OutSideR Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 LP? :> A co to? xD http://lucky-patcher.netbew.com/btw. ja z redmi 1s jestem mega zadowolony, za tak smieszne jak na smartphone pieniadze mamy calkiem extra sprzet
igoor1983 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 no jezeli az taka jest roznica z przejscia androida 4.3 na 4.4 w zuzyciu baterii to naprawde nie moge sie miui v6 doczeka. a to ze ten jest pusty ten pelny to badzmy szczerzy - te dodatki to zabieraja moze 5%baterii. ciekaw jeste jak chodzi miuiv6 na obecnych sprzetach co tego miui dostaly, leiej czy gorzej niz v5? a moze nie ma roznicy?
Erouz Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 http://lucky-patcher.netbew.com/ btw. ja z redmi 1s jestem mega zadowolony, za tak smieszne jak na smartphone pieniadze mamy calkiem extra sprzet do rzucę swoje dwa grosze za kochałem się w miui jak kupiłem telefon zresztą chyba od kolegi fusse. ale do prowadził mnie też do szału jak nie mogłem używać swoich kilku aplikacji bez problemów. bateria zawsze trzymała mi dobę czy obciążony czy nie i nie ważne która wersja miui. ale jak doszły teraz jeszcze cm11 i mokee asop to było wszystko czego mi było trzeba bo lobię mieć wybór. testowałem cm11 i moim zdaniem bateria tam działa mega żadnych problemów z zasięgiem i dzwiękiem jedyny problem to cichy dzwonek oczywiście paczka piko gapps bo lubie tylko instalować co mi potrzebne. teraz testuje mokee i już nie jest taki spartański jak cm11 ale bateria też schodzi szybciej. dla mnie najważniejsze jest że jest wybór. 1
OutSideR Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 (edited) tez sie zgodze kazdy ma to co lubi, ja lubie grzebac i po nagrzebaniu uwazam ze MIUI spelnia moje wymagania, wczesniej na XPU mialem CM wiec znam oba systemy i jakos do tego ostatniego nie chce wracac, a jakosc dzwieku chyba od poczatku na CM jest do d*py bo juz na leciwej XPU mialem slaby i cichy dzwonek i widze ze z czasem nic sie nie zmienilo hyh Edited October 6, 2014 by OutSideR
tosshi2 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 no jezeli az taka jest roznica z przejscia androida 4.3 na 4.4 w zuzyciu baterii to naprawde nie moge sie miui v6 doczeka. a to ze ten jest pusty ten pelny to badzmy szczerzy - te dodatki to zabieraja moze 5%baterii. ciekaw jeste jak chodzi miuiv6 na obecnych sprzetach co tego miui dostaly, leiej czy gorzej niz v5? a moze nie ma roznicy? A jak myslisz po co wychodza nowe wersje androida? Najnowszy android l wzgledem 4.4 bedzie w stanie wydluzyc prace urzadzenia nawet o 30%. Bylo to juz testowane na nexusie 5. Co do aplikacji, miui ma ich mnostwo i wszystkie dzialaja w tle np aplikacja aktualizacja za kazdym razem wlacza sie przy polaczeniu z internetem. Ma to duzy wplyw, cm jest pusty jaka aplikacja systemowa ma tam dzialac w tle. Kazdy telefon na rynku, na Cm nie wazne na jakiej wersji zawsze chodzil dluzej na baterii.
igoor1983 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 ok spoko ale przecie w zuzyciu bateri mozna zobaczyc jaki wplyw maja aplikacje i jaki procent bateri zuzywaja i wszedze jest 1 lub 2 procent tak wiec nawet jak tych alikacji jest troche to raczej wiecej niz 10 procent sie nie uzbiera, a mi bateria na cm trzymala pi razy dzwi 75% dluzej tak wiec jezeli faktycznie taka jest roznica w kitkacie to naprawde fajnie ze niedlugo bedzie miui v6. ale ogolnie i tak nie ma co narzekac 43 jet naprawde fajne i zadnych wiekszych bugow nie widze - aha i dziwne ale przestalo mi sie pokazywac "aplikacja aktualiacja zostala zatrzymana".
tosshi2 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 ok spoko ale przecie w zuzyciu bateri mozna zobaczyc jaki wplyw maja aplikacje i jaki procent bateri zuzywaja i wszedze jest 1 lub 2 procent tak wiec nawet jak tych alikacji jest troche to raczej wiecej niz 10 procent sie nie uzbiera, a mi bateria na cm trzymala pi razy dzwi 75% dluzej tak wiec jezeli faktycznie taka jest roznica w kitkacie to naprawde fajnie ze niedlugo bedzie miui v6. ale ogolnie i tak nie ma co narzekac 43 jet naprawde fajne i zadnych wiekszych bugow nie widze - aha i dziwne ale przestalo mi sie pokazywac "aplikacja aktualiacja zostala zatrzymana". No juz bez przesady 75%. To wychodzi na to ze telefon na malym obciazeniu wytrzymalby Ci prawie tydzien. Bo na miui wytrzyma 3 dni a przy jednej karcie sim potrafil dobic do 5 dni, testowalem to. Nawet jak bedzie Miui 6 to wzgledem Cm11 bedzie chodzic krocej na baterii.
Erouz Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 (edited) tez sie zgodze kazdy ma to co lubi, ja lubie grzebac i po nagrzebaniu uwazam ze MIUI spelnia moje wymagania, wczesniej na XPU mialem CM wiec znam oba systemy i jakos do tego ostatniego nie chce wracac, a jakosc dzwieku chyba od poczatku na CM jest do d*py bo juz na leciwej XPU mialem slaby i cichy dzwonek i widze ze z czasem nic sie nie zmienilo hyh nie chce tu powodować więcej zamętu ale mówisz tylko o dźwiękach dzwonków? bo moim zdaniem Mokee i CM11 samą jakość dźwięku mają trochę lepszą a przynajmniej takie jest moje subiektywne zdanie w odsłuchu muzyki bo połączenia jak dla mnie to we wszystkich trzech są super. co do trzymania na baterii to mój rekord na CM11 z włączoną transmisją 3g 20% zużycia baterii w 12 h wszystkie inne romy po tym samym czasie mają między 65% a 45% Edited October 6, 2014 by Erouz
OutSideR Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 mam MIUi z dopieszczonym Viperem i dokupionymi IRS w wersjach premium wiec o jakosci sie nie moge wypowiedziec gdyz na MIUi jest cudna a na Cm nie mialem Vipera, jedynie co to CM jest cichy strasznie
igoor1983 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 jesli chodzi o dzwiek na sluchawkach to owsem na miui jest lepszy i to znacznie choc nie wem czy to nie jest prypadkiem zasluga vibera, ale jesli chodzi o dzwiek z glosnikow (kto tego slucha) to na cm jest jest grane ciszej ale ladniej - rowniez to zaowazylem
tosshi2 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Pojawiaja sie juz pogloski o nowej aktualizacji o numerze 45
OutSideR Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 ponoc mniej sie grzeje z tego co wyczytalem poki co
tosshi2 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 ponoc mniej sie grzeje z tego co wyczytalem poki co Spoko jak tak, ale zobaczymy na dniach powinna byc.
asffaf Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Żeby powrócić do miui z cm wystarczy wgrać rom przez recovery? Mirecovery też powróci?
tosshi2 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 (edited) Żeby powrócić do miui z cm wystarczy wgrać rom przez recovery? Mirecovery też powróci?Nie musisz miec tak naprawde Mirecovery, tylko musisz wgrywac przez recovery. Mirecovery wgrywasz oddzielnie gdzies na forum jest musisz poszukac Edited October 7, 2014 by tosshi2
OutSideR Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 mirecovery to takie badziewie ze nie ma do czego wracac
drozdaxxx Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 @up Jest badziewie, ale warto, żeby to było możliwe choćby po to, by wysłać telefon do naprawy gwarancyjnej, albo sprzedać go w stanie fabrycznym.
latet Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Porównanie miałoby sens gdyby CM korzystał z firmware 43, jak instalacja wykonana była na standardowym 24 to wtedy ma firmware z 24, paczka z romem cm nie zawiera tych pliczków Jakie pliczki masz tu na myśli?
rm_125 Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Panowie gdzie w romie 43 jest ustawienie tego że jak ktoś dzwoni i odwrócę telefon to wycisza. Jakoś nie mogę na to trafić
osekltd Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) Aplikacja telefon > ustawienia > opcje połączeń > połączenia przychodzące. Tam znajdziesz. _____________ Pozdrawiam OsekLtd Edited October 10, 2014 by osekltd
q3fadf Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Witam Panowie, mam Redmi 1s od 2 dni, od rana szukam sposobu na instalacje gier i aplikacji prosto na karcie pamięci. Przeszukałem już chyba całe forum, google i nic z tego - mimo, że mam dane do gry, to po przeniesieniu wszystkiego przy pomocy FolderMount apka gry po starcie znowu chce pobierać dane. Link2SD z partycją ext2 też odmawiają posłuszeństwa. Jest na to jakiś sposób czy źle szukam? Czy po prostu w Redmi 1S tak jest i nie da się tego zmienić? Mam wgrane MIUI Polska 43.
OutSideR Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 (edited) cos zle robisz, fm dziala jak maselko, a na andku 4.3 i wzwyz nie ma opcji zeby dalo sie na karcie domyslnie instalowac maly guide do fm, pliki gry wrzucasz do obb na karcie, kopiujesz nazwe folderu w ktorym znajduja sie te pliki, tworzysz pusty folder z taka sama nazwa na obb na pamieci wewnetrznej, laczysz to fm i na koncu dajesz pinezke zeby to wykonal, thats all Edited October 12, 2014 by OutSideR 1
latet Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Witam Panowie, mam Redmi 1s od 2 dni, od rana szukam sposobu na instalacje gier i aplikacji prosto na karcie pamięci. Przeszukałem już chyba całe forum, google i nic z tego - mimo, że mam dane do gry, to po przeniesieniu wszystkiego przy pomocy FolderMount apka gry po starcie znowu chce pobierać dane. Link2SD z partycją ext2 też odmawiają posłuszeństwa. Jest na to jakiś sposób czy źle szukam? Czy po prostu w Redmi 1S tak jest i nie da się tego zmienić? Mam wgrane MIUI Polska 43. Najpierw odopwiedz sobie na pytanie – czy rzeczywiście musisz tam przenosić apki? To nie jest naturalne miejsce dla nich. Pamięć wewn. jest o wiele szybsza. Przy tym częste odwiłania do karty SD to dodatkowe zużycie baterii. Nie bez powodu w nowszych wersjach Androida nie ma takiej możliwości.
q3fadf Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 cos zle robisz, fm dziala jak maselko, a na andku 4.3 i wzwyz nie ma opcji zeby dalo sie na karcie domyslnie instalowac maly guide do fm, pliki gry wrzucasz do obb na karcie, kopiujesz nazwe folderu w ktorym znajuduja sie te pliki, tworzysz pusty folder z taka sama nazwa na obb na pamieci wewnetrznej, laczysz to fm i na koncu dajesz pinezke zeby to wykonal, thats all Rzeczywiście, teraz zaczęło wszystko działać, wielkie dzięki! @latet - Chodziło mi przede wszystkim o dane gry, bo zajmują tyle, że nie dałoby się korzystać z telefonu na dłuższą metę. Teraz już nie potrzebuję ich przerzucać na SD
latet Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 @latet - Chodziło mi przede wszystkim o dane gry, bo zajmują tyle, że nie dałoby się korzystać z telefonu na dłuższą metę. Teraz już nie potrzebuję ich przerzucać na SD Chodziło Ci o to, żeby gry swoje "duże" dane zapisywały na karcie SD zamiast na tzw. pamięci USB, gdzie zapewne to robią (nie licząc obszaru jaki zajmują w pamięci wewnętrznej, czyli na partycji /data/?
q3fadf Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Chodziło Ci o to, żeby gry swoje "duże" dane zapisywały na karcie SD zamiast na tzw. pamięci USB, gdzie zapewne to robią (nie licząc obszaru jaki zajmują w pamięci wewnętrznej, czyli na partycji /data/? Szczerze mówiąc nie wiem, o czym dokładnie piszesz. Po prostu teraz dane już nie zajmują mi całej pamięci wewnętrznej - o taki efekt mi chodziło.
latet Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 O ile pamiętam, to w 1S obszar dla pamięci wewnętrzna i dla pamięci USB jest przydzielany dynamicznie (emulacja). Nie wiem, czy jest tam jakiś minimalny przydział dla wewnętrznej, którego nie można "zabrać" wypełniając po brzegi pamięć USB.
m.drozd.88 Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 obojętnie jak będzie przydzielało to nie zmieni faktu że do dyspozycji mamy 6gb z groszem
igoor1983 Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 6gb? ja po zainstalowaniu moich wsszystkich programow i to wcale nie duzych mam niecale 3, tak wiec 6 to nawet pewnie nie jet dostepne na fabrycznym telefonie.a nie mozna w wsm tools np gdzies zainstalowac by je instalowal na sd?
OutSideR Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 @ Latet dokladnie o to mu chodzilo, bo gierki po 2gb danych maja - sama apka instaluje sie na wewn telefonu ale swoje dane tez stamtad chce czytac, majac 3 gry po 2gb nie bylo by juz wogole pamieci wewn wolnej, i po to nam FM wlasnie @Igoor1983 mozna jakos modulem xstoragex (czy jak on tam sie zowie), poza tym w tel domyslnie jest ustawione 6gb wewn na starcie!, cos Ci wzera 3gb ?
igoor1983 Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 no to kurde jak mozna tez przywrocic kompletnie do stanu fabrycznego? moje najwazniejsze dane mam na karcie sd, a chwilowo i tak mam cm11 wgrane a planuje na miui przejsc wiec z checia tzw format bym zrobil:)
OutSideR Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) full wipe/przywrocenie ustawien fabrycznych, mniewam iz masz twrp jako recovery bazowe, jak wejdziesz tam w przycisk wipe to od razu masz factory reset domyslnie ustawiony, wystarczy sunac suwakiem Edited October 12, 2014 by OutSideR
rm_125 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 (edited) Panowie jeszcze raz. NA karcie tworze android=>obb i wrzucam tam apkę. Potem wchodzę w menager i odpalam instaluje apkę. Odpla ale nie śmiga W instrukcji jest 1. Zainstaluj APK 2. Skopiuj '******' folder do 'sdcard/Android/obb' (stwórz folder 'obb' jeśli takiego nie posiadasz) 3. Otwórz grę (musisz mieć połączenie z internetem przy 1szym uruchomieniu). APK to jakaś aplikacja czy mowa jest o tej grze? Bo w grze mam tn folder do skopiowania i plik .apk z który odpala się w menager Edited October 13, 2014 by rm_125
Recommended Posts