eNse Posted July 20, 2019 Author Posted July 20, 2019 17 godzin temu, onken napisał: @eNse Zakrywa ci cały ekran ? nie za małe ?? No pisałem już dwa razy że nie jest na cały front urządzenia..
kubinj0 Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 Mam to szkło założone na telefonie już prawie 2 miesiące i przyszedł czas założyć coś nowego. Zacznę od plusów: - bardzo dobra przejrzystość - zostawia mało śladów po palcach - czytnik działa perfekcyjnie - brak syfu przy kamerce i czujniku - dobry poślizg Minusy: - pomniejsza ekran o sporo milimetrów, z każdej strony - w miejscu małych rysek zrobiły się pęknięcia - pierwsze 2-3 tygodnie straszny syf po lewej i prawej stronie szkła. Podsumowując szkło nie jest złe, ale za tę cenę nie warto. 1
DoreK03 Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 4 godziny temu, kubinj0 napisał: Mam to szkło założone na telefonie już prawie 2 miesiące i przyszedł czas założyć coś nowego. Zacznę od plusów: - bardzo dobra przejrzystość - zostawia mało śladów po palcach - czytnik działa perfekcyjnie - brak syfu przy kamerce i czujniku - dobry poślizg Minusy: - pomniejsza ekran o sporo milimetrów, z każdej strony - w miejscu małych rysek zrobiły się pęknięcia - pierwsze 2-3 tygodnie straszny syf po lewej i prawej stronie szkła. Podsumowując szkło nie jest złe, ale za tę cenę nie warto. Dzięki za info, bo rozważałem to szkło trochę. Wychodzi na to, że nie ma co się pchać w te cuda *D (z czarnymi obwódkami).
Manjakus Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Kupowanie na Ali szkieł to dla mnie trochę... hmm no nie wiem:D Wolę jednak pójść do punku i wybrać na miejscu z założeniem ale zamówić i mieć w przeciągu 24h. Przynajmniej wiem co kupuje
drygi Posted July 24, 2019 Posted July 24, 2019 Ja mam takie pytanie, czy ktoś się orientuje, czy szkło Flexible od 3mk bedzie dobrze lezalo przy case Liquid Crystal od Spigena ?
drygi Posted July 24, 2019 Posted July 24, 2019 2 godziny temu, KuChar napisał: Tak, leży idealnie. Aktualnie mam takie połączenie. dzięki! Szkło zakładałeś przy założonym etui ?;)
KuChar Posted July 25, 2019 Posted July 25, 2019 Nie, na czysty telefon. Potem założyłem etui. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Morphine Posted July 25, 2019 Posted July 25, 2019 To jakie szkło do tego spigena wybrać ? Co kto ma i poleci ?
Hubii7 Posted July 25, 2019 Posted July 25, 2019 Cześć wszystkim, czytając cały wątek nie zauważyłem zeby ktoś poruszył temat szkła od polskiego banana. Jako ze użytkowałem juz kilka szkieł od nich i przeważnie byłem zadowolony, a nie chciałem kupować czegoś drogiego bez pewnosci ze będzie pasowało, postanowiłem spróbować je na Mi 9. No i muszę przyznać ze jestem zadowolony, zresztą zobaczcie sami. Na szerokość jest równo z ekranem, więc trzeba idealnie przykleić, góra i dół troche nad. Dodam ze nic nie odstaje.
simcold Posted July 25, 2019 Posted July 25, 2019 A daj linka które dokładnie zamowilesXiaomi Mi 9 xiaomi.eu
DoreK03 Posted July 25, 2019 Posted July 25, 2019 (edited) 11 godzin temu, Hubii7 napisał: Cześć wszystkim, czytając cały wątek nie zauważyłem zeby ktoś poruszył temat szkła od polskiego banana. Jako ze użytkowałem juz kilka szkieł od nich i przeważnie byłem zadowolony, a nie chciałem kupować czegoś drogiego bez pewnosci ze będzie pasowało, postanowiłem spróbować je na Mi 9. No i muszę przyznać ze jestem zadowolony, zresztą zobaczcie sami. Na szerokość jest równo z ekranem, więc trzeba idealnie przykleić, góra i dół troche nad. Dodam ze nic nie odstaje. Wygląda nienajgorzej - mógłbyś pokazać to z włączonym ekranem, najlepiej z ustawionym całym na kolor biały? 9 godzin temu, simcold napisał: A daj linka które dokładnie zamowiles Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Podejrzewam że jest to zwykłe szkło to 9H. Dostałeś już tego Polskiego Arnolda? Edited July 26, 2019 by zoltan78 Należy cytować wypowiedzi, do których się odnosisz. Edytujemy jednak cytowaną zawartość w taki sposób, aby nie powielać obrazków, filmów czy zbyt dużej objętości tekstu z cytowanego postu.
Hubii7 Posted July 26, 2019 Posted July 26, 2019 To jest to szkło: https://allegro.pl/oferta/szklo-hartowane-polski-banan-9h-xiaomi-mi9-mi-9-8063057403?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare. Za tą cenę myśle ze warto sprawdzić.
eNse Posted July 27, 2019 Author Posted July 27, 2019 14 godzin temu, Hubii7 napisał: To jest to szkło: https://allegro.pl/oferta/szklo-hartowane-polski-banan-9h-xiaomi-mi9-mi-9-8063057403?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare. Za tą cenę myśle ze warto sprawdzić. Nie ma na nim efektu "tłustego ekranu"? Najlepiej widoczne na białym tle.
zalezi Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Koledzy - Spigen, Mocolo czy Nillkin 3D CP Max? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Koledzy - Spigen, Mocolo czy Nillkin 3D CP Max? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu TapatalkaŻadne z powyzszychXiaomi Mi 9 xiaomi.eu
zalezi Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Żadne z powyzszychXiaomi Mi 9 xiaomi.euA jakie polecasz?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 1 godzinę temu, zalezi napisał: Koledzy - Spigen, Mocolo czy Nillkin 3D CP Max? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Ja używam Nillkina i szczerze mogę polecić. Nic się z nim nie dzieje, jest dobrze dopasowane do ekranu. 1
drygi Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Ja kupiłem 3mk flexible glass i jestem bardzo zadowolony. Jest oczywiście minimalna różnica w wykrywaniu palca, ale to chyba nieuniknione... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 A jakie polecasz?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka3mkXiaomi Mi 9 xiaomi.eu
zalezi Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 3mkXiaomi Mi 9 xiaomi.euAle które mistrzu?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Ale które mistrzu?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaFlexible spoko. Pomysł też nad polski banan. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
zalezi Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Flexible spoko. Pomysł też nad polski banan. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Miałem Flexible Glass. Badziew straszny, ni to folia, ni to szkło, strasznie się palcowalo. Mnie interesuje jakieś przyzwoite szkło, a nie tanie półprodukty. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Miałem Flexible Glass. Badziew straszny, ni to folia, ni to szkło, strasznie się palcowalo. Mnie interesuje jakieś przyzwoite szkło, a nie tanie półprodukty. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Polski banan sprawdzXiaomi Mi 9 xiaomi.eu
DoreK03 Posted July 27, 2019 Posted July 27, 2019 Nillkina odradzam, 3D pewnie też będzie mieć te problemy co ja + bardzo się to rysuje...
Adam Błażejewski Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 Ja mam Nillkina od marca i jakoś nic się nie porysował. Wszystko zależy od użytkownika.
zalezi Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 Zamówiłem Nillkin 3D CP Max. Dam znać po założeniu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 6 godzin temu, DoreK03 napisał: Jakiego tego Nillkina masz? Dokładnie tego Nillkin
thugzie Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 Ja mam tego nillkina i jest to imho najlepsze szkło. Do mi8 też je brałem i poza jednym małym felerem - PĘKAŁO SAMO Z SIEBIE - wygląda i montuje się idealnie teraz w mi9 szkło pękło znowu samo, po 1,5 tygodnia droga impreza.
DoreK03 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Miał/ma ktoś polskiego banana 3D? Jak to się zachowuje, dopasowane dobrze do telefonu, przykrywa coś wyświetlacza czy widać cały? Bo myślę jeszcze żeby kupić dwie sztuki - zwykłe i właśnie to 3D.
simcold Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Miał/ma ktoś polskiego banana 3D? Jak to się zachowuje, dopasowane dobrze do telefonu, przykrywa coś wyświetlacza czy widać cały? Bo myślę jeszcze żeby kupić dwie sztuki - zwykłe i właśnie to 3D.Zamówiłem polskiego banana ale zwykle. Zobaczymy jak pokryje na szerokość i jak jest wycięte na aparat. Co do szkieł z ramkami to wszystkie są skopane więc raczej odpuść sobie. Co do szkła "polski Arnold" to nie nie polecam. Duże wycięcie na aparat i delikatnie mniejsze niż ekran Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
DoreK03 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Okej, dzięki. Jeszcze się zastanowię Mam jeszcze pytanko, co z tym polskim arnoldem którego chyba zamawiałeś?
simcold Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Okej, dzięki. Jeszcze się zastanowię Mam jeszcze pytanko, co z tym polskim arnoldem którego chyba zamawiałeś? Wyżej napisałem. Zdjęcia które są w aukcji mają się nijak do stanu faktycznego. Sprzedawca ma mi oddać kase. Poczekaj parę dni to zrobię porównanie zdjęciami Arnolda i Banana. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
Recommended Posts