TED Posted April 23, 2019 Posted April 23, 2019 59 minut temu, emarcin napisał: Coś w tym jest bo u mnie po niecałych dwóch tygodniach pojawiają się rysy. Rozumiem, że szkło jest od tego aby chronić wyświetlacz ale coś takiego mam poraz pierwszy po tak krótkim czasie użytkowania. O zbierającym kurzu pod szkłem na przednim aparacie już nie wspomnę jak tak dalej będzie to aparat przedni będzie tylko jako atrapa Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ktoś wyżej opisał sposób na czyszczenie kartką papieru przedniego aparatu, działa sprawdzałem
lukis2 Posted April 23, 2019 Posted April 23, 2019 Kupiłem NILLKIN XD CP+ MAX i założyłem zaraz po otrzymaniu telefonu, czyli +/- tydzień temu. Jakość wykonania, gładkość itp 5/5 byłem na prawdę pod wrażaniem. Niestety szkło się mocno rysuje, po tygodniu mam tyle rys co w szkłach za 10 zł po roku (tyle że nie wystawały ponad case). Co gorsza szkło samo pękło, odłozyłem telefon na pułkę, podnoszę po jakimś czasie i szkło peknięte. Niema możłiwości żeby telefon upadł lub coś podobnego. Cielawe czy ktoś będzie miał podobny przypadek czy mój jest odosobniony...
emarcin Posted April 23, 2019 Posted April 23, 2019 @lukis2 z rysami u mnie to samo o czym pisałem wyżej.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
palibrzuch Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 Ostatnio przy próbie naklejenia jakiegoś szkła z Ali za mocno je wygiąłem i pękło.Zamówiłem z alledrogo takie jak na zdjęciu.Pasuje prawie idealnie. Mocno zostają odciski. Czujnik łapie dobrze.Jutro zobaczymy jak w słońcu sobie radzi.Powietrze powoli zanika. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
emarcin Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 @kamil231987 co to za szkło?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
patryk00999 Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 Dnia 23.04.2019 o 08:42, lukis2 napisał: Kupiłem NILLKIN XD CP+ MAX i założyłem zaraz po otrzymaniu telefonu, czyli +/- tydzień temu. Jakość wykonania, gładkość itp 5/5 byłem na prawdę pod wrażaniem. Niestety szkło się mocno rysuje, po tygodniu mam tyle rys co w szkłach za 10 zł po roku (tyle że nie wystawały ponad case). Co gorsza szkło samo pękło, odłozyłem telefon na pułkę, podnoszę po jakimś czasie i szkło peknięte. Niema możłiwości żeby telefon upadł lub coś podobnego. Cielawe czy ktoś będzie miał podobny przypadek czy mój jest odosobniony... Taki sam przypadek miała moja dziewczyna z Nillkinem, tylko że w Mix 2S. Po prostu odłożyła telefon, gdy go za jakiś czas podniosła, szkło było pęknięte. Tak pękło z niczego.
lukis2 Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 Taki sam przypadek miała moja dziewczyna z Nillkinem, tylko że w Mix 2S. Po prostu odłożyła telefon, gdy go za jakiś czas podniosła, szkło było pęknięte. Tak pękło z niczego.Reklamowałem, ale oczywiście twierdzą że na pewno upadł, szkło zostało podważone itp...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
kamil231987 Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 (edited) Szkło z allegro co kolega za podał powyżej mojego postu link poniżej. https://allegro.pl/oferta/szklo-hartowane-5d-na-caly-ekran-xiaomi-mi-9-mi9-7955344282?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Do tego mam takie etui i się dobrze zgrywają https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-9-pancerne-etui-karbon-szklo-7916665460?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Edited April 26, 2019 by kamil231987
Soplus Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 A propos NILLKIN XD CP+ MAX to jest ciut za małe i zasłania dolne rogi w trybie pełnoekranowym.
emarcin Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 @Soplus zgadza się to samo zaobserwowałemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
Soplus Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Mam wrażenie, że to 9h to nic, tylko czysty marketing. Moje szkło porysowało się od metalowego suwaka przy kurtce. Wkladałem normalnie do kieszeni.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
seba112 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 (edited) 9H to marketing, ale mimo wszystko lepiej zarysować folie lub szkło hartowane niż ekran Mi każde szkło, na każdym telefonie, rysuję się najbardziej w jednym miejscu. Obstawiam, że od wkładania do kieszeni Edited April 28, 2019 by seba112 1
marcelk Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 (edited) Sami się męczycie z naklejaniem szkła szkła/folii? Ja po kupnie telefonu chcę iść do punktu mk3 i kupić ich szkło do MI9 razem z usługą naklejenia szkła/folii. Macie jakieś opinie o ich produktach? Warto korzystać z punktów naklejania folii, duża szansa na dobry efekt? Ja na starym telefonie LG G2 sam naklejałem, to skończyło się na jednej zniszczonej folii, drugiej naklejonej, ale chyba z paprochem jakimś... no i sporej dawce nerwów. Edited April 28, 2019 by marcelk
labit Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Nie ma przy tym żadnej filozofii, ale jak pójdziesz do punktu to masz pewność że jak źle położy, to dostaniesz kolejne szkło. Przy zamówieniu na stronie też dają kupon do punktu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
kamil231987 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Ostatnio jak dzwoniłem po świętach to w żadnym punkcie nic nie mieli a szkło to tańsze do bani bo słabo przykrywa ekran. To droższe niby na cały ekran koszt 60zl. Ale masz gwarancję na rok że jak się odklei to ci muszę drugie założyć. Miałem tak w S8.
gore2kill4 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Sami się męczycie z naklejaniem szkła szkła/folii? Ja po kupnie telefonu chcę iść do punktu mk3 i kupić ich szkło do MI9 razem z usługą naklejenia szkła/folii. Macie jakieś opinie o ich produktach? Warto korzystać z punktów naklejania folii, duża szansa na dobry efekt? Ja na starym telefonie LG G2 sam naklejałem, to skończyło się na jednej zniszczonej folii, drugiej naklejonej, ale chyba z paprochem jakimś... no i sporej dawce nerwów.Jak nie chcesz mieć kurzu ani deka, to odkręcić gorąca wodę w łazience, tak by zaparowała i kurz przestał się unosić. Masz idealne warunki na przyklejenie bez kurzu i paprochów. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
sp4ubw Posted April 29, 2019 Posted April 29, 2019 (edited) Załozyłem dzisiaj coś takiego: Pasuje idealnie, powietrze od razu zniknęło na rogach. Palcuje się trochę, bo tanie. Na razie jestem bardzo zadowolony. Wyświetlacza nie przycina nigdzie. Odcisk palca działa, aparat normalnie, diodę tez widać. Edited April 29, 2019 by sp4ubw
stereo0 Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Szkło dziś już ma 21 dni i chciałem coś dodać po tym czasie. Szkło wciąż się nie palcuje. Jestem pod wrażeniem. Oczywiście czasem jakiś pojedynczy odcisk palca się pojawi, ale ogólnie szkło cały czas jest czyste. Nic się nie odkleja, nie ma żadnych bąbli czy kurzu pod nim. Działanie odcisku palca dobre jak na szkło, dużo lepsze niż na poprzednim mocolo. WADA: rysuje się od patrzenia. Mam w sumie 2 rysy. Jedna po lewej stronie ekranu, a druga na dolnym rogu taka jakbym przejechał delikatnie papierem sciernym, więc w sumie to takie skupisko rysek. Podczas włączonego ekranu nie widać tych rys i podczas normalnej pracy nie przeszkadzają, ale na wyłączonym ekranie psują estetykę. O telefon dbam i nie wiem naprawdę czy te rysy nie powstały czasem po prostu od kieszeni jeansów.
Guest Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 @up mnie nillkin się pokruszył. Nie mam zielonego pojęcia jak. po wyjęciu z kieszeni od krawędzi.
emarcin Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Pasuje idealnie, powietrze od razu zniknęło na rogach. Palcuje się trochę, bo tanie. Na razie jestem bardzo zadowolony. Wyświetlacza nie przycina nigdzie. Odcisk palca działa, aparat normalnie, diodę tez widać. Podaj linka do sklepu z tym szkłem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
palibrzuch Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Też mam takie szkło. Siadło po kilku h i powietrza nie było.Odciski są ale jakiejś tragedii nie ma.Pasuje prawie idealnie. Ciut za nisko je nakleiłem ale ja przedniej kamery nie używam to mi to lotto Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
gore2kill4 Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Up@ to szkło wizinsky ma klej na całości? Czy tylko po czarnych ramkach?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
sp4ubw Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 To nie klej, to warstwa silikonu, ale tak, na całości jest. 1
labit Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 @up mnie nillkin się pokruszył. Nie mam zielonego pojęcia jak. po wyjęciu z kieszeni od krawędzi.Musiało być położone zbyt blisko krawędzi albo masz krzywy ekran, obudowę. Chyba że czymś uderzyłeś. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
jerzykd Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Musiało być położone zbyt blisko krawędzi albo masz krzywy ekran, obudowę. Chyba że czymś uderzyłeś. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNillkin pęka od patrzenia. Etui robią świetne, ale szkła do d...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Guest Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 @up z lewej miało ostra krawędź. To była tylko kwestia czasu. Szkło maja najlepsze jeśli chodzi o palcowanie i przejrzystość. Ale trwałość to prawda ...
kuba_ps2 Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 10 godzin temu, rakers napisał: @up z lewej miało ostra krawędź. To była tylko kwestia czasu. Szkło maja najlepsze jeśli chodzi o palcowanie i przejrzystość. Ale trwałość to prawda ... Etui tez sie szybko niszcza mialem frosted pare razy i ostatnio do s8 carbon cos tam i wszystkie sie polamaly w przeciagu miesiaca
wawonix Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 (edited) Kupiłem NILLKIN H+ PRO 0,2mm. Jak powyżej, pękło od samego patrzenia na nie. Telefon leżał na stole, obracam się, a tu pęknięcie... Do tego miał być profilowany rant, a jest marketingowa ściema. Szkoda kasy nie polecam. Edited May 5, 2019 by wawonix
emarcin Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 Kupiłem NILLKIN H+ PRO 0,2mm. Jak powyżej, pękło od samego patrzenia na nie. Telefon leżał na stole, obracam się, a tu pęknięcie... Przestań już! To, że szkła Nillkin są słabe można się przekonać w tym temacie ale proszę ludzie opanujcie się.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
wawonix Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 Po pierwsze nie krzyczymy, po drugie, te rzeczy dzieją się naprawdę (a byłem sceptyczny do powyższych wypowiedzi), po trzecie jest to moja opinia którą mogę wyrazić.
emarcin Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 I mówi to gość zarejestrowany kilka dni temu... Też mam nillkina i jakoś oprócz rys i palcowania jest całe Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
lukis2 Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 12 minut temu, emarcin napisał: I mówi to gość zarejestrowany kilka dni temu... Też mam nillkina i jakoś oprócz rys i palcowania jest całe Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka No i Twoje szczęście, że jest całe. Jeśli wydaję 50 zł za szkło to oczekuję lepszej trwałości niż od szkła za 10 zł. A okazuje się odwrotnie. Niech ludzie wiedzą, że to badziew jeśli chodzi o trwałość, chyba że ktoś chce wydawać co miesiąc 50 zł na szkło bo stare pękło to proszę - nie moja sprawa.
Recommended Posts