Przemek Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 9 minut temu, m4zd4 napisał: Właśnie wyskoczyła mi nowa wersja miui 10.0.9. Dodaje tylko Google Lens? Ja już rano miałem tę aktualizację, ale przyznam szczerze, myślałem, że ta aktualizacja "ulepszy" nam wersję aparatu do tego z MI Mix 3 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz-lomza Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 (edited) ktoś wie dlaczego robiąc zdjęcie w trybie portretowym aparat przełącza się na moduł o przesłonie f 2.4? Dziwne to trochę gdyż powoduje wzrost ISO i generalnie powoduje gorsza jakość zdjęc. FOtka : Przy czym warunki nie były takie straszne. A tu przykład zdjęcia i ustawień w podobnych warunkach ale z Pixela 2 XL Edited December 20, 2018 by lukasz-lomza Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 tak to już działa przy obiektywie tele... ten słabszy z 2x zoomem służy do portretów , tak to sobie wymyślili . Trochę absurd , ten krok dwa do przodu praktycznie zawsze można wykonać a efekt byłby ten sam .Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Ja już rano miałem tę aktualizację, ale przyznam szczerze, myślałem, że ta aktualizacja "ulepszy" nam wersję aparatu do tego z MI Mix 3 :/ Też miałem taką nadzieję, nie wspomnę już o czujniki zblizeniowym który działa jak chce. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 11 godzin temu, Przemek napisał: Ja już rano miałem tę aktualizację, ale przyznam szczerze, myślałem, że ta aktualizacja "ulepszy" nam wersję aparatu do tego z MI Mix 3 :/ Za wcześnie... Najpierw muszą Mi Mix' a 3 wyprzedać Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz-lomza Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 nieźle zbudowany, fajny i szybki i kuźwa ten aparat, mam nadzieję że go ogarną a tak jeszcze pytająco ... myślicie że coś sie ruszy w temacie aktualizacji aparatu? Jak to wyglądało w historii z innymi modelami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Dnia 21.12.2018 o 22:22, lukasz-lomza napisał: i tak jeszcze pytająco ... myślicie że coś sie ruszy w temacie aktualizacji aparatu? Jak to wyglądało w historii z innymi modelami? Po pierwsze, nie pisz posta pod postem. Po drugie, Mi MIX 2s i Mi 8 to flagowce, dla których Xiaomi notorycznie rozwija soft obsługujący aparaty. Zresztą obydwa modele to nowe układy aparatów, o lata świetlne wyprzedzające poprzednie telefony marki. No i w ostatnim ROMie MIUI Polska/EU pojawiło się nawet Google Lens... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz-lomza Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 reprymenda przyjęta, co do telefonu ,ekstra że jest google lens zawsze to coś ...tylko to nie wnosi nic do samej ich jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 na Mi8 wypuścili już stable z nowymi funkcjami aparatu...wiec dla naszego modelu to pewnie kwestia kilku/kilkunastu dni....Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Li Ming Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Ja na mi mix 2s (china stable) dostałem aktualizacje aparatu wczoraj, (w tym low night mode oraz 960fps videos). Tryb nocny wydaje się całkiem spoko. W niektórych scenach widać sporą różnicę, w niektórych nie za bardzo. Sam aparat, wydaje mi się, że też robi o wiele lepsze zdjęcia w porównaniu do czerwca, kiedy go kupiłem (a zdjęc robię całkiem sporo). Tryb nocny, to nie jest ten poziom, co Pixelów, ale lepiej mieć niż niż nie. Może wrzucę jakieś fotki dla porównania, jak zdążę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz-lomza Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 O to ekstra że coś tam się ruszyło. Wrzuć jak możesz jakąś fotę z pomieszczenia i coś portretowego z pomieszczenia. Zdjęcia w dobrym świetle ten telefon robi ok i nie ma co się bardzo czepiać, ale właśnie w tych dwóch sytuacjach jest tragedia, jak tylko jest trochę mniej światła to zaraz robi potworną kaszę i jak przełącza się na portretówkę na moduł o przesłonie 2.4 dzieje się masakra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Moim zadaniem mogli by też poprawić jakość szybkich zdjęć, gdy robię zdjęcie nawet trochę poruszającego się obiektu to zdjęcia wychodzą poruszone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz-lomza Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 To fakt, bardzo łatwo o rozmyte, poruszone zdjęcie. Jednak nie sądzę aby to poprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davede Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 9 godzin temu, Li Ming napisał: Ja na mi mix 2s (china stable) dostałem aktualizacje aparatu wczoraj, (w tym low night mode oraz 960fps videos). Tryb nocny wydaje się całkiem spoko. W niektórych scenach widać sporą różnicę, w niektórych nie za bardzo. Sam aparat, wydaje mi się, że też robi o wiele lepsze zdjęcia w porównaniu do czerwca, kiedy go kupiłem (a zdjęc robię całkiem sporo). Tryb nocny, to nie jest ten poziom, co Pixelów, ale lepiej mieć niż niż nie. Może wrzucę jakieś fotki dla porównania, jak zdążę. Zarzucisz zdjęcia po aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Li Ming Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Dnia 30.12.2018 o 23:26, davede napisał: Zarzucisz zdjęcia po aktualizacji? wrzucam link z przykładowymi zdjęciami. Sami oceńcie. Nie opisywałem zdjęć, bo łatwo rozpoznać, które jest które.Specjalnie nie robiłem wielu ujęć, nie szukałem lepszych, żeby wyszło naturalnie. Zrobiłem sporo różnych zdjęć wieczorem. W mieszkaniu/na dworze i wniosek taki, że ten tryb najlepiej działa w naprawdę ciemnych sceneriach. Czasami nie widziałem żadnej różnicy, jeżeli zdjęcia były robione przy lampie nocnej w mieszkaniu, czy na zewnątrz przy ulicy/latarniach, samochodach itp. Może dopracują to, zobaczymy,...Tak czy inaczej, tryb na mały plus moim zdaniem, co sądzicie? https://drive.google.com/drive/folders/1O6kG6zbIzWoMEe7VjwXmFxsO7VforIx1?usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz-lomza Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 też już jestem po aktualizacji i ...posiadając również pixela, to powiem że nocne d*py nie urywają. Ale akurat dobrze jak jest niż miało by nie być. Zdjęcia w dzień są ok, nawet bardzo jak się statyczne przedmioty fotografuje, bo jak się tylko człowiek czy zwierzak delikatnie rusza to nie ma opcji ostrego złapać. No i co mnie boli najbardziej to portretówka - tu się chyba nic nie zmieni. We wnętrzach jak tylko mniej światła jest okropnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Kurczę a ja nadal nie mam dostępnej aktualizacji przez OTA :'( coś długo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForEverYou76 Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 (edited) Witam, u mnie już jest Gobal 10.2.1.0 Są dodatkowe tryby w aparacie tj Noc, slow 120, 240 i 960 itd. dodatkowo co za uwarzyłem to piekielnie szybko działa odcisk palca. Nie długo dodam fotki. Edited January 9, 2019 by ForEverYou76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaolad Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Też mam global 10.2.1.0 ale zauważyłem, że strasznie żre baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForEverYou76 Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 4 godziny temu, kaolad napisał: Też mam global 10.2.1.0 ale zauważyłem, że strasznie żre baterię. Rano ok. 7 odłączyłem od ładowania i nie widzę drenowania baterii, więc jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Widzę że też występuje problem z zasięgiem, u mnie w niektórych dużych budynkach typu galerie handlowe, zasięg spada albo do zera lub do jednej kreski, ale i tak wtedy przy próbie wykonania połączenia wyskakuje komunikat "Sieć niedostępna". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donayo Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 U mnie póki co zero problemów. Dziś zainstalowałem MIUI Polska, zobaczymy jak będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaolad Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Moje drenowanie baterii spowodowane jest właśnie sygnałem a dokładnie jego szukanie. Wcześniej było ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech0015 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Panowie proszę o pomoc , do tej pory korzystałem z developers ROM w tej chwili chce przejść na global stable. Wyskoczyło mi takie info. Nigdy nie korzystałem z opcji kopii zapasowych itd. proszę o rzeczową odpowiedz jak zrobić kopię żeby absolutnie żadne dane nie zginęły po aktualizacji . Dołączam screen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Zdjecia, ważne pliki - po prostu na komputer przez USB.Kontakty, SMSy jesli synchronizowałeś z chmurą Xiaomi to się nie przejmuj. Jeśli nie to Kopia zapasowa systemu MIUI i potem kopiujesz na kompa (katalog MIUI/backup)Aplikacje - oj, bez roota może być problem. Mozna skorzystać z kopii MIUI ale ona nie robi kopii wszystkich aplikacji.wysłane z RN5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech0015 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 (edited) Ok dziękuję ;/ to trochę mi się odechciało przesiadania na 10.2.1.0 ;/ myślicie że jest znaczna różnica w tych softach ? Edited January 14, 2019 by wojciech0015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brolapaw Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Czy działa wam opcja "save" po nagraniu filmu w trybie slow motion? U mnie nagrany film mogę oglądać tylko w galerii, a po wysłaniu np. przez messengera jest przyspieszony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donayo Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 (edited) 1 godzinę temu, brolapaw napisał: Czy działa wam opcja "save" po nagraniu filmu w trybie slow motion? U mnie nagrany film mogę oglądać tylko w galerii, a po wysłaniu np. przez messengera jest przyspieszony. Mam to samo. Jednak to chyba nie wina telefonu, bo z iP SE też tak miałem i ratowałem się jakimiś zewnętrznymi aplikacjami. EDIT: Jednak na Messengerze przeszedł filmik w slow motion. Edited January 15, 2019 by Donayo Link to comment Share on other sites More sharing options...
brolapaw Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 4 minuty temu, Donayo napisał: Mam to samo. Jednak to chyba nie wina telefonu, bo z iP SE też tak miałem i ratowałem się jakimiś zewnętrznymi aplikacjami. EDIT: Jednak na Messengerze przeszedł filmik w slow motion. u mnie na messengerze dalej nie przechodzi. Pozostaje tylko czekać na aktualizację i naprawę tego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cieniak Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Witam wszystkich, otóż mam mi5s i czas sie przesiaść na coś lepszego. Wybór padł na mi mix2s, lecz chciałbym sie zapytać was, którzy macie z nim już styczność dłuższy czas, jak sie korzysta z przedniego aparatu umiejscowionego na dole ekranu. Nie chce odpowiedzi w stylu ,,ja nie używam, więc git", chciałbym sie dowiedzieć czy jest to uciążliwe podczas video rozmów, czy jednak łatwo sie do tego przyzwyczaić i tak widziałem już milion filmików na yt o tym telefonie, ale chce wysłuchać opinii użytkowników, którzy troche czasu już mają ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donayo Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Korzystam mało, więc łatwo było się przyzwyczaić Link to comment Share on other sites More sharing options...
cieniak Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 A czy podczas video rozmów, gdy obrócę mi mix2s to druga osoba widzi mnie do góry nogami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaolad Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Czy wideorozmowy macie w standardzie tzn z książki telefonicznej czy innego programu jeśli tak to jakiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marmar230 Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Kolego@ cieniak, Korzystam od miesiąca, na początku jest trochę "inaczej"z układem kamerki, ale po kilku videorozmowach nie zwracam już na to uwagi- stało się to dla mnie naturalne. Obraz odbierany przez rozmówcę "obraca" się i widzi Ciebie prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marafc Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Cześć, czy Mi Mix 2s obsługuje kodek bluetooth aptx-hd? Znalazłem różne informacje na ten temat w sieci, a mocno mi na tym zależy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts