Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 minut temu, paolino76 napisał:

Zwykle Szukam zgody poszczególnych autorów watchface. Czy nadal mogę korzystać z nich bez zgody wszystkich?

Moim zdaniem tak. Jeśli podpisujesz kto jest autorem projektu.

Posted (edited)

Witam wszystkich!

Mam gorącą prośbę o przerobienie załączonej tarczy: dni tygodnia z j. angielskiego na j. polski.

Tarcza ta jest dla mnie bardzo wygodna z uwagi na duże i widoczne czcionki - z j. polskim byłoby super.

Z góry bardzo dziękuję.

tarcza_JF.bin

tarcza_JF.jpg

Edited by FeJa
Dodanie zdjęcia.
Posted (edited)

Może ktoś chce, tarcza bez pierdół, pogoda słownie, wszystkie dostępne w zegarku informacje od razu na tarczy, bez klikania. Wersja bez sekund, bo ładowanie co parę dni zaczęło mi przeszkadzać. Brak sekundnika też mi przeszkadza, jeszcze nie wiem co przeszkadza bardziej. W prawym rogu na dole jest puls, na dole na środku kroki. Kropki są czerwone gdy BT się rozłączy (pomysł podłapany tutaj).

duzecyfry-pogodatekst.bin

duzecyfry-pogodatekst.gif

Edited by bembenek
Posted

Ludziska, o co chodzi z tą pogodą na tarczy. Pogoda na zewnątrz -1 stopień, w zakładce Pogoda w zegarku pokazuje -1, ale na tarczy zegarka 3/-3. O co to chodzi?

Posted

Są trzy temperatury: min, max i bieżąca, pewnie na tarczy masz tylko min i max. Ale nie wiem co to za min i max, tzn. czy prognoza na cały dzień, czy dla twojej lokalizacji, może ktoś inny wie. W konfiguracji tarczy te temperatury nazywają się "weather night", "weather day", "weather current".

Posted (edited)

Mam słaby wzrok. Szukałem tarczy z tym, co mnie interesuje, czyli: godzina, dzień miesiąca i tygodnia w rozmiarze pozwalającym przeczytanie bez okularów. Wśród dostępnych w sieci tarcz żadna mi nie odpowiadała. A to za bardzo naćpane - i tak nie widzę małych napisów i symboli, a to kolorystyka nie odpowiadające moim gustom, tak czy siak usiadłem, poczytałem forum i zrobiłem własną odpowiadającą mi tarczę.

Okulary zakładam tylko do czytania - mogę w nich zobaczyć w statusie kroki, tętno, dystans, mogę pogodę po przesunięciu ekranu w prawo, ale bez okularów muszę widzieć wyraźnie datę i godzinę.

ps. Dziękuję "Melloonowi" - na jednej z jego tarcz się uczyłem i skorzystałem z fontu dnia miesiąca.

maar3_packed_animated.gif

maar3_packed.bin

Edited by Maar
Posted
18 godzin temu, Theo napisał:

w mifit w tarczach online nic się nie wyświetla?

Już się wyświetla. Naprawili błąd łączenia z serwerami. Przez tydzień nie można było zmienić tarczy przez MiFit-a.

Posted
16 godzin temu, Marco871 napisał:

Proszę bardzo, zielona ramka zaokrąglona :wink:

Link

Stratos Weather ver PL_packed_animated.gif

Zaktualizowałem błąd z brakiem wyświetlania minusa temperatury i przestawiłem wyświetlanie pulsu żeby poprawić czytelność

Link

Stratos Weather ver PL_packed_animated.gif

Posted (edited)

Czy ktoś mi napisze, w jaki sposób wgrać tarcze używając apki AmazTools iOS? Pobrałem sobie tarczę do apki, jestem połączony w MiFit z zegarkiem, a mimo to apka AmazTools podczas wgrywania się wykrzacza i wyłącza.

Edit: Na innym telefonie działa. Wina iOS.

Edited by Ernie
Posted (edited)

Wpadła mi w oko tarcza ze wskazówkami, pierwsza jaka naprawdę mi się podoba, może jeszcze ktoś skorzysta, fajnie zlewa się z ramką, na wygaszaczu nie widać kroków, baterii.

EN_1233.png.230fea8ae4c9da694ea3fbdd55603b92.png

EN_1233.bin

Edited by Gawronnek
Posted (edited)

Czym (oprócz Gadgetbridge) wgrywacie swoje tarcze z pliku, gdy zakładka z tarczami w MiFit jest akurat pusta i metoda podmiany pliku nie działa?

Dobra, mam, programem My WatchFace, który wgrywa pliki do zakładki Local w MiFit i można stamtąd zainstalować, nawet jak tarcze Online akurat są niedostępne.

Edited by bembenek
Posted
2 godziny temu, bembenek napisał:

nawet jak tarcze Online akurat są niedostępne.

Można jeszcze na piechotę edytując HEX dowolnego .bin tarczy, co powoduje że wgrana do folderu z lokalnymi tarczami MiFita jest widoczna w lokalnych. Temat, instrukcja i "automat" do modyfikacji HEX tutaj:  https://amazfitwatchfaces.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=128&fbclid=IwAR2BA_LtLULlnaXzQuoCmlq2LUS2IVpjLi9DUYHi98Zqs3Ccor6LwFz_CxQ  Działa, sprawdzone.

Posted
2 godziny temu, bembenek napisał:

Czym (oprócz Gadgetbridge) wgrywacie swoje tarcze z pliku, gdy zakładka z tarczami w MiFit jest akurat pusta i metoda podmiany pliku nie działa?

Dobra, mam, programem My WatchFace, który wgrywa pliki do zakładki Local w MiFit i można stamtąd zainstalować, nawet jak tarcze Online akurat są niedostępne.

Można też N&F.  Szybko i sprawnie ( tarcze z portalu https://amazfitwatchfaces.com/ )

Posted

Mam ogromną prośbę, czy ktoś przerobi mi tą tarczę? Do pełni szczęścia brakuje mi tutaj tylko sekund, pod pulsem, albo jakoś obok (male cyferki) . Język może zostać. Był bym bardzo wdzięczny :) Russian / sortowanie po Pobraniach i jest prawie na samym początku. Z góry dziękuję :)724a07f2d47efae645db95f037970a14.jpg1cf62fdf1a775891a459a4cfb9b37e5d.jpg

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Posted
22 minuty temu, MarecQi napisał:

Mam ogromną prośbę, czy ktoś przerobi mi tą tarczę? Do pełni szczęścia brakuje mi tutaj tylko sekund, pod pulsem, albo jakoś obok (male cyferki) . Język może zostać. Był bym bardzo wdzięczny :) Russian / sortowanie po Pobraniach i jest prawie na samym początku. Z góry dziękuję :)724a07f2d47efae645db95f037970a14.jpg1cf62fdf1a775891a459a4cfb9b37e5d.jpg

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Sekundy zzeraja baterię.  Ale j.polskim bym nie pogardzil w tej tarczy. 

Posted (edited)
Dnia 6.10.2018 o 12:56, grisza napisał:

Proszę bardzo :-)

opisowa_pogoda_v2.gif

opisowa_pogoda_v2.bin

Da radę zrobić aby pokazywalo nazwę miesiąca zamiast cyfry? I ewentualnie dodanie informacji o wilgotności. 

Edited by Jepcio
Dodatkowe pytanie.
Posted
Dnia 21.02.2019 o 14:23, lukastob napisał:

Witam, czy jest jakaś metoda żeby podmienić te tarcze preinstalowane z pamięci bipa na jakieś własne?

Jeżeli już to edytując plik .res z firmware, ale chyba bym nie ryzykował. 

Posted
Dnia 20.02.2019 o 21:24, Jepcio napisał:

Da radę zrobić aby pokazywalo nazwę miesiąca zamiast cyfry? 

Należałoby przebudować całą tarczę. Jeśli chciałbym napisać "Październik", to nie zmieści się wszystko w jednej linijce....

• Like 1