Tymcio Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 W tym roku Meizu wypuści telefon ze Snapem (raczej średniaka) i pewnie flagowca z Exynosem. Mam nadzieję, że nauczyli się na błędach
galakty Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 9 minut temu, Tymcio napisał: W tym roku Meizu wypuści telefon ze Snapem (raczej średniaka) i pewnie flagowca z Exynosem. Mam nadzieję, że nauczyli się na błędach Nie... Powiedzieli, że 10 rdzeniowego MTK wpakują. Chyba że to niepotwierdzona plota, ale gdzieś czytałem to ludzie się nabijali ostro.
Tymcio Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 O Pro 7 są tylko niepotwierdzone plotki Na GizChina Polska co jakiś czas wrzucam jak dostanę jakiś przeciek od pracowników, ale to jest bardzo "rzadko" Tak to po prostu puszczam plotki, żeby nakręcać wyobraźnię ludzi...
pawel.sierzant.h Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 tymcio kilkanaście dni po 19 kwietnia premierze mi6 ludzie już dostali w Polsce na początki maja mi6 czarne. teraz na waszym gizchina 6 czerwca o dziesiątej wyszły niebieskie nie wiadomo ile tak samo jak nie wiadomo ile czarnych w kwietniu. jest szansa że ibuygou zaspokoi wszystkie pre ordery teraz? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
stereo0 Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 30 minut temu, pawel.sierzant.h napisał: jest szansa że ibuygou zaspokoi wszystkie pre ordery teraz? moja szklana kula nic na ten temat nie wie
Mariusz Kowalski Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Zamówiłem z ibuygou EU Packet. Od 7.06 jest status w poczcie polskiej przesyłka w drodze. Wer Warszawa był poprzedni. Myślałem, że jak jest już w drodze to co najmniej dziś będzie zmiana statusu. A tu stoi. Mam się niepokoić, że wejdzie na VAT. Aha przesyłka idzie z Austrii.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
PurpleHaze Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 6 godzin temu, Mariusz Kowalski napisał: Zamówiłem z ibuygou EU Packet. Od 7.06 jest status w poczcie polskiej przesyłka w drodze. Wer Warszawa był poprzedni. Myślałem, że jak jest już w drodze to co najmniej dziś będzie zmiana statusu. A tu stoi. Mam się niepokoić, że wejdzie na VAT. Aha przesyłka idzie z Austrii. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Masz status "przesylka w transporcie" na poczta-polska.pl? To jest blad w ich systemie i ten status nic nie znaczy. Co do VAT skoro wysylka z EU i doplacales sporo w ibg za to ze telefon z EU to nie ma opcji na vat, to to import wew unii (no chyba ze ibg tez cos kombinuje z tym). Najlepiej zapytaj w dziale na forum o IBG, moze ktos wybieral te forme dostawy i powie ci co i jak.
Mariusz Kowalski Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 2 godziny temu, PurpleHaze napisał: Masz status "przesylka w transporcie" na poczta-polska.pl? To jest blad w ich systemie i ten status nic nie znaczy. Co do VAT skoro wysylka z EU i doplacales sporo w ibg za to ze telefon z EU to nie ma opcji na vat, to to import wew unii (no chyba ze ibg tez cos kombinuje z tym). Najlepiej zapytaj w dziale na forum o IBG, moze ktos wybieral te forme dostawy i powie ci co i jak. To jest błąd w ich systemie?! Czyli co dalej? Mam zadzwonić na infolinie i spytać się co się dzieje z moją paczką. Szybciej przeszło przez PRC i resztę jak przez naszą pocztę:)
PurpleHaze Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 3 minuty temu, Mariusz Kowalski napisał: To jest błąd w ich systemie?! Czyli co dalej? Mam zadzwonić na infolinie i spytać się co się dzieje z moją paczką. Szybciej przeszło przez PRC i resztę jak przez naszą pocztę:) Nic ci nie da dzwonienie bo odesla cie do trackingu na ich stronie. Paczka tkwi nadal w WER ktory masz wyswietlony w przedostatnim statusie (czyli tym przed 'przesylka w transporcie'). Od paru miesiecy wyswietla sie na stronie poczty taki status i on kompletnie nic nie znaczy, bo paczka jest w transporcie. Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i tyle. 1
pawel.sierzant.h Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 wer Warszawa a potem do 4 dni i jest u ciebie w domu bez VAT. jeśli po wer Warszawa pojawia się szybko jakiś inny wer to idzie na sprawdzenie u VAT często. ja jak zamawiam z banggood przez priorirty direct mail czyli netherland post. paczka idzie do wer Warszawa i do 2 4 dni jest u mnie w domu bez VAT. zawsze od kiedy zamawiam. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
tutek Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 (edited) @Mariusz Kowalski no musisz uzbroić się w jeszcze większą cierpliwość niż ja bo moja paczka stoi już od 02.06 na poczcie i nic się od tego czasu nie zmieniło czyli już tydzień. Ogólnie ponad 2 tygodnie od wysyłki telefonu usługą EU Packet i telefonu nie ma, nie polecam tej wysyłki na pewno korzystać już nie będę miałem nadzieje że do 2 tygodni się wyrobią. Edited June 9, 2017 by tutek
Mariusz Kowalski Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 [mention=2021]Mariusz[/mention] Kowalski no musisz uzbroić się w jeszcze większą cierpliwość niż ja bo moja paczka stoi już od 02.06 na poczcie i nic się od tego czasu nie zmieniło czyli już tydzień. Ogólnie ponad 2 tygodnie od wysyłki telefonu usługą EU Packet i telefonu nie ma, nie polecam tej wysyłki na pewno korzystać już nie będę miałem nadzieje że do 2 tygodni się wyrobią.Może podejdź na pocztę i spytaj czy czegoś do Ciebie czasem nie ma. Nieraz listonosz nie zostawi awizo. Daj znać jak dostaniesz. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
michaubpl Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Czy ktoś z posiadaczy Mi6 ma problemy z zatrzymywaniem aplikacji?
galakty Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 (edited) 8 minut temu, michaubpl napisał: Czy ktoś z posiadaczy Mi6 ma problemy z zatrzymywaniem aplikacji? Zmień soft a jak zmieniłeś to wipe data lub spróbuj jeszcze raz tę samą wersję. Edited June 9, 2017 by galakty
Elcomendante Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 witam , mam problem .....bootloader odblokowany , wgrane twrp i na etapie kopiowania miui EU do tel jest problem....niby kopiuje ale nic się nie dzieje i pojawia się błąd na końcu Nie wiem co robię zle ....zrobiłem Wipe data bo ponoć to pomaga przy błędzie przy kopiowaniu ale nic nie dało ....miui EU kopiuje na mi6 w formie spakowanej tak ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
michaubpl Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 (edited) Dnia 9.06.2017 o 22:11, galakty napisał: Zmień soft a jak zmieniłeś to wipe data lub spróbuj jeszcze raz tę samą wersję. Jestem na oryginale to co było wgrane od początku. 8.2.0.2 Edited June 11, 2017 by michaubpl
Rafcio Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 26 minut temu, Elcomendante napisał: witam , mam problem .....bootloader odblokowany , wgrane twrp i na etapie kopiowania miui EU do tel jest problem....niby kopiuje ale nic się nie dzieje i pojawia się błąd na końcu Nie wiem co robię zle ....zrobiłem Wipe data bo ponoć to pomaga przy błędzie przy kopiowaniu ale nic nie dało ....miui EU kopiuje na mi6 w formie spakowanej tak ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W tle widzę że masz zaszyfrowaną partycję. Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych.
michaubpl Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 Czy mogę wgrać China ROM bez zgody na odblokowanie? Czy muszę czekać na zgodę.
matys1497 Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 32 minuty temu, michaubpl napisał: Czy mogę wgrać China ROM bez zgody na odblokowanie? Czy muszę czekać na zgodę. China ROM, mozesz wgrac przed EDL, a jak sie nie da to trzeba pierwsze odblokowac a potem przez fastboot
Elcomendante Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 W tle widzę że masz zaszyfrowaną partycję. Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Dzięki bardzo !!!! Zadziałało a już myślałem ze jestem w czarnej d*pie , jeszcze raz dziękuje !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tutek Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 (edited) otrzymałem dzisiaj i ja swój Mi6 - wygląda na pierwszy rzut oka że wszystko OK, podsumowując przesyłkę EU Packet liczcie się z 2,5 tygodnia czekania ale bez VAT. telefon wykonany solidnie ale 171gram cieżko będzie mi się pzyzwyczaić Edited June 12, 2017 by tutek
Mariusz Kowalski Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Też dostałem dziś z eu Packet. Jedno pytanie czy tak ma być? Nie widzę tutaj LTE fdd.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
tutek Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 jest OK 4G czyli LTE od razu mam pytanie do Ciebie i innych właścicieli, czy wasze diody led różnią się kolorami, u mnie ta dolna jest bardziej pomarańczowa i jak świeci to innym odcieniem niż na na górze.
Mariusz Kowalski Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Na razie to walczę żeby zaczęło liczyć te 72h. Jak sprawdzić czy jak zrobiłem mi unlock status to Czy już odlicza?Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
tutek Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 wystarczy że przyjęło ci konto w ustawieniach zaawansowanych --> Mi Unlock Status - jeśli dodało się bez błędów a konto ma przypisane prawa do odblokowania bootloadera to nic więcej nie musisz robić tylko czekać.
Mariusz Kowalski Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 wystarczy że przyjęło ci konto w ustawieniach zaawansowanych --> Mi Unlock Status - jeśli dodało się bez błędów a konto ma przypisane prawa do odblokowania bootloadera to nic więcej nie musisz robić tylko czekać.Nacisnąłem add account and device I wyskoczyło że successfully.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu TapatalkaA gdzie sprawdzić ile czasu jeszcze zostało? Podłączyć do mi unlock a?Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Elcomendante Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Nacisnąłem add account and device I wyskoczyło że successfully.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu TapatalkaA gdzie sprawdzić ile czasu jeszcze zostało? Podłączyć do mi unlock a?Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu TapatalkaJak spróbujesz odblokować w mi unlocku to wyskoczy Ci komunikat ile jeszcze godzin zostało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Mariusz Kowalski Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Mi6 nie znajduje mi wifi 5g. To ustrojstwo nie chodzi w tym zakresie?Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Elcomendante Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Mi6 nie znajduje mi wifi 5g. To ustrojstwo nie chodzi w tym zakresie?Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu TapatalkaDziała w 5GhzWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tryhp3 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Mi6 już poniżej 400$, czyli jakieś 1500 zł. Cena robi się powoli atrakcyjna.
tomasznowak Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Jak cena spadnie jeszcze ze dwie stówy, to go kupuję od razu Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
tryhp3 Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Prawdopodobnie nie będzie wersji srebrnej, którą chciałem wstępnie kupić. https://gizchina.com.pl/2017/06/22/srebrna-wersja-xiaomi-mi6-nie-trafi-do-sprzedazy/
czarek1212 Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 czy rom miuiPolska ma już roota czy po wgraniu trzeba rootować?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
sp4ubw Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 Nie ma i nigdy nie będzie miał. Wgrywasz ręcznie jeśli potrzebujesz.
Recommended Posts