asffaf Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Czekam strasznie na miui 6 ciekawe czy w listopadzie betę wypuszcza.
karolas123 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Ten telefon otrzymuje tylko wersje stable, także możesz czekać dalej
r0bertt Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Ten telefon otrzymuje tylko wersje stable, także możesz czekać dalej otrzymuje wersja ... z tym stabilne to bym się wstrzymał, bo dopiero 43 była tą wersją na której można było obsługiwać telefon. Co do częstotliwości aktualizacji to widzę, że nie ma reguły, jak chińczyk wstanie prawą nogą to coś naskrobie. Szkoda, że z tym miui v6 tak długo karzą sobie czekać...
karolas123 Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Każda aktualizacja na 1s jest oznaczona stable, nie ma wersji dev.
Numb Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 @Acid, czy dałoby radę wrzucać do Redmi 1S thermal-engine-8226.conf od Note LTE? Plik jest taki sam z wyjątkiem ostatnich linijek dotyczących throttlingu, których w Note nie ma. Ewentualnie podwyższyć trochę temperatury, bo 37 osiąga przy normalnym użytkowaniu, więc prawdziwego 1,6GHz prawie wcale nie używa...
karolas123 Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Czytaj wyzej, są tam ustawienia zeby tel zaczynał obcinac przy 41 stopniach
Numb Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Ja wiem, że są ustawienia, nie jestem nowicjuszem. Chodzi mi o wrzucanie tego do każdego ROMu Redmi 1S, dla Acida to jeden czy dwa wpisy do skryptu, a my musimy się bawić. Są też użytkownicy mniej zaawansowani, którzy również ucieszyliby się gdyby ich telefon działał szybciej.
r0bertt Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Każda aktualizacja na 1s jest oznaczona stable, nie ma wersji dev. Oznaczona stable ok, ale czy jest? - nie sądzę ...
Acid Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Ja wiem, że są ustawienia, nie jestem nowicjuszem. Chodzi mi o wrzucanie tego do każdego ROMu Redmi 1S, dla Acida to jeden czy dwa wpisy do skryptu, a my musimy się bawić. Są też użytkownicy mniej zaawansowani, którzy również ucieszyliby się gdyby ich telefon działał szybciej. Wrzucenie tego to pikuś. Tylko kwestia tego czy to robić. Bo to cofnięcie zmian MIUI w tym telefonie. W ich intencji była optymalizacja temperatur telefonu a my chcemy to usunąć. Wysłane z MI4
Numb Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Rozumiem, można by tylko podwyższyć, bo mimo optymalizacji to zrobili ją słabo, zakresy temperatur są beznadziejne.
OutSideR Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 ja mam nadzieje ze w nast wersjach zoptymalizuja lepiej ten skrypt od temperatur, w obecnej wersji jest beznadziejny i powoduje ogromne lagi, ja go usunalem calkiem i tel chodzi extraz reszta temp mi nie przeszkadzaly tylko ram, a w 45 z ramem juz zadbych problemow nie mam
latet Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 A może tak drastycznie niski próg temperatury ma związek z tym, że ogromna część użytkowników 1S mieszka w Indiach? W tamtejszym klimacie tak agresywny throttling może mieć większe uzasadnienie.
Antarktis Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 (edited) Ja czekam na jakąs aktualizację która poprawi baterię na chwilę obecna na stable 45 trzyma mi 24h tak więc uważam że stanowczo za mało, a telefon raczej u mnie odpoczywa. Edited October 26, 2014 by Antarktis
igoor1983 Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Czy na v45 można zainstalować WSM i ściągać płatne motywy? Czy dalej to dziala.?
igoor1983 Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 (edited) Czy na v45 można zainstalować WSM i ściągać płatne motywy? Czy dalej to dziala.?Edit: po dłuższym użytkowaniu v45 ze to juz jest całkiem spokoju soft, choć z aplikacji nadal potrafi wywalic jak np cos ściągały torrentem i chodziły po stronach to potrafi dalej torrenta ubić. No i jak uruchomienie telefon to mam nawet 380ramu wolnego a po dniu używania potrafię juz zejść do oko260mb wiec dalej jakieś aplikacjie systemowe lub nie systemowe nie są dobrze ubijane. No a Tak to ogólnie telefon juz się naprawdę nadaje do użytkowania choć mam wielkie nadzieje ze v6 będzie o wiele lżejsze i zoptymalizowane Edit: cos mi się popiprzylo chciałem edytować poprzedni swój post a nie na niego odpowiadać Edited October 30, 2014 by igoor1983
SunTzu Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) Powiedzcie mi jak to jest... miałem S4-S5 tam snapy 600/800 podczas używania spowalaniały... ... ale tu jest masakra... Daleko do moto g... jak oni to uwalili nie mam pojęcia, ale z telefonu nie da się korzystać. Grzeje i spowalnia, a teraz spowalnia do minimalnych zegarów o co chodzi... z tymi indiami... to nie tak. Przecież jeżeli tam jest cieplej to tam spowalnia bardziej, a u nas mniej. To nie ma wpływu, po prostu ustalili limity temperatur wg specyfikacji qualcomma. Edited October 31, 2014 by SunTzu
igoor1983 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) Bo prawda jest taka ze miui muli na 1gb RAM i tyle. Ten system nie.jest zoptymalizowany pod ten telefon i do tego dochadza re powalone ramy temperatur w jakich procek zwalnia w nowym sofcie. Albo wracasz.do v43 bo tam tych zmian taktowania procka nie ma albo modyfikujesz odpowiedni plik -jest mowa gdzieś tu o tym -bardzo proste. No i oczywiście czekasz i się modlisz o v6 by było zoptymalizowane pod ten telefon, a jak dalej nie będzie to sprzedajesz go na allegro - ja u siebie przynajmniej innego wyjścia nie widzs Edit. Oczywiscie ten smartfon i tak chodzi mi 39 razy lepiej niż mój 39 razy mocniejszy laptop na Windows 7, ale w.porównaniu do innych nawet słabszych telefonów 1s po prostu muli. Ale trza mieć nadzieje no na mieszał on nieźle na indyjskim rynku i może xiaomi się za niego wezmie Edited October 31, 2014 by igoor1983
asffaf Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Ja po v45 jestem mega z telefonu zadowolony tylko bateria szybko niknie w oczach. Mam go od czerwca. Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Ja po v45 jestem mega z telefonu zadowolony tylko bateria szybko niknie w oczach. Mam go od czerwca. Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Sprobuj zainstalowac snapdragon batteryguru. Wielw osob pisalo ze im pomoglo.
OutSideR Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Bo prawda jest taka ze miui muli na 1gb RAM i tyle. Ten system nie.jest zoptymalizowany pod ten telefon i do tego dochadza re powalone ramy temperatur w jakich procek zwalnia w nowym sofcie. Albo wracasz.do v43 bo tam tych zmian taktowania procka nie ma albo modyfikujesz odpowiedni plik -jest mowa gdzieś tu o tym -bardzo proste. No i oczywiście czekasz i się modlisz o v6 by było zoptymalizowane pod ten telefon, a jak dalej nie będzie to sprzedajesz go na allegro - ja u siebie przynajmniej innego wyjścia nie widzs Edit. Oczywiscie ten smartfon i tak chodzi mi 39 razy lepiej niż mój 39 razy mocniejszy laptop na Windows 7, ale w.porównaniu do innych nawet słabszych telefonów 1s po prostu muli. Ale trza mieć nadzieje no na mieszał on nieźle na indyjskim rynku i może xiaomi się za niego wezmie a po co wracac do 43? tutaj jest bardziej ram dopracowany, a zwalnianie procka mozna samemu latwo obejsc lub wylaczyc i mamy super wersje wrecz
igoor1983 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 I ja tez tak twierdze ale jak ktoś sobie nie będzie umiał z tym problemem poradzić to zostaje mu powrót do v43 które zresztą również nie jest złe
glass Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 a po co wracac do 43? tutaj jest bardziej ram dopracowany, a zwalnianie procka mozna samemu latwo obejsc lub wylaczyc i mamy super wersje wrecz Możesz podpowiedzieć jak to wyłączyć ?
fredek Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 W pliku system/etc/thermal-engine-8226.conf kasujesz te linijki by całkiem wyłączyć: algo_type monitor sensor batt_temp sampling 1000 thresholds 380 390 420 500 550 thresholds_clr 370 380 400 450 500 actions cpu+hotplug_2+hotplug_3 cpu+hotplug_3 cpu+hotplug_3 cpu cpu action_info 998400+1+0 998400+1 787200+1 600000 600000 lub zmieniasz na bardziej sensowne wartości np. takie:
wiesiek3d Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Widze ze piszecie nadal ze nie chodzi, muli itd. , ze zmienicie. Na co czekacie ja zmienilem i mam spokoj.
pablitto83 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Wyjałem plik z romu, przedytowałem na pc, wrzuciłem plik do pliku zip, i nie przechodzi weryfikacji. Czym przeedytować plik już po zainstalowaniu?
karolas123 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Tak wyedytuj jakimś explorerem z prawami root
pablitto83 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Ok, miałem mały problem, ale użyłem innego edytora z listy root explorera, i dało radę, dzięki
igoor1983 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Uzywalem programu snapdragon battery dostał - 5 dni robił jakieś testy i obserwacje i 5 dni był u mnie po testach. Ja różnic żadnych nie widziałem w trzymaniu baterii tak wiec juz wylądował w koszu. Jaka będzie najlepszą aplikacja do obsługi poczty? Tzn taka która będzie usowala wiadomości z serwera. Która będzie miała zaznaczania nadawcy jako spamu i od razu go usowala i taka która nie będzie mia reklam?
Pan_Gnief Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Ja korzystam z mymail, usuwanie z serwera napewno działa Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
pablitto83 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Witam, pytanie chyba najbardziej do Acida. Znalazlem taki topic w xda. http://forum.xda-developers.com/redmi-1s/general/guide-solve-heating-issues-ram-issues-t2882549/page5 Ponoc poprawia wydajność, zmniejszajac grzanie sie. I tu pytanie - czy cos z powyzszego moda jest stosowane w miui polska? Czy ktos to testowal na PL romie v. 45? Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
OutSideR Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 (edited) przejzalem ten temat z xda, g. wielkie, wgrywalem to nawet kiedys na xpu i tylko zasmieca system, a nie grzeje sie jedynie dlatego ze no frill ogranicza taktowanie do 1.4, tyle Edited November 11, 2014 by OutSideR
pablitto83 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 dzięki outsider. Pozostaje czekac na miui v6, z nadzieja ze cos poprawia w koncu Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
OutSideR Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 (edited) dobra opcja to ustawienie na stale wartosci max procka do 1.4 ale nie wiem zbytnio jak, bez zadnych programow i innych pier**l Edited November 11, 2014 by OutSideR
igoor1983 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Jakiś czas temu prowadził em tu z kimś rozmowę ze to blokowanie reklam w miui nie działa. Heh po prostu we wcześniejszych romach go nie było. Tera juz jest w panelu sterowania w zakładzie firewall i działa bardzo dobrze tzn nie teza juz adaware używać. Jest to wersja beta ale działa ok
Recommended Posts