Glen2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 W Mi Fit w ustawieniach Amazfit bip na dole jest zakładka: /ustawienia pogody/ miasto/ ma być lokalizacja automatycznie.
liarein Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 8 minut temu, Glen2 napisał: W Mi Fit w ustawieniach Amazfit bip na dole jest zakładka: /ustawienia pogody/ miasto/ ma być lokalizacja automatycznie. No właśnie tak mam. hmm... Teraz odznaczyłem i zaznaczyłem z powrotem automatyczną lokalizację i pogoda się pojawiła na tarczy. Dziwne. Muszę poobserwować.
krzyzio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 9 godzin temu, Glen2 napisał: Idealne połączenie bez jakichkolwiek problemów FW: v0.1.0.39 + MiFit: MrTomi-3.2.3-PL bez FW. Postanowiłem przetestować Twoją kombinację - miałem już MiFit: MrTomi-3.2.3-PL bez FW. i zrobiłem upgrade FW (przez gadgetbrigde) do v.0.1.0.39. Po upgradzie - MiFit łączy się z zegarkiem, ale na zegarku mam cały czas napis: "Connect App to update resources". Czy coś zrobiłem źle? Możecie pomóc?
tomurbanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 2 minuty temu, krzyzio napisał: Czy coś zrobiłem źle? Możecie pomóc? Nie wrzuciłeś RES do FW .39. 1
krzyzio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dziękuję, wrzuciłem RES do .39 i działa. Przy okazji mam pytanie - chodzi mi o wrzucenie tarczy np: digit3-PL-tomi_4.bin - nie potrafię odnaleźć na telefonie katalogu: watch_skin w android/data/com.xiaomi.hm.health/files/ a w MiFit nie mam żadnej tarczy w "Ustawienia tarczy zegarka". W samym zegarku mam defaultowe tarcze + tę z nowego .res. Jak podmienić w takiej sytuacji tarczę?
ropian Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam Mam mały problem,chciałem wgrać tarczę programem gadgebridge ale po wyborze pliku bin do otwarcia nie pojawia mi się ten program(jak wymusić otwieranie plików bin tym programem) Miui ,gadgebridge najnowszy
fake4r Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dziękuję, wrzuciłem RES do .39 i działa. Przy okazji mam pytanie - chodzi mi o wrzucenie tarczy np: digit3-PL-tomi_4.bin - nie potrafię odnaleźć na telefonie katalogu: watch_skin w android/data/com.xiaomi.hm.health/files/ a w MiFit nie mam żadnej tarczy w "Ustawienia tarczy zegarka". W samym zegarku mam defaultowe tarcze + tę z nowego .res. Jak podmienić w takiej sytuacji tarczę? Wrzucaj binv przez gadgetbridge. Tak jest wygodniej. W mifit nie ma tarcz bo jakby to wyłączyli, jakbyś użył vpn na usa to wtedy działa. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
krzyzio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Gotowe, dzięki @fake4r i @tomurbanowicz Mam jeszcze jedną wątpliwość i chciałbym wiedzieć czy u Was jest podobnie. Chodzi o to "aktualizowanie GPS" - czy i jak często wyskakuje Wam taki komunikat w MiFit? U mnie co jakieś 15min - aktualizuje się szybko, ale i tak lekko mnie to irytuje.
tomurbanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 6 minut temu, krzyzio napisał: Chodzi o to "aktualizowanie GPS" - czy i jak często wyskakuje Wam taki komunikat w MiFit? A jakiej wersji MiFit dokładnie używasz?
krzyzio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 MrTomi-3.2.3-PL bez FW - ta którą wrzuciłeś wczoraj wieczorem.
tomurbanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) 6 minut temu, krzyzio napisał: MrTomi-3.2.3-PL bez FW - ta którą wrzuciłeś wczoraj wieczorem. Być może problem jest z GPS bo masz wersję nowszą FW niż w 3.2.3 powinna być. Ja używam stabilnej wersji FW .26. BTW: posiadam już zegarek Trochę to trwało... Edytowane 5 Stycznia 2018 przez tomurbanowicz
Glen2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 44 minuty temu, krzyzio napisał: Gotowe, dzięki @fake4r i @tomurbanowicz Chodzi oto "aktualizowanie GPS" - czy i jak często wyskakuje Wam taki komunikat w MiFit? U mnie co jakieś 15min - aktualizuje się szybko, ale i tak lekko mnie to irytuje. Ten problem włączania aktualizacji GPS miałem w ostaniej wersji beta: beta MrTomi-3.2.2.3-PL Idealnie działa ostatnia oficjalna MrTomi-3.2.3-Pl.
jjkielce Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Ja używam stabilnej wersji FW .26. Witam wszystkich serdecznie. Jestem użytkownikiem zegarka pare miesiecy, Przez długi czas używałem wersji 0.59 i dziś pod wpływem wewnętrznego podszeptu (nie wiem co mnie podkusiło) zaktualizowałem zegarek do wersji .26. Niestety. Zmiana nie okazała się z tych dobrych. W kompasie brak jest współrzędnych a bateria znika mi w szybkością 1% na godzinę ( na 0.59 3-4 % na dobę przy stałym pomiarze pulsu). Czy znają koledzy bezpieczny sposób powrotu do wersji 0.59 ?
BALezniak Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Glen2 napisał: Idealnie działa ostatnia oficjalna MrTomi-3.2.3-Pl. A mi się zegarek nie chce połączyć z tym Mifit oprogramowanie Toma ostatnie stabilne. Wczoraj cały wieczór burczał czy połączyć, potwierdzałam i tak w kółko... Odinstalowałam i zastanawiam się czy wracać do starszej wersji Mifita...
Glen2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, BALezniak napisał: A mi się zegarek nie chce połączyć z tym Mifit oprogramowanie Toma ostatnie stabilne. Wczoraj cały wieczór burczał czy połączyć, potwierdzałam i tak w kółko... Odinstalowałam i zastanawiam się czy wracać do starszej wersji Mifita... Może należy wyczyścić bluetooth w telefonie , rozłączyć parę w aplikacji i sparować od nowa. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Glen2
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Trudno nadążyć, właśnie MiFit sie z aktualizował do stabilnej 3.2.4 ze sklepu.
tomurbanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 4 minuty temu, FromWP napisał: Trudno nadążyć, właśnie MiFit sie z aktualizował do stabilnej 3.2.4 ze sklepu Hmm. Nie wiesz skąd pobrać? I jakie FW tam siedzi?
pkonrad Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie na tel. w sklepie cały czas wersja 3.2.3, ale juz ogarnalem temat i najnowsza wersje 3.2.4 udostepniam tutaj: https://ufile.io/5nklq Edytowane 5 Stycznia 2018 przez pkonrad
FromWP Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) 38 minut temu, tomurbanowicz napisał: Hmm. Nie wiesz skąd pobrać? I jakie FW tam siedzi? Nie wiem, normalnie ze sklepu update się sam zrobił z 3.2.3 oficjalnej. Nadal nie mam Bipa, a do MiBanda brak nowego FW. Na apkpure tez się pojawiła https://apkpure.com/mi-fit/com.xiaomi.hm.health Edytowane 5 Stycznia 2018 przez FromWP
tomurbanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Przerobiłem fajną tarczę z forum 4PDA: Dwie wersje MrTomi-3.2.4-PL z PL FW oraz bez FW w pierwszym poście. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez tomurbanowicz 2
tomurbanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 1 minutę temu, Glen2 napisał: Jakieś zmiany w ostatnim Mi Fit? Who knows...
Glen2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: Who knows... Dopiero wczoraj robiłem 3.2.3 Pasowałoby zmienić, jednak ostatnio prowadziłem doświadczenia z wersjami stabilnymi i wersjami beta - za każdym razem zawsze jest zabawy z ustawieniami...
pkonrad Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pewnie w wersji 3.2.3 przytrafił się jakiś bug, dlatego szybko puścili kolejny update.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Glen2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pierwsze wrażenie - jak w poprzednim, teraz dłużej aktualizował GPS. Jest OK.
Glen2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) 7 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Przerobiłem fajną tarczę z forum 4PDA: Ciekawa tarcza. Bardzo dobrze, że na czarnym tle + wyraźne grafiki. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Glen2
PonkWTF Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Super news mi fit i zegarek właśnie mi się zaktualizowal z języka chińskiego zmienił się na angielski fw 0.1.0.26 !!!
tomurbanowicz Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2018 Najnowsza beta FW .43 jest już w pierwszym poście. 3
fake4r Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Dzięki działa. Nowych funkcji nie widzę. Brak tłumaczenia - "Ustawienia fabryczne" - jest "Factory reset".
pkonrad Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jest też nowa beta wersja Mi Fit 3.2.3.1 https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-2-3-1-release/mi-fit-3-2-3-1-android-apk-download/
fake4r Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 @tomurbanowicz Jest 3.2.4 też. Z niecierpliwością czekamy na moda Wkońcu są jakieś zmiany, przynajmniej tak jest napisane: New features: • Running speed levels are displayed in different colors now Mi Band 2 • End a phone call by long pressing the band. Amazfit Bip • Alipay is avalable on the watch now. • Added automatic heart rate monitor. • Added "Find device" on the watch. • Rearrange app order in the watch display settings. • Additional firmware updates.
tomurbanowicz Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2018 1 minutę temu, fake4r napisał: Jest 3.2.4 też 3.2.4 dodałem już wczoraj
fake4r Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 To przeoczyłem bo dopiero instalowałem 3.2.3. Dzięki i sorry
Lukaszlukasz Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 3.2.4 dodałem już wczoraj Zainstalowałem 3.2.4 z pl fw i nie zainstalowało mi nowego softu, dalej mam 0.26.
pkonrad Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Bo w wersji 3.2.4 nadal najnowszym softwm jest v0.1.0.26Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi