Mallow Posted November 10, 2018 Share Posted November 10, 2018 (edited) Hej, mógłby ktoś w tej tarczy dać polskie skróty nazw tygodnia i zamienić datę miejscami na dzień/miesiąc a nie jak w tarczy miesiąc/dzień? Albo starczy nawet sama zamiana dnia z miesiącem i będę zadowolona Chciałam sama spróbować ale na razie dla mnie to czarna magia https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=11717 Edited November 10, 2018 by Mallow Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 11 godzin temu, Mallow napisał: Hej, mógłby ktoś w tej tarczy dać polskie skróty nazw tygodnia i zamienić datę miejscami na dzień/miesiąc a nie jak w tarczy miesiąc/dzień? Proszę: child.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 (edited) Dnia 11.11.2018 o 10:56, grisza napisał: Proszę: Skrot na piątek dałeś PĄT? To juz lepiej PT Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko77 Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Powinno być zdecydowanie lepiej, bo do animacji użyty był sekundnik Jest zdecydowanie lepiej.Ruska tarcza z animacjami zjadała 15-17% baterii w ciągu doby. Teraz na zmienionej tarczy to około 3% na dobę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 10 godzin temu, Pan Arek napisał: Skrot na piątek dałeś PĄT? To juz lepiej PT To jakaś pomroczność mnie ogarnęła... Już poprawiam: child_v2.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam2407 Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 (edited) Witam czy ktoś by mógł w tej tarczy w miejscu daty usunąć miesiąc a dzień miesiąca powiększyć. Z góry dziękuję. https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=10724 Edited November 13, 2018 by adam2407 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 1 godzinę temu, adam2407 napisał: Witam czy ktoś by mógł w tej tarczy w miejscu daty usunąć miesiąc a dzień miesiąca powiększyć. Data wygląda jak sekundy... belenkoks.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam2407 Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Wielkie dzięki grisza! OK Mi pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 10 minut temu, adam2407 napisał: Mi pasuje A może po polsku? belenkoks_pL.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam2407 Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 Fakt nie ma jak po polsku ! dzięki !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 Zmieniłem baterię na temperaturę, może komuś się przyda child_v3_temp.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artenidas Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Mógłbym prosić o przerobienie tej tarczy na Polską oraz tak aby pokazywała datę DD.MM (Cyferkami), a nie Dzień cyferkami, a miesiąc literami. watchface.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 (edited) 2 godziny temu, artenidas napisał: Mógłbym prosić o przerobienie tej tarczy na Polską oraz tak aby pokazywała datę DD.MM (Cyferkami), a nie Dzień cyferkami, a miesiąc literami. Coś takiego może być? watchface.bin Tak chyba lepiej... watchface_v2.bin Edited November 15, 2018 by grisza 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artenidas Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 (edited) Dnia 15.11.2018 o 21:41, grisza napisał: Coś takiego może być? Dzięki wielkie V2 ideolo. Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arucard18 Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 Witam, Jedzie do mnie bip i wczytuje się w temat. Mam do Was pytanie, czy istnieje możliwość wgrania tarczy, która jako aktywna będzie miała sekundnik, a przy wygaszeniu będzie sama godzina z minutami? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 (edited) Udało mi się edytować tarczę, i dodać sekundy, jednak po zapisaniu tylko przy 00 sekund pojawia się dzień tygodnia, a przez resztę....jej nie widać. Jak ustawić by była widoczna cały czas ???? Wyglada jakby jedne ikony przysłaniały drugie choć tak nie jest. EN_0460_packed.bin Edited November 16, 2018 by 0001 uzup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian "Yuri" Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 (edited) Tarcza stworzona potrzebą innej tarczy podczas blokady ekranu i braku blokady. Podobna tarcza znaleziona w internecie i przerobiona na PL z kilkoma zmianami. yuri1.bin @Arucard18 Tak, jak najbardziej jest to możliwe, działa to na podobnej zasadzie jak moja tarcza wyżej. Edited November 16, 2018 by Adrian "Yuri" dodanie odpowiedzi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 Nie sądzę. Odblokowywania ekranu to co innego niż utrata połączenia bluetooth. Poza tym zamaskowanie części tarczy z sekundami nie gwarantuje mniejszego zużycia energii. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arucard18 Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 (edited) Dnia 16.11.2018 o 20:47, Adrian "Yuri" napisał: Tak, jak najbardziej jest to możliwe, działa to na podobnej zasadzie jak moja tarcza wyżej. Super, właśnie o takie coś mi chodziło, jak wygląda zużycie baterii przy tej tarczy? Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian "Yuri" Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 @Arucard18 testuje, po 4 dniach z włączonym pomiarem pulsu co 5 minut i stałą synchronizacją z telefonem mam 92% W tym 3 budziki rano ustawione w Bipie. @Abees Ekran w Bipie to ekran typu E-Ink, co oznacza, że pobiera energie tylko przy zmianie wyświetlanego ekranu. Dla przykładu przy mojej tarczy energia na zmiane jest pobierana co minutę. To czy masz na ekranie sekundy czy ich nie masz zegarek i tak przelicza, tak skonstruowany jest każdy elektroniczny zegarek. Przy zamaskowaniu jak wyżej nie tracisz energii na zmiane cześci pogody , kroków i kalorii co w jakiś tam sposób wydłuża czas pracy na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 [mention=27160]Abees[/mention] Ekran w Bipie to ekran typu E-Ink, co oznacza, że pobiera energie tylko przy zmianie wyświetlanego ekranu.Było o tym wiele razy. To nie jest e-ink. No chyba że stare kolorowe Nokie też miały e-ink a nie miały. Skąd wiesz że zamaskowane sekundy też nie wzbudzają ekranu co sekundę tylko tego nie widać. Jak ktoś zrobi taka tarczę i przetestuje to dopiero będzie można powiedzieć jak jest naprawdę. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Jedna z lepszych tarcz mając najważniejsze informacje. Może komuś przypasuje Usunąłem miesiąc, gdyż jest mało istotną informacją. Dodałem sekundy. Tydzień przesunąłem na połowę wysokości wskazania dnia. ps. Nie mogę dodać większych sekund gdyż częściowo się chowają za...no właśnie czym??? EN_0460_Moje.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian "Yuri" Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 2 godziny temu, Abees napisał: Było o tym wiele razy. To nie jest e-ink. No chyba że stare kolorowe Nokie też miały e-ink a nie miały. Skąd wiesz że zamaskowane sekundy też nie wzbudzają ekranu co sekundę tylko tego nie widać. Jak ktoś zrobi taka tarczę i przetestuje to dopiero będzie można powiedzieć jak jest naprawdę. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Fakt. Zwracam honor. Zostałem przez kogoś wprowadzony w błąd, ale doczytałem trochę informacji o TR-LCD. Faktem jest, że zużycie baterii jest szczątkowe, przy czym generowanie czarnego cyferblatu z białymi napisami jest bardziej zasobożerne niż białego z czarnymi. Ale o czym my rozmawiamy. Zegarek trzyma od 3tyg. w górę przy wykorzystaniu aktywności, więc ja osobiście mam gdzieś ile prądu pobiera sekundnik i ile bierze to prądu, bo ten czas jest dla mnie w zupełności akceptowalny i zadowalający. Zakładając zdjęcie zegarka w opcji pesymistycznej Ale to moje subiektywne zdanie. Wiadomo, że więcej zeżre GPS, ale porównując GPS do ekranu? Śmiech na sali. @Abees Jeśli masz ochotę podyskutować zapraszam na priv, bez sensu zaśmiecać wątek z tarczami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 (edited) Dodałem nazwę tygodnia w PL (całe wyrazy). Sekundy mamy na górze, natomiast w drugiej tarczy ich nie ma.Tarcza z sekundami ma ikonę ALARMU (czerwona ikona wył., zielona aktywny). To tyle. ps. Zauważyłem, iż umieszczając pole z sekundami musimy pozostawić wolną całą linię, ciekawe dlaczego???. eda_TO_n.bin 0001.bin Edited November 20, 2018 by 0001 uzup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Czy ktoś wypróbował sztuczkę z zakrywaniem sekund przez ikonkę odblokowania ekranu, żeby sekundnik nie był wyświetlany cały czas, tylko w czasie, gdy zegarek jest odblokowany? Chodzi mi o potwierdzoną informację, czy to rzeczywiście zmniejsza zużycie baterii, jeśli tak, to o ile mniej więcej. Jak ktoś chce, to moja tarcza z tymi zakrywanymi sekundami, ale jeszcze jej nie przetestowałem. tekstowa-sekundy-bateria-2_packed.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 (edited) @up... Jak wstawiłeś sekundy, które nie zakrywają minut czyli całej linii? Ja u siebie musiałem sekundy umieścić na samej górze. Jak były umieszczone koło dnia, to go zakrywały. ps. Przestawiłem u ciebie sekundy na wysokość temperatury i owe sekundy temperaturę przysłaniają? Dlaczego? Edited November 19, 2018 by 0001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Normalnie, to są dwie cyferki, które umieszczasz gdzie chcesz, tak samo, jak inne cyfry. Nie wiem dlaczego miałyby zakrywać całą linię, może takie masz pliki z cyframi, że jest szeroki pasek i na środku mała cyferka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Może w edytorze trzeba coś odznaczyć czy zaznaczyć? Już sam nie wiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Nic nie trzeba zaznaczać, sprawdź te pliki z cyframi, może to są właśnie długie paski, dlatego zasłaniają. Mają być same cyferki, czyli małe prostokąty. Możesz wziąć z tej mojej tarczy, cyferki są takie, jak widać, bez żadnych "marginesów". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 (edited) 12 minut temu, bembenek napisał: Nic nie trzeba zaznaczać, sprawdź te pliki z cyframi, może to są właśnie długie paski, dlatego zasłaniają. Mają być same cyferki, czyli małe prostokąty. Możesz wziąć z tej mojej tarczy, cyferki są takie, jak widać, bez żadnych "marginesów". Właśnie w twojej tarczy przestawiłem sekundy na dół i.... zasłaniają one temperaturę... dlaczego tak jest???? Ciekawe? Patrz zdjęcie wyżej. Edited November 19, 2018 by 0001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Na pewno niczego nie zasłaniają, zasłaniają tylko tyle, ile zajmują same cyfry (plus jakiś piksel czy dwa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0001 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 @up. Edytuj, przesuń sekundy na dół i sam zobacz co się stanie. To Tyle.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 6 godzin temu, 0001 napisał: @up... Jak wstawiłeś sekundy, które nie zakrywają minut czyli całej linii? Warstwa z sekundami zachowuje się dziwnie, potrafi zasłaniać inne elementy zajmując całą linię (nawet jak jest przezroczysta), ale nie zasłania godzin i minut. Dlaczego tak jest trudno powiedzieć, ale niewiele, a właściwie nic nie można z tym zrobić. W edytorze można zmieniać kolejność warstw tylko dla godzin i minut, reszta żyje swoim własnym życiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjkielce Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 (edited) 8 godzin temu, 0001 napisał: @up. Edytuj, przesuń sekundy na dół i sam zobacz co się stanie. To Tyle.... takie cos mi wyszło. pomijam niedokładności i wyrównania Edited November 20, 2018 by jjkielce Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjkielce Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 (edited) Sorry. Myślałem że problem się rozwiązał ale po przesłaniu do BIPA sekundy rzeczywiście zasłaniają całą linię. Ciekawostka. Nawiasem mówiąc linia jest widoczna ale tylko przez chwilę w momencie naciśnięcia przycisku. To kolejna po dwukropku sekundowym nieścisłość (strasznie sie kiedyś nad nim namęczyłem). Poniżej jest częściowe rozwiązanie problemu ciekawa funkcja sekund - co minutę pokazuje dzień tygodnia. Pozdrawiam P.S. nie ustawiałem i wyrównywałem cyfr (moim zdaniem dzień miesiąca jest za duży ale to już praca dla projektanta) 0001_TO_packed.bin Edited November 20, 2018 by jjkielce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts