tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Nie masz racji. Po sparowaniu z GB zegarek przyjmuje ustawienia GB - czyli np. podnieść żeby podświetlić jest natywnie włączone. Trzeba to odklikać w MiFit. Podobnie jest z krokami i procentowym celem. Nawet przed chwilą to sprawdziłem wrzucając moją tarczę - od nowa muszę przeklikać MiFit żeby ustawić jak miałem poprzednio. Edytowane 16 Listopada 2017 przez tomurbanowicz
mswiniuch Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Ja też nie ruszam MiFit jak wgrywam coś przez GB i nie ma problemów. Nawet w GB nie rozparowuję tylko odłączam żeby mi na statusie nie wisiało.
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) 3 minuty temu, mswiniuch napisał: Ja też nie ruszam MiFit jak wgrywam coś przez GB i nie ma problemów. Nawet w GB nie rozparowuję tylko odłączam żeby mi na statusie nie wisiało. Powiadam Ci, że jest jak piszę Być może nie zwróciłeś na to uwagi, albo masz włączone tak, że jest to zgodne z GB. Ja przed wrzuceniem tarczy przez GB miałem wyłączone podniesienie nadgarstka żeby podświetlić. Po wrzuceniu tarczy mam teraz to aktywne. Edytowane 16 Listopada 2017 przez tomurbanowicz
mswiniuch Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 4 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Nie masz racji. Po sparowaniu z GB zegarek przyjmuje ustawienia GB - czyli np. podnieść żeby podświetlić jest natywnie włączone. Trzeba to odklikać w MiFit. Podobnie jest z krokami i procentowym celem. Nawet przed chwilą to sprawdziłem wrzucając moją tarczę - od nowa muszę przeklikać MiFit żeby ustawić jak miałem poprzednio. A tu pewnie masz rację. Jak mam ustawione żeby mi nie świecił po podniesieniu nadgarstka w godzinach nocnych to mi się to często wyłącza - już chyba wiem dlaczego...
Lukaszlukasz Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Nie masz racji. Po sparowaniu z GB zegarek przyjmuje ustawienia GB Przyznaję rację, akurat podniesienie nadgarstka mi sie nie włącza ale rozumiem o co chodzi.Próbowałeś podmienić strone z repozytorium od xiaomi na inną, można by własnale repo. z tarczami zrobić?
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 12 minut temu, Lukaszlukasz napisał: Próbowałeś podmienić strone z repozytorium od xiaomi na inną, można by własnale repo. z tarczami zrobić? Jeszcze, walczyłem z FW do MiBand2. 1
[email protected] Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Jeszcze, walczyłem z FW do MiBand2.Pobrałem FW najnowsze 9.40 i mam coś takiego. Jak to rozwiązać ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) RES wrzuciłeś? Jest przecież instrukcja... Edytowane 16 Listopada 2017 przez tomurbanowicz 1
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 Ha, wiem jak rozmieszczać elementy na nowych tarczach Wieczorkiem coś fajnego sklecę. 1 1
[email protected] Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Oczywiście że nie wrzuciłeś tego resa działa dzięki Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1
fake4r Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 53 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Ha, wiem jak rozmieszczać elementy na nowych tarczach Wieczorkiem coś fajnego sklecę. Widzę że BIP ma potencjał. Za kilka miesięcy to już mogą być cuda na ten zegarek
[email protected] Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Jet taka szansa że nie mam takiej ścieżki u siebie w telefonie ?android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skinNie ma folderu watch_skin. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
fake4r Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Może ustaw najpierw jakąś tarczę z tych "nowych" to Ci się utworzy. Każdy powinien mieć ten folder.
Lukaszlukasz Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Jeszcze, walczyłem z FW do MiBand2.Mogę po weekendzie skleić prosty skrypt w php na jakimś serwerze i powstalo by repozytorium polskich tarcz(nawet z mozliwoscia dodawania) , tylko nie mam teraz za bardzo czasu na ogarniecie tego ich oryginalnego skryptu, bo na pc nic sie nie wyświetli bez dodatnich parametrow z appki, i nie wiem czy tam w appce da się zmienić adres do jakiego odwołuje sie program mifit a potem czy appka przyjemnie nowe pliki bin. Pytanie na koniec: masz możliwość zmiany adresu na jaki sie odwołuje mifit przy wyborze tarczy? Jeszcze jedna dziwna rzecz: tak jak komunikację przy pobieraniu pogody i innych parametrów można podglądać (packet capture) tak komunikację mifit z serwerem do pobierania tych tarcz nie da rady, sprawdzałem juz 3appki i nie ładuje wtedy tej strony z tarczami w mifit, co jest dość dziwne.
xiar Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Sprawdzał ktoś, czy nowym GB można wrzucać pliki bin?
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 4 minuty temu, xiar napisał: Sprawdzał ktoś, czy nowym GB można wrzucać pliki bin? Przecież już było napisane że tak.
xiar Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Coś musiało mi umknąć, bo czytałem o możliwości wgrania i że jest o tym na fb.Ja chciałem zapytać czy ktoś z Was już to robił?
Szerszen91 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Mam problem mój amazfit nie chce się łączyć z mifitem próbowałem już każdą wersję mifita
Lukaszlukasz Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Coś musiało mi umknąć, bo czytałem o możliwości wgrania i że jest o tym na fb.Ja chciałem zapytać czy ktoś z Was już to robił?Ja, jest wyżej mój post.
dan-tom Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 2 godziny temu, [email protected] napisał: Jet taka szansa że nie mam takiej ścieżki u siebie w telefonie ? android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin Nie ma folderu watch_skin. Zaznaczę że ten folder jest dostępny, jeżeli w telefonie masz zainstalowany Mi fit
omni7 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Chyba dziś była mowa o repozytorium Na razie trzeba dodawać z poziomu aplikacji, ale już wszystko będzie w jednym miejscu. http://amazfitwatchfaces.com Edytowane 16 Listopada 2017 przez omni7
[email protected] Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Chyba dziś była mowa o repozytorium Na razie trzeba dodawać z poziomu aplikacji, ale już wszystko będzie w jednym miejscu.http://amazfitwatchfaces.comOczywiście miałem zainstalowane, ale nie używałem tarczy z pozycji Mifita i folder nie był przez to utworzony Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
dan-tom Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Czy jest jakaś możliwość, aby powiadomienia z zegarka automatycznie usuwać po określonym czasie, np. po jednym dniu, tak abym nie musiał po kilku dniach przewijać się kilka minut na sam dół żeby je wszystkie usunąć? Np. w gadgetbridge albo w notify&fitness?
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 2 minuty temu, xiar napisał: Z sekundnikiem będzie super. W tej tarczy nie da rady sekundnika wstawić niestety....
Lukaszlukasz Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Tak na szybko: Świetna. Edytowane 16 Listopada 2017 przez mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 Przed chwilą, xiar napisał: A czcionkę taką jak w tej tarczy? Jak dla mnie mało czytelna. Na razie to i tak faza testowa....
xiar Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 W takim razie czekam na efekt końcowy.
tomurbanowicz Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 Zastanawiam się, czy nie zmniejszyć trochę czcionki i nie umieścić pogody w miejsce "stópek", a u góry cała nazwa dnia tygodnia.
Lukaszlukasz Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zmniejsz czcionkę pogody, dnia i dni tygodnia.Dni tygodnia zrób 3 literowe.Zamiast stopek pogoda będzie ok.Możesz jeszcze zmniejszyc czcionkę ilości kroków lekko, bo ponad 10000 chyba ciężko sie zmieści.
[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) Dnia 14.11.2017 o 10:54, tomurbanowicz napisał: Jeszcze mała modyfikacja tarczy: A jest jakaś opcja na tło czarne a napisy białe? tak jak którys z kolegów tutaj miał. Edytowane 17 Listopada 2017 przez mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
Rekomendowane odpowiedzi