seb11_11 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Takie małe zdziwienie, po wygraniu nowego mi fit i aktualizacji fw nie mogę zmieniać widoku na zegarku, działa tylko w górę i w dół a na boki zero reakcji. Ktoś może ma jakiś pomysł jak to naprawić?Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
fake4r Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 U mnie jest ok. Natomiast na wcześniejszej miałem problem po wgrywaniu tarcz .bin z przesuwaniem w bok tylko do pozycji stoper, tam gdzie kompas i ustawienia już nie chciało się przesuwać. Pomagała zmiana ustawień kolejności menu w mifit. Spróbuj.
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 U mnie natomiast jest trochę problem z aktualizacją GPS - nie znalazłem jeszcze rozwiązania, dlatego wywaliłem plik .gps, bo bez .gps na chwilę pojawia się plansza z aktualizacją i znika - to tak co jakiś czas. Z plikiem .gps mam tak:
fake4r Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 A jakby zaktualizował ori MiFitem z fw, zaktualizował by się GPS, a potem wrzucić zmodowany fw ręcznie i jednocześnie zainstalować ten MiFit bez GPS. Z tym że teraz chyba trzeba by zejść na niższy fw ręcznie aby to wszystko wykonać? BTW nie można .gps wgrać ręcznie gadgetbridgem?
seb11_11 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 U mnie jest ok. Natomiast na wcześniejszej miałem problem po wgrywaniu tarcz .bin z przesuwaniem w bok tylko do pozycji stoper, tam gdzie kompas i ustawienia już nie chciało się przesuwać. Pomagała zmiana ustawień kolejności menu w mifit. Spróbuj.Pomogło, nie dało się zmienić kolejności ale wystarczyło wejść w tą opcję. Dzięki.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, fake4r napisał: A jakby zaktualizował ori MiFitem z fw, zaktualizował by się GPS, a potem wrzucić zmodowany fw ręcznie i jednocześnie zainstalować ten MiFit bez GPS. Z tym że teraz chyba trzeba by zejść na niższy fw ręcznie aby to wszystko wykonać? BTW nie można .gps wgrać ręcznie gadgetbridgem? Wrzucałem przez GB - niby się wrzucił, a MiFit dalej swoje. EDYCJA: Wystarczy wrzucić oryginalny FW (sam .fw), a następnie uruchomić MiFit oryginalny i aktualizacja GPS będzie OK. fw-oryginal.zip MiFit-3.2.7-oryginal FW-0.1.0.70_PL.zip Edytowane 2 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 1
szablix Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: FW-0.1.0.70_PL.zip Co to za wersja FW nowa stable ?? czy beta ? Edytowane 2 Lutego 2018 przez szablix
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 1 minutę temu, szablix napisał: Co to za wersja FW nowa stable ?? Stable.
szablix Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Oo to fajnie, a jakiś changlog można prosić ? Może się skusze zaraz na aktualizację
xiar Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 A res nie jest potrzebny?Redmi Note 4XWszystko jest w zipie.
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 1 minutę temu, Gawronnek napisał: A res nie jest potrzebny? Proponuję wrzucić oryginalny MiFit, żeby wszystko się poukładało w zegarku, a potem MrTomi, bądź ręcznie wrzucać FW. RES jest w zipie z FW.
xiar Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Resa nie udaje się wgrać. Po wgraniu FW są przesunięcia.
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) A jaką wersją GB to wrzucasz? Jak wrzucisz sam FW to będą przesunięcia, bo pousuwałem w FW offset. Edytowane 2 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Przed chwilą, xiar napisał: 0.23.2 To jest już wersja 0.24.2. 1
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Przecież ją zamieściłem. Proszę czytać uważnie posty. 1
FromWP Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Nawet zainstalowałem, z nadzieją że zmieni mi firmware w MiBand2 z rosyjskiego 1.0.2.69 które mi Lolex zainstalował, ale niestety nie.
xiar Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie wiem co robię nie tak przy wgrywaniu, ale teraz mam takie kwiatki. Wgrany FW i Res oraz MiFit bez GPS.
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 15 minut temu, FromWP napisał: 1.0.2.69 Nie wiedziałem, że już jest ta wersja FW. Postaram się niebawem ją spolszczyć. 14 minut temu, xiar napisał: Nie wiem co robię nie tak przy wgrywaniu, ale teraz mam takie kwiatki. Wgrany FW i Res oraz MiFit bez GPS Procedura jest taka: 1. Wrzucamy oryginalny MiFit przed wgraniem moda FW - MiFit wrzuci oryginalne oprogramowanie do zegarka: FW, RES, GPS. 2. Po tej operacji wrzucamy FW-PL przez GB. 3. Instalujemy MrTomi (wersja z GPS) i nie mamy już problemów z aktualizacją GPS, mając przy tym PL w zegarku. Edytowane 2 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 1
FromWP Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 7 minut temu, tomurbanowicz napisał: Nie wiedziałem, że już jest ta wersja FW. Postaram się niebawem ją spolszczyć. Nie wiem czy to nie jest wymysł i oznaczenie Lolexa, ale takie mi się zainstalowało razem z modem Lolex 3.2.6V2. Oryginalne MiFity łącznie z 3.7.2 niczego takiego nie instalowały, ostatnim było 1.0.1.69.
