inteliboy Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 9 minut temu, Zeork napisał: Sprawdzałeś? Tak, sprawdzałem. Na tej starszej wersji dochodzi do 50% z komunikatem, że nie może zweryfikować urządzenia. Na nowej dochodzi do 99% i wyskakuje, że nie minęły jeszcze 72 godziny od przypisania urządzenia do konta.
inteliboy Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 9 minut temu, Zeork napisał: Na 1.xx próbujesz normalnie czy już z włączonymi opcjami dev, oem unlock i powiązanym kontem? Na 1 można spróbować bez tych opcji lub z nimi na 2 już tylko z tymi opcjami włączonymi. Ja zawsze mając oficjalny rom china stable na tel biorę 1.xx i bez włączania tych opcji. Jak nie idzie to dopiero je włączam. Wszystko było włączone. Teraz z ciekawości wyłączyłem i spróbowałem, ale to samo. Na forum en.miui.com pisali, że Mi6 ma inny algorytm odblokowania i dlatego wersja 1 nie będzie działać. 1
galakty Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 No to nie błąd 50%, bo to coś innego i znacznie bardziej wkurzającego
Tymcio Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Zeork napisał: Nie mogłeś złożyć prosby jeszcze przed zakupem ? Przyszedłby telefon to zabrałbyś się do roboty odrazu, czy czekasz te 72h czy na sms? Sent from my MI 5C using Tapatalk Tu nie chodzi o prośbę Tu chodzi o ograniczenie wprowadzone w Mi Unlock 2 - 72h musi być Twoje konto na telefonie. A starszy Mi Unlock nie działa z Mi6 ;p Edited May 31, 2017 by Tymcio 2
Tymcio Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 (edited) Nie minęło Telefon mam poniedziałku po południu Na chwilę obecną mam na nim globala Edited May 31, 2017 by Tymcio
galakty Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 Ja wam powiem że to super sprawa... w końcu nie będziemy się męczyć z debilnym 50%, jakimiś OEM, unlockami i innymi bzdurami. Wgrywasz system, logujesz się, czekasz 72h, odblokowujesz i gitara. 2
Mariusz Kowalski Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 Tak się zastanawiam. Czy starczy się na fonie zalogować czy tez trzeba dodatkowo mieć włożoną kartę sim przypisana do konta?Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kamillm Posted June 1, 2017 Posted June 1, 2017 19 godzin temu, Mariusz Kowalski napisał: czy tez trzeba dodatkowo mieć włożoną kartę sim przypisana do konta? Nigdy nie trzeba bylo miec. 1
pawel.sierzant.h Posted June 1, 2017 Posted June 1, 2017 Xiaomi has not released the mi6 blue color yet. mail od ibuygou It might take one or two more weeks. nadal jeszcze trzeba dość długo czekać na Blue. myślałem że będzie szybciej niż ceramika w 2016... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Tymcio Posted June 1, 2017 Posted June 1, 2017 Xiaomi has not released the mi6 blue color yet. mail od ibuygou It might take one or two more weeks. nadal jeszcze trzeba dość długo czekać na Blue. myślałem że będzie szybciej niż ceramika w 2016... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Blue może pojawić się w lipcu... pisaliśmy o tym jakiś czas temu na GizChina PolskaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1
tryhp3 Posted June 1, 2017 Posted June 1, 2017 (edited) Majster Pirzu raczej zachwycony. Według niego aparat rewelacyjny. Edited June 1, 2017 by tryhp3 1
rhaokir Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Jak dla mnie Mi6 jest mega spoko telefonem w niskiej cenie, który bije na deski takiego się czy dorównuje do ip7+. Moim zdaniem również warto kupić ten telefon. Sam obecnie czekam na paczkę, z tym, że DHL postanowił zwrócić ją i jest małe opóźnienie. A już bym mógł używać w tym tygodniu :/Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
michaubpl Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Jak to DHL postanowił zwrócić?Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
tryhp3 Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Jeżeli chodzi o białą diodę LED (która na czarnym jest w sumie OK). Chciałem, wersję aluminiową. A ona ma biały przód. Jeżeli na białym też jest biała dioda to raczej dramat. Wie ktoś jak to wygląda?
Acid Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Nikt nie wie bo wersja Silver ma srebrny przód a nie biały. Poza tym i tak się nie doczekasz.
Tymcio Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 1 godzinę temu, tryhp3 napisał: Jeżeli chodzi o białą diodę LED (która na czarnym jest w sumie OK). Chciałem, wersję aluminiową. A ona ma biały przód. Jeżeli na białym też jest biała dioda to raczej dramat. Wie ktoś jak to wygląda? Mam Meizu Pro 6 Plus i MX6 z białym przodem, w których są też białe diod. Wystarczająco jasno świecą, żebyś je zauważył, nawet w dzień...
rhaokir Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Jak to DHL postanowił zwrócić?Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu TapatalkaNo zwrócił, bo paczka była źle nadana. Zamiast wpisać jako kraj docelowy Poznań - Puszczykowo - Poland to wpisał Hongkong - Puszczykowo - Hongkong xDWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
galakty Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 22 minuty temu, rhaokir napisał: No zwrócił, bo paczka była źle nadana. Zamiast wpisać jako kraj docelowy Poznań - Puszczykowo - Poland to wpisał Hongkong - Puszczykowo - Hongkong xD Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Trzeba było więcej zapłacić to by dobrze wpisali... Parodia
latet Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 7 godzin temu, rhaokir napisał: Jak dla mnie Mi6 jest mega spoko telefonem w niskiej cenie, który bije na deski takiego się czy dorównuje do ip7+. Moim zdaniem również warto kupić ten telefon. Ja bym powiedział, że jest spoko telefonem o niezbyt przyjaznej cenie - biorąc pod uwagę różne "minusy". Inne pytanie - czy Mi6 to najlepszy do tej pory telefon Xiaomi? Myślę, że tak. Czy najlepszy telefon Xiaomi pod względem stosunku jakości do ceny? Nie sądzę.
tpawel Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Tak naprawdę dopiero jesteśmy chwilę po premierze więc póki co płaci się spory podatek od nowości, do tego dochodzi spora marża resellerow że względu na ograniczoną dostępność i mamy komplet. Nie jest tajemnicą że żaden flagowiec żadnego producenta ma najlepszy stosunek ceny/jakości. To masz w Redmi czy w Serii J SamsungaWysłano z Redmi Note 4x
rhaokir Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Ja bym powiedział, że jest spoko telefonem o niezbyt przyjaznej cenie - biorąc pod uwagę różne "minusy". Inne pytanie - czy Mi6 to najlepszy do tej pory telefon Xiaomi? Myślę, że tak. Czy najlepszy telefon Xiaomi pod względem stosunku jakości do ceny? Nie sądzę.Zdecydowanie. W porównaniu ile kosztowała mi5 i jak była wykonana to tam była parodia. Tutaj jest znaczne poprawaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
Renegade Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 Takie rozważanie techniczne skoro ibuygo ma złamany bootloader to czy nie można go wykorzystać do naszych Romów aby ludzie się nie męczyli z tym odblokowywaniem??? Przecież swego czasu tak to było robione i wszyscy byli szczęśliwi.Powered by MI4C
stereo0 Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 (edited) Dnia 2.06.2017 o 00:03, tryhp3 napisał: Majster Pirzu raczej zachwycony. Według niego aparat rewelacyjny. slow motion w full hd. Gość tak czasem pieprzy, że nie mogę go słuchać. Wiem, że tu te plotki się nie sprawdzają, ale jakby to była prawda to xD https://www.gizmochina.com/2017/06/05/xiaomi-jason-may-launch-xiaomi-mi-6x-possible-¥1999-295-tag/ The Xiaomi Mi 6X, apart from featuring a Snapdragon 660 chip will have a 4MP front camera and a 12MP shooter on the back. Like the base variant of the Mi 6, it will have 6GB of RAM and 64GB of built-in storage and will be priced around ¥1999 (~$295). Samsung mniej miesza z tymi telefonami niż Xiaomi. Edited June 6, 2017 by stereo0 1
galakty Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 Pirzu nie zna się kompletnie na aparatach/wideo, kiedyś jeszcze pokazywał bitrate, klatki, jak działa autofocus... Teraz nic, kilka sampli, zero komentarza. To nie jest recenzja, a raczej pominięcie aparatu. Slowmotion prawdopodobnie nawet w 720p nie jest, a w 480p, chyba że nagle Xiaomi to usprawniło, ale skąd on ma wiedzieć... Wybił się na Xiaomi, dopóki te telefony nie były w modzie to jego kanał prawie nie istniał ,a teraz płynie na fali hype'u
kamillm Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 @galakty czasami odnoszę to samo wrażenie na temat Pirza które przedstawiłeś powyżej i w pełni się z Tobą zgadzam. 1
tryhp3 Posted June 6, 2017 Posted June 6, 2017 Pirzu w prawie każdym odcinku, porównuje telefony do OnePlusa, to jest jego ulubiona marka.
Tymcio Posted June 7, 2017 Posted June 7, 2017 Dnia 6.06.2017 o 21:36, tryhp3 napisał: Pirzu w prawie każdym odcinku, porównuje telefony do OnePlusa, to jest jego ulubiona marka. Porównuje, bo na OP3T to jego daily phone Ja bym porównywał do Meizu, gdyby nie ich soft...
tryhp3 Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 (edited) 9 hours ago, Tymcio said: Porównuje, bo na OP3T to jego daily phone Ja bym porównywał do Meizu, gdyby nie ich soft... Ciekawie wygląda tez Nubia Z17 i zapowiadane Meizu Pro 7 z tym dodatkowym wyświetlaczem i OP5. Co jest nie tak z softem od Meizu? Z tego co czytałem to tam zrobili podział na dwie firmy i nowe Meizu mają niby nie mieć problemów z usługami Google. Edited June 8, 2017 by tryhp3
Tymcio Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Soft jest bardzo niedopracowany i nie mają developerów, żeby dopracowywać wersję globalną.
latet Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 2 minuty temu, Tymcio napisał: Soft jest bardzo niedopracowany i nie mają developerów, żeby dopracowywać wersję globalną. Bardziej niż MIUI?
Tymcio Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 O stary ;p W porównaniu do Flyme, to MIUI jest szczytem chińskiej myśli technicznej i dopracowania xD 3
tryhp3 Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 @Tymcio No to chyba Meizu trzeba będzie odpuścić. Masz może jakieś doświadczenia z marką Nubia?
Tymcio Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Tak, testowałem model N1 Lite (budżetówkę) Teraz będę brał Z17, żeby porównać z Mi6 i OP5. Jeśli OP5 czegoś fajnego nie pokaże, to raczej zostanę z Nubią i Mi6 sprzedam
galakty Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Meizu ostatnio zapowiedziało, że zrobią flagowca lepszego od S8. Tak, z Mediatekiem...
Recommended Posts