Dyskusja ogólna
37 topics in this forum
-
- 2 followers
- 10 replies
- 759 views
Część wszystkim. Zakupiłem MI Mix 2s na oficjalnej stronie domu aukcyjnego w UK i wszystko było cacy do momentu aż chciałem odblokować bootloader za pomocą Miflash_unlock. Okazuje się że telefon jest zablokowany przez poprzedni numer telefonu zaczynający się 807... Nawet nie wiem z jakiego to kraju. Wiecie jak można telefon odblokować usuwając połączenie ze starym numerem telefonu konta xiaomi by móc wgrać custom ROM? Nawet nie wiem gdzie uderzyć z tym problemem. Trzeba telefon wysyłać do serwisu? Pisać do Xiaomi gdzieś?
Last reply by zorkaner, -
-
- 10 followers
- 128 replies
- 29.7k views
Zakładam wątek,aby było wszystko w jednym miejscu na temat ROM MIUI Global. Piszcie i pytajcie związane z Globalem.. więc ja zacznę w wydaniu 8.9.13 nie przypadł do gustu nowy wygląd Baterii w panelu sterowania.Zauważyłem jeszcze, że jest bug sygnału sieci który pokazuje u mnie ponad 40 % jednak bateria przy tym nic nie cierpi, więc jest to błąd wykresu jedynie... mam nadzieję 8.9.13 -drugi Rom oparty na Androidzie 9, zostało wprowadzone nowy wygląd baterii panelu sterowania oraz poprawienie fc miui launchera. Niestety jest Bug diagramu sieci.. Co do wydajności i pracy na baterii bez zastrzeżeń. Sot 4-5h wciagu 1,5 dnia. I taka informacja związku świętami w Chin…
Last reply by erem, -
- 4 followers
- 13 replies
- 1.8k views
Cześć Szukam baterii do mojego telefonu, co stanowi ogromy problem. Mam umiejętności i wymienię sam, ale trudno mi wybrać właściwą baterię. Czy jest szansa na oryginał, taki jaki był w nowym telefonie. Czy taka bateria to oryginał? Czy data produkcji z 2021 jest możliwa dla telefonu kupionego w 2019? https://allegro.pl/oferta/100-oryginalna-bateria-bm3b-xiaomi-mi-mix-2-12081782653 Jak wygląda sprawa z zamiennikami?
Last reply by Falstafi, -
- 27 replies
- 6.4k views
Witam. Jakiś czas temu trochę szperałem w telefonie, gdyż chciałem zablokować dostęp poszczególnych aplikacji do kamery, pamięci wewn. i tego typu rzeczy. Dokładnie nie pamiętam wszystkich opcji, ale poprzez te zmiany mam problem z instalacją zewnętrznych aplikacji (plików apk.). Przy próbie instalacji pliku apk wyskakuje komunikat: "Nie znaleziono aplikacji do otworzenia tego pliku". Walczyłem z tym jakiś czas, ale nie jestem w stanie znaleźć opcji, która uniemożliwia instalację zewnętrznych plików. Opcję przy menadżerze plików dotyczącą "Zgody na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł" mam włączoną. Nie przywracałem ustawień domyślnych tele…
Last reply by Netoper, -
- 4 followers
- 14 replies
- 2.6k views
Witam, gdzie otrzymam oryginalną baterie do mix'a 2s, lub chociaż dobry zamiennik?
Last reply by jakubd79, -
- 7 followers
- 558 replies
- 94.9k views
Cześć, jak w temacie. Jak oceniacie swojego Mix'a 2s? Coś Was rozczarowało, coś pozytywnie zaskoczyło?
Last reply by jakubd79, -
- 15 replies
- 2.3k views
Brakuje w sumie tematu o aparacie/kamerze a gdzieś ktoś w którymś temacie wrzucił filmik (chyba?) z koncertu gdzie jakość audio... ehm, na moim koncercie to wyszło znacznie lepiej Wycięło mi ten akapit i nie zauważyłem kiedy ;/ dopiszę więc tak na szybko... Fajnie że nagrywa i tak w 4K (zapewne przez stabilizację cyfrową) dzięki czemu powiększanie wygląda bardzo sensownie moim zdaniem. Na MI5 powiększenie było znacznie gorsze ;p. Pochwalić muszę też balansowanie jasnością, czy to stroboskopy czy zmieniające się w tle oświetlenie aparat zachowuje się tak jak by "zafiksował" się na wokalistach i na ich podstawie ustawiał jasność. Generalnie jasność zmienia ba…
Last reply by MConline, -
- 1 reply
- 2.7k views
Witam, miałem problem z połączeniem telefonicznym, przy gorszym zasięgu w bloku rozmówca mnie słabo słyszał mimo trzech kresek zasięgu. Pomyślałem że może jest problem z automatycznym wyborem typu sieci i gdy zacząłem grzebać w komórce to trafiłem na listę do wyboru i nie wiem co wybrać...
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 12 replies
- 1.3k views
Dzień dobry, Zamówiłem nowego Mi Mixa 2S z Amazonu, zastanawiam się jak go na starcie skonfigurować i mam kilka pytań. 1. Można jakoś wyłączyć w standardowym ROMie szybkie ładowanie by oszczędzić trochę cierpienia baterii? 2. Obecnie korzystam na starym telefonie z AOSiP warto na tym telefonie rozejrzeć się za Custrom Romami? 3. Ma MIUI można zainstalować GCAM, VIpera, "Black" YouTube?
Last reply by nemed, -
- 1 follower
- 3 replies
- 767 views
Witam Jestem w Orange. Mam włączona usługę o powiadomienie w relefonie o połączeniach oczekujących zarowno u operatora jak i w telefonie.Mimo nie mam sygnału o drugim połączeniu jak ktoś do mnie dzwoni a tylko SMS. Soft global miui 10 Miał ktoś podobny problem bo ja już nie mam na to pomysłów? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Last reply by rabi2316, -
- 19 replies
- 3.9k views
Cześć, szukam jakiś info na temat działania baterii na romie global i eu. Wiadomo, jest trochę opini na temat czy global czy eu, ale nie mogę nic znaleźć konkretnie o mi mix 2s. Chodzi mi o to jak telefon trzyma na baterii, czy jest lepiej niż na globalu. Na razie jestem zadowolony co do globca (mam sot na poziome 5-6h przy włączonym LTE, bt, jasność 60% na sztywno i cały czas SMS, chrome, YouTube, Gmail, ale bez synchro), ale rozpatruje przesiadkę na eu i nie wiem czy się opłaca skoro nie będzie to miało większego wpływu na baterie. Ktoś testował i może się podzielić odczuciami i korzyściami płynącymi z romu eu?
Last reply by Szaju, -
- 12 replies
- 1.6k views
Hej, nie mogę znaleźć nigdzie opcji przypadkowego użycia, pamiętam że w Mi5 miałem coś takiego na każdej wersji MIUI. Mix2s nie ma tej funkcjonalności? Dzisiaj mialem sytuację, że niezablokowany telefon w kieszeni coś naklikał...
-
- 6 replies
- 3.7k views
... blokady ekranu - jak ustawić??? W mi4c miałem to włączone i było bardzo przydatne...
-
- 3 replies
- 702 views
Cześć,od jakiegoś czasu mam problem z brakiem netu po połączeniu telefonicznym albo utracie zasięgu (winda, piwnica). Pomaga włączanie i wyłączenie trybu samolotowego albo zamiana aktywnej karty sim (reset też pomaga). Trochę to frustrujace. Ktoś wie w czym jest problem?Z góry dzięki za pomoc.
-
- 0 replies
- 633 views
Wraz z aktualizacją mój SOT spadł o ok. 30%. Mam wrażenie, że zaczęło się postarzanie sprzętu i będzie tylko gorzej. To samo miałem na Mi5. Czy da się bezboleśnie, czyli bez utraty danych i ustawień wrócić do starego systemu? Jeżeli tak to w jaki sposób?
Last reply by hackmaniak, -
- 0 replies
- 907 views
Witam, po włączeniu trybu "Przyspieszenie prędkości gier", podczas połączenia przychodzącego wywala mnie z gry i na całym ekranie mam ekran połączenia przychodzącego. To trochę bez sensu. A nawet całkiem bez sensu. To tak ma być czy może źle coś ustawiłem. Po wyłączeniu tego trybu, podczas połączenia przychodzącego pojawia się tylko w górnej części ekranu monit i wg mnie tak to powinno wyglądać.
Last reply by Mn1s1ek, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam. Jadąc autem mam telefon w uchwycie z ładowarką indukcyjna i wkurza mnie to, ze z każdym powiadomieniem odblokowuje się ekran do głównego pulpitu. Jak to ustawić by było normalnie tak jak nie mam podłączone do ładowarki i tylko delikatnie podświetli się ekran nadal zablokowany.
Last reply by Szaju, -
- 2 replies
- 691 views
Witam Szykuję się na wyjazd do Turcji a tam jak wiadomo, roaming jest zabójczy dla portfela. Zamierzam wykupić sobie pakiet 150 MB za 50 zł (Orange). No i kombinuję teraz czy jest jakiś szybki sposób na pozbawienie dostępu do internetu mobilnego wszystkich aplikacji oprócz Google Maps ? Wiem, że w ustawieniach każdej aplikacji można wyłączyć dostęp do internetu mobilnego i zostawić tylko wi-fi ale aplikacji mam ok. setki i byłoby to trochę uciążliwe. Szukam jakiegoś szybszego sposobu. Czy ktoś może coś polecić ? (mam aktualny MIUI Polska z rootem)
Last reply by Mn1s1ek, -
- 5 replies
- 17.7k views
Witam opcje ulepszania dźwięku są dostępne tylko na słuchawkach podpiętych przez przejsciowke? Jest jakaś możliwość poprawienia jakości dźwięku na słuchawkach bezprzewodowych?
Last reply by abc00, -
- 2 replies
- 1.1k views
Cześć, dziś gdy się obudziłem i wziąłem telefon zobaczyłem, że mam na nim jakieś dziwne powiadomienie nazywające się "podgląd HTML" pisało na nim cos o mojej sieci do której jestem połączony itp, jako że był przełącznik wyłączyłem to i kliknąłem gotowe. Jednak po wpisaniu tego w google wyświetla mi się jeden temat na wykopie że to wirus. I tu moje pytanie czy ktoś z was to miał i czy w każdym przypadku jest to wirus? Nie posiadam niestety zdjęć :/ Mój telefon to mi mix 2s.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 6 replies
- 1.3k views
Witam Czy ktoś testował już jaką apką aparatu można nagrywać wideo z większą ilością klatek niż 30-60 fps ? Fabryczny aparat w MIUI 10 ma opcję 960 fps ale tylko przez kilka sekund. A ja potrzebowałbym chociaż 120 fps ale przez dłuższy czas. Testowałem Open Camera ale nie wiedzieć czemu nagrywa tylko przy 30 fps, mimo ustawienia 60 lub więcej fps. Czy ktoś może coś polecić ?
Last reply by Mn1s1ek, -
- 0 replies
- 659 views
Witam, czy w miui polska działa odblokowanie telefonu przez bluetooth za pomocą innych urządzeń niż xiaomi?? Chodzi o to że chciałbym aby telefon był odblokowany za każdym razem gdy połączy się z moim autem.
Last reply by jawamdame, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam wszystkich Mam pytanie, czy istnieje możliwość "przypisania" sim'a do kontaktu? Chodzi o to, że np do pana Iksińskiego zawsze dzwonię z sima 1, a do Kowalskiego zawsze z sima 2. Oczywiście za każdym razem muszę ręcznie wybierać, z której karty dzwonię do wybranego kontaktu. Czy jest możliwość zdefiniowania domyślnej karty dla kontaktu?
Last reply by raven66, -
- 3 replies
- 1.3k views
Czy ktoś zauważył to u siebie? A może to opcja MIUI, o której nie mam pojęcia? Dziś podczas korzystania z telefonu, zza moich pleców, na ekran zaczęły padać promienie słoneczne. Na Messengerze i Facebooku zauważyłem, że szare dymki komentarzy oraz wiadomości w tym czasie zmieniają się na lekko różowe. Nie zauważyłem tego efektu przy sztucznym oświetleniu.
Last reply by lockerek, -
- 1 reply
- 1.1k views
Jakie macie TWRP w swoim telefonie które działa bezproblemowo przy instalacji xiaomi.eu i magisk. Czytam trochę komentarzy i są problemy np. dotykiem itd. Proszę o linki do sprawdzonego TWRP.
Last reply by skay77,