tomurbanowicz Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 1 minutę temu, FromWP napisał: Nie wiem czy to nie jest wymysł i oznaczenie Lolexa, ale takie mi się zainstalowało razem z modem Lolex 3.2.6V2. Oryginalne MiFity łącznie z 3.7.2 niczego takiego nie instalowały, ostatnim było 1.0.1.69. To mogę Ci podmienić w tym modzie, tylko podeślij link. Oryginalny 1.0.1.69 możesz wrzucić przez GB.
FromWP Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: To mogę Ci podmienić w tym modzie, tylko podeślij link. Oryginalny 1.0.1.69 możesz wrzucić przez GB. Wiem, nie chce mi się kombinować, po prostu się zdziwiłem, bo do tej pory Lolex wyraźnie oznaczał mody z rosyjskim fw. Tym razem tego nie było a niestety skasowałem link do jego dysku. Poczekam, wszystko jest ok jak nie używa się daty w zegarze, a nie używam bo czcionka zdecydowanie za mała.
fake4r Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Jak rozpakować ten nowy res? Starym znanym sposobem dostaję komunikat:
fake4r Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) A jak ma wyglądać ta komenda do nowych tarcz. Przez watchface dostaję taki komunikat: BTW. JUż jest MiFit 3.2.8.1 i FW ponoć 0.77 Edytowane 3 Lutego 2018 przez fake4r
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Tak wiem, ale to beta. Do rozpakowania komenda wygląda tak: watchface tarcza.res do pakowania: watchface tarcza (wskazujesz na folder). Zmieniła się struktura nagłówka w ostatnim RES dlatego nie działa metoda z pythona. Do prawidłowego działania wymagana jest najnowsza wersje WatchFace. Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 1
Kornikowaty Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Panowie! Najnowszy stable zamienia polskie ąęó na aeo! Sprawdźcie u siebie! Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaPanowie! Najnowszy stable zamienia polskie ąęó na aeo! Sprawdźcie u siebie! Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaScreen Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) 6 minut temu, Kornikowaty napisał: Panowie! Najnowszy stable zamienia polskie ąęó na aeo! Sprawdźcie u siebie! Ale to oryginalny MiFit? Bo na modzie tego nie ma. Na oryginalnym MiFit u mnie nie ma transliteracji. Może masz włączony jakiś program do tego w tle. BTW: Zamieściłem najnowszy FW oraz MrTomi w pierwszym poście. Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 1
Kornikowaty Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Ale to oryginalny MiFit? Bo na modzie tego nie ma. Na oryginalnym MiFit u mnie nie ma transliteracji. Może masz włączony jakiś program do tego w tle.BTW: Zamieściłem najnowszy FW oraz MrTomi w pierwszym poście.Cholera, notify to robił w tle. Faktycznie dalej nie działa. Sorry za zamieszanie. Post do skasowania. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Pan Arek Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 14 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Proponuję wrzucić oryginalny MiFit, żeby wszystko się poukładało w zegarku, a potem MrTomi, bądź ręcznie wrzucać FW. RES jest w zipie z FW. Potwierdzam tą procedurę. Śmiga od pierwszego wygrania. Potzebny gadgetbridge_119 aby rozpoznawal nowy format FW. Thx Tomi, moge umierać.
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Panowie mam problem wgrałem nowego GB sparowałem urządzenia rozpocząłem od wrzucania res i nagle wywaliło mi komunikat, że nie powidoło się wgrywanie fw zegarek się zwiesił i teraz mam taki komunikat ktoś ma pomysł jak postawić zegarek ? Edyta: Niestety nie mogę na 1.0.44 wgrać 1.0.77 błąd wgrywania i niestety ciągłe uwalanie zegarka. Na całe szczęście 1.0.44 udało mi się wgrać ponownie. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną takiego zachowania podczas aktualizacji fw ? Zaznaczę dodatkowo, że GB mam na innym telefonie gdzie nie ma Mifit. A Mifit wyłączony w drugim telefonie więc nie ma mowy o zakłóceniach w połączeniu. Edytowane 3 Lutego 2018 przez szablix
Kornikowaty Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 @tomurbanowiczZauważyłem literówkę na pierwszej planszy w nowym apk. Czy to błąd u ciebie czy oryginał tez to ma? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi