rm_125 Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 dla mnie to bez znaczenia czy pełny metal czy nie i tak zakładam ipaky bo dla mnie ważniejsze jest bezpieczeństwo telefonu i pewny uchwyt. Jakoś ten metal jest mega śliski jak dla mnie. A to że te boki sa plastikowe poprawia zasięg ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted September 27, 2017 Author Share Posted September 27, 2017 Boki są metalowe, a zasięg zależy od umiejscowienia anteny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Sprawdzałem. Nie ma to wpływu na zasięg kompletnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Note 4 w wersji Global nie mam regionu UK w czasie pierwszej personalizacji, jak to możliwe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Ustaw Maroko bodaj. Ma tę samą strefę czasową. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 (edited) Rozumiem że wyjście jest zawsze ale dziwne że wariant Global ma język Angielski UK (bo takiego używam) ale brak już takowego regionu. Jakaś możliwość zmienić to, bez patrzenia na gwarancję? Edited October 4, 2017 by djtonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Wgraj miuipolska Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 (edited) Czy RN4 i RN4X mają prócz diody różnice w przesunięciu obiektywu aparatu i czujnika względem głośnika? Kupiłem folię https://www.gearbest.com/screen-protectors/pp_464143.html?wid=21 i po naklejeniu wygląda to tak: Ok nawet jak otwory są przesunięte, ale dlaczego wokoło szkła hartowanego jest luka tak jakby ekran nie był płaski, a zaokrąglony? Edited October 9, 2017 by Axles Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Niestety RN4(x) mają zaokraglony ekran 2,5D Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 http://s.aliexpress.com/aMvAfMnM. Panowie już drugi raz zamawiam to szkło. Jest idealne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Dlatego zamawiają drugi raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) Tak przyjacielu. Może warto pomyśleć?. Spadł mi telefon i szybka uratowała mi wyświetlacz.... Po co takie pytanie? Ważne, że szkło nie wygląda tak jak na zdjęciach wyżej. Poprostu 100% przylegania. Edited October 10, 2017 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 po prostu pękła, nie uratowała niczego skoro nie pokrywa w 100% tafli nie absorbuje niczego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Dnia 9.10.2017 o 20:47, slawek.n napisał: http://s.aliexpress.com/aMvAfMnM. Panowie już drugi raz zamawiam to szkło. Jest idealne... rozni sie czyms od tego https://www.aliexpress.com/item/Full-Cover-Tempered-Glass-For-Xiaomi-Redmi-Note-4-Pro-Note-4X-Redmi-4-Pro-4A/32803547977.html pytam bo mam to tansze ale nie naklejone aktualnie xD tak wogole to chyba nie jest temat o szklach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted October 12, 2017 Author Share Posted October 12, 2017 (edited) Temat o szkłach jest wiadomo gdzie, więc nie róbcie zamieszania. A różnica jest, Bastec/TOPK mniej się palcuje i brudzi, również palec lepiej się ślizga, ale bez rewelacji, do ekranu bez nakładek to się nie umywa! Poza tym, to więcej różnic nie ma, bo tak samo nie jest idealnie dopasowane pod otwory i odpada tak samo szybko jak tańszy odpowiednik. Za to przychodzi w lepszym opakowaniu i ma lepsze szmatki do wyczyszczenia ekranu przed nałożeniem. Edited October 12, 2017 by mgcompany Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZL1 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Witam, zgłaszam się z problemem, którego rozwiązania nie jestem w stanie znaleźć. Pytanie brzmi: co to za telefon? Żadna strona nie podaje jednoznacznej odpowiedzi. Redmi note 4x? 4 pro? Podróba? Kupiony z Play. Różni się od podstawowego Xiaomi Redmi Note 4 na przykład ułożeniem aparatu i czytnika linii papilarnych, wejściami na górze (słuchawki itp) oraz diodą i aparatem do selfie z przodu. I pytanie dalsze: czy ktoś mógłby mi podrzucić link do etui z allegro do tego modelu? Męczę się z tym od miesiąca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Tutaj zaglądałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZL1 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Wielkie dzięki za podesłanie linka, ale wciąż mi to niewiele powiedziało. Mam wersję 4/64GB Snapdragon 625, wynika z tego, że jest to opcja Global Version. A wygląd jest od 4X. I gdzie znajdę jakieś case'y do tego? Nie chcę zamawiać na Aliexpress, a przewertowałam już chyba wszystkie ogłoszenia na Allegro i nigdzie nie widzę opcji dla swojego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 1 minutę temu, ZL1 napisał: Wielkie dzięki za podesłanie linka, ale wciąż mi to niewiele powiedziało. Mam wersję 4/64GB Snapdragon 625, wynika z tego, że jest to opcja Global Version. A wygląd jest od 4X. I gdzie znajdę jakieś case'y do tego? Nie chcę zamawiać na Aliexpress, a przewertowałam już chyba wszystkie ogłoszenia na Allegro i nigdzie nie widzę opcji dla swojego telefonu. Jakiekolwiek akcesoria kupujesz od Note 4X (w tamtym temacie tez to jest napisane). Też mam wersję Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZL1 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 2 minuty temu, pantinPL napisał: Jakiekolwiek akcesoria kupujesz od Note 4X (w tamtym temacie tez to jest napisane). Też mam wersję Global. Racja, moje niedopatrzenie. Blondynce czasami trzeba pokazać palcem. Ogromne dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 zobacz na ceneo sa nilkinyWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Dnia 10/10/2017 o 14:35, slawek.n napisał: Tak przyjacielu. Może warto pomyśleć?. Spadł mi telefon i szybka uratowała mi wyświetlacz.... Po co takie pytanie? Ważne, że szkło nie wygląda tak jak na zdjęciach wyżej. Poprostu 100% przylegania. Szkło hartowane rozsypuje się po uderzeniu podobnie jak szyba w aucie. Nie absorbuje energii..., to nie guma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Dnia 10.10.2017 o 15:42, djtonka napisał: po prostu pękła, nie uratowała niczego skoro nie pokrywa w 100% tafli nie absorbuje niczego jak kupie 3mk flexible glass które zakrywa tylko część ekranu to nie uchroni ekranu wrazie upadki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gnomek231 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Witam. Mam pytanie co do tego telefonu http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6959909352 Czy może on posiadać b20 800Mhz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Nie obsługuje bo ma heliox20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gnomek231 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Dzięki Czyli wersje z 4/64GB i Snapdragon posiadają b20 I 800mhz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 @Gnomek231 Tak i w dodatku to wszystko jest opisane w pierwszym poście Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Nie tylko 4/64, ale tez wersje z Snapdragonem 32GB i 3 Gb Ramu tez maja b20 pasmo 800. Mogą mieć, ale nie wszystkie mają. Za to 4/64 snap625 to tylko wersje z b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Wersje 3/32 z snapem i globalem posiadają b20 nie podlega to dyskusji Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek.02 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Nie nikiel to system na mediateka a mido to system na snapaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikB Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Ja już głupieje. Kupiłem wersje 4x, w informacjach o telefonie jest 4x, w programie aida i cpu-z też 4x. Jednak, dioda irda, led powiadomień jak w 4 Paski z tyłu telefonu jak w 4x. dziurki przy głośniku, jest ich po 6, ale bez tych śrub (screw przy usb Telefon ma 64gb pamięci i 4gb ram, wgrany twrp nikel(sam wgrywałem), procek mediatek. Rom wgrałem xiaomi.eu_multi_HMNote4_7.10.19_v9-6.0.zip. Co ja w końcu mam? Sprzedawca otwierał pudełko, coś ponoć wgrywał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Czyżby następny wyjątek od reguły(?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 18 minut temu, dominikB napisał: Co ja w końcu mam? Masz telefon o nazwie kodowej Nikel na MTK i to powinno ci wysrarczyć. Romy eu dla takiego mają w nazwie HMNote4, bo pierwsze chińskie Note 4 były tylko na MTK. Potem wypuścili w Chinach Redmi Note 4x ze Snapragonem który dostał romy eu o nazwie HMNote4x. A potem sprzedając te modele na inne rynki zaczęli je nazywać jak popadnie. Dodatkowo obudowy też są różne i pomieszane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikB Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) @FromWP, czyli mam note 4? Cztery strony z tego tematu przeczytałem, skoro wgrałem nikel na MTK 4/64, to na 100% to nie 4x. Czy w takim razie powinno pisać 4x na pudełku i w informacjach o telefonie w różnych programach? Po prostu chce wiedzieć czy sprzedawca mnie oszukał, czy chińczyk sprzedawce. Teraz już wiem dlaczego szkła kupione do 4x są o ~1mm za małe. Edited October 31, 2017 by dominikB Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 6 godzin temu, dominikB napisał: @FromWP, czyli mam note 4? Cztery strony z tego tematu przeczytałem, skoro wgrałem nikel na MTK 4/64, to na 100% to nie 4x. Nie, masz Nikel z MTK. Jak chciałeś kupić Redmi Note 4x to nikt nikogo nie oszukał, masz 4x tylko z MTK (może Xiaomi wprowadziło w błąd nazewnictwem). Programy nie wiedżą na jaki rynek telefon był produkowany i co ma na pudełku napisane. Przy zakupie tego telefonu trzeba zaznaczyć z jakim ma być procesorem. Twój na 100% nie jest 4x na Chiny bo taki jest na Snapdragonie. Note 4x w zależnosci na jaki rynek jest przeznaczony może być ze snapem, lub MTK. Twój to odpowiednik chińskiego Note 4, tylko Xiaomi nazywa ten model sprzedając poza Chinami Note 4x. Podobno są jeszcze różne wariacje obudowa-procesor, dlatego zakup akcesoriów do tych telefonów na podstawie nazwy na pudełku to loteria. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts