Jump to content

Recommended Posts

Posted

@olaboga możesz porównać działanie do 9.2.2.0? Jeszcze siedzę na tym, a ta nowa aktualizacja mi się pokazuje. Czy poprawili grzanie, drenaż i słabsze zdjęcia z wersji 9.5.3.0 o czym wielu pisało? No i co z motywami? Dalej z powodu RODO zablokowane na UE? 

Posted (edited)

Nie mam jak porównać do 9.2.2 bo miałem ją 1 dzień i zainstalowałem 9.2.3 która to działała u mnie fatalnie dlatego parę dni temu zainstalowałem 9.5 z linku na tym forum. Wszystko mi działa super, bateria spokojnie cały dzień wytrzymuje a dużo używam bo to nowy telefon i się bawie. Motywy mi działają normalnie bez zmiany regionu, ale apka jest z chińskimi ślaczkami więc to pewnie dlatego. Telefon się grzeje ale jedynie jak trochę pogram. Powiadomienia super działają. 

Instaluj mówię ci jest ok

ps. Po przejściu na Oreo robiłem Full wipe 

PS2. Pisze o 9.5.3 stable bo już rozsyłają przez ota 9.5.6 nightly więc patrz co instalujesz 

Edited by olaboga
Posted

Nie wyszukuje aktualizacji na 9.5.3 ani nikt nie ma linki, pozostaje pewnie czekać na global Stable które już jest na każdym innym telefonie oprócz mi6.... Dziwne postępowanie xiaomi... Żeby flagowca olewać...

Posted (edited)

@olaboga To się trochę nie zrozumieliśmy. Ja odniosłem wrażenie, że Ty masz już 9.5.6.0 i dlatego polecasz "Instaluj wszystko działa".

Jak ktoś już może zaryzykował i zainstalował 9.5.6.0 to mógłby się odnieść do największych bolączek 9.5.3.0, czyli grzanie, drenaż, podobno słabsze zdjęcia niż w 9.2.2.0 i dostępność motywów na regionie Polska albo innym z UE.

PS: na en.miui.com pojawił się link do romu: http://bigota.d.miui.com/V9.5.6.0.OCAMIFA/miui_MI6Global_V9.5.6.0.OCAMIFA_58d018e649_8.0.zip

Edited by [email protected]
Posted

Ja dostałem powiadomienie i się ucieszyłem.. mam w zwyczaju robić przed wipa.. po wipe nie mam już dostępnej aktualizacji xD a zawsze miałem na regionie polskim

Posted

Już wiem dlaczego działaja mi motywy na 9.5.3 z linku z poprzedniej strony. Po każdym restarcie telefonu region sam zmienia mi się na Chiny i na dodatek pokazuje że to ustawienie systemowe "Chiny (systemowe)"

Wie ktoś jak to naprawić czy muszę robić downgrade do 9.2.3 i czekać na ota?

Posted

Dostałem dziś rano aktualizację OTA i:

- są poprawki zabezpieczeń z marca

- bateria chyba nieznacznie lepiej się sprawuje 

- telefon wciąż grzeje się do temperatur powyżej 40 stopni przy normalnym użytkowaniu (w sensie nie gry)

- wciąż czytnik linii papilarnych wolniej odblokowuje urządzenie niż na 9.2.2.0

Posted

U mnie też śmiga 9.5.6.0 i nie widzę większych zmian.
Znowu wróciło dłuższe naświetlanie zdjęć, poprawki z marca, udoskonalone tłumaczenie itp.
Nigdy nie było u mnie żadnych drenaży.

Mam jednak inny problem.
Nie mogę pobrać załączników z Gmail, ani nic na dysk pobrać.
Macie pomysł?

Posted

Aktualizowałem ręcznie do 9.5.3 i teraz o zgrozo nie pojawia się możliwość pobrania automatycznego 9.5.6.

Czy ktoś kto instalowałał z pliku 9.5.3 dostał powiadomienie o nowym uaktualnieniu?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted

9.5.3 i 9.5.6 to są wersje nightly i dostają ją randomy do testów jak serwer wylosuje Czekaj na oficjalny stable to dostaniesz 

• Like 1
Posted
Mając 9.5.3 albo 9.5.6 po wyjściu stałe będę mógł go zainstalować? Jak późnym że to stałe mam 9.5.3 i pisze ze to wersja stabilna
Stabilna i nie wysyłana każdemu. Taka "beta" :)

Posted
8 hours ago, piotrekj66 said:

Mając 9.5.3 albo 9.5.6 po wyjściu stałe będę mógł go zainstalować? Jak późnym że to stałe mam 9.5.3 i pisze ze to wersja stabilna

A po polsku mógłbyś pisać?

Posted

Ja siedzę na 9.2.2 i czekam jak się pojawi na ota ta "beta"

Posted

Ja tez instalowałem z tego linku i jestem zadowolony z działania, tylko po restarcie telefonu region sam zmienia mi sie na Chiny musze za kazdym razem zmieniac recznie  na Polska. Tez tak macie?

Posted

Ja z tym regionem mam tak od zakupu telefonu w każdej wersji softu. Już się przyzwyczaiłem.

Posted

Wgrałem dziś wersje dev i właśnie widzę że dalej samo się zmienia. Jak mi minie 72h to odblokuje bootlouder i wyczysze go tak jak z fabryki wyszedł może pomoże bo mnie to wkurza. 

Posted (edited)

Mam ten nowy soft 9.5.6.0 od weekendu i działa ok, nie zauważyłem drenażu baterii czy nadmiernego grzania. Mogę potwierdzić że aplikacja do motywów nie jest dostępna w regionie UE ale można ją odblokować po zmianie np. na indie. Po aplikacji motywu oczywiście zmieniamy na Polskę. Bugów póki co brak.

Edited by Met
Posted

IMHO w porównaniu z poprzednią wersją są problemy z BT, Tidal przerywa czasami (chyba, że to wina nowej wersji Tidala).

Posted

Mam tak samo ze spotify po sparowaniu telefonu z radiem w samochodzie, co jakiś czas przerywa z reguły pomaga odblokowanie telefonu, albo kilkukrotne przełączenie utworu, wczesniej problem nie występował.

Posted
6 hours ago, Soplus said:

IMHO w porównaniu z poprzednią wersją są problemy z BT, Tidal przerywa czasami (chyba, że to wina nowej wersji Tidala).

4 hours ago, masterhak2 said:

Mam tak samo ze spotify po sparowaniu telefonu z radiem w samochodzie, co jakiś czas przerywa z reguły pomaga odblokowanie telefonu, albo kilkukrotne przełączenie utworu, wczesniej problem nie występował.

Nie wiem czy jest ta opcja w globalu ale mi w wersji dev pomogła (tez mi tidal przerywał i wifi zamulało)  Jak ręką odjął.

Ustawienia-Sieci-Więcej-Resetuj ustawienia sieciowe

Posted
12 godzin temu, Soplus napisał:

To raczej nie jest tylko problem tej wersji, muzyka na bt u mnie przerywała już na poprzednim romie. W sumie to może być też problem zasięgu.