem najlepiej działa czytnik palca? Bo ja jednak z wozinskiego jestem średnio zadowolony Ja kilka razy przetestowałem czytnik na gołym ekranie i potem minutę później na wozinskim i nie zauważalnej różnicy nie odczułem
Mathaiz Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 A możesz zrobić foto i podesłać jak jest ekran podświetlony? Żeby było widać jak szkło zachodziWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaProszęSent from my MI 9 using Tapatalk 1
simcold Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Dzięki. Zamowie kolejne. Narazie zamówiłem IMAK z ramkami ale nie zakrytym aparatem z klejem po całości. Miałem.ich szkła i etui na mi5 i mi4 i byłem mega zadowolonyWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Olek619 Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Jeszcze co do wozinskiego, to ogromnym minusem jest ten wchodzący kurz pod oczko przedniego aparatu i oczko diody powiadomień. I zrobione jest to jak na złość, to akurat w tych dwóch miejscach szkło na te kilka milimetrów grubości nie ma silikonowej "uszczelki" od wewnętrznej strony
Charr Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 (edited) Witam, na dniach przyjdzie do mnie Mi 9 w wersji lawendowej i potrzebowałbym waszej pomocy w wyborze szkła do niego . Sam telefon będzie umieszczony w etui Nillkin Nature TPU w wersji matowej. Jeśli chodzi o szkło to chciałbym kupić takie, które się bardzo nie palcuje, pozwala na przyzwoite działanie skanera linii papilarnych oraz gestów, zajmuje jak największą powierzchnię ekranu tak żeby szkło i etui stanowiło całość co jednocześnie pozwoli uzyskać najlepszą ochronę. Dziękuję za pomoc. Edited May 16, 2019 by Charr
eNse Posted May 16, 2019 Author Posted May 16, 2019 37 minut temu, Charr napisał: Witam, na dniach przyjdzie do mnie Mi 9 w wersji lawendowej i potrzebowałbym waszej pomocy w wyborze szkła do niego . Sam telefon będzie umieszczony w etui Nillkin Nature TPU w wersji matowej. Jeśli chodzi o szkło to chciałbym kupić takie, które się bardzo nie palcuje, pozwala na przyzwoite działanie skanera linii papilarnych oraz gestów, zajmuje jak największą powierzchnię ekranu tak żeby szkło i etui stanowiło całość co jednocześnie pozwoli uzyskać najlepszą ochronę. Dziękuję za pomoc. Mam takie aktualnie naklejone: https://allegro.pl/oferta/szklo-hartowane-wozinsky-na-caly-ekran-xiaomi-mi-9-7922191732 i złego słowa powiedzieć nie mogę, poza tym że zbiera się kurz pod wycięciem na diodę powiadomień i jakiś paproch już też jest pod kamerą przednią. No ale nie używam więc jakoś mi to nie przeszkadza, więc cena/jakość wydaje się bdb. Czytnik palca w sumie też działa bez problemu na tym szkle, pod warunkiem że nie jest za bardzo upalcowane bo wtedy się myli.
simcold Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Ja używam obecnie jakiegoś za 5 zł z Ali. Całe przezroczyste z wycięciem na kamerę. Niestety jest na styk z ekranem nie zachodzi na boki ale jest ok. To od wozinskiego zbiło się jak spadla mi9 na róg. Czekam na szkło od IMAK z ramkami ale z wycięciem na kamerę i klejone po całości. 15 zł z AliWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
gore2kill4 Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 @simcold podzielisz się linkiem? "Czekam na szkło od IMAK z ramkami ale z wycięciem na kamerę i klejone po całości. 15 zł z Ali" Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 @simcold podzielisz się linkiem?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaAle którego? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
Soplus Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 Mi właśnie strzelił Nilkin. Założona matowa folia od 3mk i pewnie tak zostanie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Zgody Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 Ja właśnie założyłem pełne szkło Wozinsky, jak za 10 zł moim zdaniem rewelacja. Super pasuje wszystko na swoim miejscu, zobaczymy jak będzie po pewnym czasie.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
eNse Posted May 18, 2019 Author Posted May 18, 2019 @Zgody poza tym że wchodzi syf pod aparat przedni i diodę powiadomień to wszystko jest ok
simcold Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 Tak jest i jeden upadek na kant i po szkle właśnie przez to że nie jest klejone po bokach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
happy Posted May 22, 2019 Posted May 22, 2019 Mój NILLKIN H+ PRO po miesiącu pękł w dwóch miejscach od patrzenia także. Stanowczo omijać szerokim łukiem, śmieć. Nigdy nie miałem szkła tak słabej jakości, a miewałem szkła za 10 zł. Kasa w błoto.
COrel13 Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 (edited) Cześć. Zakupiłem do Mi9 Flexible Gładź Max od 3MK oraz etui: Spigen oraz to niby "oryginalne" od Xiaomi z paskiem na dłoń. Pierwszy problem to podważanie szkła w połączeniu ze Spigenem: nakleiłem je bardzo dokładnie, ale i tak etui powoduje podnoszenie się szkła w niektórych miejscach ponieważ minimalnie na nie zachodzi (widać pod światło, że szkło jest zaginane w dół w niektórych miejscach). Wystarczyła niedokładność rzędu ćwierć mm żeby problem się pojawił. Polecam wiec klejenie szkła z założonym już etui aby nie było takiego problemu. Etui od Xiaomi jest całkiem fajne. Dobrze trzyma telefon i jest właściwie spasowanie. Do was należy zaliczyć fakt, że telefon opiera się często na krawędzi aparatu kiedy leży na płaskim, sam aparat wystaje poza obudowę i jest słabo chroniony oraz mi przeszkadza fakt, że zmuszeni jesteśmy do ciągłego trzymania ręki w pasku. W innym przypadku telefon trzyma się bardzo niewygodnie. Pytanie do użytkowników Spigena: czy powoduje on niszczenie się przycisków? W poprzednim telefonie (także Xiaomi) etui innej firmy spowodowało porysowanie się oraz znaczne zluzowanie przycisków. Po zdjęciu etui wszystkie przyciski były matowe oraz miały już znaczny luz: były tak jakby częściowo wciśnięte (ledwo wystawały z obudowy). Czy w Spigenie osłonki przycisków też cały czas naciskają na nie i mogą po jakimś czasie dać taki efekt? Edited May 23, 2019 by COrel13
mrosi Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Dnia 18.05.2019 o 10:01, Soplus napisał: Mi właśnie strzelił Nilkin. Założona matowa folia od 3mk i pewnie tak zostanie. Czytnik linii papilarnych działa bez zakłóceń z folią?
Recommended Posts