Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zaktualizowaniu do najnowszej wersji nie słychać telefonu podczas dzwonienia, ani sygnału, ani rozmówcy, pomaga jedynie tryb głośnomówiący (nie wiem, jak ze słuchawkami z mikrofonem oraz zestawem bluetooth).

Chyba, że to tylko mój problem, to może da się to jakoś rozwiązać?

Opublikowano

U mnie po aktualizacji wszystko chodzi normalnie tak jak we wcześniejszych wersjach Miui 6, słyszę sygnał i rozmówcę bardzo dobrze.

Opublikowano

Nie wiem, jakim cudem (być może restart), ale teraz działa.

Inna sprawa, że odkryłem, iż po każdym podłączeniu słuchawek i ich odłączeniu, urządzenie ciągle je wykrywa - może przez to nie słyszałem niczego w trakcie rozmowy, teraz próbowałem włączyć film z Youtube i na głośniku nie było dźwięku, pomógł restart, po którym to ikonka słuchawek z paska powiadomień zniknęła.

W skrócie: po każdorazowym podłączeniu i odłączeniu słuchawek, urządzenie dalej czyta je, jakby były podłączone.

Opublikowano

Po aktualizacji pokazały się całe klawisze w dolnej belce( np w Em@ilu były o 1/4 obcięte). Pogorszyło się działanie Wi-Fi dramatycznie,transfer spada do zera i trzeba kilkukrotnie ponawiać(np pobieranie tematów z Xiaomi) nie można zrobić kopii w chmurze Xiaomi-zatrzymuje się na 30%, problem z wysyłaniem SMS ,MMS działają, aplikacja internet nie działa ale zastąpiłem ją Chromem i jest Ok. Jak te bolączki uleczyć?

Opublikowano (edytowane)

Instalowałem na poprzednią wersję od Acida.. Zastanawiam się skąd wlazło MiRecovery którego wcześniej nie było.

Na poprzedniej działało wszystko bez zarzutów

Z tego co zauważyłem, przynajmniej u mnie, po włączeniu Motywy, nie chce się załadować lista. Ogólnie już jakiś czas korzystam, v6 i bardzo się cieszę, że w końcu normalnie jest język polski, no i na tej wersji nie ma problemu z zmiana kolorów na górnej belce. Extra

Jak zmieniłeś kolor górnej belki ? Większość tematów daje bardzo ciemną belkę i w aplikacjach w tle jest nieczytelna...

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Po pobraniu tematów i ich zastosowaniu nie restartuje się

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez qwer69
Opublikowano

Witam.

Panowie chciałbym zainstalować wersję 5,4.2 na rom od Acida.Można normalnie czy lepiej zrobić wipe,bo z tego co widzę to są różne błędy po aktualizacji.Odnośnie wi-fi to na tym romie 5.3.26 też mam problem z wi-fi,szczególnie podczas przeglądania czy pobierania motywów.Przeglądarka działa w miarę szybko.

Opublikowano

Acid gdzie znajdę linka do twojej wersji z przed dwóch tygodni?

Po piątkowej aktualizacji nie ogarniam mojego note

Na swoim telefonie lub komputerze - a przynajmniej tam powinien być.

W swoim kompie masz z 500 GB miejsca na pierdoły w tym backup 2-3 wersji romu.

Ja mam na VPS 30GB miejsca, więc nie mam na życzenie starszych wersji niż 1-2 tygodnie.

nie łamię tym żadnych regulaminów? 

Oczywiście, że nie.

Opublikowano

Drugi raz z rzędu mam taką sytuację: podłaczam telefon na noc pod ładowarkę, budzik ustawiony na stałą godzinę a rano zastaję telefon w menu TWRP. Budzik ustawiony na przykładowe godziny działa prawidłowo. ROM 5.4.2

Opublikowano

Sdfix nie wystarczy ?

Aktualizacja do 5.4.3 chińska dostępna , na karcie jest 5.4.2 od Acida, note nie chce się aktualizować do 5.4.2...Czy 5.4.2 zmienić nazwę na update.zip i wrzucić do pamięci telefonu żeby zaktualizować do tej wersji ?

Opublikowano

A tak jest napisane w świętej instrukcji?

Po kiego chcesz 5.4.3 chińską jak masz polską 5.4.2?? Weź pomyśl chwilę.

I przeczytaj chociaż ze dwie strony tego tematu zanim zrobisz coś głupiego.

Opublikowano

Mam twoją wersję 5.3.26 , telefon sam chce się zaktualizować do 5.4.3 , i tego nie robię żeby nie ubić telefonu.

W zakładce aktualizacji jest wybierz ROM , wybieramy twój i wuwala z powrotem to okna aktualizacji. Dlatego cjciałem się upewnić czy dobrze zrobię zmieniając nazwę 5.4.2 na update.zip przenosząc do pamięci telefonu z karty

Opublikowano

@bumbum35: Moim zdaniem ROM nadaje się do codziennego użytku. Niektórzy narzekają, że w ciągu dnia z uśpionym smartfonem ich baterie rozładowują się do krytycznie niskiego stopnia, ale ja tego problemu nie uświadczyłem.

Rozczarowujący jest tylko brak rozwiązania problemu spadającego klatkowania w aparacie przy większym ISO. Z tym się nigdy nie pogodzę, ale jednocześnie jestem świadom, że nigdy już tego nie naprawią.

Opublikowano (edytowane)

Ja miałem dzisiaj ciekawe wachania z bateria, 3 dni na bateri i miałem 25% więc nawet fajnie, zadzwonił do mnie kolega, chwile pogadaliśmy, patrze a tutaj 26%, za jakis czas zadwonił jeszcze raz po rozmowie patrzę a tutaj 31%, potem w miarę szybko spadło do 30% i teraz tak po około 5 godzinach mało użytkowania komórki mam 19% więc naprawdę dziwnie, nie wiadomo ile tak naprawde jest fizycznie i kiedy może paść bateria, trzeba ładować na zapas, mam nadzieję że jakoś to naprawią w przyszłych romach i nie odbije się to w przyszłości na żywotności baterii.

Edytowane przez Zeltor
Opublikowano

mimo sdfixa nie moge bezposrednio robic zdjec na karte sd. "selected location isn't writable". jakies pomysly ?

mimo sdfixa nie moge bezposrednio robic zdjec na karte sd. "selected location isn't writable". jakies pomysly ?

Opublikowano

O jak miło. W najnowszym 5.4.2 miui polska działa mi aplikacja Internet i powiadomienia o SMS wybudzają ekran :-)

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

W dzisiejszej wersji zmienili baseband więc jutro będzie już raczej normalnie działał w trakcie rozmów

Jak to jest że w wersji Acida komunikaty USSD widać od dłuższego czasu a na oryginalnej wersji od miesiąca się z tym męczą z tym bugiem

Jak to jest że w wersji Acida komunikaty USSD widać od dłuższego czasu a na oryginalnej wersji od miesiąca się z tym męczą z tym bugiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...