JustNioch Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Czy opłaca się instalować miui polska ? Da to coś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Od roku siedzę na globalu i jestem zadowolony bez kombinowania wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Oprócz możliwości ustawienia dźwięku budzika innego niż domyślny.Oprócz braku działania automatycznej jasności ekranu (za ciemny)Chyba że polski miui to ogarnia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Juhuuuuuuu nowy update 10.3.3... w końcu automatyczna regulacja jasności ekranu działa! Nowe wizualizacje ładowania bezprzewodowego. 2019/06/19Ucieszyłem się za wcześnie... Jasność działa tak sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Wreszcie można ustawić dźwięki dla konkretnych aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Nowe update miui. Auto jasność jak chodziła do d... tak chodzi dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 Mam 10.3.4 i zj***li baterię. Miałem 6 h SOT, a teraz w tych samych warunkach 4 h SOT. Znak, że czas wracać do poprzedniego i się go trzymać, bo jak zepsuli na Mi5 tak już zostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 Nie mam wibracji. Zorientowałem się po tym, że nie wibruje przy odebranym połączeniu. W diagnostyce wibruje, ale nie tak jak powinna. W aplikacjach też nie wibruje. Przy włączaniu telefonu zawibruje. Nie pamiętam czy w poprzednim sofcie była wibracja. Jak jest u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Była i jest.Faktem jest że bardzo słaba od początku ale jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek_2003 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Mam 10.3.4 i zj***li baterię. Miałem 6 h SOT, a teraz w tych samych warunkach 4 h SOT. Znak, że czas wracać do poprzedniego i się go trzymać, bo jak zepsuli na Mi5 tak już zostało.Niestety ale potwierdzam. U mnie podobny problem - telefonu używam praktycznie cały czas w ten sam sposób i niestety w ciągu dnia muszę telefon doładowywać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 17 godzin temu, Darek_2003 napisał: Dnia 25.07.2019 o 10:06, hackmaniak napisał: Mam 10.3.4 i zj***li baterię. Miałem 6 h SOT, a teraz w tych samych warunkach 4 h SOT. Znak, że czas wracać do poprzedniego i się go trzymać, bo jak zepsuli na Mi5 tak już zostało. Niestety ale potwierdzam. U mnie podobny problem - telefonu używam praktycznie cały czas w ten sam sposób i niestety w ciągu dnia muszę telefon doładowywać... Po dwóch dniach się unormowało i już nie planuję wracać - świeżo po aktualizacji leciała w oczach - normalnie cały dzień ostro korzystam i przeważnie zostaje prawie 40% wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 Nadal nie mam wibracji... Nigdzie. Nie mam pomysłu co zrobić żeby wróciła. Nie chce przywracać telefonu do ustawień fabrycznych. W diagnostyce, w vibrate test, wibracja działa. Nie tak jak powinna, ale jest. Macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejdm1 Posted August 6, 2019 Share Posted August 6, 2019 Witam. Posiadam MM2S od lutego tego roku. Przed zakupem czytałem o problemie czujnika zbliżeniowego, z czasem ten problem dopadł mnie... Na początku rzadko, a teraz w ogóle nie działa... Podczas połączeń telefonicznych cały czas mam podświetlany ekran, nie pomogły ustawienia czułości na większą wartość. Mam silikonowe etui, w którym wyciełem kawałek przy górnym głośniku. Nic to nie pomogło, używanie bez etui też nic nie zmienia... Na wyświetlaczu naklejone szkło ochronne. Najdziwniejsze jest to, że przy robieniu testu czujnika różnymi apkami, pokazuje, że czujnik działa... Wersja MIUI Global 10.3.4... Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted August 6, 2019 Share Posted August 6, 2019 1 godzinę temu, maciejdm1 napisał: Witam. Posiadam MM2S od lutego tego roku. Przed zakupem czytałem o problemie czujnika zbliżeniowego, z czasem ten problem dopadł mnie... Na początku rzadko, a teraz w ogóle nie działa... Podczas połączeń telefonicznych cały czas mam podświetlany ekran, nie pomogły ustawienia czułości na większą wartość. Mam silikonowe etui, w którym wyciełem kawałek przy górnym głośniku. Nic to nie pomogło, używanie bez etui też nic nie zmienia... Na wyświetlaczu naklejone szkło ochronne. Najdziwniejsze jest to, że przy robieniu testu czujnika różnymi apkami, pokazuje, że czujnik działa... Wersja MIUI Global 10.3.4... Pozdrawiam. Posprawdzaj sobie sposoby stąd https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-mix-2s/help/mi-mix-2s-proximity-sensor-issue-t3807056 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejdm1 Posted August 6, 2019 Share Posted August 6, 2019 (edited) Nic nie pomogło... Usunąłem szkło zabezpieczające z ekranu i nic... Chyba zostaje gwarancja... Choć nie chcę tego robić. Wiem, że to wykracza poza temat, ale jak przygodować telefon do odesłania do reklamacji? Jak i co przerzucić na komputer? Jak usunąć jakieś hasła z pamięci itp? Edited August 6, 2019 by maciejdm1 Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 12 godzin temu, maciejdm1 napisał: Nic nie pomogło... Usunąłem szkło zabezpieczające z ekranu i nic... Chyba zostaje gwarancja... Choć nie chcę tego robić. Wiem, że to wykracza poza temat, ale jak przygodować telefon do odesłania do reklamacji? Jak i co przerzucić na komputer? Jak usunąć jakieś hasła z pamięci itp? To już chyba wada wrodzona tego telefonu albo jakoś dziwnie to działa bo mi osobiście podczas testów działa jak zasłonie całą górną część a nie ważne czy zasłonie z prawej czy z lewej to już nie bardzo. A uchem ciężko będzie całość zasłonić. Co do gwarancji to najlepiej przywrócić telefon do ustawień fabrycznych więc wszystkie potrzebne dane sobie gdzieś zapisz. No i cały zestaw wysłać bo czasem mogą chcieć wysłać nowy telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekffw Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 (edited) U mnie też był problem z czujnikiem zbliżeniowym. Zrobiłem tak : wacik na patyczku zamoczyłem w wódce, przetarłem górną szczelinę gdzie jest głośnik, następnie drugą stroną suchym wacikiem wytarłem do sucha i działa po tym ok. Cała operacja trwała ok 30 s ☺️ Edited August 7, 2019 by bartekffw Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejdm1 Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 bartekffw, a czy Tobie wogóle nie działał? Czy sporadycznie? Próbowałem coś tam czyścić, spróbuję jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekffw Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Przy rozmowie po przyłożeniu do ucha nie zawsze się wygaszał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Dnia 6.08.2019 o 13:09, maciejdm1 napisał: Witam. Posiadam MM2S od lutego tego roku. Przed zakupem czytałem o problemie czujnika zbliżeniowego, z czasem ten problem dopadł mnie... Na początku rzadko, a teraz w ogóle nie działa... Podczas połączeń telefonicznych cały czas mam podświetlany ekran, nie pomogły ustawienia czułości na większą wartość. Mam silikonowe etui, w którym wyciełem kawałek przy górnym głośniku. Nic to nie pomogło, używanie bez etui też nic nie zmienia... Na wyświetlaczu naklejone szkło ochronne. Najdziwniejsze jest to, że przy robieniu testu czujnika różnymi apkami, pokazuje, że czujnik działa... Wersja MIUI Global 10.3.4... Pozdrawiam. To jest taki strzał mocno w ciemno, ale wydaje mi się, że warto spróbować - ja też tak miałem, że czujnik mi nie wygaszał ekranu, podczas połączenia ekran zostawał włączony. Przyczyną była aplikacja, która "nakładała" na górną warstwę (nie wiem jak to opisać), jakby "nad" aplikację dodatkowe swoje okienko - coś takiego, jak Yanosik odpalony w tle (ma taki dodatkowy mały pływający widget). U mnie tą aplikacją był True Phone - miałem włączoną opcję pokazywania "plakietki" z identyfikacją karty SIM, też właśnie taką pływającą. Kiedy była włączona, ekran mi się nie wygaszał. Po jej wyłączeniu, odpukać, póki co, problem zniknął. Może to nie jest w ogóle powiązane, ale zanim zrobisz wipe, warto sprawdzić, czy nie masz jakiejś apki, która wyświetla się nad innymi. Nic cię to nie kosztuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejdm1 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 (edited) Nie wiem jak to napisać, ale... Chyba ze mnie jełop nad jełopami... Dziś zadzwoniłem przez messenger do kumpla (bo nie mam jego nr tel) i patrzę, a ekran pięknie się wygasił. Odsuwałem tel. od twarzy kilka razy i pięknie działał czujnik. Pomyślałem że coś nie tak jest z aplikacją do połączeń telefonicznych. W ustawieniach nie miałem odhaczone, żeby ekran wygaszał sie przy twarzy... Jełop ze mnie do kwadratu. Edited August 8, 2019 by maciejdm1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Jełop nie jełop ale życzę ci żeby wszystkie problemy tak się rozwiązywały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Połączenia Przychodzące. Jaka dokładnie jest ścieżka do tych ustawień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejdm1 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Ustawienia aplikacji systemowych >Ustawienia połączeń >Połączenia przychodzące >Wygaś przy twarzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Thx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susuke15 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Chce zamienić z mi9T na mi mix 2s . Warto ten telefon kupić ? Widzę że jest mały i to mnie przekonuje. Ktoś mi powiedział że są problemy z aparatem. Jaki to jest poza obracaniem telefonu do zdjęcia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 2 godziny temu, Susuke15 napisał: Chce zamienić z mi9T na mi mix 2s . Warto ten telefon kupić ? Widzę że jest mały i to mnie przekonuje. Ktoś mi powiedział że są problemy z aparatem. Jaki to jest poza obracaniem telefonu do zdjęcia ? Podobno ktoś się skarżył że mu ostrość łapie dłuższą chwilę po włączeniu apki aparatu. A ja właśnie chce zmienić na Mi9T xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susuke15 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Dla mnie za duży. Jak wersja 6/128 to można się wymienić ( przez allegro) o ile jest w stanie bardzo dobrym bo ja mam nowego xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 (edited) Dnia 6.08.2019 o 14:27, vvvzc napisał: Posprawdzaj sobie sposoby stąd https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-mix-2s/help/mi-mix-2s-proximity-sensor-issue-t3807056 Tam jest poruszany problem czujnika zbliżenia. Z tym nie mam problemu. Edited August 10, 2019 by Szaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 2 godziny temu, Szaju napisał: Tam jest poruszany problem czujnika zbliżenia. Z tym nie mam problemu. A ja nie pisałem odpowiedzi na Twój problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Dnia 11.08.2019 o 00:39, vvvzc napisał: A ja nie pisałem odpowiedzi na Twój problem Sorry, nie zauważyłem że zacytowałeś inną odpowiedź... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 (edited) Dostałem dzisiaj aktualizację do 10.3.5 PDGMIXM. Zabezpieczenia z 01.07. Nie pamiętam czy z tego dnia już były. To wszystko co było w tej aktualizacji jest na zdjęciu. Edit. Wydaje mi się, że lepiej działa czujnik światła. Zobaczę jutro w dzień. Jak dla mnie najlepiej idzie zauważyć gdy ktoś dzwoni i telefon wyciąga się z kieszeni. Edited August 16, 2019 by Szaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 10,3,6 zainstalowane....Na razie muli tak jakby 2/3 procesora wycięło... Masakra.Ekrany menu się wieszająSent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 (edited) U mnie nic się nie dzieje. Wszystko działa jak wcześniej. Doszła jakaś cyfrowa równowaga. Jest to tak potrzebne jak świni siodło... Jedynie pozostał brak wibracji... Edited September 25, 2019 by Szaju Dopisek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek_2003 Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Czy może zauważyliście, że ostatnio,możliwe że po ostatniej aktualizacjiz samoczynnie (po jakimś czasie - raz na 1-2 dni) zmienia się tapeta blokady na domyślną? Mam ustawioną swoją tapetę, motyw też mam zmieniony na Rod, a tapeta się zmienia na tą z domyślnego motywu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts