Jump to content

MI 4 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

glaedrem

Recommended Posts

Czyli jak chce sie pobawic w stare romy to albo stable 7.1.3.0 (7.2. i 7.3 widze, ze sa na andku 6.0) lub wszystkie wersje dev do 5.12.4?
Stable 7.2 i 7.3 oraz wszystkie dev od 5.12.17 to juz 1 partycja? Czy kazdy stable czy to na 4.4 czy 6.0 to 2 partycje?

A pytam bo moze potestuje kilka by wiedziec na jakim najlepiej smiga bateria bo podobno miedzy 4.4 a 6.0 w Mi4 jesli chodzi o baterie to jest przepasc.

Edited by mates21

4 godziny temu, areq1987 napisał:

Raczej w apkach ale też nie wszystkich, co ciekawe to co już przerenderuje i się najpierw tnie potem juz działa płynnie jak wczytuje z ramu. Chociaż interfejs też się lubi przyciąć take same objawy mam na miui ale na cm też. Chyba trzeba zainwestować w nexusa żeby mieć płynny telefon. ;(

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Na KK interfejs potrafi przyciąć, zwłaszcza przy scrollowaniu. Na L i MM nie powinno być tego problemu już. Dziwne, że na CM masz przycinki.

58 minut temu, mates21 napisał:

A pytam bo moze potestuje kilka by wiedziec na jakim najlepiej smiga bateria bo podobno miedzy 4.4 a 6.0 w Mi4 jesli chodzi o baterie to jest przepasc.

Nie no, żadnej przepaści nie ma. :) Od ponad miesiąca bateria trzyma podobnie co na KK, na niektórych wersjach nawet lepiej.

Postaw na świeżo przez MiFlash z opcją Flash_all MIUI... Jak dalej będzie się wieszać, to serwis Ci zostaje, być może to CPU się uwalił, a być może to słynny problem z taśmą...

Tyle że u mnie od nowości tak.. Telefon kupowany u goldwaya.

Przed chwilą, areq1987 napisał:

Tyle że u mnie od nowości tak.. Telefon kupowany u goldwaya.

Co nie zmienia faktu, że mogłeś trafić na... refuba, albo po prostu lewą sztukę...

52 minuty temu, Cieplasek napisał:

Redmi2 więc jaki polecasz room na 6 bo sam siedzę jeszcze na 5.11.5. bo polecany był jako najlepszy do tej pory.

Ja polecam xiaomi.eu stable 7.3.

Witam.
Dzisiaj doszedł mój Mi4 LTE zakupiony w promocji na Banggood.

Oczywiście zaraz po rozpakowaniu próbowałem zainstalować aktualizację. Niestety nic z tego. Próbowałem już wszystkiego i za każdym razem wywala jakiś błąd. Przez updater i MiFlash instalacja nie chce iść. Mam już redmi 3 i poradziłem sobie z wgraniem MIUI przez MiFlash oraz z odblokowaniem bootloadera. Niestety w tym przypadku chyba coś robię źle. 
Ktoś pomoże? Załączam zrzut ekranu z aktualną wersją MIUI.

Screenshot_2016-05-26-06-20-39_com.android.settings.png

@Redmi2 Dzięki. To nie tak, że nie czytałem ale po prostu nie pomyślałem żeby wejść do działu "problemy techniczne".

Czyli jeśli dobrze rozumiem to po wgraniu tego romu CT mogę normalnie zainstalować TWRP? Tylko jeśli możesz to daj linka do instrukcji. Z góry dzięki.

Edited by szyps

Dnia 24.05.2016 o 22:34, Redmi2 napisał:

Dopłacać 400zl za kolor? No way! Za,swój mi4 biały dałem 512zl.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

A gdzie go dopadłeś? W PL czy azja? Bo na ibuygou to tam widzę, że idzie dostać nawet wersję 64gb ale już chyba nie warto powyżej tych 600-700 płacić za Mi4.

@Redmi2 Wielkie dzięki :-)

Na Redmi 3 niby było więcej roboty a poszło mi jakoś szybciej niż z Mi4. TWRP już wgrane i właśnie pobieram najnowszy xiaomi.eu.

Lubię to forum właśnie dzięki takim ludziom jak Ty. Mógłby jednak tutaj panować mniejszy chaos bo czasami ciężko znaleźć to co nas akurat najbardziej interesuje.

Czy u was telefon też tak laguje jak u mnie? Przewijanie tapatalka to katorga podobnie Facebook czy Twitter laguje niemiłosiernie. Przecież bebechy ma w miarę dobre czyżby źle zoptymalizowane oprogramowanie?

Tak dla informacji lagowanie ustąpiło w większości poprzez wyłączenie scrolling cache.

Takie pytanie. Raz po podłączeniu kabla USB do kompa wyłączyłem podłączenie jakoś urządzenie multimedialne, żeby tylko ładować. Teraz nie mogę znaleźć gdzie to jest żeby włączyc znowu. Po podłączeniu kabla już tego powiadomienia nie pokazuje. Co zrobić?

Problem rozwiązany. Wywołałem aplikacje USB settings przez adb

Mi4 WCDMA 3GB RAM

Miui Polska 5.11.13

Witam

1. Czy ktoś na świeźe doświadczenia z zakupami Mi4 na aliexpress (Goldway, Topone, Fancy)? Czy telefony które przychodzą z ich ROM mają odblokowane bootloadery? Pytałem Golway o moźliwość zakupu z oryginalnym ROM, ale odpisali źe na stocku mają telefony juź z modyfikowanym ROM.

2. Czy poza nieco inną procedurą wgrania ROM MiuiPolska do Mi4 LTE CT za pierwszym razem, potem aktualizacje mogą być wgrywane normalnie jak dla wersji CU? Czy są jakiekolwiek minusy wersji CT, poza niedogodnościami przy wgrywaniu ROM?

Pozdrawiam

Przed chwilą, hopa napisał:

Witam

1. Czy ktoś na świeźe doświadczenia z zakupami Mi4 na aliexpress (Goldway, Topone, Fancy)? Czy telefony które przychodzą z ich ROM mają odblokowane bootloadery? Pytałem Golway o moźliwość zakupu z oryginalnym ROM, ale odpisali źe na stocku mają telefony juź z modyfikowanym ROM.

2. Czy poza nieco inną procedurą wgrania ROM MiuiPolska do Mi4 LTE CT za pierwszym razem, potem aktualizacje mogą być wgrywane normalnie jak dla wersji CU? Czy są jakiekolwiek minusy wersji CT, poza niedogodnościami przy wgrywaniu ROM?

Pozdrawiam

1. Ludzie... nie ma czegoś takiego jak blokada BL na Mi4 :o

2. Tak. Brak -, to jest praktycznie to samo.

To wiem, ale po wpisaniu np tych modeli w google wyskakują xiaomi mi4 TD-LTE (LEO) dlatego pytam bo wydało mi się co najmniej dziwne właśnie.

Stare dzieje. Kiedy wychodził Mi4 krążyły plotki o urządzeniu o nazwie Leo. Były też jakieś niby benchmarki. Dużo później okazało się że Leo to MINote Pro i w tym czasie był faktycznie już w planach.

Z MI Note

• Like 2

43 minuty temu, Redmi2 napisał:

1. Gdzie wyczytałeś, że mi4 ma blokowany bootloader?

Nie ma blokowanego.

Goldi wgrywa jakiś szajsowy miui.

Zmienisz, to nic trudnego.

2. Nie ma więcej niedogodności. Masz większe wsparcie bandow, niż wersja Cu.

Tak kolejne juz normalne aktualizacje spod cancro.

Dzięki za odpowiedź.

Czym wiesz moźe czy to co przesyła Goldi to jest KK? Bo wolałbym starszy ROM 5.11.5. Czy nie bedzie z tym problemu?

Nie znalazłem w wyszukiwarce na irytującą mnie sprawę w moim MI4. Mianowicie dźwięki powiadomień, dzwonków kiedy podłączone mam słuchawki - czy jest możliwość zmiany ustawień, żeby były słyszalne również na słuchawkach? Obecnie przycisza się muzyka, tel wibruje a w słuchawkach NIC... da się to zmienić?

2 minuty temu, toman napisał:

Nie znalazłem w wyszukiwarce na irytującą mnie sprawę w moim MI4. Mianowicie dźwięki powiadomień, dzwonków kiedy podłączone mam słuchawki - czy jest możliwość zmiany ustawień, żeby były słyszalne również na słuchawkach? Obecnie przycisza się muzyka, tel wibruje a w słuchawkach NIC... da się to zmienić?

Dźwięk jest normalnie, także coś jest u Ciebie. Nie przypominam sobie żadnej opcji odpowiedzialnej za dźwięk powiadomień na słuchawkach podczas muzyki.