XaiMeS Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 A ja mam znów takie pytanie - chce zaktualizować sobie system na ten najnowszy (mam teraz 5.11.5), zrobie to miflashem żeby wszystko mieć wyczyszczone (na 5.11.5 coś mi się zaczęły problemy z zasięgiem, dokładnie z internetem, muszę co chwile włączać i wyłączać dane żeby działał). I teraz pytanie, gdzie zapisać wszystko? W sensie gdzie jest opcja backupu. I wszystko czyli co mi się zapisze? Appki np nie będe musiał się od nowa logować (mam parę gierek do których za nic nie pamiętam haseł, fajnie by było gdyby to się zapamiętało, inaczej backup appek mi nie potrzebny do niczego). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 20 minut temu, XaiMeS napisał: A ja mam znów takie pytanie - chce zaktualizować sobie system na ten najnowszy (mam teraz 5.11.5), zrobie to miflashem żeby wszystko mieć wyczyszczone (na 5.11.5 coś mi się zaczęły problemy z zasięgiem, dokładnie z internetem, muszę co chwile włączać i wyłączać dane żeby działał). I teraz pytanie, gdzie zapisać wszystko? W sensie gdzie jest opcja backupu. I wszystko czyli co mi się zapisze? Appki np nie będe musiał się od nowa logować (mam parę gierek do których za nic nie pamiętam haseł, fajnie by było gdyby to się zapamiętało, inaczej backup appek mi nie potrzebny do niczego). Wrzuć sobie na chmurkę to co potrzebujesz i problem z głowy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 @tpawel Gdzie są te ustawienia działania danych komórkowych w tle? Ustawienia->urzadzenie->bateria i wydajnosc-> inteligentne oszczedzanie->oszczedzanie w aplikacjach->yanosik->nie blokuj w tle Chyba nic nie pokreciłem. Daj znać czy poszlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Czy jeżeli CPU-Z pokazuje Screen Size 5"00 inches zamiast 4,92" to można podejrzewać, że podchodzi pod podróbkę? Reszta parametrów się zgadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Czy ktoś z was może kombinował że zmianą dalvik na art w mi4 (ja kit kat oczywiście)? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Nie kombinuj, bo nic na tym zyskasz. Nie zauważysz żadnej różnicy. Możesz złapać bootloop w najgorszym wypadku. I tylko wipe data pomoże. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 18 minut temu, tpawel napisał: Ustawienia->urzadzenie->bateria i wydajnosc-> inteligentne oszczedzanie->oszczedzanie w aplikacjach->yanosik->nie blokuj w tle Chyba nic nie pokreciłem. Daj znać czy poszlo A już miałem nadzieję, że coś jeszcze innego miałeś na myśli. Akurat to co piszesz w pierwszej kolejności zrobiłem i u mnie nie pomogło. Może na krótkich trasach to nie jest odczuwalne ale po jakiś 30-50km wszystko przestawało działać i tylko szarą mapkę mogłem oglądać. Dopiero dodanie yanosika do autostsrtu u mnie pomogło i 150km miałem już z kolorową mapką i z informacjami o radarach i orlenach. Tylko żeby jeszcze nie zjadał tak baterii po wyłączeniu aplikacji bo nie chce mi się za każdym razem restartować telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Wrzuć sobie na chmurkę to co potrzebujesz i problem z głowy... tylko gdzie to zrobić? bo widzę tylko opcje zapisu na "USB w telefonie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 20 minut temu, XaiMeS napisał: tylko gdzie to zrobić? bo widzę tylko opcje zapisu na "USB w telefonie: Konto Xiaomi->Chmura Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 1 godzinę temu, dominik555 napisał: Czy jeżeli CPU-Z pokazuje Screen Size 5"00 inches zamiast 4,92" to można podejrzewać, że podchodzi pod podróbkę? Reszta parametrów się zgadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrynio Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 5 cali to chyba prawidłowo pokazuje? ja mam 5 cali i org. Wszystko się u mnie zgadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 41 minut temu, Nezumi napisał: Konto Xiaomi->Chmura Czyli ona się po prostu robi automatycznie jeśli mam zaznaczone tak? nic mam nie klikać tylko już mogę full wipe robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulthion Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 (edited) 27 minut temu, dominik555 napisał: Czy jeżeli CPU-Z pokazuje Screen Size 5"00 inches zamiast 4,92" to można podejrzewać, że podchodzi pod podróbkę? Reszta parametrów się zgadza. Sprawdź tutaj telefon http://www.mi.com/verify/#secur_en Edited May 29, 2016 by Ulthion Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 i jeszcze dodatkowe pytanie, jak walne miflashem, to mogę następnie od razu zainstalować najnowszą wersje? Czy muszę instalować te co łączy partycje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Dnia 25.05.2016 o 23:31, szyps napisał: Witam. Dzisiaj doszedł mój Mi4 LTE zakupiony w promocji na Banggood. Oczywiście zaraz po rozpakowaniu próbowałem zainstalować aktualizację. Niestety nic z tego. Próbowałem już wszystkiego i za każdym razem wywala jakiś błąd. Przez updater i MiFlash instalacja nie chce iść. Mam już redmi 3 i poradziłem sobie z wgraniem MIUI przez MiFlash oraz z odblokowaniem bootloadera. Niestety w tym przypadku chyba coś robię źle. Ktoś pomoże? Załączam zrzut ekranu z aktualną wersją MIUI. Czy idzie na ta wersje zainstalować miui polska 5.11.5. ? Z tego co czytam to nie i tylko android 6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 8 godzin temu, XaiMeS napisał: Czyli ona się po prostu robi automatycznie jeśli mam zaznaczone tak? nic mam nie klikać tylko już mogę full wipe robić? Podpinasz się pod WiFi i powinna się robić automatycznie z tych rzeczy, które masz zaznaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Jak znajdziesz sposób to tak jak znajdziesz fastboot rom pod miflash pod CT o tych numerkach 5.11.5 to podejrzewam, że tak. A naprawdę ciężko znaleść. Kilka w dół bez problemu ale to wszystkie na 6.0. Wiec zejdziesz na xiaomi.eu na max 5.12.17 na 4.4 Teoretycznie jeden użytkownik pisał, że bez problemu instalował niższe romy na 4.4 na 6.0 przez updater na mi4 ale nie pokazał ani filmiku ani screenów. Więc nie próbowałem, wolę nie ryzykować. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Dzięki poszło Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Jaka jest jakość zdjęć w na androidzie 6.0. Taka sama jak na 4.4 czy coś zepsuli? z Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 7 godzin temu, Redmi2 napisał: Jak znajdziesz sposób to tak jak znajdziesz fastboot rom pod miflash pod CT o tych numerkach 5.11.5 to podejrzewam, że tak. A naprawdę ciężko znaleść. Kilka w dół bez problemu ale to wszystkie na 6.0. Wiec zejdziesz na xiaomi.eu na max 5.12.17 na 4.4 Teoretycznie jeden użytkownik pisał, że bez problemu instalował niższe romy na 4.4 na 6.0 przez updater na mi4 ale nie pokazał ani filmiku ani screenów. Więc nie próbowałem, wolę nie ryzykować. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Dziś zobaczyłem z ciekawości że żona ma wersję telefonu mi 4lte-cu. Zainstalowałem jej 5.11.5 miui polska i wszystko działa. Czy tak może zostać czy trzeba coś innego wgrywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Aktualnie jestem na 6.5.5 czasem mam restarty.. jakaś wersje nowszą polecacie czy są jakieś bugi Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 @Wojtkson ja ci nie polecam nowszych. Usługi Xiaomi i Google oraz BT podbierają % na baterii sporo więcej niż na 6.5.5. Restartów nigdy nie miałem na MM. Reszta jak narazie działa. Jest płynnie i szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Pytanie jestem na miui 6.5.26 czy da się ustawić pogodę by automatycznie się aktualizował anp co 1h lub 2 h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Pytanie jestem na miui 6.5.26 czy da się ustawić pogodę by automatycznie się aktualizował anp co 1h lub 2 h. Nie da się. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Nagle przestały się wyświetlać powiadomienia na ekranie blokady... Ktoś się z tym spotkał? Mi4 WCDMA 3GB RAM Miui Polska 5.11.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 U mnie na 5.11.5 na ekranie blokady jak się pojawi powiadomienie to rzadkość. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Dnia 29.05.2016 o 00:32, Ulthion napisał: Sprawdź tutaj telefon http://www.mi.com/verify/#secur_en Dotarł do mnie mi4 kupiony w Polsce. Na tej stronie pokazuje, że IMEI doesn't exist. IMEI w tel zgadza się z tym na nalepce, ale Numer Seryjny się nie zgadza. Co sądzicie? RECOVERY jest oryginalne MIUI. Edited June 1, 2016 by dominik555 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Nie działa ta strona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 404 Not Found Code: NoSuchKey Message: The specified key does not exist. Key: antifake/antifake_10302_00.apk RequestId: DFCC3744CCEC9D1D HostId: rBnY8dMdUWHD2ImrTKPhCT9XA780r3aN4rmrCo71yWNsIoUGKh6DIwsq0kHHWvX//0uGq2wpnfQ= Przy probie odnalezienia aplikacji sklep play się wiesza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Wyskoczyło zielone tło z podanym numerem IMEI, DEVICE MODEL, VERIFIED. Purchased on i Warranty: N/A Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Tak zgadza się. Tylko czemu ten tel tak się okropnie grzeje :D? Norma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Tak, włączałem wydajny w tym MI Verification i jest pod ładowarką. Android 4.4.4 KTU84P MIUI MIUI 7.0 (stabilna) 7.00.55.00 (KXDMICI) Polecasz wgrać coś innego czy zostawić? Czyli Mi4 jest ori? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Tak PL jest język ale nie do końca spolszczony. A Ty co byś polecił? Chodzi mi o stabilność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 W takim razie 5.11.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Jeszcze pytanko. Dziwna sprawa nie mam dźwięku. Wcześniej jak oglądałem YT to dźwięk "falował". Teraz wcale nie mam mimo, że poziom volume max. Wypadłem z obiegu. Dawno na adroida nie wrzucałem ROMów. Może ktoś nakierować na odpowiednie poradniki jak przejść z tego MIUI V7 na 5.11.5? Zastanawiam się czy w tym nie tkwi problem z dźwiękiem. Problem jednak sprzętowy. Po zdjęciu plecków i delikatnym przyciskaniu okolic głośnika odpowiednio się pojawia i znika lub pod podgłaśnia dźwięk. Jakaś solucja bez utraty gwarancji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik555 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Nie wiem jak jest rozwiązany montaż głośnika. Jeżeli na golden piny to by wiele tłumaczyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Telefon kupiony gdzieś w pewnym źródle? Jeżeli tak, to normalnie ślij na gwarancję, jeżeli jakieś aliexy, czy allegrowcy bez pokrycia to cóż... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts