Skocz do zawartości
  • 0

MIUI 6 - dyskusja o nowej wersji systemu.

Pytanie

Opublikowano

W tym temacie prowadzimy dyskusję o nowej odsłonie systemu MIUI.

Dzielimy się tutaj własnymi wrażeniami z korzystania z systemu, piszemy co nam się podoba, a co nie.

Na chwilę obecną z MIUI 6 mogą korzystać użytkownicy MIUIPolska v6 dla telefonów: Xiaomi MI3 i MI4

Przydatne linki:

*posty nie na temat będą przenoszone do innych działów lub usuwane.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Czy umiecie zaznaczać tekst, bo mi się nie udaje. Zaznacza tylko jeden wyraz ale tych pomarańczowych znaczników nie umie przesunąć. Dodam że dzieje się to w innej przeglądarce niż miui np. Cm browser oraz np. w gmailu, aplikacji allegro, czyli w aplikacjach z poza miui

vevejy8a.jpg

Mi3_4.9.19

Edytowane przez Tomek
  • 0
Opublikowano

Da radę, wysłałem sobie przepis sam do siebie i skopiowałem :)

i3aC6ghUaEtZG.jpg

Jest małe utrudnienie, by przesunąć suwaki musiałem wcześniej kliknąć "Zaznacz wszystko" i po tym już suwaki zaskoczyły.

• 0
Opublikowano

Zależy gdzie Yanosik daje powiadomienia. Jak na pasek powiadomień to będziesz miał. Przecież to podstawa androida.

Jeśli jednak apka dawała wcześniej jakąś mini ikonkę na pasek statusu to... teraz będą 3 kropki.

• 0
Opublikowano

Na MIUI 6 na razie nie uracze powiadomień Yanosika pracującego w tle ani pływającego widgetu?

Mi3_4.9.19

Wszystko jest, tylko trzeba w uprawnieniach dac pozwolenie na pływające okna.
  • 0
Opublikowano

Jeśli jednak apka dawała wcześniej jakąś mini ikonkę na pasek statusu to... teraz będą 3 kropki.

Kiedyś pisałeś, że jest nadzieja, że jednak wrócą te mini ikonki na pasku.

Czy ta nadzieja nadal jest, czy raczej zapomnieć?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Zaznaczanie tekstu jest ewidentnie niedopracowane. O ile np. w MIUI przeglądarce nie ma najmniejszego problemu o tyle np. w gmailu jest już z tym problem. Nawet wygląd menu po zaznaczeniu się różni :

vu7ytady.jpg

ubupu7uj.jpg

Niestety nie pamiętam jak z tym było na v5. Może ktoś sprawdzić jak z zaznaczaniem jest na v5 w aplikacjach spoza miui choćby w gmailu?

Mi3_4.9.19

Edytowane przez Tomek
  • 0
Opublikowano

Witam wszystkich, mam mały problem w MI4 (MIUI 6) z aplikacją kontakty. Po wejciu do kontaktów po prawej stronie jest wybór alfabetyczny i w tym miejscu dochodzi mi tylko do litery L i dalej nie idzie. co jest przyczyną i jak to naprawić?

• 0
Opublikowano

W widoku aparatu przesuń kartę w prawo gdzie masz opcje fotografowania jak HDR. Przewiń listę w pionie i masz na dole Ręcznie. Tak jest w Mi4.

Oh mój błąd. Tak jest na 4.9.30 ale wy jesteście na 26.

Wysłane z MI4 W

• 0
Opublikowano

W widoku aparatu przesuń kartę w prawo gdzie masz opcje fotografowania jak HDR. Przewiń listę w pionie i masz na dole Ręcznie. Tak jest w Mi4.

Oh mój błąd. Tak jest na 4.9.30 ale wy jesteście na 26.

Wysłane z MI4 W

To już dwie fajne rzeczy na które czekam w 4.9.30. Rozumiem, że w przyszły piątek dostaniemy wszyscy te wersje?

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Tez brakuje mi tego widgetu zdjęć. Zajmuje 3x3, a obrazek jest malutki. Przy przechodzeniu z v5 bez wipe został stary widget, ale juz wipe nie.

Wiadomo już coś kiedy dadzą obsługę odtwarzacza muzyki na ekran blokady albo przełączanie przyciskami głośności? Mi bardzo uprzykrza życie konieczność odblokowywania za każdym razem.

MI3 powered By Miuipolska.pl

• 0
Opublikowano

Mam pytanie czy istnie możliwość zablokowania automatycznej próby parowania przez blue. Mam w aucie radio z blu i kiedys sparowalem na próbe, ponieważ jie lubie jak każdy słucha nie chce z tego korzystać. Niestety przy każdym uruchomieniu radia mam rządanie parowania. W radiu tego nie moge wyłączyc blu i w phonie też nie chce z racji Miopaski. Odznaczenie widoczności telefonu nic nie daje

MI4me

• Like 1
  • 0
Opublikowano

A użyłeś opcji "Rozłącz parę"?

Klikasz na strzałkę przy danym powiązanym urządzeniu i masz tę opcję w menu.

Wysyłane z mojego MI 3W za pomocą Tapatalk 2

• 0
Opublikowano (edytowane)

jak downgradeowac się do v5? v6 dla mnie osobiscie to porazka, wyglada jak early beta...

chodzi mi o najprostszy sposób, mozliwie bez instalowania niczego na PC

Edytowane przez koziakaka
  • 0
Opublikowano

zainstaluj sobie jakies inny lockscreen. pelno tego.

Nie, brałem MI3 dla Miui, i zostawiam Lockscreen z Miui. Nie wiem który pasowałby estetycznie do v6, i czy obsłużyłby Player z Miui. Poza tym, doświadczony zabawą z lockscreenami na zte v967s twierdzę że to szmelce i nie działają tak jak powinny.

Up

Nie ma opcji downgrade'u z poziomu telefonu.

MI3 powered By Miuipolska.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...