galakty Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 35 minut temu, kubau2 napisał: To po co wgl ten guzik 2x skoro to jest normalny zoom? Marketing. Żeby go użyć musisz wejść w tryb manualny, a że 3/4 ludzi z teog nie korzysta to już nieważne, jest zoom na reklamie i papierku? Jest.
kubau2 Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 2 minutes ago, galakty said: Marketing. Żeby go użyć musisz wejść w tryb manualny, a że 3/4 ludzi z teog nie korzysta to już nieważne, jest zoom na reklamie i papierku? Jest. Właśnie też zauważyłem że tylko w manualnym można wymusić. Co za bezsens dawac sztuczny guzik.
galakty Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 6 minut temu, kubau2 napisał: Właśnie też zauważyłem że tylko w manualnym można wymusić. Co za bezsens dawac sztuczny guzik. Chińczycy i tak się nie skapną, bo tam im mózgi mocno piorą. Na materiałach promocyjnych Mi6 robił zdjęcia lepsze od S7 oraz P10... I ludzie w to wierzą. Nic na to nie poradzisz niestety.
latet Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 Zauważcie, że każdy z dwuobiektywowych telefonów Xiaomi korzysta z nich w nieco inny sposób, w nieco innym celu. Chyba najsensowniej robi to Mi5s, jak sądzicie?
galakty Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 14 minut temu, latet napisał: Zauważcie, że każdy z dwuobiektywowych telefonów Xiaomi korzysta z nich w nieco inny sposób, w nieco innym celu. Chyba najsensowniej robi to Mi5s, jak sądzicie? Najsensowniej, ale szkoda że nie korzysta jednocześnie... Wtedy tryb HDR byłby niepotrzebny, a fotki w dzień / nocy o wiele lepsze. Tak robi własnie Huawei.
osapio Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017 Witam . Mam pytanie jeśli ktoś mi pomoże będę wdzieczny. W dolnym lewym rogu jest napis Shot on Mi6 Mi dual camera na każdym zdjęciu. Jak go wyłączyć?
damian12332146 Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017 30 minut temu, osapio napisał: Witam . Mam pytanie jeśli ktoś mi pomoże będę wdzieczny. W dolnym lewym rogu jest napis Shot on Mi6 Mi dual camera na każdym zdjęciu. Jak go wyłączyć? Tutaj:
osapio Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017 Dnia 21.08.2017 o 17:46, damian12332146 napisał: Tutaj: Dziękuję lecz jakoś nie mam tej ikonki znak wodny na zdjęciu a wkurza mnie on.
TKN Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017 41 minut temu, osapio napisał: Dziękuję lecz jakoś nie mam tej ikonki znak wodny Masz starszy system. Znak wodny jest w opcjach - naciskasz kółko zębate obok trybów na tym screenie, który wkleiłeś.
osapio Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 10 godzin temu, TKN napisał: Masz starszy system. Znak wodny jest w opcjach - naciskasz kółko zębate obok trybów na tym screenie, który wkleiłeś. Sprawdziłem w tych opcjach nigdzie nie ma znaku wodnego. Właśnie jak by było to takie proste to bym nie prosił o pomoc.
damian12332146 Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 42 minuty temu, osapio napisał: Sprawdziłem w tych opcjach nigdzie nie ma znaku wodnego. Właśnie jak by było to takie proste to bym nie prosił o pomoc. Na pewno jest, tylko inaczej się nazywa. Możliwe, że ten element nie jest przetłumaczony na twojej wersji systemu. Wstaw screen'a z wszystkimi tymi ustawieniami to poszukamy.
Krzychu_rdn Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 Ustawienia>Aplikacje Systemowe>Aparat>Add watermark in photoWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
osapio Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 (edited) Dnia Mon Aug 21 2017 o 22:15, TKN napisał: Już znalazłem dziękuję za pomoc. Dzięki za pomoc znalazłem. Edited August 23, 2017 by osapio
quaqua Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 W trybie slow motion filmy są nieostre, albo rzadko kiedy te ostrość daje się uzyskać. czy u was też występuje ten problem? Czy jest jakaś szansa na poprawę w tym aspekcie?
latet Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 4 minuty temu, quaqua napisał: W trybie slow motion filmy są nieostre, albo rzadko kiedy te ostrość daje się uzyskać. czy u was też występuje ten problem? Czy jest jakaś szansa na poprawę w tym aspekcie? To "normalne", bo prawdziwa rozdzielczość tych filmów to coś koło 480p.... Sorry.
galakty Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Taka rada, nie używaj slow-mo, wyjdziesz na tym lepiej
quaqua Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Dziś dla porównania szwagier nagrywał iPhone SE, czy cenowo urządzeniem bardzo zbliżonym do mi6, i u niego te filmy slow motion były wyraźne i po prostu ładne, a u mnie rozmazane jakieś
Pawliko Posted August 25, 2017 Posted August 25, 2017 14 godzin temu, quaqua napisał: Dziś dla porównania szwagier nagrywał iPhone SE, czy cenowo urządzeniem bardzo zbliżonym do mi6, i u niego te filmy slow motion były wyraźne i po prostu ładne, a u mnie rozmazane jakieś No bo jezeli chodzi o aparaty to xiaomi ssie.
latet Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 Drodzy posiadacze Mi6. Czy ktoś byłby tak miły i zrobił swoisty test obciążeniowy kręcąc pod rząd kilka filmików 4K, np. 3-4 filmiki po 2-3 minuty każdy, a potem sprawdzając FPS? Chodzi oto, czy w miarę nagrzewania się telefonu FPS w kolejnych nagraniach nie zmniejsza się z powodu throttlingu. Takie zjawisko, niestety, występuje na Mi5, co dość dokładnie pokazałem tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/21690-mi-5-pytania-ogólne-watek-zbiorczy/?do=findComment&comment=377820 i tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/21690-mi-5-pytania-ogólne-watek-zbiorczy/?do=findComment&comment=378718 Jestem szalenie ciekwy, czy problem ten dotyczy też Mi6. Jeśli nie, to mocno rozważę przesiadkę. Wielkie dzięki!
christo Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 Korzystał ktoś ze zmiany ustawień - ostrość kontrast nasycenie ? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
filipO21 Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Ktoś wie może czy da radę wyłączyć odszumianie zdjęć lub jest jakaś opcja na poprawę fotek? Bo póki co to są one co najwyżej porównywalne z aparatem z Moto x play.. lepiej motka robi lepsze fotki, bardziej szczegółowe... 1
TKN Posted November 2, 2017 Posted November 2, 2017 Dnia 20.08.2017 o 21:16, galakty napisał: Marketing. Żeby go użyć musisz wejść w tryb manualny, a że 3/4 ludzi z teog nie korzysta to już nieważne, jest zoom na reklamie i papierku? Jest. Otóż właśnie zoom optyczny działa, wczoraj to odkryłem. A działa tak: Gdy jest wystarczająco dużo światła funkcja 2x przełącza na teleobiektyw i mamy zoom optyczny, gdy światła jest za mało robi podstawowym z zoomem cyfrowym. Takie sprytne rozwiązanie.
filipO21 Posted November 2, 2017 Posted November 2, 2017 Pytanie co znaczy wystarczająco dużo światła
Vonki Posted November 2, 2017 Posted November 2, 2017 Myślę, że te wystarczająco dużo światła tyczy się tylko tego jak robisz zdjęcie na zewnątrz i jest po prostu słonecznie.
mleszko Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 Opcja 2x jest bardzo fajna do zdjęć portretowych, ale ostatnio zauważyłam jej wadę. Podczas robienia zdjęć w tym trybie, kadr widoczny na ekranie jest nieco mniejszy od kadru rzeczywistego. Zauważyłam podczas robienia zdjęć przedmiotów do wystawienia na allegro - w kadrze pojawiły się rzeczy, które nie powinny się już w nim mieścić
Volv3r Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Testowałem dziś na szybko MI6(global stable) i MI4c(stable eu) jeśli chodzi o aparat. Dwie rzeczy przykuły moją uwagę. Żółtawa biel w MI6(wydawało mi się że MI4c ma lepsze kolory) oraz przedni aparat fotograficzny, w MI6 jest jakby zoom na starcie, czyli MI6 obejmował mniej mnie niż Mi4c - nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem. Zauważyliście coś takiego?
tryhp3 Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 (edited) Okazuje się że Note 3 został wysoko oceniony w rankingu DXO. https://www.tabletowo.pl/2017/12/08/dxomark-mobile-xiaomi-mi-note-3/ Może to nie Mi6 ale Note 3, ma na papierze ten sam moduł aparatu. Z testów które widziałem (a sensowych jest nie wiele), ma względem Mi6 zdecydowanie poprawiny HDR, co dobrze widać w gorszym świetle. Może i Mi6 dostanie taką łatę. Edited December 9, 2017 by tryhp3
Kostrzak Posted December 19, 2017 Posted December 19, 2017 Mam Mi6 od kilku dni i jedyny zawód jak na razie to aparat. Niestety Mi6 kompletnie nie posiada stabilizacji. Video przy średnim świetle wydają się gorsze niż w moim Mi4C, a stablizacja to już na pewno gorsza. Zdjęcia myślę, że okej ale musialbym jeszcze potestować.
Kostrzak Posted December 19, 2017 Posted December 19, 2017 Może nie końca sprecyzowałem. Filmiki nagrywane w ruchu bardzo słabo łapią focus. Podobne nagrywane moim Mi4C są mniej rozmyte i bardziej ostre.
Lexer Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Cały czas myślę o instalacji zmodyfikowanej przez Arnova8G2 aplikacji aparatu Google Camera z HDR+ i trybem portretowym. Strasznie boli mnie jednak, że żeby to działało muszę odblokować bootloader i zrootować telefon. Regularnie używam telefonu do płatności zbliżeniowych i wiem że z rootem będą z nimi problemy. Stąd moje pytanie: Czy da się odblokować bootloader, wgrać roota, przeedytować plik build.prop, usunąć roota i zablokować bootloader? Czy ponowne zablokowanie bootloadera nie usunie zmian w ww. pliku?
sp4ubw Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Aplikacja aparatu od Xiaomi robi lepiej to czego potrzebujesz. Kompletnie nie ma sensu uzywać googlowej appki. Mam obie równolegle - bez roota.
Lexer Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 (edited) 31 minut temu, sp4ubw napisał: Aplikacja aparatu od Xiaomi robi lepiej to czego potrzebujesz. Kompletnie nie ma sensu uzywać googlowej appki. Mam obie równolegle - bez roota. A skąd wiesz czego potrzebuję? Potrzebuję lepszej jakości zdjęć i większej przewidywalnosci aparatu. Większość osób twierdzi, że ta apka robi znacznie lepsze zdjęcia niż stock. Poza tym chyba mówimy o różnych apkach. Nie mówię o tej z google play tylko o porcie z Google Pixel. Edited January 19, 2018 by Lexer
Recommended Posts