damian12332146 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Tak. 5.12.17 to pierwsza ogółem, a zarazem jedyna wersja na androidzie 4.4 z nowymi partycjami. Wszystkie starsze stable na 4.4 mają starszy układ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) Czyli jak chce sie pobawic w stare romy to albo stable 7.1.3.0 (7.2. i 7.3 widze, ze sa na andku 6.0) lub wszystkie wersje dev do 5.12.4? Stable 7.2 i 7.3 oraz wszystkie dev od 5.12.17 to juz 1 partycja? Czy kazdy stable czy to na 4.4 czy 6.0 to 2 partycje? A pytam bo moze potestuje kilka by wiedziec na jakim najlepiej smiga bateria bo podobno miedzy 4.4 a 6.0 w Mi4 jesli chodzi o baterie to jest przepasc. Edited May 25, 2016 by mates21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 4 godziny temu, areq1987 napisał: Raczej w apkach ale też nie wszystkich, co ciekawe to co już przerenderuje i się najpierw tnie potem juz działa płynnie jak wczytuje z ramu. Chociaż interfejs też się lubi przyciąć take same objawy mam na miui ale na cm też. Chyba trzeba zainwestować w nexusa żeby mieć płynny telefon. ;( Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Na KK interfejs potrafi przyciąć, zwłaszcza przy scrollowaniu. Na L i MM nie powinno być tego problemu już. Dziwne, że na CM masz przycinki. 58 minut temu, mates21 napisał: A pytam bo moze potestuje kilka by wiedziec na jakim najlepiej smiga bateria bo podobno miedzy 4.4 a 6.0 w Mi4 jesli chodzi o baterie to jest przepasc. Nie no, żadnej przepaści nie ma. Od ponad miesiąca bateria trzyma podobnie co na KK, na niektórych wersjach nawet lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Postaw na świeżo przez MiFlash z opcją Flash_all MIUI... Jak dalej będzie się wieszać, to serwis Ci zostaje, być może to CPU się uwalił, a być może to słynny problem z taśmą... Tyle że u mnie od nowości tak.. Telefon kupowany u goldwaya. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Przed chwilą, areq1987 napisał: Tyle że u mnie od nowości tak.. Telefon kupowany u goldwaya. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Co nie zmienia faktu, że mogłeś trafić na... refuba, albo po prostu lewą sztukę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Co nie zmienia faktu, że mogłeś trafić na... refuba, albo po prostu lewą sztukę... Czyli u was 0 lagow Facebook tapatalk Twitter? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Przed chwilą, areq1987 napisał: Czyli u was 0 lagow Facebook tapatalk Twitter? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 0. Chodzi jak "szatan". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Redmi2 więc jaki polecasz room na 6 bo sam siedzę jeszcze na 5.11.5. bo polecany był jako najlepszy do tej pory. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 52 minuty temu, Cieplasek napisał: Redmi2 więc jaki polecasz room na 6 bo sam siedzę jeszcze na 5.11.5. bo polecany był jako najlepszy do tej pory. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Ja polecam xiaomi.eu stable 7.3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Witam. Dzisiaj doszedł mój Mi4 LTE zakupiony w promocji na Banggood. Oczywiście zaraz po rozpakowaniu próbowałem zainstalować aktualizację. Niestety nic z tego. Próbowałem już wszystkiego i za każdym razem wywala jakiś błąd. Przez updater i MiFlash instalacja nie chce iść. Mam już redmi 3 i poradziłem sobie z wgraniem MIUI przez MiFlash oraz z odblokowaniem bootloadera. Niestety w tym przypadku chyba coś robię źle. Ktoś pomoże? Załączam zrzut ekranu z aktualną wersją MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) a co to za wersja CT ? ja dzis otrzymalem swoj wyczekiwany MI4 3GB LTE 7msczny ale jak nowka Edited May 25, 2016 by OutSideR Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 dzieki za info poza tym goldway ma w sprzedazy obecnie MI4 3/16 LTE za ok 162E Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) @Redmi2 Dzięki. To nie tak, że nie czytałem ale po prostu nie pomyślałem żeby wejść do działu "problemy techniczne". Czyli jeśli dobrze rozumiem to po wgraniu tego romu CT mogę normalnie zainstalować TWRP? Tylko jeśli możesz to daj linka do instrukcji. Z góry dzięki. Edited May 25, 2016 by szyps Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 @Redmi2 Tylko który poradnik jest dla Mi4? Jakoś nie mogę go odnaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulthion Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Dnia 24.05.2016 o 22:34, Redmi2 napisał: Dopłacać 400zl za kolor? No way! Za,swój mi4 biały dałem 512zl. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka A gdzie go dopadłeś? W PL czy azja? Bo na ibuygou to tam widzę, że idzie dostać nawet wersję 64gb ale już chyba nie warto powyżej tych 600-700 płacić za Mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 @Redmi2 Wielkie dzięki Na Redmi 3 niby było więcej roboty a poszło mi jakoś szybciej niż z Mi4. TWRP już wgrane i właśnie pobieram najnowszy xiaomi.eu. Lubię to forum właśnie dzięki takim ludziom jak Ty. Mógłby jednak tutaj panować mniejszy chaos bo czasami ciężko znaleźć to co nas akurat najbardziej interesuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Ktoś z modelem CT może potwierdzić, że jego model to 2014726? A model CU to 2014719? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 15 minut temu, Redmi2 napisał: CT LTE- 2014726(kolega taki ma) 2014719 to CU LTE tu po specyfikacji na necie Pytanie: mi4 to leo? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka MI 4 to cancro Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 @Acid Tak. Mój jest CT LTE 2014726 Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Czy u was telefon też tak laguje jak u mnie? Przewijanie tapatalka to katorga podobnie Facebook czy Twitter laguje niemiłosiernie. Przecież bebechy ma w miarę dobre czyżby źle zoptymalizowane oprogramowanie? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Tak dla informacji lagowanie ustąpiło w większości poprzez wyłączenie scrolling cache. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Scrolling cache? Ale przez zewnętrzną apkę? Bo pierwszy raz takie określenie słyszę...?!?? Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 17 minut temu, kulig007 napisał: Scrolling cache? Ale przez zewnętrzną apkę? Bo pierwszy raz takie określenie słyszę...?!?? Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk pewnie developer option Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Nie ma w MIUI tak opisanej opcji. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 (edited) no fakt - tu jest persist.sys.scrollingcache (tzw bufor przewijania) 3 żeby sprawdzić raz 4 na zawsze Edited May 26, 2016 by newelco Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 A ja tego wpisu nie mogę znaleźć. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Wersje stable lacza partycje, czy mozna smialo sie bawic? Widze, ze 7.1 jest na andku 4.4, a od wersji 7.2 juz na 6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Takie pytanie. Raz po podłączeniu kabla USB do kompa wyłączyłem podłączenie jakoś urządzenie multimedialne, żeby tylko ładować. Teraz nie mogę znaleźć gdzie to jest żeby włączyc znowu. Po podłączeniu kabla już tego powiadomienia nie pokazuje. Co zrobić? Problem rozwiązany. Wywołałem aplikacje USB settings przez adb Mi4 WCDMA 3GB RAM Miui Polska 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopa Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Witam 1. Czy ktoś na świeźe doświadczenia z zakupami Mi4 na aliexpress (Goldway, Topone, Fancy)? Czy telefony które przychodzą z ich ROM mają odblokowane bootloadery? Pytałem Golway o moźliwość zakupu z oryginalnym ROM, ale odpisali źe na stocku mają telefony juź z modyfikowanym ROM. 2. Czy poza nieco inną procedurą wgrania ROM MiuiPolska do Mi4 LTE CT za pierwszym razem, potem aktualizacje mogą być wgrywane normalnie jak dla wersji CU? Czy są jakiekolwiek minusy wersji CT, poza niedogodnościami przy wgrywaniu ROM? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Przed chwilą, hopa napisał: Witam 1. Czy ktoś na świeźe doświadczenia z zakupami Mi4 na aliexpress (Goldway, Topone, Fancy)? Czy telefony które przychodzą z ich ROM mają odblokowane bootloadery? Pytałem Golway o moźliwość zakupu z oryginalnym ROM, ale odpisali źe na stocku mają telefony juź z modyfikowanym ROM. 2. Czy poza nieco inną procedurą wgrania ROM MiuiPolska do Mi4 LTE CT za pierwszym razem, potem aktualizacje mogą być wgrywane normalnie jak dla wersji CU? Czy są jakiekolwiek minusy wersji CT, poza niedogodnościami przy wgrywaniu ROM? Pozdrawiam 1. Ludzie... nie ma czegoś takiego jak blokada BL na Mi4 . 2. Tak. Brak -, to jest praktycznie to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 To wiem, ale po wpisaniu np tych modeli w google wyskakują xiaomi mi4 TD-LTE (LEO) dlatego pytam bo wydało mi się co najmniej dziwne właśnie. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Stare dzieje. Kiedy wychodził Mi4 krążyły plotki o urządzeniu o nazwie Leo. Były też jakieś niby benchmarki. Dużo później okazało się że Leo to MINote Pro i w tym czasie był faktycznie już w planach. Z MI Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopa Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 43 minuty temu, Redmi2 napisał: 1. Gdzie wyczytałeś, że mi4 ma blokowany bootloader? Nie ma blokowanego. Goldi wgrywa jakiś szajsowy miui. Zmienisz, to nic trudnego. 2. Nie ma więcej niedogodności. Masz większe wsparcie bandow, niż wersja Cu. Tak kolejne juz normalne aktualizacje spod cancro. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Dzięki za odpowiedź. Czym wiesz moźe czy to co przesyła Goldi to jest KK? Bo wolałbym starszy ROM 5.11.5. Czy nie bedzie z tym problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Nie znalazłem w wyszukiwarce na irytującą mnie sprawę w moim MI4. Mianowicie dźwięki powiadomień, dzwonków kiedy podłączone mam słuchawki - czy jest możliwość zmiany ustawień, żeby były słyszalne również na słuchawkach? Obecnie przycisza się muzyka, tel wibruje a w słuchawkach NIC... da się to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 2 minuty temu, toman napisał: Nie znalazłem w wyszukiwarce na irytującą mnie sprawę w moim MI4. Mianowicie dźwięki powiadomień, dzwonków kiedy podłączone mam słuchawki - czy jest możliwość zmiany ustawień, żeby były słyszalne również na słuchawkach? Obecnie przycisza się muzyka, tel wibruje a w słuchawkach NIC... da się to zmienić? Dźwięk jest normalnie, także coś jest u Ciebie. Nie przypominam sobie żadnej opcji odpowiedzialnej za dźwięk powiadomień na słuchawkach podczas muzyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil222 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Panowie mam kontakty na sim jak wkładam kartę do mi4 to nie ma kontaktów. co robic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Wejść w opcje kontaktów i wybrać Listę kontaktów do wyświetlenia? Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts